QUOTE(akilezna @ 2011 04 15, 23:46)
Sveikos, as pas jus su tokiu prasymu, mano vaikas alergiskas kvieciams ir pieno baltymui, o as ji maitinu dar pati, todel ir man negalima visu situ produktu, todel nusprendziau pati kept duona, nes parduotuvese nera duonos, kad neieitu kvieciai

gal is jusu kas turi ir galetu man atsiust receptukus duonos, bet kokios kur nereiketu kvieciu miltu, busiu be galo dekinga, pasidalinkit prasau
Sveikutė,
galėčiau patarti kepti ruginę duoną su raugu. Raugą gaminausi pagal instrukcijas čia:
Ruginis raugas ir duona
Duoną gaminu su kmynais, salyklu, druska, cukrumi. Aš pati dedu dar ir kvietinių miltų, bet iškyla ir grynai ruginė. Galima vienu išminkymu kepti - ty išminkai su raugu jau duoną iškart ir palaikai (pvz. pernakt), kol pakils, ir kepi. Galima daryti tokią pirminę tešlą - skystą tyrelę su raugu ir miltais ir vandeniu, kad būtų maždaug kaip kefyras, palaikyti parą ar pusę paros, po to pridėti dar miltų, kitų priedų, jei reikia, ir minkyti, tešla bus lipni, bet turi būti truputį kietoka. Išminkius sudedu ten, kur kepsiu, ir kildinu, kartais grečiau iškyla, kartais lėčiau. kepu pradžioj į 240 įkaitintą orkaitę 10 min, paskui sumažinu iki 200 ir kepu priklausomai nuo dydžio, dar 40-60 min. Čia truputį nerišliai surašiau, sorry, jei kas neaišku, parašykit, paaiškinsiu plačiau. pirmosios rūšies duona beveik neturi jokio rūgštumo, yra saldoka, o antroji jau turės rūgšties šiek tiek. Skanių eksperimentų.
O čia šiek tiek minčių patiekalams iš Geramama puslapio:
Netradiciniai patiekalai