QUOTE (Eaglet @ 2004 10 14, 13:03) | ||
Mesa - jei verdi didesniais gabalais- tai ne maziau valandos....Dar gaminimo laikas priklauso nuo to, koki kieki verdi.... Vandens pilti reikia 1-a stikline...Jei nuspresi, kad mazai - dapilsi. Vienu zodziu, per pora men.turetum ismokt, nes cia gamini ir mokaisi ![]() |
Tai cia paskaicius supratau kad mesa verdama kaip paprastai "I aukste" vandenyje, tik ant virsaus tame sietelyje troskinamos darzoves. Ar tiesiog stikline vandens ipili i apacia ir mesa garini "antrame aukste"?
QUOTE (Vasara @ 2004 10 23, 14:38) |
Tai cia paskaicius supratau kad mesa verdama kaip paprastai "I aukste" vandenyje, tik ant virsaus tame sietelyje troskinamos darzoves. Ar tiesiog stikline vandens ipili i apacia ir mesa garini "antrame aukste"? |
Taip. pirmam aukste puodelis vandens, o antram aukste- mesa su darzovem

Dariau siandien troskinuka. Mesa supjausciau gabaliukais, siek tiek kietoka gavosi, bet uzsidejom padaziuko, net vyrui patiko
Bandysiu dabar vistienos slauneles "pagarinti". Kiek mazdaug laiko reiketu?

Bandysiu dabar vistienos slauneles "pagarinti". Kiek mazdaug laiko reiketu?
Pagal temos datas, manau, kad jau esat patyrusios garpuodzio naudotojos
Gal atnaujinkim tema, pasidalinkit jau didesne patirtim . Va as dabar svarstau ar man tokio puodo reikia, tiesa galvoju apie elektrini
ar neuzmetet jo, neatsibodo?

Gal atnaujinkim tema, pasidalinkit jau didesne patirtim . Va as dabar svarstau ar man tokio puodo reikia, tiesa galvoju apie elektrini

Vakar nusipirkau garu puoda
Tai dariau jame darzoves, zuvies file. O siandien pabandziau padaryt koldunus, tik ne su mesa, o su bulviu idaru
Tai tikrai labai skaniai gavosi
Reiks kada cepelinus pabandyt isgatint






Turime ir mes garpuodi.
Megstamiausias seimos patiekalas - garinti lasisos didkepsniai su darzovemis ir padazu. Is pradziu gariname lasisos didkepsniu, kazkur apie 10 min., tada ant virsaus pilu ivairaiusiu saldytu darzoviu (zirneliu, morku, kalafijoru, brokoliu) ir garinu kol suminkstes. Padazas- islydau keptuveje sviesto, idedu grietines, viska ismaisau ir pabarstau vegetos. Skanumelis ir greita, ir sveika.
Megstamiausias seimos patiekalas - garinti lasisos didkepsniai su darzovemis ir padazu. Is pradziu gariname lasisos didkepsniu, kazkur apie 10 min., tada ant virsaus pilu ivairaiusiu saldytu darzoviu (zirneliu, morku, kalafijoru, brokoliu) ir garinu kol suminkstes. Padazas- islydau keptuveje sviesto, idedu grietines, viska ismaisau ir pabarstau vegetos. Skanumelis ir greita, ir sveika.
Naudoju ir greitpuodį ir garpuodį (ne elektrinį). Greitpuodyje taip pat maistą galima virti garuose, jei sudedi produktus ant grotelių. Greitpuodyje mėgstu gaminti, nes nereikia gaišti laiko prie viryklės. Be jo nemokėčiau išvirti sriubos su šmotu mėsos ar burokų mišrainei
. Garpuodį naudoju subtilesniems patiekalams. Paskutinis pamėgtas:
žuvies file pasūdom, papirinam ir apšlakstom citrinos sultimis. Į ją vyniojame šiaudeliais pagal file plotį pjaustytas cukiniją+morką+krapus arba morką+saliero šaknį+petražolių, papriką+morką ar ką nors panašaus. Persmeigiam pagaliuku ir dedam į puodą. Pribarstom mėgiamų daržovių (borkolių ir pan.) ir verdam 10 min.
padažas: paimam sultinio iš "pirmo aukšto", įpilam šlakelį neriebios grietinėlės ar pieno, pasūdom ir įdedam pagal skonį garstyčių su grūdeliais. Viską sumaišom. Apipilam padažu suktinukus su daržovėmis ir skanaus.
Gal turit idėjų padažams, nes garinis maistas be priedu baisiai greitai nusibosta

žuvies file pasūdom, papirinam ir apšlakstom citrinos sultimis. Į ją vyniojame šiaudeliais pagal file plotį pjaustytas cukiniją+morką+krapus arba morką+saliero šaknį+petražolių, papriką+morką ar ką nors panašaus. Persmeigiam pagaliuku ir dedam į puodą. Pribarstom mėgiamų daržovių (borkolių ir pan.) ir verdam 10 min.
padažas: paimam sultinio iš "pirmo aukšto", įpilam šlakelį neriebios grietinėlės ar pieno, pasūdom ir įdedam pagal skonį garstyčių su grūdeliais. Viską sumaišom. Apipilam padažu suktinukus su daržovėmis ir skanaus.
Gal turit idėjų padažams, nes garinis maistas be priedu baisiai greitai nusibosta

Isigijau dvieju aukstu puoda maistui ruosti garuose..isbandziau ivairias darzoves,kalakutiena..Ka dar? Ar tik preska maista galima gamint,ar paprieskoniavus bus skaniau...Kas turit toki daikta pamokykit mane,naujoke...

QUOTE(Vyturelis @ 2005 06 09, 20:25)
Isigijau dvieju aukstu puoda maistui ruosti garuose..isbandziau ivairias darzoves,kalakutiena..Ka dar? Ar tik preska maista galima gamint,ar paprieskoniavus bus skaniau...Kas turit toki daikta pamokykit mane,naujoke... 

Viska galima daryt su prieskoniais, jei taip norisi. As tik darzoves darau be druskos, bet po to vistiek pridedu, kai issigarina

gavom dovanų garpuodį!
šitas paprastas, ne elektrinis, gal net senobinis šiek tiek, bet tai nesvarbu
jau gaminau jame žuvienę, o antram aukšte žuvies maltinukus. o šiandien - šaldytas daržoves garuose viriau. skonis toks pat pasakiškas, kaip virtų Zepteriniam garpuody (mama tokį turi, dažnai jame gamindavau).
aš kai garuose daržoves verdu, į jas druskos nededu, bet dedu kokių nors kvapnių prieskonių (baziliko, rozmarino, raudonėlio, mairūno), tada jos aromatingesnės būna. o išvirtas pašlakstau sojos padažu - ir skanu, ir neprėska, pabarstau smulkintais žalumynais. dar galima plonai tarkuoto sūrio užbert, jei mažai skonio.



šitas paprastas, ne elektrinis, gal net senobinis šiek tiek, bet tai nesvarbu

jau gaminau jame žuvienę, o antram aukšte žuvies maltinukus. o šiandien - šaldytas daržoves garuose viriau. skonis toks pat pasakiškas, kaip virtų Zepteriniam garpuody (mama tokį turi, dažnai jame gamindavau).
aš kai garuose daržoves verdu, į jas druskos nededu, bet dedu kokių nors kvapnių prieskonių (baziliko, rozmarino, raudonėlio, mairūno), tada jos aromatingesnės būna. o išvirtas pašlakstau sojos padažu - ir skanu, ir neprėska, pabarstau smulkintais žalumynais. dar galima plonai tarkuoto sūrio užbert, jei mažai skonio.
gal kokių naujų receptėlių sugalvojot, garpuodininkės? 
aš garinau vištieną su daržovėm. vištienos krūtinėlę supjausčiau gabaliukais, truputį pagarinau "antram aukšte", apverčiau. vėl truputį pagarinau, kol pabalo iš abiejų pusių, tada ant vištienos sudėjau labai plonai pjaustytas morkas, kalafiorus, porus ir papriką. valgėm su sojos padažu ir šviežiom daržovėm (salotų lapais, agurkais, pomidorais). skanu ir greita

aš garinau vištieną su daržovėm. vištienos krūtinėlę supjausčiau gabaliukais, truputį pagarinau "antram aukšte", apverčiau. vėl truputį pagarinau, kol pabalo iš abiejų pusių, tada ant vištienos sudėjau labai plonai pjaustytas morkas, kalafiorus, porus ir papriką. valgėm su sojos padažu ir šviežiom daržovėm (salotų lapais, agurkais, pomidorais). skanu ir greita

аūū, garpuodininkės, kur jūs? negi į pogrindį visos pasitraukėt? 
įmetu paprastą, greitą ir labai skanų receptėlį
GARINTI KALAFIORAI
reikės kuo mažesnių kalafioriukų. juos nesmulkintus dedam į garpuodžio "rėtį", pagarinam apie 20 min. (nemėgstu, kai ištyžta)
tada išimam į lėkštes, pabarstom žiupsniuku smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio, pašlakstom sojos padažu ir lapnojam
skanu su pomidorais
skanaus!

įmetu paprastą, greitą ir labai skanų receptėlį
GARINTI KALAFIORAI
reikės kuo mažesnių kalafioriukų. juos nesmulkintus dedam į garpuodžio "rėtį", pagarinam apie 20 min. (nemėgstu, kai ištyžta)
tada išimam į lėkštes, pabarstom žiupsniuku smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio, pašlakstom sojos padažu ir lapnojam

skanu su pomidorais
skanaus!