Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pamiršti neištikimybę?

QUOTE(Maar @ 2014 01 05, 16:51)
Daugelis zmoniu nesupranta, kad du zmones susineka ne tada kai kartoja ir kartoja savo TEISINGA pozicija, bet pabando suprasti ir kito "neteisinga"

Kaip galima suprasti poziciją, kuri pateikiama be ją pagrindžiančių aplinkybių?

QUOTE(Limcamca @ 2014 01 05, 18:51)
Tokia diskusijos forma, kaip diskutuoja [...] Kai kitas žmogus kažką parašo, atsakymas būna: tu nemoki skaityti teksto arba argumentuok  doh.gif  doh.gif Nors, dar iš mokyklos laikų pamenu, kaip tą patį Žemaitės kūrinį, visi 31 klasės mokiniai, suprasdavo kitaip. Kiekvienas savotiškai, ir  kiekvienas savotiškai būdavo teisus.

Visada maniau, kad dviem žmonėms, nereikia argumentuoti vienas kito pasakymų, ar norų. [...] Gali būti, kad net nesuprasti tą nuomonę, bet ją tiesiog priimti.

Kokia galima diskusija be argumentų? Apie ką diskutuot? Išsakai nuomonę ir tai jau diskusija? Iš mokyklos laikų pamenu, kad kiekvienas savo supratimą turėdavo pagrįsti (bent jau mūsų mokytoja to reikalaudavo) ir jei tavo nuomonė būdavo priešinga daugumos, tai tikrai turėdavai ją paaiškinti plačiau ir argumentuoti, o ne tik pateikti kaip faktą, kurio niekas negali ginčyti ir visi privalo sutikti. Atvirkščiai, mokytoja inicijuodavo diskusiją, kurioje visi galėdavo išsakyti savo nuomonę ir pritarimą arba nepritarimą kiekvienai pozicijai. Tačiau nuomonė turi "svorį" tik tada, kai ji pagrįsta. Ir tai nereiškia, kad teisi tik viena pusė, kiekviena pusė gali turėti ją bent iš dalies pagrindžiančių agumentų, tačiau nuomonė be pagrindimo negali būti diskusijos dalimi. Mano nuomone.

Nu čia Jums gal taip. Aš galiu priimti nuomonę, jei nereikalaujama, kad aš ją priimčiau kaip savo. Bet jei sakoma, kad aš neteisi, nes yra kitaip ir laukiama pritarimo be argumentų, nu tai... rolleyes.gif Diskusija ir nuomonės išsakymas yra du skirtingi dalykai.

QUOTE(Violeta41 @ 2014 01 06, 09:53)
Tiesa, kas ne religingi, turbut nezino, kad gyvenime anksciau veliau ateina atpildas. Dazniau ateina anksciau:).

Tokia saviguoda čia? Nebūtinai ateina ir tikrai ne visiems. Galima aišku "pritempt" atpildą per tas kelias kartas, ale čia jau toks bandymas atsigrot per niekuo dėtų žmonių nelaimes.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 01 06, 09:05)
hmmmm, o kodėl žmonės tai veržiasi sužinoti apie savo antros pusės neištikimybę? Juk kai turėsi faktą prieš nosį-atgal kelio nebus. Turėsi kažką su tuo faktu daryt, kažkaip tą problemą spręsti. Jei vyras tikrai išmylėjo tave ir pamilo kitą, greičiausiai jis ir išspręs ta problemą išeidamas, bet jei tai buvo nerimtas paslydimas? Jei nenori su vyru gyvent - valio, skiriatės ir tuomsykk bet kokia prasmė žinot apie neištikimybę, jei vistiek norite išsaugoti šeimą ir likti su vyru? Pamiršti vargu ar pamiršit, nenent dalinė amnezija ištiks, beliks tik taikytis ir stengtis nekreipti dėmesio, kas irgi abejotina, nes bet kokio, kad ir nedidelio konflikto metu pabirs priekaištai. Karti teisybė, mano nuomone, reikalinga tik tuomet, kai ji kažką keičia, kam žinoti tą teisybę, jei viskas, ką po to norit darįt - ją pamiršt.

Hmm, o kas Jums leidzia uz antraja puse nuspresti - nori jis/ji suzinoti apie neistikimybe ar ne?
Atsakyti
Mano seimos neistikimybes istorija patikrino mano pacios vertybes. Ir dabar as aiskiai zinau, kas jos yra. Keista, bet jos sutelpa I 10 dievo isakymu. Kai tai atradau, buvau nustebusi. Maniau, kad juos visada zinojau, kaip daugybos lentele. Maniau, kad jie man nieko nereiskia. Bet pasirodo, tiems, kas ju nezinojo, jie ir nieko nereiskia. Du menesius abejojau tomis vertybemis, nes buvo kas man tas abejones sukeltu: vyras, psichologai, draugai.
Taigi, tiesa yra vertybe. Kokia ji bebutu, tai ne melas. Su tiesa gali "dirbti", ja suprasti, paaiskinti, rasti jos susikurimo priezastis, jas salinti. Tai yra realybe, kuria galima keisti. Melas ta tiesa iskreipia. Tada priimami neteisingi sprendimai.

Atsakyti
QUOTE(Violeta41 @ 2014 01 06, 09:16)
Mano seimos neistikimybes istorija patikrino mano pacios vertybes. Ir dabar as aiskiai zinau, kas jos yra. Keista, bet jos sutelpa I 10 dievo isakymu. Kai tai atradau, buvau nustebusi. Maniau, kad juos visada zinojau, kaip daugybos lentele.  Maniau, kad jie man nieko nereiskia. Bet pasirodo, tiems, kas ju nezinojo, jie ir nieko nereiskia. Du menesius abejojau tomis vertybemis, nes buvo kas man tas abejones sukeltu: vyras, psichologai, draugai.
Taigi, tiesa yra vertybe. Kokia ji bebutu, tai ne melas. Su tiesa gali "dirbti", ja suprasti, paaiskinti, rasti jos susikurimo priezastis, jas salinti. Tai yra realybe, kuria galima keisti. Melas ta tiesa iskreipia. Tada priimami neteisingi sprendimai.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kukas2: 06 sausio 2014 - 09:19
QUOTE(Violeta41 @ 2014 01 06, 10:16)
suprasti, paaiskinti, rasti jos susikurimo priezastis, jas salinti. Tai yra realybe, kuria galima keisti. Melas ta tiesa iskreipia. Tada priimami neteisingi sprendimai.

drinks_cheers.gif Butina ta padaryti,jei nori ateityje isvengti neistikimybes.
Atsakyti
QUOTE(deep @ 2014 01 06, 10:05)
O vyro kaltes izvelgiate,ar tik meiluzes kaltos?Niekas jam prie smilkinio sautuvo nelaike ir neliepe bendrauti su ta moterimi biggrin.gif .Kad ir kiek moteris lystu i akis,nenores vyras,nieko ir nebus.

Kalte tai kaip kalte.Aisku, kad jis, kaip sutuoktinis kaltas pries zmona. Bet kad ta moteris atakavo vyriski, visai nestebinantis dalykas. Taip, pati zinau ne viena atveji, kai akivaizdziai pasitelkiamos ivairios manipuliacijos siekiant uzkovoti vyro sirdi.
Atsakyti
QUOTE(pasikeitusi @ 2014 01 06, 10:22)
Kalte tai kaip kalte.Aisku, kad jis, kaip sutuoktinis kaltas pries zmona.  Bet kad ta moteris atakavo vyriski, visai nestebinantis dalykas. Taip, pati zinau ne viena atveji, kai akivaizdziai  pasitelkiamos ivairios manipuliacijos siekiant uzkovoti vyro sirdi.

As to ir neneigiu,patikek,gerai zinau,ka moteris sugeba doh.gif ,protinga moteris puikiai zino vyro silpnas vietas,ka kalbeti,kaip suzaveti,bet....yra vyru,kurie atsispiria tam smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(pasikeitusi @ 2014 01 06, 10:22)
Taip, pati zinau ne viena atveji, kai akivaizdziai  pasitelkiamos ivairios manipuliacijos siekiant uzkovoti vyro sirdi.

g.gif Turi omeny elementarų norą pasirodyti geresniu, "poravimosi šokį" prieš patinkantį asmenį ar kažką rimtesnio?
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 01 06, 09:05)
hmmmm, o kodėl žmonės tai veržiasi sužinoti apie savo antros pusės neištikimybę? Juk kai turėsi faktą prieš nosį-atgal kelio nebus. Turėsi kažką su tuo faktu daryt, kažkaip tą problemą spręsti. Jei vyras tikrai išmylėjo tave ir pamilo kitą, greičiausiai jis ir išspręs ta problemą išeidamas, bet jei tai buvo nerimtas paslydimas? Jei nenori su vyru gyvent - valio, skiriatės ir tuomsykk bet kokia prasmė žinot apie neištikimybę, jei vistiek norite išsaugoti šeimą ir likti su vyru? Pamiršti vargu ar pamiršit, nenent dalinė amnezija ištiks, beliks tik taikytis ir stengtis nekreipti dėmesio, kas irgi abejotina, nes bet kokio, kad ir nedidelio konflikto metu pabirs priekaištai. Karti teisybė, mano nuomone, reikalinga tik tuomet, kai ji kažką keičia, kam žinoti tą teisybę, jei viskas, ką po to norit darįt - ją pamiršt.

turbut todel, kad nenori gyvent illiuzijoje, jog viskas gerai...nenori but apgaudinejami uz akiu...
Atsakyti
QUOTE(Eden@ @ 2014 01 06, 10:27)
turbut todel, kad nenori gyvent illiuzijoje, jog viskas gerai...nenori but apgaudinejami uz akiu...

Tai kodel tada nesiskiria po to,kai suzino viska?
Atsakyti
Del atpildo: as cia labai ziauriai. Zinau, toks mano budas. Kalta. Garsiai to nesu pasakiusi, labai tikuosi, man uzteks valios niekada neprasitarti apie tai gyvenime. Deja, atpildas ateina, tik mes vel ijungiame sudetingus psichologinius mechanizmus, kad to nesuvoktume. Turbut yra nepakenciama gyventi, zinant, kad padarei lemtinga klaida. Siuolaikines psichologijos uzduotis yra sutaikyti zmones su savo klaidomis, iteigiant, kad tai buvo ne klaida.

Bet atpildas jau net mano istorijoje atejes. O dar praejo tik keli menesiai. Jam - fizines kancios ir geda (mes juk socialines butybes). Jai - suzlugdyta saviverte (del gedos savo aplinkoje, nedristu teigti). Ja juk paliko, gal net pasinaudojo.

Ech, as dar sergu.
Atsakyti
QUOTE(deep @ 2014 01 06, 09:28)
Tai kodel tada nesiskiria po to,kai suzino viska?

Poros santykiu psichologija kol kas dar tiksliuju mokslu sriciai nepriklauso smile.gif - galima ne viena situacija, kai santykiai nenutruksta ir po neistikimybes. Bet apgaudineti ir meluoti antrajai pusei - tai jau nepateisinama...
Atsakyti