Įkraunama...
Įkraunama...

Danijos Plepučių Receptų skrynelė

QUOTE(Pjuvena po krūmu @ 2010 09 30, 14:10)
Klausykit, pagal lietuviska recepta man reik zelatinos 7g (aisku birios). Cia radau pirkti tik lapeliais pas mus. Tai ar 7g lapelio atitinka 7g birios?  unsure.gif

Yra pirkti birios Fotexe ir Bilkoj, tokiose pat dezutese kaip kepimo milteliai ir vanilinis cukrus buna. Del lapeliu as esu juos bandzius ,bet jie neatitinka tu paciu proporciju (ar bent jau man nesigavo nieko), todel as kai tik radau birios, tai ir griebiau.
Atsakyti
QUOTE(Giedruliukas @ 2010 10 02, 17:05)
Labai skanus cukiniju blynai (is Beatos virtuves)


oi, tikiu, kad skanu, man jau seiles varva rolleyes.gif isbandysim si savaitgali pietums thumbup.gif Aciu!
Atsakyti
QUOTE(megasun @ 2010 10 06, 15:06)
oi, tikiu, kad skanu, man jau seiles varva rolleyes.gif  isbandysim si savaitgali pietums thumbup.gif  Aciu!


Ir butinai parasyk kaip gausis!!! smile.gif
Atsakyti
Koldūnų tešla
QUOTE(JURGIDAR @ 2010 10 08, 15:07)
O koldunu tesla tai dedu 1 kiausini arb s druskos ,drungno vandens apie 3 stiklines ir miltu nzn net kiek maisyk minkyk  kol nebekibs smarkiai prie ranku ir kad tesla butu minksta:) kuo ilgiau minkysi tuo kietesne darysis ji.


QUOTE(Sola @ 2010 10 08, 15:18)
Pati geriausia koldunu tesla
3 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejaus
1 stiklinė VERDANČIO vandens

Į miltus supilti aliejų, pamaišyti ir viską užpilti vERDANČIU vandeniu, tada pamaišyti šaukštu, o kai kiek pravės, minkyti, kol gausis elastinga tešla. Proporcijos idealios, nesusigundykite įdėti daugiau miltų!!!
dariau is dvigubos normos mirksiukas.gif



Kibinų tešla
QUOTE(Sola @ 2010 10 08, 15:20)
As darau tokia baisiai riebia tesla,bet man jei ceburekai,tai tik su sita tesla 
450miltu,250gr sviesto,100gr grietines,2kiausiniai.Suminkyta tesla saldytuve palaikyt reikia pries darant





Kiaušiniai škotiškai
Situos kazkada dariau, labai sotu.
user posted image



8 kietai išvirti kiaušiniai

800 g faršo
2 kiaušiniai
1 svogūno galva
1 - 2 skiltelės česnako
2 v. š. bet kokių smulkintų žalumynų
100 g šviežių duonos trupinėlių
druskos, pipirų
aliejaus

Svogūną ir česnakus labai smulkiai supjaustyti. Į indą su faršu suberti svogūnus, česnakus, žalumynus, duonos trupinėlius, įmušti kiaušinius, pagardinti druska bei pipirais. Viską labai gerai išmaišyti. Iš faršo suformuoti du paplotėlius. Į kiekvieno vidurį dėti po virtą kiaušinį ir gražiai apspausti faršu iš visų pusių, kad kiaušinis liktų viduje.
Keptuvėje labai įkaitinti aliejų ir apkepti kukulius iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Keptuvę uždengti dangčiu, viryklę prisukti iki minimumo ir patroškinti dar 10 – 15 min.

P. S. batono riekeles be plutos galima smulkinti blenderiu...
Panasu i "zrazus". Gal ir taip, bet labai skanu...





Mėsos apkepas

kazkada kepiau, visai patiko, greit pasigamina, o ir skanu.


0,8 – 1 kg kiaulienos
2 didelės svogūno galvos
6 skiltelės česnako
3 dideli rūgštoki obuoliai
2 didelės morkos
150 g fermentinio sūrio
100 g majonezo
prieskonių, druskos, pipirų

Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais. Pagardinti druska, pipirais, prieskoniais. Gerai išmaišyti. Dėti į kepimo formos dugną ir lygiai paskleisti. Ant viršaus sluoksniais dėti smulkiai supjaustytus svogūnus, plonomis riekelėmis supjaustytus česnakus, stambiai sutarkuotus obuolius, stambiai sutarkuotas morkas, tarkuotą sūrį. Viršų aptepti majonezu ir dėti iki 200º C įkaitintą orkaitę. Kepti 1 val., orkaitę išjungti ir apkepą palikti orkaitėje dar 15 min.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pjuvena po krūmu: 09 spalio 2010 - 16:48
QUOTE(Giedruliukas @ 2010 10 09, 14:31)
Ir butinai parasyk kaip gausis!!! smile.gif


Na, žinok, pasaka, o ne blynai wub.gif Vyras, nesuprato, kad iš cukinijų biggrin.gif Dabar kol neatsivalgysiu tol kepsiu mirksiukas.gif

o Pjuvenos po krūmu rabarbarų pyragas irgi skanus wub.gif

Tiesa, kokį jūs kepimo margariną naudojat kepant pyragus ir pan.? koks pavadinimas?
Atsakyti
QUOTE(megasun @ 2010 10 13, 14:17)
Na, žinok, pasaka, o ne blynai wub.gif  Vyras, nesuprato, kad iš cukinijų biggrin.gif  Dabar kol neatsivalgysiu tol kepsiu mirksiukas.gif


thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif O gal ir Leja valge? smile.gif Jauciu ir man vel jau reiks juos kept, nes jau vel noriu skaniausiu pasaulyje blynu!!! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija78 @ 2010 10 18, 12:55)
Marijos rauginti kopustai

Visu pirma reikia druskos paprastos, be jodo.
Tada supjauni tuos kopustus, morkas, idedi druskos ir gerai paminkai. Galima kmynu ideti.
Po to as dedu celofanini maisa i koki kibira ar inda, tenai sutrambuoju kopustus. Uzdedu marliuka ant virsaus, kokia lekste ir svori. Cia gali buti didelis akmuo ar tiesiog pripilu vandens i koki puoda ir padedu.
Palieku virtuvej. Po kokiu 2 dienu, kai prades rugti reikia su mediniu pagaliuku tokias kaip skylutes padaryti, isleisti ora...Pora kartu gal.
Po to dar dienele palaikyti ir viskas.
Tada jau reikia deti i saldytuva ar i lauka (bet dabar dar silta). Jei ir toliau laikyti kambario temperaturoj, tai labai rugstus gausis.



Perkeliu i receptus. Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fillipa @ 2010 10 25, 23:00)
salsa prie tortilla chips (kukuruziniai cipsai). Pomidorai, svogunai, paprika, cilli, koriandro lapai, lime (zaliuju citrinu) sultyssmulkiai supjaustomi ir sumaisomi. Dar guacamole darau thumbup.gif : Avokado, grietines saukstas lime sultys, cesnakai --> i bladeri arba su sakute o cesnakus ispaudziu. nima niam prie kuk.chipsu.

Atsakyti
Biciu namelis
Tešlai:
250 g sviesto
200 g grietinės 38%
3 stiklinės miltų
arbatinis šaukštelis sodos, užgesintos acte

šaldytų vyšnių (2 pak.)( As vysniu neradau saldytu tai dariau su braskem ir melynem)

Kremui:
600 g grietinės
1 stiklinė cukraus
citrinos rūgšties
20 g želatinos (Dr.Otcear)

========================================
Gaminame tešlą: sutarkuojame sviestą per burokinę tarką, sudedam likusius tešlos produktus ir suminkome tešlą. Iš tešlos suformuoja pailgą formą, kad paskui ją būtų lengviau supjaustyti į 15 dalių arba paprasčiausiai padalijame tešlą į 15 dalių.
user posted image
taip padalinus sudejus i lekste dejau i saldytuva,reiktu palaikyt jame nors 1 val,bet man sviestas ir grietine buvo labai salti,tai kol ismynkiau pirstus nusalau biggrin.gif tai nelaikiau tik dejau lekste i saldytuva ir vis po 1 gabaliuka traukiau ir kociojau rolleyes.gif .Dejau melynes jau atitirpusias ir truputi pabarsciau jas cukrumi,taippat ir su braskem.
user posted image user posted image user posted image
Sukame kaip cigara
user posted image
Sudedam kepti 200 laipsniu orkaiteje apie 12 min. Iskepe - user posted image
iškeptus pagaliukus išimti ir palikti, kad atvėstų. Nebijoti, kad imant gali sulūžti, tada tuos lūžusius dėti į vidurį.

Ruošti kremą. Grietinę (aš naudoju Dvaro, nes ji riebiausia) išplakti su cukrumi ir trupučiu citrinos rūgšties. Galima dėti arba grietinėlės standiklio arba jeigu grietinė neriebi 20 g želatinos.

ant lėkštės išdėti 5 pagaliukus ,pilti krema,i tarpus ant virsaus deti 4 pagaliukus vel kremo ir taip kol baigsis pagaliukai,as pvz krema padarius padalinau 2 dalis viena is ju nudaziau melynai.Baltaji pilau viduje, o melyna ant visrsaus.Kai baigiau dejau i saldytuva,kad sustingtu.
Stai galutinis rezultatas user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JURGIDAR: 26 spalio 2010 - 14:10
Gavosi tikrai didelis koki 6 zmones laisvai valgytu,tai jei sau darysit del pabandymo paragaut gal darykit is puses normos
Atsakyti
Paragavau ta torteli ir tikrai skanus toks kaip koks serbetas smile.gif Seanti karta darant gal vietoi grietines naudosiu grietinele plakamaja,itariu bus skaniau,nu cia skonio reikalas
Atsakyti

JURGIDAR noriu pagirti tavo receptuką,jis labai panašus į mano labai mėgstamą
http://www.supermama...howtopic=174696 ,nerandu vyšnių Danijoje šaldytų gal kur matėt parduotuvėje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anzela0626: 28 spalio 2010 - 10:12