Koldūnų tešla
QUOTE(JURGIDAR @ 2010 10 08, 15:07)
O koldunu tesla tai dedu 1 kiausini arb s druskos ,drungno vandens apie 3 stiklines ir miltu nzn net kiek maisyk minkyk kol nebekibs smarkiai prie ranku ir kad tesla butu minksta:) kuo ilgiau minkysi tuo kietesne darysis ji.
QUOTE(Sola @ 2010 10 08, 15:18)
Pati geriausia koldunu tesla
3 stiklinės miltų
3 šaukštai aliejaus
1 stiklinė VERDANČIO vandens
Į miltus supilti aliejų, pamaišyti ir viską užpilti vERDANČIU vandeniu, tada pamaišyti šaukštu, o kai kiek pravės, minkyti, kol gausis elastinga tešla. Proporcijos idealios, nesusigundykite įdėti daugiau miltų!!!
dariau is dvigubos normos
Kibinų tešla
QUOTE(Sola @ 2010 10 08, 15:20)
As darau tokia baisiai riebia tesla,bet man jei ceburekai,tai tik su sita tesla
450miltu,250gr sviesto,100gr grietines,2kiausiniai.Suminkyta tesla saldytuve palaikyt reikia pries darant
Kiaušiniai škotiškai
Situos kazkada dariau, labai sotu.
8 kietai išvirti kiaušiniai
800 g faršo
2 kiaušiniai
1 svogūno galva
1 - 2 skiltelės česnako
2 v. š. bet kokių smulkintų žalumynų
100 g šviežių duonos trupinėlių
druskos, pipirų
aliejaus
Svogūną ir česnakus labai smulkiai supjaustyti. Į indą su faršu suberti svogūnus, česnakus, žalumynus, duonos trupinėlius, įmušti kiaušinius, pagardinti druska bei pipirais. Viską labai gerai išmaišyti. Iš faršo suformuoti du paplotėlius. Į kiekvieno vidurį dėti po virtą kiaušinį ir gražiai apspausti faršu iš visų pusių, kad kiaušinis liktų viduje.
Keptuvėje labai įkaitinti aliejų ir apkepti kukulius iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Keptuvę uždengti dangčiu, viryklę prisukti iki minimumo ir patroškinti dar 10 15 min.
P. S. batono riekeles be plutos galima smulkinti blenderiu...
Panasu i "zrazus". Gal ir taip, bet labai skanu...
Mėsos apkepas
kazkada kepiau, visai patiko, greit pasigamina, o ir skanu.
0,8 1 kg kiaulienos
2 didelės svogūno galvos
6 skiltelės česnako
3 dideli rūgštoki obuoliai
2 didelės morkos
150 g fermentinio sūrio
100 g majonezo
prieskonių, druskos, pipirų
Mėsą supjaustyti nedideliais gabaliukais. Pagardinti druska, pipirais, prieskoniais. Gerai išmaišyti. Dėti į kepimo formos dugną ir lygiai paskleisti. Ant viršaus sluoksniais dėti smulkiai supjaustytus svogūnus, plonomis riekelėmis supjaustytus česnakus, stambiai sutarkuotus obuolius, stambiai sutarkuotas morkas, tarkuotą sūrį. Viršų aptepti majonezu ir dėti iki 200º C įkaitintą orkaitę. Kepti 1 val., orkaitę išjungti ir apkepą palikti orkaitėje dar 15 min.