Įkraunama...
Įkraunama...

Danijos Plepučių Receptų skrynelė

Niu iskepiau duona savo pirmaja,gavosi laaabai skani ale per tuos plepalus su sese per skype,biskiuka perkepiau,nu nieko aplamai receptas tikrai geras,duonele tikrai gavosi labai skani bigsmile.gif Dar sakyciau kaip kam pagal skoni kitos galit ir nedeti kmynu visiskai,o ideti saulegrazu arba vien tik moliugo seklu,kita kart jau kepsiu be kmynu desiu vien tik moliugo seklas,niu labai man patinka duonele su moliugo seklikem wub.gif
user posted image
Papildyta:
O dabar leku darytis varskes pagal BRAC recepteli smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Antira @ 2010 02 09, 11:13)
Mano mėgiamas VARŠKĖS APKEPAS – minkštas, paprastas ir labai skanus.

Indelis( 500gr)  KVARK  varškės
1 stiklinė manų
1.5 stiklinės kefyro arba jogurto
3 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
1 arbatinis šaukstelis kepimo miltelių
Plikytų razinų.
Viska sudejau i dubenį ir sumaišiau.

Skarda su kepimo popierium, ištepiau riebalais. Pripjausčiau obuolių ir supyliau masę.
Kepiau 180 laipsnių temperaturoje, 40 min. Viskas !!!

P.s. obuoliai, ar razinos, riešutai, ar kiti vaisiai – jokio skirtumo. Fantazijos reikalas!

Pries pradedant kepti
user posted image

Iskepe
user posted image

Skanaus
user posted image

Labai noriu to pyrago paragauti,ar nieko tokio jei ten vietoi kefyro- jogurto desiu Grietines???
Atsakyti
QUOTE(JURGIDAR @ 2010 09 22, 14:18)
Labai noriu to pyrago paragauti,ar nieko tokio jei ten vietoi kefyro- jogurto desiu Grietines???

as tai deciau grietine
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Antira: 22 rugsėjo 2010 - 15:51
Jau issikepiau ir pavalgia tavo pyrago,dejau grietine ir pieno biski imaisiau dar nu pasaka gavosi zinok,dar su kaip su savo gamybos varske,ji tokia baltute gavos,kad buvau pamirsus kaip atrodo sviezi varske smile.gif
Atsakyti
O as duona jau prapjoviau ax.gif Skonis geras. Kazi ar pluta tik man tokia kieta isejo? Labai geras receptas, tik truksta E lotuliukas.gif
Atsakyti
Man labai skanios salotos 4u.gif

Virtos bulvės;
marinuoti pievagrybiai pakepti;
svogūnai pakepti;
kiaušiniai;
kukurūzai;
majonezas.

Viską sumaišom ir skanaujam wub.gif

user posted image
Atsakyti
Siandien kepiau dar karta ta Mieline Duonele,tai nedejau kmynu,o dejau vietoi ju nemazai moliugo seklyciu ekologisku jau pakeliuose pardavineja,nuluptus,tai duona man bent gavos 100 kartu skanesne,jau pradedu itart kad kepsiu ja tikrai daznai,garuos ji man ant stalo,o ir mazylis lapnoja taip skaniai smile.gif
Atsakyti
permetu Filipos

Tortas "Medutis"
QUOTE(fillipa @ 2010 09 26, 20:15)
Teslai reikes:
150gr sviesto
1 puodelis cukraus (as naudojau stikline)
3 kiausiniai
3 v.s. medaus
1 a.s. sodos (ne kepimo milteliai o soda). Rusu pardese galima rasti.
13 a.s. pieno
3 puodeliai miltu (as naudojau stikline)

Kremas:
Isverdi ne tirsta manu kose, suplaki gerai su sviestu, cukrus ir vanile pagal skoni.

Tesla. Sviesta, piena, medu, kiausinius, cukru supili i puoda ir kaitiini ant labai mazos ugnies. Maisai pastoviai. Kai viskas istirpsta dedi soda. Neissigask kai tesla pradies "augti". Kai tesla pakila beveik trigubai - nuemi n uo ugnies ir sumaisai su miltais. Tesla turi butio minkta, ne kieta. Idedi i saldytuva valandai. Tesla dalini i 4-5 dalis, iskociuoji ir kepi. Mazdaug 200. MAtysi pagal spalva kai laikas traukti lauk. Sutepi lakstus ir palieki parai. As asmeniskai nemegstu manu tai dariau plikyta krema arba grietinini su zelatinu.

As iskeptus lakstus apipjaunu ir padarau dziuveselius. Per smulkintuva ir i orkaite 80 laipsniu apie 5-10 minuciu. NAudoju apibarstimui.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pjuvena po krūmu: 26 rugsėjo 2010 - 23:30
Jaukiausi pasaulyje sausainiai

Paprastutis receptas, o skonis thumbup.gif tikrai visoms rekomenduoju

120g sviesto
250g miltų
80g cukraus (atšaldyto)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelio vanilinio cukraus
1 trynys
2- 3 šaukštai pieno

Miltus ir kepimo miltelius supilti i dubenį ir išmaišyti. Tada sutarkuoti sviesta per burokinę tarką.
Į sviesto ir miltų mišinį suberti cukrų ir pirštais viską gražiai trupinti ir maišyti, kol pasidarys trupiniai. Bet pernelyg ilgai netrinti, nes sviestas neturi ištirpti, o turi gražiai susivelti su miltais ir cukrum.
Dabar į tą tešlą įdėti kiaušinio trynį ir porą šaukštų pieno ir greitai užminkyti tešlą, kartais gali prireikti dar vieno kito šaukšto pieno. Kai tik viskas sukimba į gumulą, daugiau nebeminkyti, o suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą pusvalandžiui. Po to belieka daryti sausainukus ir juos kepti 11 min 180 C. Skanaus smile.gif
Atsakyti
Klausykit, pagal lietuviska recepta man reik zelatinos 7g (aisku birios). Cia radau pirkti tik lapeliais pas mus. Tai ar 7g lapelio atitinka 7g birios? unsure.gif
Atsakyti
Pjuvena as neisivaizduoju zinok
Atsakyti
Labai skanus cukiniju blynai (is Beatos virtuves)

Reikes:
2 vidutinio dydzio cukiniju
300 g varskes (as dejau grudeta varske, bet galima ir paprasta det, jei turit)
4 kiausiniai
4 kupini saukstai miltu
1 sauja smulkintu svieziu krapu
druskos, juoduju pipiru
aliejaus kepti
150 g plonai pjaustytos rukytos lasisos

Gaminimas:
1. Cukinijas nuplauname, nupjauname galus ir sutarkuojame stambia burokine tarka.
2. I cukiniju tarkius sudedame varske ir imusame kiausinius. Viska gerai ismaisome. Iberiame miltu ir dar karta pamaisome.
3. Tada i mase suberiame sauja smulkintu krapu, druskos, pipiru. Ismaisome
4. I ikaitinta keptuve su aliejumi dedame sauksta cukiniju mases, ant blyno tiesiame gabaleli lasisos ir ja uzdengiame saukstu teslos. Blyna paplojame, kad nebutu labai issiputes. Kepame is kiekvienos puses po mazdaug 5 minutes, kol apskrus.

Valgyti pabarstytus krapais, su grietine.

Nerealiai skanus blynai!!!! Mano Kaya abiem rankom i burnyte grudo. O as jau sakiau, kad vaikas nei zuvies, nei darzoviu nevalgo! lotuliukas.gif
Gaminom vakarienei, o is likusios teslos dar ir pusryciam iskepiau keptuve!

Skanaus!!! drinks_cheers.gif

user posted image
Papildyta:
Kazkaip neleidzia man prikabinti nuotraukos, tai siunciu nuoroda, kur blynu nuotraukele galima rast:

http://3.bp.blogspot...-h/IMG_6028.JPG
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedruliukas: 02 spalio 2010 - 18:04