QUOTE(Maar @ 2014 01 05, 16:51)
Daugelis zmoniu nesupranta, kad du zmones susineka ne tada kai kartoja ir kartoja savo TEISINGA pozicija, bet pabando suprasti ir kito "neteisinga"
Kaip galima suprasti poziciją, kuri pateikiama be ją pagrindžiančių aplinkybių?
QUOTE(Limcamca @ 2014 01 05, 18:51)
Tokia diskusijos forma, kaip diskutuoja [...] Kai kitas žmogus kažką parašo, atsakymas būna: tu nemoki skaityti teksto arba argumentuok
Nors, dar iš mokyklos laikų pamenu, kaip tą patį Žemaitės kūrinį, visi 31 klasės mokiniai, suprasdavo kitaip. Kiekvienas savotiškai, ir kiekvienas savotiškai būdavo teisus.
Visada maniau, kad dviem žmonėms, nereikia argumentuoti vienas kito pasakymų, ar norų. [...] Gali būti, kad net nesuprasti tą nuomonę, bet ją tiesiog priimti.
Visada maniau, kad dviem žmonėms, nereikia argumentuoti vienas kito pasakymų, ar norų. [...] Gali būti, kad net nesuprasti tą nuomonę, bet ją tiesiog priimti.
Kokia galima diskusija be argumentų? Apie ką diskutuot? Išsakai nuomonę ir tai jau diskusija? Iš mokyklos laikų pamenu, kad kiekvienas savo supratimą turėdavo pagrįsti (bent jau mūsų mokytoja to reikalaudavo) ir jei tavo nuomonė būdavo priešinga daugumos, tai tikrai turėdavai ją paaiškinti plačiau ir argumentuoti, o ne tik pateikti kaip faktą, kurio niekas negali ginčyti ir visi privalo sutikti. Atvirkščiai, mokytoja inicijuodavo diskusiją, kurioje visi galėdavo išsakyti savo nuomonę ir pritarimą arba nepritarimą kiekvienai pozicijai. Tačiau nuomonė turi "svorį" tik tada, kai ji pagrįsta. Ir tai nereiškia, kad teisi tik viena pusė, kiekviena pusė gali turėti ją bent iš dalies pagrindžiančių agumentų, tačiau nuomonė be pagrindimo negali būti diskusijos dalimi. Mano nuomone.
Nu čia Jums gal taip. Aš galiu priimti nuomonę, jei nereikalaujama, kad aš ją priimčiau kaip savo. Bet jei sakoma, kad aš neteisi, nes yra kitaip ir laukiama pritarimo be argumentų, nu tai...
QUOTE(Violeta41 @ 2014 01 06, 09:53)
Tiesa, kas ne religingi, turbut nezino, kad gyvenime anksciau veliau ateina atpildas. Dazniau ateina anksciau:).
Tokia saviguoda čia? Nebūtinai ateina ir tikrai ne visiems. Galima aišku "pritempt" atpildą per tas kelias kartas, ale čia jau toks bandymas atsigrot per niekuo dėtų žmonių nelaimes.