Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duoną orkaitėje

QUOTE(aguonele @ 2011 04 07, 22:58)

beje, esu nusipirkus metaline statybiniku spakliuote  thumbup.gif  zinokit kaip gerai su jai bandeles proporcijonuoti  thumbup.gif

paprasciau galima bigsmile.gif biggrin.gif
as visas duonas,bandeles dazytoju teptukais aptepineju tongue.gif biggrin.gif nors turiu mandru visokiu,silikoniniu,su anais man smagiausia biggrin.gif
Atsakyti
Nu va , kazka panasaus tik be dantuku mirksiukas.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Guotė @ 2011 04 07, 23:01)
Sveikos, dariau duoną iš raugo , užplikytą, pusiau juodą, (dėjau ir tokių ir tokių miltų)...
Laikiausi recepto, bet kilp klausimas, ar paskutinę parą jau išminkytą duoną Jūs dedate išsyk į skardą ar formą, ar ją iškildinus pernakt perminkote ir tada dedate?
Kitas klausimas, minkant ją įtariu padauginau miltų, nes nerealiai kibo prie rankų, kokio kietumo tešla turi gautis (sėdžiu ir mąstau, gal ji kaip pyragas turi susipilti į skardą)...o aš suformavau kepaliuką, įdėjau jį į skardą ir kildinsiu pernakti, kaži ar beiškils...
Va kiek klausimų, dėkui už atsakymus.... smile.gif

Man ruginė visada limpa prie rankų, miltų gali būti nebent per mažai, jei limpa, jei nepainioju ko nors, bet kaip minėjau, tai kiek esu kepus ruginę, nesu išminkius niekada ruginės, kad nekibtų. Paskutinįkart išminkytą jau dedu ten, kur keps, nebeperminkau.
Papildyta:
Receptas pažįstamas, tik aš neplikau miltų (kvietinių), o tik šiaip užpilu šiltu vandeniu ir laikau dvi paras smile.gif Turbūt turim tą patį raugą. smile.gif Kaip duonelė iškepė?
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2011 04 08, 14:00)
Nu va , kazka panasaus tik be dantuku  mirksiukas.gif
user posted image

bet as nespratau ka su ja veiki blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 04 08, 20:09)
bet as nespratau ka su ja veiki blush2.gif

labai patogu pvz bandelei tešlą atsignybt, jei lipnesnė tešla, tai aplamai formavimui labai padeda, jei minkoma ant stalo , negramdymui gerai.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2011 03 31, 11:55)
Sveikos,

Vakar kepiau duonytę pagal Ntaliuncik "elementarios"duonytės receptuką.

Tuo pačiu noriu jai padėkoti 4u.gif

Vistik tame recepte as daug ką pakeičiau,gal palikau tik miltų kiekius.

750 vandenuko{as keiciau pasukomis raugintomis}
    250 ruginiu miltu{as naudojau rupius r.miltus}
    800 kvietiniu miltu{as taipogiai naudojau rupius kvietinis}
      1v.s druskos
      Aš,nuo savęs dėjau du v.š nuplikytų kmynų.
      Taip pat nuo savęs dėjau v.š. medaus.
      Kadangi neturėjau raugo dėjau sausas mieles.

Gavosi gero skonio duonytė.

P.S. čia gal kam pravers ,jei norite ,kad plutele  būtų minkšta ir švelni,pries kepimą duoną aptepkite pienu,rūgpieniu,ar lydytu sviestu
jeigu ją mėgstate traskia ,kepdamos pašlakstykite arba kepaliuko virsų patepkite vandeniu.
o,jeigu norite ,kad ji būtų blizgi ir paskrudusi, kepaliuką ištepkite kiaušinio ir vandens plakiniu.{iš žurnaliuko DARBŠTUOLĖ- naminė duona}

Gal galit parašyti, kiek laiko kildinot tešlą? (noriu kepti su mielėm, raugo neturiu). Pasukas pylėt kambario temp. ar šiltas?
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2011 04 07, 22:47)
as niekad nekocioju ar ne perminkau o bekylancia ir pakilusia tesla perlankstau. ji igauna stabiluma ir taip neiseina visas oras (perminkant tai atsitinka), to pasekmeje didesnis koretumas duonoje islieka wink.gif
kadangi as didesne dali duonu ir bandeliu su imaisu kepu, tesla buna kartais minksta. perlankstant ji sutvirteja wink.gif

Perziurejau tavo nuoroda, tai jeigu teisingai supratau, tai tu mielines teslos, kaip ir tam filmuke, visai neminkai, o tik perlanktineji. bigsmile.gif
Cia tai geras, niekad nebuciau pagalvojus, kad taip galima 4u.gif
Turiu dar klausimeli - ar neminkai, o perlankstineji is kart, kai tik sumaisai tesla (kai i miltus supili istirpusias mieliasir dedi kitus produktus), ar perlankstineji jau po pirmo teslos pakilimo.
Atsakyti
QUOTE(aidi @ 2011 04 09, 16:26)
Perziurejau tavo nuoroda, tai jeigu teisingai supratau, tai tu mielines teslos, kaip ir tam filmuke, visai neminkai, o tik perlanktineji.  bigsmile.gif
Cia tai geras, niekad nebuciau pagalvojus, kad taip galima  4u.gif 
Turiu dar klausimeli - ar neminkai, o perlankstineji is kart, kai tik sumaisai tesla (kai i miltus supili istirpusias mieliasir dedi kitus produktus), ar perlankstineji jau po pirmo teslos pakilimo.

tesla uzminkau kombaino pagalba ir palieku kilti. tada dazniausiai po 30 min ja perlankstau ir vel uzdengus leidziu kilti. Kai ji man pakyla, as lankstymo pagalba susiformuoju bandeles ar duonos kepaliuka mirksiukas.gif taip bandeles gaunas apvalios-idealios wub.gif o duona tikrai skanesne tongue.gif bet man taip vaidenas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2011 04 09, 19:10)
tesla uzminkau kombaino pagalba ir palieku kilti. tada dazniausiai po 30 min ja perlankstau ir vel uzdengus leidziu kilti. Kai ji man pakyla, as lankstymo pagalba susiformuoju bandeles ar duonos kepaliuka  mirksiukas.gif  taip bandeles gaunas apvalios-idealios  wub.gif o duona tikrai skanesne  tongue.gif  bet man taip vaidenas  lotuliukas.gif

Ačiū tau už perlankstymo idėją.
Šiandien kepiau Challa pynele, pagal receptą rastą tavo bloge
http://aguonele.blog...lla-pynele.html
Iš tikrųjų gavosi nerealaus skonio, tokią kaip ir įsivaizdavau , kad turėtų būti pynė.
Ačiū tau už receptuką 4u.gif 4u.gif ir kitas kviečiu išbandyti.
Atsakyti
QUOTE(Moliūtė @ 2011 04 09, 16:34)
Gal galit parašyti, kiek laiko kildinot tešlą? (noriu kepti su mielėm, raugo neturiu). Pasukas pylėt kambario temp. ar šiltas?
Ačiū 4u.gif

Moliūtė,

pirmą duonytę kai kepiau kildinau pusantros valandos,o jau kitą duonelę kai kepiau,kildinau dar daugiau dvi valandas.

Pasukas pyliau kambario temperatūros.

Pagal autorės receptuką šia duonelę ji kepa inde su dangčiu ,bet aš jo nebeturiu tai kepiau blėkutėje,pridengiau kepimo popieriaus lakštu.
Atsakyti
QUOTE(aidi @ 2011 04 09, 22:28)
Iš tikrųjų gavosi nerealaus skonio, tokią kaip ir įsivaizdavau , kad turėtų būti pynė.
Ačiū tau už receptuką 4u.gif  4u.gif  ir kitas kviečiu išbandyti.

nu fa kaip faina, o jei dar nuotrauka imestumei dar but fainiau 4u.gif
siaip daug kam nesigavo tokia iskilus... o kaip tau?
Atsakyti
Labas vakaras duoneles kepejeles,
Ryt ruosiuosi kept Aguoneles Bulvine duona su lasinukais ir noriu paklausti-sonunes 85 g cia dar nekepintos?O i duonele pilti spirgucius su taukiukais,kurie liko po tirpinimo sonines?Aciu
Atsakyti