Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pamiršti neištikimybę?

QUOTE(Sypsenele35 @ 2014 01 04, 22:54)
Meilė tai ne meilė jeigu ją pražudo, klasta ar išdavystė, - taip sako..
Jeigu myli, atleidi viską...Tai priklauso nuo to, koks santykis su žmogumi ir kaip apie tai yra kalbama. Daugelis, to nepatyręs, garsiai rėks - neee, neatleisiu.

Esu bendravusi su vyru, kuris yra daug metų vedęs, turėjo daug romanų. Neištikimybė pirmiausia pasireiškė iš jo žmonos pusės, ji tiesiog pamilo kitą vyrą. Mano buvęs draugas nunešė dokumentus nutraukti santuoką, metus laiko skyrė susitaikymo laikotarpį. Žinoma, per tą laiką, tiksliau, po savaitės ar dviejų, tą jo žmoną draugas paliko, kam ji reikalinga su vaiku. O jis..Po metų grįžo pas žmona, tiesiog įsitikinęs kad neverta skirtis, visos "jos tokios". Jie vedę iki šiol, tiesiog abu turi "savus" kitus gyvenimus. Atleidžiama gan dažnai. Ir ne su vyrais yra gi vyrai neištikimi.

O taip, nemirtingas William Shakespeare sonetas

Dviejų širdžių ištikima draugystė
Jokių nepaiso kliūčių kelyje.
Juk meilė dar – ne meilė, jeigu ją
Sutriuškina klasta ir išdavystė.
Tikroji meilė – tai žvaigždė skaisti,
Kuri nė mirksniui nepaliauja degti
Ir drąsina jūreivį gūdžią naktį,
Kai laivą svaido viesulai pikti.
Ne, meilė ne pastumdėlė Likimo;
Jai visagalis Laikas nebaisus,
Kuris naikina lūpų radastus
Ir iš visų tą pačią duoklę ima.
Jei tau meluoja posmai šių eilių, -
Nebėr pasauly meilės! Aš tyliu…

Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2014 01 04, 23:12)
O taip, nemirtingas William Shakespeare sonetas

Dviejų širdžių ištikima draugystė
Jokių nepaiso kliūčių kelyje.
Juk meilė dar – ne meilė, jeigu ją
Sutriuškina klasta ir išdavystė.
Tikroji meilė – tai žvaigždė skaisti,
Kuri nė mirksniui nepaliauja degti
Ir drąsina jūreivį gūdžią naktį,
Kai laivą svaido viesulai pikti.
Ne, meilė ne pastumdėlė Likimo;
Jai visagalis Laikas nebaisus,
Kuris naikina lūpų radastus
Ir iš visų tą pačią duoklę ima.
Jei tau meluoja posmai šių eilių, -
Nebėr pasauly meilės! Aš tyliu…

Atsimenu dar is mokyklos laiku.
Atsakyti
QUOTE(deep @ 2014 01 04, 23:10)
As ir sakau,kad nevisada tai nauda vienam zmogui,savo patirtimi ir remiuosi,o jus vis tiek savo,kad tai jokios naudos...

Akivaizdu, tai priklauso nuo asmens, nuo jo situacijos vertinimo. Tarkim, Maar, ar kitai oponente, kurios nesuvokia sioje situacijoje atleidimo prasmes, net galimybes, tad joms neduos jokios naudos, del ju paciu poziurio, situacijos vertinimo. Mes patys uzdedame remus, vertinimo kriterijus sau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 04 sausio 2014 - 22:20
QUOTE(Moonte @ 2014 01 04, 23:17)
Akivaizdu, tai priklauso nuo asmens, nuo jo situacijos vertinimo. Tarkim, Maar, ar kitai oponente, kurios nesuvokia sioje situacijoje atleidimo prasmes, net galimybes, tad joms neduos jokios naudos, del ju paciu poziurio, situacijos vertinimo. Mes patys uzdedame remus, vertinimo kriterijus sau.

O nesuvokia todel,kad auksciau savo nosies nieko nemato.O mano atvejis tikrai nevienintelis,kai zmones suvokia,kad ir skaudus isgyvenimai dave kazka gero,kad be tu isgyvenimu tikrai viskas butu pasibaige,kad tai padejo isgelbeti santuoka.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2014 01 04, 21:17)
Tarkim, Maar, ar kitai oponente, kurios nesuvokia sioje situacijoje atleidimo prasmes, net galimybes, tad joms neduos jokios naudos, del ju paciu poziurio, situacijos vertinimo.

Taip.
Bet analogiskai Moonte mato prasme kur jos nera - tera saviapgavyste.
Jei jau ziurime kritiskai tai i abu poziurius, o ne kisama savaji jei ne per duris tai per langa.

Tuolab niekas nepaaiskino kas yra tas magiskas atleidimas, jei jis nieko nepakeicia.
Jus isteplioja meslu, kuris sunkiai nusiplauna ir jus pasakot atleidziu, priprantat prie kvapo ir kitiems destote, kaip tai kvapnu, tiesiog Maar nesuvokia to prasmes.
Na taip tai isgelbeja kazka, bet tenka kazka paaukot. Taigi tai saviapgavyste, iskeliat isgelbeta, o nematot prarasto.

Visai nesiimu spresti, ka daryt konkreciu atveju, bet tie visi atleidimai tai jau juoka sukelia.
Neatmeta protingu apsvarstymu ka verta aukoti o ka gelbet, bet jei kuris zmogus kalba apie atleidimus, tai nera ir problemos, tegu atleidineja i sveikata.
Atsakyti
QUOTE(Maar @ 2014 01 05, 07:33)
Taip.
Bet analogiskai Moonte mato prasme kur jos nera - tera saviapgavyste.
Jei jau ziurime kritiskai tai i abu poziurius, o ne kisama savaji jei ne per duris tai per langa.

Tuolab niekas nepaaiskino kas yra tas magiskas atleidimas, jei jis nieko nepakeicia.
Jus isteplioja meslu, kuris sunkiai nusiplauna ir jus pasakot atleidziu, priprantat prie kvapo ir kitiems destote, kaip tai kvapnu, tiesiog Maar nesuvokia to prasmes.
Na taip tai isgelbeja kazka, bet tenka kazka paaukot.  Taigi tai saviapgavyste, iskeliat isgelbeta, o nematot prarasto.

Visai nesiimu spresti, ka daryt konkreciu atveju, bet tie visi atleidimai tai jau juoka sukelia.
Neatmeta protingu apsvarstymu ka verta aukoti o ka gelbet, bet jei kuris zmogus kalba apie atleidimus, tai nera ir problemos, tegu atleidineja i sveikata.

Sakot saviapgaule, OK. Virkite toliau pagiezoje, i sveikatele, bil tik macytu. Kinskite savo artimo korespondencijoje, zmonese, gimtineje matykite atsilikusius degradus ir priesus. Kokios problemos, cia jusu gebejimas suvokti, bet ar tai yra faktas, dyyyydelis klausimas... Cia jusu kaip zmogaus atestacija, zmogaus negebancio atlesiti, vadinasi, besalygiskai myleti.

Jei jus pasvarstymuose negebat nieko izvegti, tai vel gi jusu problema, ne mano, ar kito oponento. Argumentu yra parasytas aibes. Kaip jau minejau, i kibira neipilsi daugiau vandens nei i ji telpa. As gi Sizifo darbu neuzsiimineju, nesinori atlikti beprasmiu veiksmu. Taigi.

O kad jums juokinga, tai velgi gerai, teigiamos emocijos, blogiau butu kad verktumet. Vnz visur tik pliusai.

Mano galva geriausias pvz. musu abieju gyvenimas. Kaip musu poziuris ji itakoja mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2014 01 05, 11:15)
Sakot saviapgaule, OK. Virkite toliau pagiezoje, i sveikatele, bil tik macytu. Kinskite savo artimo korespondencijoje, zmonese, gimtineje matykite atsilikusius degradus ir priesus. Kokios problemos, cia jusu gebejimas suvokti, bet ar tai yra faktas, dyyyydelis klausimas... Cia jusu kaip zmogaus atestacija, zmogaus negebancio atlesiti, vadinasi, besalygiskai myleti.

Jei jus pasvarstymuose negebat nieko izvegti, tai vel gi jusu problema, ne mano, ar kito oponento. Argumentu yra parasytas aibes. Kaip jau minejau, i kibira neipilsi daugiau vandens nei i ji telpa. As gi Sizifo darbu neuzsiimineju, nesinori atlikti beprasmiu veiksmu. Taigi.

O kad jums juokinga, tai velgi gerai, teigiamos emocijos, blogiau butu kad verktumet. Vnz visur tik pliusai.

Mano galva geriausias pvz. musu abieju gyvenimas. Kaip musu poziuris ji itakoja  mirksiukas.gif

As tik norejau priminti, kad reikia diskutuot korektiskai. Jei man reikia suprasti jusu pozicija, ta ir jums reiketu suprasti manaja. Deja, jei pabandau, ka suprasti, tai is karto tai jusu panaudojama stiprinti savaja, na o man tenka grizti prie kategoriskumo.

As manau, kad atleidimas egzistuoja, bet jis tinka ne visur, ir ne vien jis sprendzia. Jei kazkas teigs, kad atleidimas beveik visur tinka, tai man geriau grizti prie pozicijos, kad jis aplamai saviapgaule ir nevargti suprantant pozicijas zmoniu kurie nenori patys kitu suprasti.

Kol mes negalim sutarti del korektiskos diskusijos, tai man tenka laikytis kategoriskumo, nes tokiu atveju gaunasi balansas.
Kaip ir toje gimtineje, jei ten butu konstruktyvumas, tai nebutu ir perdetai neigiamo poziurio. Dabar gi vyrauja nesveikas pasiputimas ir nesupratimas kokioje gilioje duobeje sedima, bet nieko, save guodziama, kad ne taip viskas blogai... Man tai primena drauga Brezneva su jo "nuezheli u nas tak vsio plocho" Tai veliau buvo pavadinta zastojumi ir privede prie visisko sistemos kracho.

Dar karta, norejau parodyti daugiau galimybiu nei bukas atleidimas ar bukas saves gailejimas ir pyktis kitiems. Gyvenime daugiau spalvu, truputi atlaidumo truputi pykcio ir gailescio kartu su kitomis dedamosiomis teisinga proporcija tikrai kur kas efektyviau.
Atsakyti
QUOTE(Maar @ 2014 01 05, 15:36)
As tik norejau priminti, kad reikia diskutuot korektiskai. Jei man reikia suprasti jusu pozicija, ta ir jums reiketu suprasti manaja. Deja, jei pabandau, ka suprasti, tai is karto tai jusu panaudojama stiprinti savaja, na o man tenka grizti prie kategoriskumo.

As manau, kad atleidimas egzistuoja, bet jis tinka ne visur, ir ne vien jis sprendzia. Jei kazkas teigs, kad atleidimas beveik visur tinka, tai man geriau grizti prie pozicijos, kad jis aplamai saviapgaule ir nevargti suprantant pozicijas zmoniu kurie nenori patys kitu suprasti.

Kol mes negalim sutarti del korektiskos diskusijos, tai man tenka laikytis kategoriskumo, nes tokiu atveju gaunasi balansas.
Kaip ir toje gimtineje, jei ten butu konstruktyvumas, tai nebutu ir perdetai neigiamo poziurio. Dabar gi vyrauja nesveikas pasiputimas ir nesupratimas kokioje gilioje duobeje sedima, bet nieko, save guodziama, kad ne taip viskas blogai... Man tai primena drauga Brezneva su jo "nuezheli u nas tak vsio plocho" Tai veliau buvo pavadinta zastojumi ir privede prie visisko sistemos kracho.

Dar karta, norejau parodyti daugiau galimybiu nei bukas atleidimas ar bukas saves gailejimas ir pyktis kitiems. Gyvenime daugiau spalvu, truputi atlaidumo truputi pykcio ir gailescio kartu su kitomis dedamosiomis teisinga proporcija tikrai kur kas efektyviau.

Ar jus atkreipet demesi, kad niekas jums nieko nebruka. Jusu valia suprasti, nesuprasti, priimti nerpiimti ir t.t. Tad as nesurpantu kokios dar gali buti pretenzijos.

Jus korektiska, sakydama kad oponentai alogiski, nepateikdama savo isvados logines sekos. Zinot kaip yra oponuojama diskusijoje? Pirma eina teiginys-isvada, o veliau argumentas/kontrargumentas. Jus manote, kad jusu asmenines jausenos pagrindiza jusu isvadas? Vien todel argumentai tampa alogiski, nes jus nepagaunat logikos. Toks bandymas diskusijoje vadinamas - Wishful thinking. Siaip, sorry, tuomet kas yra nekorektiskumas... Jei jums korektiska rasyti, manau, man visai korektiska, nes as idemiai jus skaitau, todel atsimenu ka jus rasote, pakartoti ir priminti jums. Tai ka jus pati rasete ir tai kas anot jusu yra teisinga, manau negali buti laikoma nekorektiskumu, ypac kai jus pati savo patirti naudojate kaip argumenta diskusijoje. Nesuprantu, kodel turi zeisti pacio zmogaus situacijos, ar tam tikro reiskinio vertinimas. Juo lab, kai buvo atsakyta lygiai taip pat i posta offtopic, kuris is esmes nieko bendro neturejo su gvildenama tema.

Viskas, manau su jumis diskusija issemta. Pradedam grybauti net Breznevo laikais, neva suprask tai argumentas susijes su diskutuojama tema, nors tai vadinama argumentacijos klaida - ignoratio elenchi.

Sekmes, as passs 4u.gif

Ir dar vienas pastebejimas. Jusu polinkis iki absurdo davesti oponentu teiginius. Jei skaitote apie atleidima, jus tai absurdinat iki totalaus atleidimo. Toks bandymas irgi priskiramas argumentacinei klaidai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 05 sausio 2014 - 15:36
As manau, kad jus nesuprantat. Daugelis zmoniu nesupranta, kad du zmones susineka ne tada kai kartoja ir kartoja savo TEISINGA pozicija, bet pabando suprasti ir kito "neteisinga"
Tai kad niekas nieko nevercia, savaime suprantamas dalykas ir nieko nepaaiskina.
Diskusijoje nesvarbu, kad jus nieko neverciat, o svarbu, kad nematot reikalo suprasti kito poziuro tasko, tik kartojat savaji.
Kartoti savaji as irgi moku... bet tame prasmes mazai.
Atsakyti
QUOTE(Maar @ 2014 01 05, 12:36)
Kaip ir toje gimtineje, jei ten butu konstruktyvumas, tai nebutu ir perdetai neigiamo poziurio. Dabar gi vyrauja nesveikas pasiputimas ir nesupratimas kokioje gilioje duobeje sedima, bet nieko, save guodziama, kad ne taip viskas blogai... Man tai primena drauga Brezneva

ne i tema. kokia ta jusu gimtine?
nes manoji - miela, nustabi, pilna kurybingu, lanksciu zmoniu, kurie moka isgyventi tokiose situacijose, kur islepe amerikonai - ne uz ka. galiu anekdotiniu istoriju papasakoti apie ju nuotykius Lietuvoje.

o tarkim, as suvokiau, kokioj baisioj duobej sedziu - tai ka siulyti - visiems begti, kaip ir jus pabegote? tada nebusim Breznevas?
Maar, ar suvokiate viena? nuo saves - jus nepabegsite. jums - Lietuva - degradu, piktu zmoniu salis, o pati tokia ir esate, ES, ar Australijoj velkate si sleifa, niekaip negalite nukirpti. ir...klausimeli galima? ko sedite nekenciam lietuviskam forume, laika tusciai leisdama, diskutuodama su degradais, Breznevais, kurie nesugeba/nenori palikti savo "nesveiko pasiputimo", "gilios duobes", degradu gimtines?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 05 sausio 2014 - 15:59
Juoka kelia,kai zmogus reikalauja,kad kitas nesuprastu jo poziuri,kai jis pats net nesitengia kito suprasti.
Atsakyti
Tokia diskusijos forma, kaip diskutuoja MOONTE ir panašios, man prilygsta grubumui, agresijai ir pykčiui. Kai kitas žmogus kažką parašo, atsakymas būna: tu nemoki skaityti teksto arba argumentuok doh.gif doh.gif Nors, dar iš mokyklos laikų pamenu, kaip tą patį Žemaitės kūrinį, visi 31 klasės mokiniai, suprasdavo kitaip. Kiekvienas savotiškai, ir kiekvienas savotiškai būdavo teisus. Turbūt neveltui yra sakoma, geriausia gynyba - puolimas biggrin.gif

Dabar bandau tokį bendravimą perkelti į gyvenimą, tarp sutuoktinių. Vienas kailį bando nusinerti, bandydamas kitam išaiškinti savo mintis, o tas kitas, tiesiog va taip, ausis užsikimšęs, ir vis savo... bla bla bla, argumentuok/įrodyk/ne taip tekstą supranti.
Visada maniau, kad dviem žmonėms, nereikia argumentuoti vienas kito pasakymų, ar norų. Reikia tik, kad kitas žmogus, nebūtų bukai ausis užsikimšęs ir tavo pasakytą sakinį priimtų, kaip tavo nuomonę. Gali būti, kad net nesuprasti tą nuomonę, bet ją tiesiog priimti.

Asmeniškai manau, kad reikia kitos temos apie neištikimybę. Ateiti į šią temą, kur žmonės ieško patarimų, ir pasakyti, kad nustokit savęs gailėti, neištikimybė tai vos ne pliusas santuokai, jos gelbėjimosi ratas, yra mažų mažiausiai neetiška. cool.gif
Atsakyti