Sveiki,
Atsitiko taip, kad mano mamytei prireikė širdies kraujagyslių šuntavimo operacijos. Planuojama sausio pabaigoje, Klaipėdoje, Jūrininkuose.
Norėčiau surinkti kuo daugiau informacijos apie tai jau patyrusius, gydymo įstaigas, gydytojus, reabilitaciją po operacijos, riziką ir pan.
Gal kam darė tokią operaciją ar artimiesiems?kaip pavyko?
QUOTE(maskatukas @ 2010 12 29, 14:30)
sveika, kiek man aiskino gyd, Hiso kojytes blokados , tai sirdies laidzios sistemos sutrikimai, jie kaip tik ir atsiranda kaip komplikacija del persirgtu ligu, virusiniu, gal uzdegimas buvo nestiprus ir tiesiog isvaiksciojai, juk zmones infarktus isvaiksto..
o tu lankaisi privacioje klinikoje del sirdies?
o skydlaiukes tyrimus nedare?
o betaloko , pasirodo, negalima staiga nutraukti,, man kardiologe santaruose nieko apie tai nepasake, paskyre verapamili, tai as, diena isgeriau betaloc, o ryte, po pusryciu-verapamili, tai ir paslika gulejau, pasidoro , galejo ir aplamai sirdies veikla sutrikti,
o tu lankaisi privacioje klinikoje del sirdies?
o skydlaiukes tyrimus nedare?
o betaloko , pasirodo, negalima staiga nutraukti,, man kardiologe santaruose nieko apie tai nepasake, paskyre verapamili, tai as, diena isgeriau betaloc, o ryte, po pusryciu-verapamili, tai ir paslika gulejau, pasidoro , galejo ir aplamai sirdies veikla sutrikti,
Sveika,kuo giliau i miska,tuo daugiau medziu

QUOTE(ingeborg34 @ 2011 01 03, 20:54)
Sveika,kuo giliau i miska,tuo daugiau medziu
Tikrai nesirgau jokia virusine liga,o uzdegimai buna ivairus,tai ar gali nuo ju atsirast Hiso pluosto blokados?Infarkto nebuvo,nes dariausi tyrimus,tai jokiu pakitimu sirdy nera.Girdejau,kad galima isvaikscioti infarkta,bet cia labai reti atvejai,kad zmogus nieko visai nejaucia.Del sirdies lankiausi"Alfa"klinikoje.Skydliaukes tyrimai ir echo daryti ne karta,bet viskas gerai.Man priezasties turbut neras niekas.Jau nezinau kur kreiptis.Gal i "Medicinos diagnostikos centra"?Ten nors nereiks puse metu laukti eiles pas kardiologa.

sveika, tai kiek supratau, jau neisi i santariskes,?
man atrodo, kad jei jau mokesi pinigus, tai mokek sanatriskese, esu tikra, kad daugelis gyd dirba ir santaruose ir medicinos centruose, jei moki-sanataruose irgi nelauki.....gal megink, tiesiai pas sirdies centro direktoriu-Aidieti, jei jau moketi, tai uz auksto lygio spec. konsultacija.....
QUOTE(maskatukas @ 2011 01 04, 15:53)
sveika, tai kiek supratau, jau neisi i santariskes,?
man atrodo, kad jei jau mokesi pinigus, tai mokek sanatriskese, esu tikra, kad daugelis gyd dirba ir santaruose ir medicinos centruose, jei moki-sanataruose irgi nelauki.....gal megink, tiesiai pas sirdies centro direktoriu-Aidieti, jei jau moketi, tai uz auksto lygio spec. konsultacija.....
Sveika,
Santariskese pas kardiologa net nebuvau.Buvau tik Santariskese priemime su seimos gyd.siuntimu pas kardiologa del krutines anginos pozymiu.Kai pagimdysiu,manau reiks pabandyt kreiptis i Santariskes.Pas direktoriu greiciausia bus sunku papult

QUOTE(ingeborg34 @ 2011 01 04, 21:26)
Sveika,
Santariskese pas kardiologa net nebuvau.Buvau tik Santariskese priemime su seimos gyd.siuntimu pas kardiologa del krutines anginos pozymiu.Kai pagimdysiu,manau reiks pabandyt kreiptis i Santariskes.Pas direktoriu greiciausia bus sunku papult
Kaip tavo reikalai?

sveika, tai kelintas tau menuo?

o kada eisi santariskese pas kardiologus, tai pries tai pasidaryk skydlaiukes hormonu tyrimus, nezinau, kaip kitos gydytojos, bet mano, kur papuoliau, tai jau labai kaltino skydlaiuke, tai sakau, kad as jos visai neturiu, o ji- tai gal hormonu per daug geri, o as jai lapa po nosiai, kad labai didele hipotireoze, kad sirdis turetu labai letai plakti,
tada jau pakeite tona, bet vistiek merginos cia rekomendavo gyd, tai jau sausio 26 d eisiu, apie kurias geri atsiliepimai,
o siaip geriu betaloc, panangina, mildronata, gudobele,
stengiuosi nesinervuoti, kai uzeina blogumas,
tikiu, kad suras , kas yra.....
QUOTE(maskatukas @ 2011 01 05, 14:53)
sveika, tai kelintas tau menuo?
o kada eisi santariskese pas kardiologus, tai pries tai pasidaryk skydlaiukes hormonu tyrimus, nezinau, kaip kitos gydytojos, bet mano, kur papuoliau, tai jau labai kaltino skydlaiuke, tai sakau, kad as jos visai neturiu, o ji- tai gal hormonu per daug geri, o as jai lapa po nosiai, kad labai didele hipotireoze, kad sirdis turetu labai letai plakti,
tada jau pakeite tona, bet vistiek merginos cia rekomendavo gyd, tai jau sausio 26 d eisiu, apie kurias geri atsiliepimai,

Sveika,dabar 16 sav.

Tikiuosi,kad Santariskese tau pades ir,kad galesi but rami del sirdies.Tikekimes,kad viskas bus gerai.Labai to linkiu,nes zinau kokie yra nemalonus sitie dalykeliai susije su sirdimi.
sveikos visos merginos, visu pirma aciu , kuri rekomendavo man Glaveckaite, tikrai didelis dekui, padare kraujo tyrimus, paskirtas magnetinis rezonansas su kontrastine medziaga, guleti teks val,
gal kam yra tekes toks malonumas? nes jau pasaliniu poveikiu tai apsciai aprasyta,
darys Vilniuje santaruose,
gal kam yra tekes toks malonumas? nes jau pasaliniu poveikiu tai apsciai aprasyta,
QUOTE(maskatukas @ 2011 01 26, 16:41)
sveikos visos merginos, visu pirma aciu , kuri rekomendavo man Glaveckaite, tikrai didelis dekui, padare kraujo tyrimus, paskirtas magnetinis rezonansas su kontrastine medziaga, guleti teks val,
Nėra už ką

QUOTE(Magnifique @ 2011 01 26, 22:15)
Nėra už ką
Man darė.Nu jo.Gulėjimo gera valanda,bet labiausiai mane nuvargino tai,kad vis reikdavo nekvėpuot.Ta prasme pasako: o dabar įkvėpkit ir nekvėpuokit.Ir nekvėpuot kartais reikdavo apie 50 sek.o atsikvėpavimui turėdavai kokias 10sek. ir vėl liepdavo nekvėpuoti.Plius dar apsunkina kvėpavimą tai,kad ant krūtinės uždeda tokį daiktą.Šiaip tai ateini,duoda tokį skudurą apsirengt
Nu ten rankovės tik yra ir vsio,kaikuriuose ir raišteliai,bet užsirišt negalima.Tada atsiguli,priklijuoja elektrodus,įstato kateterį,uždeda tą šd ant krūtinės ir varai į vidų.Ir guli apie 1val.15min.

sveika , aciu labai , kad atsakei, tai ko jie tau ieskojo ir ka rado, ?
man iesko fibroziniu pakitimu pacioje sirdyje, kurie echoskopija nera matomi,
man dar po skydlaiukes operacijos, kada atstatinejo tracheja, nes ji buvo labai pasukta i sona, dar nekaip kvepuojasi ir jei kate uzsoka ant krutines, pradedu koseti, bijau, kad tyrimas dar per anksti man po operacijos....
net nezinau ka daryti....
Sveikutes sirdutes
Pas mane ir vel nekokie reikalai
kazkur po 1.5 men.,vaistu gerimo prasidejo vel sutrikimai..pulsas neuzkyla taip ziauriai bet sirdis plaka ne tas zodis nenormaliai..tai suoliais varo tai sustoja atrodo tai vel kaip nors nu vien zodziu
tai pasitarus su kardiologe padidinau vaistu doze tai bent kiek geriau,bet uzeina kiekviena diena,isvargina iki negalejimo-varysiu i kmuk,turi paskirti intravenini tyrima..bijau as tu tyrimu bet,kad jau nebeimanoma kentet
Beje cia raset apie Mildronata-as tai supratau,kad tai kaip ir sirdies vitaminas,kad stiprinti sirdies raumeni,o ne vaistas man irgi jo israse,bet iskart pasake,kad mano atveju tai jis nieko nepades
bet tipo jei nori tai pagerk
Maskatuk o tau kainuos tas tyrimas ar kaip ?gal ir man toki reiktu pasidaryti,nes dabar ka tyre tai neranda prie ko prikibt

Beje cia raset apie Mildronata-as tai supratau,kad tai kaip ir sirdies vitaminas,kad stiprinti sirdies raumeni,o ne vaistas man irgi jo israse,bet iskart pasake,kad mano atveju tai jis nieko nepades

Maskatuk o tau kainuos tas tyrimas ar kaip ?gal ir man toki reiktu pasidaryti,nes dabar ka tyre tai neranda prie ko prikibt

QUOTE(gryneja @ 2011 01 27, 20:08)
Sveikutes sirdutes
kazkur po 1.5 men.,vaistu gerimo prasidejo vel sutrikimai..pulsas neuzkyla taip ziauriai bet sirdis plaka ne tas zodis nenormaliai..tai suoliais varo tai sustoja atrodo tai vel kaip nors nu vien zodziu
tai pasitarus su kardiologe padidinau vaistu doze tai bent kiek geriau,bet uzeina kiekviena diena,isvargina iki negalejimo-varysiu i kmuk,turi paskirti intravenini tyrima..bijau as tu tyrimu bet,kad jau nebeimanoma kentet
bet tipo jei nori tai pagerk

sveika Gryneja, as vaikstau santaruose, beje, pagal vienos merginos patarima, pakeiciau gyd,
efektas stulbinantis, padare kraujo tyrimus, man yra padarytas jau ir holteris, kur parai kabina parai, bet kadangi neranda permusimu kilmes, pasiule si tyrima,
man jis nemokamas,
as esu visiskai tikra, kad viskas priklauso tik nuo gyd, jei papuoli dar turincio sazines, tai suras liga, o jei ne- tai taip ir vaiksciosi ilgai ir nuobodziai, as jau tuo isitikinau.....
reikalauk,
o kokia tau diagnoze aplamai raso ir ka randa?
o mildronatas, tai deguonies papildas paciai lastelei, esu gerusi , tikrai padeda, bet pavartoti tenka koki menesi, tai jau butinai ir pirmoje dienos puseje, nes truputi tonizuoja:)
laikykis:)
Papildyta:
QUOTE(Magnifique @ 2011 01 26, 22:15)
Nėra už ką
Man darė.Nu jo.Gulėjimo gera valanda,bet labiausiai mane nuvargino tai,kad vis reikdavo nekvėpuot.Ta prasme pasako: o dabar įkvėpkit ir nekvėpuokit.Ir nekvėpuot kartais reikdavo apie 50 sek.o atsikvėpavimui turėdavai kokias 10sek. ir vėl liepdavo nekvėpuoti.Plius dar apsunkina kvėpavimą tai,kad ant krūtinės uždeda tokį daiktą.Šiaip tai ateini,duoda tokį skudurą apsirengt
Nu ten rankovės tik yra ir vsio,kaikuriuose ir raišteliai,bet užsirišt negalima.Tada atsiguli,priklijuoja elektrodus,įstato kateterį,uždeda tą šd ant krūtinės ir varai į vidų.Ir guli apie 1val.15min.

sveika Magnifigue, as daktaru nespejau klausti, o kaip su vaistais, man ir tyroksina ir metoprololi gerti butina, ar nesureaguos su kontrastu?
aciu, kad atsakai:)
QUOTE(maskatukas @ 2011 01 27, 00:29)
sveika , aciu labai , kad atsakei, tai ko jie tau ieskojo ir ka rado, ?
man dar po skydlaiukes operacijos, kada atstatinejo tracheja, nes ji buvo labai pasukta i sona, dar nekaip kvepuojasi ir jei kate uzsoka ant krutines, pradedu koseti, bijau, kad tyrimas dar per anksti man po operacijos....
Ieškojo kardito,miokardito arba buvusio miokardo infarkto.
Rado....triburio vožtuvo nesandarumą ir turbūt daugiau nieko.Kitkas buvo aišku iš kitų tyrimų.
Nu su šituo reikalu gali būti problemėlių.Nes kaip minėjau,uždeda tokią ploštę ant krūtinės ir paspaudę tvirčiau užfiksuoja (prisega prie tos plokštumos,ant kurios guli)