QUOTE(Aurius.D @ 2010 04 18, 14:36)
sultys yra maistas ir kaip ir kiekvienas maistas vienam labiau reikalingas kitam mažiau. yra metodikos, kurios nusako ar tas maistam jum tinka ar ne. Galima jomis pasinaudoti ir pasitikrinti. Aš jum pasakojau kaip šis produktas veikė konkretų žmogų. Ir nieko daugiau. Ir nereikia tikėjimo netikėjimo. Tą žmogų veikė taip. Kitą gali veikti kitaip, o trečia niekaip. ir viskas. Per kurią vietą aš sakiau, kad šis produktas gydo nuo migrenos...apskritai gydo nuo migrenos. Konkretų žmogų taip, bet ne apskritai. Pav jei jūsų žarnynas užterštas tai šis produktas visai nieko neduos kaip ir kiti.
Ne ne ne, gerbiamasis, jus teigiat, kad tai, citata: Jos tik duoda pilnavertį maistą lastelėm. O kai jos gauna pilnavertį maistą tai organizmas jaučiasi gerai.
Pilnaverčio maisto esmė ir yra, kad jis pilnavertis. Jau rašiau 6 punktus, kurie apibūdina, kas tai yra. Nebesikartosiu, ir jokių ten, tinka netinka.
Ir konkretų žmogų NEGYDO, nepamirškit žvaigždutės ir ką ji sako.
QUOTE(Aurea @ 2010 04 16, 13:14)
Tose sultyse ir yra priemonių kompleksas - 19 rūšių vaisiai
Nieko nematau blogo su tuo acai ,tuo labiau , kad produktas turi košerinį ženklą , manau žinote ka jis reiškia , jei žinot apie Tatula ir pan. O kad sultys yra maistas - tai taip!! Ir niekas nerašys , kad tai vaistas nuo visų ligų. Paprasčiausiai jas naudodamas žmogus ilga laiką , ima ir pasveiksta. Lygiai taip pat , kaip ir astma sergantis žmogus visa gyvenimą naudojęs vaistus nuo astmos , vieną dieną apsilanko natūralios medicinos centre , kur jam sustatoma dieta , ir per kurį tai laiką žmogus visiškai pasveiksta nuo astmos laikydamasis dietos. Bet niekas nesako , kad tie produktai , kuriuos jam leidžiama valgyt yra vaistas.
Iš kur jūs žinote , kad lietuviai nepurškia obuolių? Iš kur žinote , kad daržovės yra 100% ekologiškos? Pavyzdžiui , ar jūs perkat sukirmijusias , išgedusias morkas , bulves (nes jos yra ekologiškos) , o kitos gražios , sultingos, lietuviškos , neišgedę - patikėkit , chemijos nemažai matę.Taip sutinku , yra ekologiškų produktų spec. parduotuvėse , arba jei pažįstat kokį ūkininką - labai gerai , ir žinot , kad jis nenaudoja jokių pesticidų , herbicidų ir pan. Čia lygiai taip pat kaip su vištiena , kiauliena... Lietuvoje tipo tai švariausia mėsa , nes mažiausiai brudo naudoja augindami. Bet - naudoja.
Kaip yra su ekologija Lietuvoj,- atvažiavo inspektorius popierių patikrint į gamyklą, gavo gerų dovanėlių ir išvažiavo. Ir plaukia toliau Nerimi nuotėkos užterštos chemikalais iš gamyklos... Galvojat kažkas kitaip yra su ūkiais? Na , nežinau , gal ir yra tokių patriotų , sąžiningų žmonių , kurie dirba sąžiningai ,bet kur jų yra? Lenkiu galvą žemai prieš juos
Sutinku , lietuviškos uogos - super! Ypač miško. Visą šaldiklį žiemai jomis užkraunu. Vaikas valgo išsišiepęs , bet kažkodėl alerginė astma nepraeina , o vat geria dabar alijošiaus sultis (irgi iš mlm , amerikietiškas ,iš amerikoniškų ekolaukų augintų alijošių) ir reikalai gerėja! Kiek žinau , ne vienas žmogus nuo alijošiaus sulčių pasveiko nuo astmos , nuo šienligės...
Kaip tuo tarpu gydytojai tradiciniai pusę metų žaidė su vaistais cheminiais , hormoniniais , ir niekaip negalėjo jų pritaikyt vaikui. Rezultato nebuvo. Nusiperki vaistus gydytojo išrašytus , parsineši namo , skaitai : "Lėtina vaikų augimą..." Na nežinau. Taip ir guli tie vaistai. Dabar tik nežinau kur juos utilizuoti

.
Be to , kad gautume dienos normą vitaminų ir mineralų iš vartojamų daržovių ir vaisių , turime jų suvalgyti visą karutį. Nežinau , aš nepajegčiau, kad ir labai norėčiau. O vat sultys koncentruotos - po 50 gr į dieną - ko gi ne?
Apie homeopatiją - nieko prieš neturiu - bet vistik , tai yra vaistai , o ne maistas. Ir nėra ji labai nekalta. Paskaitykit - sudėtyje ir gyvsidabrio rasite.
Ir pabaigai. Viskas gerai su tom lietuviškom uogytėm. Naudojamos jos yra 100% , bet jei galima iš mlm sulčių , maisto , ar ir tų paprastų buitinių valiklių ir pinigėlį uždirbti , tai kodėl nepanaudoti tų produktų? Gi jie nėra blogi. Tuo labiau , jei pripažįstami viso pasaulio, sertifikuoti ir pan? Galima uždirbti ir iš lietuviškų uogyčių - bet kažkaip nesinori prie vieškelėlio su stiklainiukais uogų stovėti ir prekiauti
Dar dėl kainos sultyčių - kur šimtus kainuoja

. Jei dirbate su sultytėm, tai sultytės jums asmeniškai labai atpinga

. Nors aš su tom sultytėm nedirbu , bet gal ir dirbsiu , jei labai norėsiu
QUOTE(Aurea @ 2010 04 16, 16:29)
Seip esu baigusi ekologija. Dalyvavusi praktikose ir pan. , mokiausi su ekologu is vienos zymios gamyklos , uztai turiu truputi tokio nepasitikejimo ekologiniu lygiu LT, nes truputi zinau negeros konfidencialios info. Bet tik tiek ir galiu pasakyt.
Cia Lietuva. Jus pabandykit Amerikos ar Vokietijos , Sveicarijos policininkui duoti kysi , jei virsysite greiti. Ir pabandykit lietuviui policininkui duoti kysi... Kas ims ir kas neims?
Manau Amerikoje yra paprasciausiai grieztesne teisine baze , nei musu , uztai pas mus laaaabai daug visokiu nukrypimu ir nesvarumu. Ner cia ka kalbet. Visi tai zino.
Tai vat. Lygiai taip pat ir su sertifikatais , pazymejimais ir pan. Nesakau , yra ir pas mus doru pilieciu. Tik ju reikia ieskoti.
Bet neaktualu man lietuviski ukininkai su savo bulvem , nes patys mes uzsiauginam visas darzoves be trasu ir pan. Taip kad , nei parduotuvej , nei turguje neperkam.
Mano geri draugai buvo "Nutrilite" papildu gamykloje Amerikoje, laukuose , kur auginama zaliava papildams. Nustebo , kad Amerikoj didziausiuose laukuose zmones dirba su kauptukais , ravi piktzoles , augina boruzes kenkejams naikinti... Taigi , matyt tikrai zaliava auginama eklogiskai

.
Irgi daug rašėt, kolege, bet... visgi bet. Mano specializacija biologija. Ir dirbus aš ir mokslinį darbą. Dabar šiek tiek apie ekologija ir Tatulą. Ten atvažiuoja į lauką inspektoriai ir paskaičiuoja kiek kolorado vabalų yra viename kv. metre, jei apie bulves kalba, paima šakniavaisius tyrimams.
Toliau, kaip jūs kaip mokslo žmogus nepasigendat įrodymų??????
Alijošius, ne gi jis nuo seno žinomas fitomedicinoje. Ir pas mane jis ant palangės auga, kuo geriausia nudegimus gydo. Tiesa, ar žinot, kad su juo reik atsargiai elgtis, jei yra problemų su virškinimo traktu.
Dėl maisto, na mieloji kolege, kur radot kokia veikliųjų medžiagų koncentracija yra tose sultyse? Na nerandu aš, nerandu. Aš pratus, kad man tyrimai yra viskas, pati esu darius, tyrus pvz. feromonų poveikį, ekologijos institute, na ir ką, o gi vieni veikia puikiai, kiti ne. Tai, kur tie tyrimai, kodėl rašom, kad tai maistas ir nieko negydo. Kam reikalingos tos žvaigždutės? O gi todėl, kad veiklioji medžiaga yra mažais kiekiais. Ir kur parašyta, kad tai ekologinis. Jūs įsitikinusi, kad jei tai MLM produktas, tai jis bus išskirtinai ekologinis? Tai parodykit man, kur, vėl gi, na kur tyrimai.
Dabar apie MLM produktus, tai ir jūs, būdama mokslo žmogus, teigsite, kad jos visavertis maistas? Dar, o kaip alergija į egzotinius produktus? Netikiu, kad jūs nežinot apie tai.
O apie obuolius lietuviškus, purškia lietuviai, jei tai ne ekologinis, tik daro jie tai kelis kartus, lenkai keliolika.
Tai jūs, kaip mokslo žmogus, teigiate, kad visi paprastoje prekyboje esantys produktai yra visi ne ekologiški, o ekologiški gali būti tik MLM? nuvažiuokit į LT laukus ir ten pamatysit ūkininkus dirbančius su kauptukais. Dar, na negi viskas yra gaminama LT, aš rašiau, prašau yra čekų, šveicarų, amerikiečių firmų gaminančių įvairius produktus. Tai jie ir visi sukčiai?
Aurea, tai pasakykit, kuo jums blogas, LT šaltalankis, aloe šiandien ne MLM mačiau parduodamą. Kuo jie blogesni? Viskas su Hg, nitratai ir nitritais? Aš nepeikiu MLM produkto, tik sakau, kad kaina yra didelė. Informacijos nėra. Na, kad ir prie Monavie, abstraktu, jokių koncentracijų, nieko. KODĖL?Pvz. man reik Universalnutrition, prašau atsiverčiu, randu su koncentracijom. Aš jau rašiau apie KGC kremą, Aukseli(Aurea) jūs mano mieliausias, na gi ten grynų gryniausia chemija. Galioja 12 mėn. nuo atidarymo. Jūs kaip mokslo žmogus, tikriausia žinot, kiek galioja natūrali kosmetika. Jums nieks nedėstė apie būtent tame areale paplitusių augalų veiksmingumą čia gyvenantiems žmonėms? O mums dėstė. Todėl aš stengiuosi pirkti kosmetiką, skirtą šiauriečiams. Kuo jums Liumene neįtinka? Ji nėr visiškai natūrali, bet tuo ir nesigiria.
Dar apie aplinkos taršą. Jum kaip ekologei, tikrai turėjo šį pavyzdį sakyt: perkelkit žmogų iš pirmykštės bendruomenės į jis labai greit mirtų. Žinau žmogų, kuriam buvo trinama galva gyvsidabriu vaikystėje, kad plaukai geriau augtų. Dabar jam 83 metai, patikėkit, net perpus mažesnio amžiaus žmonės pavydi sveikatos. Nesakau, kad Hg yra gerai ir nekenksmingas, bet ar nė vienas iš mūsų sovietmečiais nežaidęs sudaužytu termometru? Hg klausimas eskaluojamas dėl vakcinų. Jūs skiepijot savo vaikus?
Na ir pabaigai, na trūksta man tų sertifikatų, trūksta. Būtent, kad tos informacijos trūksta. Aurea, pasakykit prašau, pvz. kuo Amway ploviklis yra geresnis už Neutral? Ant Neutral parašyta, kad rekomenduojamas danų ir lietuvių astmos ir alergologų draugijų. Sakot uždirbti, aš niekados negalėčiau sakyti, kad sultys yra pilnavertis maistas, kad 50 gr. gali užtikrinti visą mineralų, vitaminų, amino rūgščių ir kt. medž. paros dozę. Ir galima nevartoti nei vaisių, nei uogų, nei daržovių. Ir tuo labiau, kad jos vertos šimtų. Kur jūs radot, kad tame 50 gr. yra RDN vitaminų ir mineralų?
Aš nesakau, kad tai blogos prekės, aš sakau, kad jų kaina yra aukšta. Pačios MLM kompanijos rašo tas žvaigždutes ne be reikalo. Tai sultys ir nieko daugiau, net ne maisto papildas.
Uch, košerinį praleidau....o košerinis=ekologija? Nusipirkau maximoj košerinį saulėgrąžų aliejų, žinot už kiek. Už 5 Lt. Esmė: šaltas spaudimas(nesiginčiju, tikrai geras ekstahavimo būdas) ir ''košeriniame maiste dažnai vartojamos daržovės, bei jame vengiama vienu metu maišyti pieniškus ir mėsiškus produktus, kurie pilve sukeltų maisto rūgimą ar puvimą''. Bet pagal MLM standartus prie jo kainos turėjo puikuotis bent 1 nulis. Tiesa apie ekologiją nieko neužsimena, matyt užmiršo.
Dar, klausimas kai ekologei, visi MLM yra izoliuoti, t.y. gruntiniai vandenys ir krituliai jų nepasiekia? Manau kaip ekologė, suprantat apie ką aš.
Tarša yra didelė aplinkos, bet čia kita tema ir ją galima labai ir labai ilgai plėtot. Beje, p. Auriau, nespjaukit į oksidantus, p. Aurea, gali paaiškinti jų svarbą organizmui ir sąsają su tarša globalia aplinkos.
Astma, bet čia be ironijos ir rimtai, turiu medikų šeimoj, nenaudokit buityje daug valiklių, net ir MLM, nes tai neretai yra priežastis. Kaip bebūtų gaila visa egzotika, taip pat alergenas. Gaila, kad imuninei sistemai šias laikais tenka susidoroti su padidintu krūviu, sakau, patikėkit, visa ta egzotika ne į nauda (čia tik vienas veiksnys, kad neprikibtumėt, nes jų yra be galo daug: dažikliai, sintetiniai priedai, aplinkos tarša ir kt., kurių pilna ir paprastose produktuose, todėl ir mėgstu skaityti etiketes). Labai atsargiai reiktų, dabar paplinta ir visi bėga: imbieras, ženšenis ir kt.(nepyktini p. Aurius acai neminėsiu). Paprastas pavyzdys: nuvažiuokite į Indiją ar Tailandą, ar tą pačią p. Ameriką be skiepų ir valgykite, kaip tenykščiai, gerkite vandenį ir pan. ir pažiūrėkite ar nebus bėdų (šitai p.Aurius pavadino bobučių pasakomis). Todėl labai gaila, kai sakoma gali vartot ir nėščios moterys tą visą egzotiką.