QUOTE(marmari @ 2011 05 11, 14:25)
na,ji būna tokia korėta,ar padvigubėjusi negaliu atsakyti tiksliai
kepu pagal tą ptį receptą,draugei gaunasi,jos mamai irgi
receptas toks:
1,2l šilto vandens
1kg ruginių miltų
1 stiklinė kviečių sėlenų
1stiklinė 4-5 grūdų dribsnių
1 stiklinė linų sėmenų
1 stiklinė saulėgrąžų
1 stiklinė cukraus
3arb.š druskos
o raugą laikau šaldytuve,taip gavau pirmą,dabar kaskart atsidedu
pjoviau po geros valandos,bet kad lipo peilis prie duonos

jau man aišku buvo
bet mano nuostabai,po nakties ji kažkiek apdžiūvo,tai gal suvalgysiu
nes jau taip mesti gaila
Čia ir turėtų būti šlapoka turbūt, kiek įsivaizduoju, tokia kaip sveikuolių duona. Ruginė visada limpa prie peilio, jei karštą pjaunu. pabandykite truputį daugiau miltų įdėti. Arba galiu duoti kitokio raugo

Tik nežinau, kuriam mieste. Tada pagal kitokį receptą (arba visai be recepto galima kepti.

O šiaip nepasiduokite, pabandykite kitokių receptų, turi pavykti. Raugą aš dariausi iš čia:
Raugas. Kepu pagal įvairius receptus. Sėkmės.
Papildyta:
QUOTE(saulyte33 @ 2011 05 06, 10:52)
Kaip iškepti ruginę duoną, kad jos vidus būtų nešlapias, o viršus neapdegęs?
Man labai pasiteisino dėti į gerai įkaitintą orkaitę (apie 20 min. pakaitinu ant 240 laipsnių, įdedu 10 min., po to 200). Dar reikia atitaikyti tešlą, su tuo vargau gal pirmą pusmetį, kol kepiau duoną, vis sukrisdavo... Pradėjau kietesnę minkyti. Reikia sulaukti, kad gerai iškiltų, taip pat raugą turėti stiprų, galima pridėti ir kvietinių miltų - geriau kyla.