Sveikos,
Vakar kepiau duonytę pagal Ntaliuncik "elementarios"duonytės receptuką.
Tuo pačiu noriu jai padėkoti
Vistik tame recepte as daug ką pakeičiau,gal palikau tik miltų kiekius.
750 vandenuko{as keiciau pasukomis raugintomis}
250 ruginiu miltu{as naudojau rupius r.miltus}
800 kvietiniu miltu{as taipogiai naudojau rupius kvietinis}
1v.s druskos
Aš,nuo savęs dėjau du v.š nuplikytų kmynų.
Taip pat nuo savęs dėjau v.š. medaus.
Kadangi neturėjau raugo dėjau sausas mieles.
Gavosi gero skonio duonytė.
P.S. čia gal kam pravers ,jei norite ,kad plutele būtų minkšta ir švelni,pries kepimą duoną aptepkite pienu,rūgpieniu,ar lydytu sviestu
jeigu ją mėgstate traskia ,kepdamos pašlakstykite arba kepaliuko virsų patepkite vandeniu.
o,jeigu norite ,kad ji būtų blizgi ir paskrudusi, kepaliuką ištepkite kiaušinio ir vandens plakiniu.{iš žurnaliuko DARBŠTUOLĖ- naminė duona}