Įkraunama...
Įkraunama...

Kardeliai III tema

Mano kardelių gumbai tie senesni irgi labai smulkučiai, tik neaišku kodėl, o į tą pačią vietą sodinu tik kas kelinti metai. g.gif Aš jų netręšiu, gal todėl.
Atsakyti
Ar visus kardelių gumbukus susodinate iš karto?
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2010 05 01, 23:12)
Jediara, sudomino Jūsų teiginys, kad jau nebus šalnų g.gif  Kodėl taip manote?
T.y. nebus gal, gal kol išdygs kardeliai ir jie nebenušals?
nes man rūpi kaip elgtis su pelargonijomis g.gif ..šalnos juk ir gegužės viduryje galimos..

Taip, manau kol išdygs, šalnų pavojus jau bus praėjęs, bet jei būtų išdygę ir pranašautų šalnas , tuomet reikėtų galvoti kuo uždengti, nes tuoj pat nušaldytų lapelius verysad.gif
Atsakyti
Sveikos, tikiuosi ir mane priimsit i savo buri. Siomis gelemis nuo seno zaviuosi ir jas labai labai myliu. Vaikysteje 10-12 metu kai mire tevelis, mama labai sunkiai vertes todel ko tik neprigalvodavo, kad isgyvent. Teko sias karaliskas geles bunant vaikui pardavinet prie parduotuviu.
Siemet ir as nusprendziau jas augint. Mama kazkiek papasakojo, kazkiek pamenu pati kad lukstendavom vakarais susede, po to mirkydavom kalio permanganate.
Bet noreciau Jusu isgirsti nuomoniu ir patirties.

Kaip islukstenat pries sodinima, kiek laiko mirkot permanganate, kokio stiprumo tirpala darot (kokiu santykiu dedat kalio permang ir vandens kieki). Kas kiek cm sodinat, kiek cm i zeme kisat ir t.t. Jei dirva netresta ar ja reiktu pries pat sodinima patrest ir kokiomis trasomis, kokiomis trasomis tresiat jau isdygusias. Kada reikia sodint kad sudygtu rugsejo pirmajai ?

Labai labai busiu dekinga uz patarimus ir atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuikisss @ 2010 05 03, 00:09)
Sveikos, tikiuosi ir mane priimsit i savo buri. Siomis gelemis nuo seno zaviuosi ir jas labai labai myliu. Vaikysteje 10-12 metu kai mire tevelis, mama labai sunkiai vertes todel ko tik neprigalvodavo, kad isgyvent. Teko sias karaliskas geles bunant vaikui pardavinet prie parduotuviu.
Siemet ir as nusprendziau jas augint. Mama kazkiek papasakojo, kazkiek pamenu pati kad lukstendavom vakarais susede, po to mirkydavom kalio permanganate.
Bet noreciau Jusu isgirsti nuomoniu ir patirties.

Kaip islukstenat pries sodinima, kiek laiko mirkot permanganate, kokio stiprumo tirpala darot (kokiu santykiu dedat kalio permang ir vandens kieki). Kas kiek cm sodinat, kiek cm i zeme kisat ir t.t. Jei dirva netresta ar ja reiktu pries pat sodinima patrest ir kokiomis trasomis, kokiomis trasomis tresiat jau isdygusias. Kada reikia sodint kad sudygtu rugsejo pirmajai ?

Labai labai busiu dekinga uz patarimus ir atsakymus  4u.gif

Aš vandeny su kalio permanganatu kardelius mirkau 1 - 2 val. O prermanganato truputį įberiu, kad būtų rausva spalva. Kardelius sodiname trjų gumbelių gylyje. O sodinant jokių trąšų niekada neberiu. O kada sodinti, kad būtų kardelių rugsėjo pirmai, tai sunku atsakyti. Paprasčiausiai kardelius sodinu iš kelių kartų, kas keletą dienų, tai ir būna žydinčių rugsėjo pirmai. Pasidalinau turimus gumbus maždaug penkiems kartams. Dabar jau per du kartus susodinau didžiąją dalį kardelių, o pasilikau dar kardelių gumbų, tai tris kartus po kokį 10 kardelių pasodinsiu ir tikiuosi, kad pataikysiu, kad žydėtų ir rugsėjo pirmai. Man daug kardelių nereikia rugsėjo pirmai, tiesiog kad būtų vaikams ką neštis į mokyklą. Taip sodinant per kelis kartus tikiuosi, kad kardeliai žydės ir rugsėjo pirmai. O jei visus iš karto pasodini, tai kiek pastebėjau, dažniausiai rugsėjo pirmai visi būna nužydėję.
Atsakyti
Esu girdejus kad kardelius pries sodinant galima mirkyti cesnaku nuovire g.gif Tik nezinau kaip ten ji paruost?Sako geriau veikia nei kalio permanganatas.Ar kas zinot apie tai ka nors ax.gif
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2010 05 04, 16:46)
Aš vandeny su kalio permanganatu kardelius mirkau 1 - 2 val. O prermanganato truputį įberiu, kad būtų rausva spalva. Kardelius sodiname trjų gumbelių gylyje. O sodinant jokių trąšų niekada neberiu. O kada sodinti, kad būtų kardelių rugsėjo pirmai, tai sunku atsakyti.  Paprasčiausiai kardelius sodinu iš kelių kartų, kas keletą dienų, tai ir būna žydinčių rugsėjo pirmai. Pasidalinau turimus gumbus maždaug penkiems kartams. Dabar jau per du kartus susodinau didžiąją dalį kardelių, o  pasilikau dar kardelių gumbų, tai tris kartus po kokį 10 kardelių pasodinsiu ir tikiuosi, kad pataikysiu, kad žydėtų ir rugsėjo pirmai. Man daug kardelių nereikia rugsėjo pirmai, tiesiog kad būtų vaikams ką neštis į mokyklą. Taip sodinant per kelis kartus tikiuosi, kad kardeliai žydės ir rugsėjo pirmai. O jei visus iš karto pasodini, tai kiek pastebėjau, dažniausiai rugsėjo pirmai visi būna nužydėję.

Sveiki, noreciau ir as pasidalinti savo nuomone. Mano bendradarbe sake, kad kardelius reikia sodinti kazkur 20-30cm. gilyje, tada ziedai buna didesni ir kotai tvirtesni. Ar dar kas nors taip giliai sodina? Ar tai tiesa?
Atsakyti
QUOTE(nesiuke @ 2010 05 04, 17:35)
Sveiki, noreciau ir as pasidalinti savo nuomone. Mano bendradarbe sake, kad kardelius reikia sodinti kazkur 20-30cm. gilyje, tada ziedai buna didesni ir kotai tvirtesni. Ar dar kas nors taip giliai sodina? Ar tai tiesa?

Aš taip giliai niekada nesu sodinusi. Mama irgi daug metų augina kardelius, bet niekada taip giliai nėra sodinusi.
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2010 05 04, 19:02)
Aš taip giliai niekada nesu sodinusi. Mama irgi daug metų augina kardelius, bet niekada taip giliai nėra sodinusi.

Gal tada ir nerizikuosiu smile.gif
Atsakyti
Man mama sake, kad reikia sodinti mazdaug i 10 cm gyli-tada kardeliai neisvirsta... Jei neklystu-toki patarima ir sioje temoje skaiciau g.gif Siemet taip ir susodinau-gal net ir giliau-i kokius 15 cm gyli g.gif Paziuresim kas bus smile.gif
Atsakyti
Nusipirkau maximoje nukainuotų kardelių ir pirmą kartą pasisodinau balandžio 29 d., dar kažkiek kardelių draugė davė. Bet pradėjau susirūpinti ar nepaskubėjau juos pasodinti, kai taip dabar šalta? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tomajo72: 05 gegužės 2010 - 16:44
Aš didžiąją dalį kardelių pasodinau, o dar truputį palikau pasodinsiu vėliau, kad ne visi iš karto pražydėtų. O jūs ar visus savo kardelius jau pasodinote?
Atsakyti