Ar sodindamos pasižymite, kur kokios rūšies kardeliai?
Jediara, jūs mirkėte previkure, o aš lyg kažkur skaičiau, kad actara ir previkuras skirti purškimui, matyt apsirikau ? Tikriausiai naudojant šiuos chemikalus reikia būtinai mūvėti pirštines?
QUOTE(madmuazele @ 2010 05 01, 09:22)
O jis nenuodingas
Gal ir kvailas klausimas, bet jus dabar pasodinusios kardelius ju nedengiat?

Gal ir kvailas klausimas, bet jus dabar pasodinusios kardelius ju nedengiat?

Kuri chemija nenuodinga?

Nedengiau, galvoju, kol išdygs, šalnų jau tikrai nebus

QUOTE(Dalytė xxx @ 2010 05 01, 10:26)
Jediara, jūs mirkėte previkure, o aš lyg kažkur skaičiau, kad actara ir previkuras skirti purškimui, matyt apsirikau ? Tikriausiai naudojant šiuos chemikalus reikia būtinai mūvėti pirštines?
Visus chemikalus, trąšas naudojant geriau dirbti su pirštinėmis.
QUOTE(Dalytė xxx @ 2010 05 01, 11:26)
Taip, šiemet sodindama žymiu visus kardelius

Šiaip, tai visuomet dirbu su pirštinėmis

Man patarė, kad previkuras geriau nei kalio permanganatas(kaip mirkydvau iki šiol), todėl ir pabandžiau

QUOTE(jediara @ 2010 05 01, 10:38)
Taip, šiemet sodindama žymiu visus kardelius
Man patarė, kad previkuras geriau nei kalio permanganatas(kaip mirkydvau iki šiol), todėl ir pabandžiau

Susidomėjau ir aš tuo mirkymu Previkure. Bet naujai šiemet pirktų kardelių tikriausiai mirkyti negalima, nes aš galvoju, kad jie tikriausiai jau apdoroti prieš pardavimą kokias nors chemikalais. Reikės nusipirkti ir man Previkuro ir jame pamirkyti, bent jau tuos kardelius, kuriuos vėliau sodinsiu, nes pirmuosius jau pasodinau pamirkius vandeny su kalio permandganatu.

Jediara, sudomino Jūsų teiginys, kad jau nebus šalnų
Kodėl taip manote?
T.y. nebus gal, gal kol išdygs kardeliai ir jie nebenušals?
nes man rūpi kaip elgtis su pelargonijomis
..šalnos juk ir gegužės viduryje galimos..

T.y. nebus gal, gal kol išdygs kardeliai ir jie nebenušals?
nes man rūpi kaip elgtis su pelargonijomis

QUOTE(staselė @ 2010 05 01, 18:38)
Ačiū, Stasele, už gražų žiedą

merginos, viena gėlininkė-mėgėja man aiškino, kad jeigu kardelius sodini sumaišytus, tai per daugelį metų visi tampa raudonais. Kiek tiesos?
nežinau ar raudonais,bet man jie labai smulkėja kasmet,tai vis naujų nuperku
,o tie smulkūs tai nesukrauna žiedyno

QUOTE(Naminė @ 2010 05 02, 00:57)
nežinau ar raudonais,bet man jie labai smulkėja kasmet,tai vis naujų nuperku
,o tie smulkūs tai nesukrauna žiedyno 

man ir sakė, kad susmulkėja

Nebuvau girdėjusi, kad visi kardeliai sumaišytai sodinami taptų raudonais. O gal juos irgi kaip ir tulpes negalima pjauti, kad sulčių ant peilio nepatektų? Nes tulpės taip tampa vienos spalvos. Spalvos gal ir susimaišo, kas jas žino, bet kodėl jie turėtų tapti tik raudoni kardeliai
Kai kuriuos kardelius pernai iškasdma bandžiau dėlioti pagal spalvos atskirai, kiek pavyko, bus matyti, kai šiemet pražydės. O anksčiau niekada jų neskirstydavau pagal spalvas, bet būdavo įvairių spalvų. O susmulkėjimas, pernai naujai pirktų kardelių gumbai užuago dideli, bet senesni gumbukai tai tikrai susmulkėjo. Aš pernai vieną kartą pabėriau trąšų tų granulyčių, anksčiau iš viso trąšų neberdavau, gal daugiau juos reikia tręšti. O šiemet sodindama kardelius bandau pasižymėti kur kokios spalvos. Aišku, kur naujai pirkti tai lengviau susižymėti, o kur pernykšiai, tai gal kur suklydau žymėdama, kai pražydės tik tada pamatysiu.