Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duoną orkaitėje

QUOTE(pipete @ 2011 03 29, 16:43)
Įkiškit termometrą ir turi rodyti 90C, kitas būdas pabelsti į dugną - turi skambėti. Ups, bet pati amžinai klajoju šiuo klausimu, vis termometro nenusiperku ir nežinau kiek tame yra tiesos.

lotuliukas.gif tikra tiesa
anksčiau, kai neturėjau termometro, pabarbendavau į apačią, o dabar tai patikrinu su termometru ir viskas cool.gif
Atsakyti
Įkiškit termometrą ir turi rodyti 90C, kitas būdas pabelsti į dugną - turi skambėti. Ups, bet pati amžinai klajoju šiuo klausimu, vis termometro nenusiperku ir nežinau kiek tame yra tiesos.

iš barbenimo nieko nesuprantu, nusipirkau termometrą irgi ne ką geriau. Rodo man tuos 90 ir dar daugiau ir vis tiek kažkada buvo neiškepus.
Orientuojuos pagal kepalo dydį ir laiką, kartais gaunas storesnė pluta, bet už tai visad iškepę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(maraboo @ 2011 03 29, 12:03)
g.gif  o prie rankšluosčio neprilimpa..? ar jis baisiausiai miltuotas?  mastau.gif
Ir tada kam pirkt nelabai pigią formelę, kai galima tą rankšluostį į bet kokį panašios formos dubenį dėt  g.gif

tai ir sakau kad cia vyksta issidirbinejimas lotuliukas.gif kartais noriu rastuotos, kartais ne tai ir zaidziu. O prie ranksluostelio neprilimpa, nes jis yra miltuotas. Ir siaip turiu du duonai skirtus ranksluostelius, kuriu niekas neplaunu o tik gerai ispurtau wink.gif Prisiskaiciau kad taip butent ir kepyklose daro nu tai ir propaguoju toki buda thumbup.gif

Įkiškit termometrą ir turi rodyti 90C, kitas būdas pabelsti į dugną - turi skambėti.

thumbup.gif taip visada darau. tik as kepimu visada ant kepimo akmens dar, tai palieku pora min duona isjungtoj orkaitej blush2.gif nu nenusivyliau ir dar niekada. tik batonus kepant reikia jau ziureti kad jie neperkeptu mirksiukas.gif
Atsakyti
Na as toliau jus bombarduoju savo duonos receptais lotuliukas.gif
Duona su amaretto likeriu 4u.gif

user posted image user posted image
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 03 29, 13:09)
duonai kildinti indai.

A, tai tada man nereik - pataupysiu vieta virtuveje. irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_zalia @ 2011 03 29, 16:07)
g.gif As nesuprantu, kodel jus maisote du skirtingus gaminius - duona ir batona? Batonui reikalingi tik auksciausios kokybes balti miltai, ju visai kitoks brinkimas, kilimas. Rupus miltai duona skirti  ax.gif

Na, kad noriu sveikiau valgyti, stengiuosi kuo mažiau baltų miltų vartoti. Prisimenu, kažkas kepėt iš rupių miltų, gal galit receptais pasidalinti?
Atsakyti
Kepiau pradedanciuju batonus. Gavosi super thumbup.gif
Viena kepiau paprasta. Kita iskociojusi blyna paberiau daugokai cesnako granuliu, cili milteliu ir druskos. Tai ta cesnakini dar karsta surijom vakar nakti doh.gif
Zodziu, aciu Ulei uz recepta 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

Vakar kepiau duonytę pagal Ntaliuncik "elementarios"duonytės receptuką.

Tuo pačiu noriu jai padėkoti 4u.gif

Vistik tame recepte as daug ką pakeičiau,gal palikau tik miltų kiekius.

750 vandenuko{as keiciau pasukomis raugintomis}
250 ruginiu miltu{as naudojau rupius r.miltus}
800 kvietiniu miltu{as taipogiai naudojau rupius kvietinis}
1v.s druskos
Aš,nuo savęs dėjau du v.š nuplikytų kmynų.
Taip pat nuo savęs dėjau v.š. medaus.
Kadangi neturėjau raugo dėjau sausas mieles.

Gavosi gero skonio duonytė.

P.S. čia gal kam pravers ,jei norite ,kad plutele būtų minkšta ir švelni,pries kepimą duoną aptepkite pienu,rūgpieniu,ar lydytu sviestu
jeigu ją mėgstate traskia ,kepdamos pašlakstykite arba kepaliuko virsų patepkite vandeniu.
o,jeigu norite ,kad ji būtų blizgi ir paskrudusi, kepaliuką ištepkite kiaušinio ir vandens plakiniu.{iš žurnaliuko DARBŠTUOLĖ- naminė duona}

Atsakyti
Bandziau vakar kept tiek Pradedanciuju, tiek Tarybini batonus, nu bet kazkodel jie man nekilo i virsu visai, o "pasidave" i sonus. Gal kas zinot kodel taip nutiko?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kausriukas: 01 balandžio 2011 - 14:09
QUOTE(Kausriukas @ 2011 04 01, 14:08)
Bandziau vakar kept tiek Pradedanciuju, tiek Tarybini batonus, nu bet kazkodel jie man nekilo i virsu visai, o "pasidave" i sonus. Gal kas zinot kodel taip nutiko?

o kaip formavot?
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2011 04 01, 15:55)
o kaip formavot?

Pradedanciuju sukau i voleli. Kadangi jis "isplauke" i sonus, sugalvojau issikept tarybini batona. Ji formavau mazdaug kaip didzkukuli. Gavos lygiai tas pats sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kausriukas @ 2011 04 01, 16:33)
Pradedanciuju sukau i voleli. Kadangi jis "isplauke" i sonus, sugalvojau issikept tarybini batona. Ji formavau mazdaug kaip didzkukuli. Gavos lygiai tas pats sad.gif

man tai gerai kyla, jei suku į volelį g.gif
dar galyt pabandyt lankstyt.
Gal kiek trumpiau kildint reikėtų g.gif
Atsakyti