Niu va, as si savaitgali prisipirkau darzoviu ir bandziau viska sumesti garinimui.. dariau taip: morkytes griezineliais, paprika, cukinija ir brikoli supjaustytus sudejau i inda, o ant virsaus pjaustyta mesyte. Is mesytes isbega sultinukas, kuris nusedo ant darzoviu. Tik problema ta, kad morku per daug pridejau, tai ne paciai neskanu buvo, o ka jau apie vyra sneket:) Cukinija "sukrito", nes viska vienu metu dejau. Nu, bet niekur nedingo:) Cia 2 bandymas - eksperimentuosiu iki galo;) Pirmaji karta gaminant patiekaluose padruskinau viska. Beje, pirma karta bulves druskinau, o sikart - ne, ir zinote ka?! Skonis visiskai toks pat - toks tikras bulviu skonis:)
P.S. Mano mama visa gyvenima druskine buvo, nieko be druskos i burna neimdavo. O karta Palangoje paragavo garuose ruosta maista be druskos - negalejo patiketi, kad ten druskos tikrai nera:)
Nereik visko is karto deti. Mano garinis puodas is 3 daliu. Tai i viena dali sudedu bulves su morkom, o ant virsaus inda su mesyte. I r tik po kiek laiko dedu trecia inda su darzove. Juk darzovem virti reikia daug maziau laiko nei mesytei ar bulve.
Ir tos darzoves nesukris.

QUOTE(betite @ 2007 02 19, 16:54)
Nereik visko is karto deti. Mano garinis puodas is 3 daliu. Tai i viena dali sudedu bulves su morkom, o ant virsaus inda su mesyte. I r tik po kiek laiko dedu trecia inda su darzove. Juk darzovem virti reikia daug maziau laiko nei mesytei ar bulve.
Ir tos darzoves nesukris.

Aciu, betite, zinau. Tik as garu puodo neturiu, pas mane orkaite su garu funkcija. Taip pat zinau, kad vieniems issigarinti reikia daugiau laiko, kitiems - maziau, tik sutuacija pas mus durna. Kol kas virtuves dar neturime, tai nei virykles nera, o orkaite po laiptais pastatem, tad nenoriu darineti orkaites, kad laiptai neisbrinktu:)
Nusipirkau garų puodą iš trijų dalių
Labai džiaugiuosi bet turiu daug klausimų...
Kiek suprantu į apatinį indą dedu pvz bulves su morkom- vandens pilti reikia?tada į antrą indą dedu mėsytę, vėliau į trečią dar kokias nors daržoves- taip?
o jei i apatini tik vandenuko pilciau, i antrą dėčiau bulves o į trečią mėsytę?
Patarkit...

Kiek suprantu į apatinį indą dedu pvz bulves su morkom- vandens pilti reikia?tada į antrą indą dedu mėsytę, vėliau į trečią dar kokias nors daržoves- taip?
o jei i apatini tik vandenuko pilciau, i antrą dėčiau bulves o į trečią mėsytę?
Patarkit...
Aš labai mėgstu garuose virti skorpionžuvę, su morkom, svogūnais, kitom daržovėm, Santa Maria žuvies prieskoniais. Apskritai gaminimas su garais man dabar labiausiai patinka, gaunasi taip lengva, nekaloringa ir skanu

Aš, tai nžn kaip ten reikia iš tikrųjų, bet kai mano yra 2 aukštų puodas, tai aš į pirmąjį susidedu bulves su vandenuku, o į antrąjį-daržoves.
o kur jus perkat Lt garinius puodus is triju daliu? manau butu sauni dovana seimininkems 
kai gyvenau LT,kazkaip nebuciau macius tokiu puodu

kai gyvenau LT,kazkaip nebuciau macius tokiu puodu

QUOTE(balanduke @ 2007 03 05, 11:25)
o kur jus perkat Lt garinius puodus is triju daliu? manau butu sauni dovana seimininkems 
kai gyvenau LT,kazkaip nebuciau macius tokiu puodu

kai gyvenau LT,kazkaip nebuciau macius tokiu puodu

Na mano puodas susideda iš apatinio to tokio tikro puodo kur pilu vandenį arba sriubytę, tada dar yra 2 auštai virimui ant garų-galima dėti 1 arba abu. Mano ne elektrinis, BergHOFF
Mano stai va toks
As pirkus uzsieni, ir noriu mamai padovanoti. Pasikuiciau internete ir radau kad Lietuvoje senukuose yra keleta rusiu tokiu troskintuvu.
As pirkus uzsieni, ir noriu mamai padovanoti. Pasikuiciau internete ir radau kad Lietuvoje senukuose yra keleta rusiu tokiu troskintuvu.

Sveiki gyvi!
Po paieškų forume pasigedau temos apie virimą (šutinimą) garuose. Dabar jau tiek priviso "mandrų" puodų - elektrinių ir ne. O dar, sako labai sveika: sultys neišteka, vitaminai nenumiršta, skonis nepasikeičia, be riebalų it t.t.
Turiu ir aš tokį puodą, deja mano supratimas ką ir kaip gaminti laaabai menkas.
Todėl labai prašau, pasidalinkit receptėliaisir gaminimo plonybėmis.
Pradžiai parašysiu savo. Žinau net du!
Garinta lašiša
Lašišą (filė ar su kaulu, tik be žvynų) supjaustau vienos porcijos dydžio gabalėliais. Iš abiejų pusių pabarstau druska, pipirais ir krapais - tik labai saikingai, kad neužmušt skonio. Kloju į tinklelį ir statau virš verdamų bulvių. Išverda viskas kartu gana greitai, svarbu neatidarinėti ir garų neišleisti.
Obuolių desertas
Obuolius perpjaunu pr pusę, išimu sėklalizdžius. Į duobutes pridedu ko nors saldaus: cukraus su cinamonu ir kapotais lazdyno riešutais arba tarkuota apelsino žievele, kartais saldžios uogienės, kartais varškės sūrelį su razinom ir pan. Pašutinu kol suminkštėja.
Tai viskas, ką moku. Dar bandžiau ryžius, bulves šutint, bet kažko nemokėjau, procesas užsitęsė, baigiau įprastiniu būdu...
Labai lauksiu jusu atsakymų. Ačiū.
Po paieškų forume pasigedau temos apie virimą (šutinimą) garuose. Dabar jau tiek priviso "mandrų" puodų - elektrinių ir ne. O dar, sako labai sveika: sultys neišteka, vitaminai nenumiršta, skonis nepasikeičia, be riebalų it t.t.
Turiu ir aš tokį puodą, deja mano supratimas ką ir kaip gaminti laaabai menkas.

Pradžiai parašysiu savo. Žinau net du!
Garinta lašiša
Lašišą (filė ar su kaulu, tik be žvynų) supjaustau vienos porcijos dydžio gabalėliais. Iš abiejų pusių pabarstau druska, pipirais ir krapais - tik labai saikingai, kad neužmušt skonio. Kloju į tinklelį ir statau virš verdamų bulvių. Išverda viskas kartu gana greitai, svarbu neatidarinėti ir garų neišleisti.
Obuolių desertas
Obuolius perpjaunu pr pusę, išimu sėklalizdžius. Į duobutes pridedu ko nors saldaus: cukraus su cinamonu ir kapotais lazdyno riešutais arba tarkuota apelsino žievele, kartais saldžios uogienės, kartais varškės sūrelį su razinom ir pan. Pašutinu kol suminkštėja.

Tai viskas, ką moku. Dar bandžiau ryžius, bulves šutint, bet kažko nemokėjau, procesas užsitęsė, baigiau įprastiniu būdu...

Labai lauksiu jusu atsakymų. Ačiū.

As irgi noreciau pabandyti si gaminimo buda, bet bijau kad tai daug laiko uzima... kazkaip sunku butu mano seimynaipo darbu grizusiai laukti kelias valandas, kol bus vakariene. Noreciau ir tuos puodus pirkti, bet kazi ar po keliu pietu pagaminimu nepadesiu as ju i sona
Gal yra, kurios tik tokiu budu gamina valgi?

Gal yra, kurios tik tokiu budu gamina valgi?

Aš kartais ant garų verdu mėsos kukuliukus, o apačioj verda bulvės. Gaunasi tie kukuliai šiek tiek kitokie, nei virti vandenuke, o ir bulvės skanesnės - užbėga ant jų dalis sultinuko nuo kukuliukų.
Dar girdėjau, kad skanu garuose balandėlius šutint, koldūnus didelius (mantus).
Kažkur kažkas dar rašė, kad gamina ant garų baltyminį omletą (gal kažkuriuoj Glacee temoje)
Dar girdėjau, kad skanu garuose balandėlius šutint, koldūnus didelius (mantus).
Kažkur kažkas dar rašė, kad gamina ant garų baltyminį omletą (gal kažkuriuoj Glacee temoje)