Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duoną orkaitėje

QUOTE(juste10 @ 2011 04 11, 18:32)
Labas vakaras duoneles kepejeles,
Ryt ruosiuosi kept Aguoneles Bulvine duona su lasinukais ir noriu paklausti-sonunes 85 g cia dar nekepintos?O i duonele pilti spirgucius su taukiukais,kurie liko po tirpinimo sonines?Aciu

Gramai duoti dar nekeptos 4u.gif
pas mane ta sonine tokia nelabai riebi... as ja kai kepu, tai net neissiskiria per daug riebaliuku.tenka vis ant skysto sviestuko kepti. bet deciau i duonyte jau be riebaliuku. nusausinkit tiesiog ant popierinio ranksluostelio juos mirksiukas.gif labai puikus pasirinkimas ta duonike thumbup.gif sekmes 4u.gif jei kils klausimu, rasykit bloge, ten bent maila gaunu...cia nevisada uzsuku...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 11 balandžio 2011 - 18:58
klausykit,as nezinau ar cia vis kraunu savo saldzias pynes blush2.gif bet nerandu tokios temos,o gal sukurti ir det atskirai a? 4u.gif

Lietuviška pynė

Tobula, man labai priminė skoniu jau mano kepta Vokišką šventinę duoną .
Auksinė traški pluta ir sniego baltumo ir purumo vidus.

user posted image



375 gr. kvietinių miltų
6gr. druskos
5 gr. sausų mielių
8gr. cukraus
55 ml.alyvuogių aliejaus
200 ml. vandens
kiaušinio trynys aptepimui

Pynė sveria 650gr.


Mieles įmaišyti į šiltą vandenį ir pridėti 125 gr. miltų, viską gerai permaišyti ir palikti 30 min.
Sudėti druską, cukrų ir aliejų. Tada palaipsniui supilti miltus likusius ir užminkyti tešlą, kuri pradžioj bus lipni, bet kuo ilgiau minkysit tuo ji taps malonesne, elastingesnė.
Pastatyti tešlą šiltai, kad pakiltų dvigubai. Vėliau tešlą padalinti į tris dalis. Iškočioti liežuvėlius ir juos susukti į volelius.
Va taip:

user posted image


Supinti pynę, dėti ją į aliejumi išteptą skardą ir pastatyti kilti maždaug valandai ar 1.5 val.
Pakilusią pynę patepti išplaktu kiaušinio tryniu ir kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

user posted image


Atvėsinti ant grotelių.
Skanaus!!!

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 04 12, 14:53)
klausykit,as nezinau ar cia vis kraunu savo saldzias pynes blush2.gif bet nerandu tokios temos,o gal sukurti ir det atskirai a? 4u.gif

Lietuviška pynė

Tobula, man labai priminė skoniu jau mano kepta Vokišką šventinę duoną .
Auksinė traški pluta ir sniego baltumo ir purumo vidus.



na vaizdas tai super, speju ir skonis netasilieka wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 04 12, 14:53)
klausykit,as nezinau ar cia vis kraunu savo saldzias pynes blush2.gif bet nerandu tokios temos,o gal sukurti ir det atskirai a? 4u.gif

8gr. cukraus

Saldžias gal ir derėtų kelti į bandelių temą, o šios saldumu abejoju g.gif Aš į duoną daugiau dedu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 04 12, 14:53)
klausykit,as nezinau ar cia vis kraunu savo saldzias pynes blush2.gif bet nerandu tokios temos,o gal sukurti ir det atskirai a? 4u.gif


o as manyciau , kad viskas cia i tema, jau geriau viskas vienoje temoje sudeta, nei skaitineti kelias panasias ax.gif smile.gif
Atsakyti
Lietuviska pyne esu kepus jau pernai blush2.gif tikrai liuks jinai thumbup.gif Tavo Ule nuostabi wub.gif as tik kitaip ja pyniau, tiesiog susukau ir tai patiko mirksiukas.gif
maniske va blush2.gif user posted image
Atsakyti
geras,ne nemaciau bigsmile.gif skani ania drinks_cheers.gif wub.gif
Atsakyti
Sveikos, as pas jus su tokiu prasymu, mano vaikas alergiskas kvieciams ir pieno baltymui, o as ji maitinu dar pati, todel ir man negalima visu situ produktu, todel nusprendziau pati kept duona, nes parduotuvese nera duonos, kad neieitu kvieciai sad.gif gal is jusu kas turi ir galetu man atsiust receptukus duonos, bet kokios kur nereiketu kvieciu miltu, busiu be galo dekinga, pasidalinkit prasau 4u.gif
Atsakyti
Akilezna, jeigu domintų, kažkur turėjau kelis receptus iš kukurūzų miltų. Tik reiktų paieškoti smile.gif Ir jie atrodo rusų kalba... Ar tiktų, ar reiktų išversti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(akilezna @ 2011 04 15, 23:46)
Sveikos, as pas jus su tokiu prasymu, mano vaikas alergiskas kvieciams ir pieno baltymui, o as ji maitinu dar pati, todel ir man negalima visu situ produktu, todel nusprendziau pati kept duona, nes parduotuvese nera duonos, kad neieitu kvieciai sad.gif gal is jusu kas turi ir galetu man atsiust receptukus duonos, bet kokios kur nereiketu kvieciu miltu, busiu be galo dekinga, pasidalinkit prasau  4u.gif


Sveikutė,
galėčiau patarti kepti ruginę duoną su raugu. Raugą gaminausi pagal instrukcijas čia: Ruginis raugas ir duona
Duoną gaminu su kmynais, salyklu, druska, cukrumi. Aš pati dedu dar ir kvietinių miltų, bet iškyla ir grynai ruginė. Galima vienu išminkymu kepti - ty išminkai su raugu jau duoną iškart ir palaikai (pvz. pernakt), kol pakils, ir kepi. Galima daryti tokią pirminę tešlą - skystą tyrelę su raugu ir miltais ir vandeniu, kad būtų maždaug kaip kefyras, palaikyti parą ar pusę paros, po to pridėti dar miltų, kitų priedų, jei reikia, ir minkyti, tešla bus lipni, bet turi būti truputį kietoka. Išminkius sudedu ten, kur kepsiu, ir kildinu, kartais grečiau iškyla, kartais lėčiau. kepu pradžioj į 240 įkaitintą orkaitę 10 min, paskui sumažinu iki 200 ir kepu priklausomai nuo dydžio, dar 40-60 min. Čia truputį nerišliai surašiau, sorry, jei kas neaišku, parašykit, paaiškinsiu plačiau. pirmosios rūšies duona beveik neturi jokio rūgštumo, yra saldoka, o antroji jau turės rūgšties šiek tiek. Skanių eksperimentų. smile.gif

O čia šiek tiek minčių patiekalams iš Geramama puslapio: Netradiciniai patiekalai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo letuciux: 16 balandžio 2011 - 00:04
QUOTE(Slanka @ 2011 04 16, 00:56)
Akilezna, jeigu domintų, kažkur turėjau kelis receptus iš kukurūzų miltų. Tik reiktų paieškoti smile.gif Ir jie atrodo rusų kalba... Ar tiktų, ar reiktų išversti? smile.gif

aisku domina biggrin.gif tiks rusu kalba mirksiukas.gif
QUOTE(letuciux @ 2011 04 16, 02:03)
Sveikutė,
galėčiau patarti kepti ruginę duoną su raugu. Raugą gaminausi pagal instrukcijas čia: Ruginis raugas ir duona
Duoną gaminu su kmynais, salyklu, druska, cukrumi. Aš pati dedu dar ir kvietinių miltų, bet iškyla ir grynai ruginė. Galima vienu išminkymu kepti - ty išminkai su raugu jau duoną iškart ir palaikai (pvz. pernakt), kol pakils, ir kepi. Galima daryti tokią pirminę tešlą - skystą tyrelę su raugu ir miltais ir vandeniu, kad būtų maždaug kaip kefyras, palaikyti parą ar pusę paros, po to pridėti dar miltų, kitų priedų, jei reikia, ir minkyti, tešla bus lipni, bet turi būti truputį kietoka. Išminkius sudedu ten, kur kepsiu, ir kildinu, kartais grečiau iškyla, kartais lėčiau. kepu pradžioj į 240 įkaitintą orkaitę 10 min, paskui sumažinu iki 200 ir kepu priklausomai nuo dydžio, dar 40-60 min. Čia truputį  nerišliai surašiau, sorry, jei kas neaišku, parašykit, paaiškinsiu plačiau. pirmosios rūšies duona beveik neturi jokio rūgštumo, yra saldoka, o antroji jau turės rūgšties šiek tiek. Skanių eksperimentų. smile.gif

O čia šiek tiek minčių patiekalams iš Geramama puslapio: Netradiciniai patiekalai

aciu labai, bandysim, manua igoj gali iskilt klausymu tai jeigu ka kreipsiuos pas jus patarymu 4u.gif as kaip tik dabar visur inetrnete ieskau info butent va tokiu netradiciniu patiekalu, nes is tikruju kartais fantazijos pritruksta, didelis aciu.

O dar turiu klausyma Vilnietems,kur jus perkat geras formas duonai, nes as turiu viena tokia forma, kaip pas Ule pyne pavaizduota, bet mazesne keksui (tupperware pirktas silikoninis)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akilezna: 16 balandžio 2011 - 08:54
Na patersiu Jums eteri tongue.gif mano paskutiniai kepiniai:
Bazelio duona 4u.gif user posted image

Sviestine pyne 4u.gif user posted image

Atsakyti