
Tešla per "skysta" jeigu plaukia į šonus. Formavimo būdas tešlos tirštumo neįtakoja. Tada nebent formoj galima kept - neturės kur plaukt į šonus ir kils į viršų. Arba miltų papildomai įdėt. Tik čia jau reik pajaust tešlą, kad žinot kokios konsistencijos ji turi būt

Sveikutės, jungiuosi ir aš į jūsų būrį, duonelę jau kuris laikas kepu.
Labai noriu ir batoną gerą išmokti kepti, bet kartu prisipažinsiu, kad man mielesni receptai, kur kočioti nereikia.
Gal kuri galėtų pasidalinti patirtimi - jeigu pradedančiųjų batono nekočioti, nedaryti volelių, o suformuoti kaip kepaliuką, ar kepti tešlą sukrėtus į pailgą formą. Įdomu, ar pavyktų?
Ar čia kokia paslaptis glūdi tokios formos padaryme?
Labai noriu ir batoną gerą išmokti kepti, bet kartu prisipažinsiu, kad man mielesni receptai, kur kočioti nereikia.

Gal kuri galėtų pasidalinti patirtimi - jeigu pradedančiųjų batono nekočioti, nedaryti volelių, o suformuoti kaip kepaliuką, ar kepti tešlą sukrėtus į pailgą formą. Įdomu, ar pavyktų?

Ar čia kokia paslaptis glūdi tokios formos padaryme?
Aidi,pavyktu kepti ir kaip formini batona ir kaip pustytines bandeles

QUOTE(Ulė @ 2011 04 06, 07:47)
Super, šiandien išbandysiu ir parašysiu kaip pavyko

Nesu labai patenkinta pradedanciuju batono rezultatu....
Reiks bandyt dar karta, kazka matyt ne taip dariau
Aguonele, kiek skaiciau tavo receptuose, reikia bandeles, batonus kocioti ir lankstyt. O ka tai duoda?
Reiks bandyt dar karta, kazka matyt ne taip dariau
Aguonele, kiek skaiciau tavo receptuose, reikia bandeles, batonus kocioti ir lankstyt. O ka tai duoda?
mano pastebejimai del sio populiaraus pradedanciuju batono-jei darau pagal recepta nelabai pakyla tada jis ir buna slapias iskepes, jei dedu puse normos sviesto puse aliejaus, puse pieno puse vandens, tada kuo graziausiai iskyka ir skanutis buna

QUOTE(aidi @ 2011 04 07, 07:54)
Aguonele, kiek skaiciau tavo receptuose, reikia bandeles, batonus kocioti ir lankstyt. O ka tai duoda?
as niekad nekocioju ar ne perminkau o bekylancia ir pakilusia tesla perlankstau. ji igauna stabiluma ir taip neiseina visas oras (perminkant tai atsitinka), to pasekmeje didesnis koretumas duonoje islieka

kadangi as didesne dali duonu ir bandeliu su imaisu kepu, tesla buna kartais minksta. perlankstant ji sutvirteja

QUOTE(aguonele @ 2011 04 07, 22:47)
as niekad nekocioju ar ne perminkau o bekylancia ir pakilusia tesla perlankstau. ji igauna stabiluma ir taip neiseina visas oras (perminkant tai atsitinka), to pasekmeje didesnis koretumas duonoje islieka
kadangi as didesne dali duonu ir bandeliu su imaisu kepu, tesla buna kartais minksta. perlankstant ji sutvirteja

kadangi as didesne dali duonu ir bandeliu su imaisu kepu, tesla buna kartais minksta. perlankstant ji sutvirteja

o galima plačiau

Na ir vel atsitempiu paskutini savo kepini
Keturių bandelių duona " Skydas" nu ideali

Papildyta:
Prasau paziurekite
cia labai aiskiai parodyta, nes paaiskinti sunkoka.... tik as su tokia skysta tesla dar reiklau neturejau. Bet siaip manau pastebit kad tesla igauna iskart stabilumo
beje, esu nusipirkus metaline statybiniku spakliuote
zinokit kaip gerai su jai bandeles proporcijonuoti



Papildyta:
Prasau paziurekite


beje, esu nusipirkus metaline statybiniku spakliuote


Sveikos, dariau duoną iš raugo , užplikytą, pusiau juodą, (dėjau ir tokių ir tokių miltų)...
Laikiausi recepto, bet kilp klausimas, ar paskutinę parą jau išminkytą duoną Jūs dedate išsyk į skardą ar formą, ar ją iškildinus pernakt perminkote ir tada dedate?
Kitas klausimas, minkant ją įtariu padauginau miltų, nes nerealiai kibo prie rankų, kokio kietumo tešla turi gautis (sėdžiu ir mąstau, gal ji kaip pyragas turi susipilti į skardą)...o aš suformavau kepaliuką, įdėjau jį į skardą ir kildinsiu pernakti, kaži ar beiškils...
Va kiek klausimų, dėkui už atsakymus....
Laikiausi recepto, bet kilp klausimas, ar paskutinę parą jau išminkytą duoną Jūs dedate išsyk į skardą ar formą, ar ją iškildinus pernakt perminkote ir tada dedate?
Kitas klausimas, minkant ją įtariu padauginau miltų, nes nerealiai kibo prie rankų, kokio kietumo tešla turi gautis (sėdžiu ir mąstau, gal ji kaip pyragas turi susipilti į skardą)...o aš suformavau kepaliuką, įdėjau jį į skardą ir kildinsiu pernakti, kaži ar beiškils...
Va kiek klausimų, dėkui už atsakymus....

QUOTE(Guotė @ 2011 04 07, 22:01)
Sveikos, dariau duoną iš raugo , užplikytą, pusiau juodą, (dėjau ir tokių ir tokių miltų)...
geriausia jei imestumete recepta, tada aisku apie ka kalba eina ir galbut galima butu patarti

as nesvarbu kaip,bet geriau palieku tesla skystene nei dadedu miltu. Ji man perkieta kitaip buna

QUOTE(aguonele @ 2011 04 07, 22:05)
geriausia jei imestumete recepta, tada aisku apie ka kalba eina ir galbut galima butu patarti
as nesvarbu kaip,bet geriau palieku tesla skystene nei dadedu miltu. Ji man perkieta kitaip buna

as nesvarbu kaip,bet geriau palieku tesla skystene nei dadedu miltu. Ji man perkieta kitaip buna

trumpai aptarsiu...tingiu išsamiai rašyti, nebent ryt nuskenuosiu...
Užpilkai 6 saujas miltų su 1,7l, dedi druskos, cukraus , kmynų, atšalus plikiniui pili raugą (draugė davė) ir raugini dvi paras...
po tų parų sudedi likusius miltus (viso rašo 2 kg turi susidėti), dedi cukraus dar ir raugini pernakt...
Va mano bėda, tešla nerealiai kibo, tai minkydama dėjau miltų, kaži ar beiškils...o ir ar kildinti reikia išsyk skardoje suformavus? Pasiklydau truputėlį, labai neišsamus receptukas buvo....
