Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duoną orkaitėje

QUOTE(GITALE @ 2011 05 22, 20:40)
tai ar ten tefal ar moulenex

Atsiprašau, tikrai Moulinex. blush2.gif Pasapnavau apie Tefal keptuves. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(mill @ 2011 05 22, 21:32)
Siulyciau nueiti i parduotuve ir paprasyti aprasymo lietuvisko, man ir buvo be vertimo, bet kai nuejau, tai sake, kad nespejo atspausdinti..

Ačiū, reikės taip ir padaryt. Bet iš vieno pirkėjo sužinojau, kad dar turėjo būti kompaktas su receptais. Bet pas mane deja nebuvo. O kaip pas jus?
Atsakyti
QUOTE(marmari @ 2011 05 19, 14:49)
Bet pluta pakankamai apskrudusi,kieta ir prilipo prie skardos taip, kad vos atkrapščiau,skilo duona, kai kuriose vietose,čia turbūt todėl,kad nepatepiau riebalais,nes kilo ten kur keppiau. O prieš kildinant skardos neištepiau.


kaip suprantu Jūs kildinot suonelę ten pat kur kepėt. Bet jei kam aktualu, tai aš naudoju tą tamsiai rudą kepimo popierių ("Norfoj" tikrai yra). Jis žymiai geriau nei tas švieus. Niekada neprisvila smile.gif

O aš bandžiau ruginę plikytą duonelę. Nes visada kepdavau baltą tokią. bet rūgštelė gavosi doh.gif dėjau 1,4kg ruginių ir 600 g kvietinių (norma mano iš 2kg miltų). Jaučiu per daug? g.gif

O jei turiu raugo, tai jis tinka bet kokiam duonelės receptui? blush2.gif
Atsakyti
Sviestinė Bulgariška duona

user posted image

Taigi mums reikia:
20 oz. šviežių mielių (2 šaukšteliai džiovintų)
100 ml. vandens
3 šaukštai miltai


Tešlai:

500 gr. miltų
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis druskos
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 kiaušiniai + 1 kiaušinis dėl tepimo
150 ml. pieno
100 gr. sviesto


Mieles ištirpiname šiltame vandenyje ir sumaišome su miltais. Pastatome šiltai 10-15 min.
Į paruoštą mielių mišinį pilame šiltą pieną, druską, cukrų, išplaktus kiaušinius, aliejų ir persijotus miltus. Užminkome minkštą tešlą.

user posted image

Statome šiltai, kol tešla padvigubės.

user posted image

Dedame tešlą ant pabarstyto miltais darbastalio ir perminkome, iškočiojame ploną lakštą ir jį ištepame minkštu sviestu.

user posted image


Atsargiai susukti roletą ir jį supjaustyti į trikampius.

user posted image

Paimti apvalią 26 cm skersmens formą ir sudėlioti trikampėlius apskritimu.

user posted image

Pastatyti 30 min. šiltai. Aptepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti sezamu.

user posted image



Dėti į įkaitintą 180 C orkaitę ir kepti iki gražios auksinės spalvos.


Skanaus!!!

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 05 23, 09:57)
Sviestinė Bulgariška duona

1. Mieles ištirpiname šiltame vandenyje ir sumaišome su miltais.  Pastatome šiltai 10-15 min.

2. Pastatyti 30 min. šiltai. Aptepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti sezamu.


oi kip skaniai ir vaizdžiai parodėte smile.gif kepsiu ir ašsmile.gif
tik norėjau paklausti:

1. Sausas mieles irgi tirpinti vandenį?
2. Aptepti plakiniu po 30 min kai pabus šiltai, ar prieš?

Ačiū blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 05 22, 19:44)
Atsiprašau, tikrai Moulinex. blush2.gif Pasapnavau apie Tefal keptuves. smile.gif
Papildyta:

Ačiū, reikės taip ir padaryt. Bet iš vieno pirkėjo sužinojau, kad dar turėjo būti kompaktas su receptais. Bet pas mane deja nebuvo. O kaip pas jus?

pas mane buvo viskas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(pupune @ 2011 05 23, 11:44)
oi kip skaniai ir vaizdžiai parodėte smile.gif kepsiu ir ašsmile.gif
tik norėjau paklausti:

1. Sausas mieles irgi tirpinti vandenį?
2. Aptepti plakiniu po 30 min kai pabus šiltai, ar prieš?

Ačiū  blush2.gif

taip tirpinti vandeni,paskui sumaisyti su miltais ir leisti sureaguoti 4u.gif
aptepti jau pries pat kepima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mucka @ 2011 05 23, 13:41)
pas mane buvo viskas  thumbup.gif

O garantinį taloną jums pardavėja užpildė. Ar pasakė saugokit čekį?
Atsakyti
Paeiškok tos instrukcijos moulinex puslapiuose, tikrai yra rusų ir anglų kalbom.
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2011 05 23, 16:56)
Paeiškok tos instrukcijos moulinex puslapiuose, tikrai yra rusų ir anglų kalbom.

Instrukciją ir kepinių receptus lietuviškai jau man įrašė vienas pirkėjas į CD. smile.gif Turiu tokį įspūdį, kad pačios pardavėjos dėl receptų išardo dėžes ir išima tuos CD. g.gif Na visgi reiktų eit į vietą ir pasiteiraut. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 05 23, 13:58)
taip tirpinti vandeni,paskui sumaisyti su miltais ir leisti sureaguoti 4u.gif
aptepti jau pries pat kepima 4u.gif


Labai ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 05 23, 09:57)
Sviestinė Bulgariška duona


Kaip tik susiruosiau kepti,laukiu kada pakils bigsmile.gif Del formos norejau paklausti.Nieko panasaus neturiu kad butu apvali.I ta plokscia skarda nesinori deti,paskui gali i sonus isbegti bekepant ir nelabai grazios gautususi bandeles.Deciau i puoda,bet del rankenu bijau verysad.gif Tai sugalvojau,kad keptuveje gal galima butu kepti.Pabarstyti reiketu miltais ar kokiu kepimo popieriumi iskloti? g.gif
Atsakyti
labas,mergaitės,
nutariau išbandyti duonytę su salyklu.Kur jo galima gauti Kaune? Mačiau,kad prekiaujama Raudondvaryje,bet gal šiais laikais jau yra ir kokioje nors parduotuvėje?
Atsakyti