Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pamiršti neištikimybę?

Taip, puikiausia butu, kad kartu gyventu zmones su vienodom vertybem, bet deje, zmones yra mirtingi jiems lemta klysti. Neretai, jie perzengia ne tik kito, bet ir savo vertybes, veliau sielojasi, del to, atgailauja. Beje dievas jiems atleidzia (cia rasau tiesm, kurie religingi, tai jiems yra argumentas).

Atleidimas zmogui, nieko bendro neturi su neva vertybiu stiprumu/turejimu. Ar to zmogaus, kuris negeba atleisti, ypatingu dorovingumu. Tai tik parodo, kad zmogus yra traumuotas, negali/nenori istrukti is pagiezos, savigailos liuno. Salyginai normalius zmones tokia busena gniuzdo, vargina jie stengiasi tuo atsikratyti, pasirodo yra tokie zmones, kueim tai suteikia neva pilnatve gyventi. Bet ar gali destrukcine jega buti gera terpe zmogaus gyvenimui, abejoju. Negatyvas zmogui blogas pakeleivis, jj savyje puoseleti save nuodyti.
Papildyta:
QUOTE(Pauliusas @ 2014 01 03, 20:44)
Velnia ži, kažkoks liberastinis požiūris, taip visi męs darome klaidas, deja ir už jas mokame pasekmėmis. Jei kartais jūsų brangiausias parodytu jums Einikio kablį, jus iš humanizmo pasiūlysite jam arbatos pataisyti.

O tai ES neklystanti ???

Ne, mielasai, tiesiog, as zinau uz ko teku, su kuo gyvenu. Jis ne ka blogiau zino mano prioritetus/vertybes, jam palikta teise rinktis. As galiu atleisti neistikimybe, jei zmogus atgailauja, bet smurto, niekada, jis negali buti pateisinamas. Bet gerai pagalvojus, ir tai turi isimtys, tarkim jei mane istiktu isterijos priepuolis, as negaleciau sustoti juoktis, truktu man oro, butu tikimybe uzdusti, tada taip, as jam atleisciau, jei vyras trenktu man per veida.
Papildyta:
QUOTE(deep @ 2014 01 03, 20:54)
O jeigu tai vis dar skaudina prisiminus,reiskias,kad neatleidai?

Skaudinti dar gali, iliuzijos praradimas, suvokimas, kad klydai vertinimuose - neikas gi nenori buti kvailio vietoje, labai daznai lieka iskaudinta musu puikybe. Darbas su savimi, tai padeta iveikti.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2014 01 03, 21:23)
Skaudinti dar gali, iliuzijos praradimas, suvokimas, kad klydai vertinimuose - neikas gi nenori buti kvailio vietoje, labai daznai lieka iskaudinta musu puikybe. Darbas su savimi, tai padeta iveikti.

Manau,kad ne puikybe musu lieka iskaudinta,o sirdis.
Bet man labai tavo mintys apie neistikimybe,kad tai krize,ir nuomone apie atleidusi zmogu,nes daznas galvoja,kad jei atleidzia,tai tas zmogus mazgote...O as manau,kad silpnas negali atleisti.
Atsakyti
QUOTE(deep @ 2014 01 03, 19:53)
Manau,kad ne puikybe musu lieka iskaudinta,o sirdis.
Bet man labai tavo mintys apie neistikimybe,kad tai krize,ir nuomone apie atleidusi zmogu,nes daznas galvoja,kad jei atleidzia,tai tas zmogus mazgote...O as manau,kad silpnas negali atleisti.

Ka tas zodis atleisti reiskia? Kazkokia magija?
Gyvenimas nera lengvas. Neistikimybe prikuria daugybe problemu, kurios pakeicia situacijos pusiausvyra. Pasikeicia gyvenimas, kartais kardinaliai, ar tu kitam atleisi ar ne jokio skirtumo, ka jus cia apie kazkokias puikybes, likimus kvailio vietoje, stiprus, silpni. Laimingi jei pas ka tik tokios problemos.

Pasikeicia norai, poreikiai, jegos, prioritetai.

Daug kas priklauso nuo kaltos puses, jei ji protinga - tai daug kas imanoma, bet protingi i tokias nesamones ir nesivelia, nes supranta pasekmes. O kvailiai, ka jie gali pataisyti apart prizadet suniska nuolankuma, tai ko gero vienintele ju galimybe.

Atsakyti
QUOTE(Maar @ 2014 01 03, 22:17)
Ka tas zodis atleisti reiskia? Kazkokia magija?
Gyvenimas nera lengvas. Neistikimybe prikuria daugybe problemu, kurios pakeicia situacijos pusiausvyra. Pasikeicia gyvenimas, kartais kardinaliai, ar tu kitam atleisi ar ne jokio skirtumo, ka jus cia apie kazkokias puikybes, likimus kvailio vietoje, stiprus, silpni. Laimingi jei pas ka tik tokios problemos.

Pasikeicia norai, poreikiai, jegos, prioritetai.

Daug kas priklauso nuo kaltos puses, jei ji protinga - tai daug kas imanoma, bet protingi i tokias nesamones ir nesivelia, nes supranta pasekmes. O kvailiai, ka jie gali pataisyti apart prizadet suniska nuolankuma, tai ko gero vienintele ju galimybe.

Teko kada isgyventi vyro neistikimybe?Atleidai,gyvenai toliau su juo?Ar tik lengva kalbeti,ko net nepatyrei?
Kiekvienam savo bedos didziausios,nereikia cia lyginti.

Ir protingi zmones nera apsaugoti nuo nauju jausmu,nuo isimylejimo.
O po neistikimybes,tikrai nereikia buti nuolankiu,kad viskas butu gerai.
Atsakyti
pritariu tiek montes tiek maar mintims....

Atleisti, jeigu vyras gailisi, galima. Bet jis tikrai turi gailetis ir kaip Maar sako ispirkti savo kalte, deti pastangas. Taciau jeigu vyrui dedant pastangas, kaip kad Violeta41 sako, apgaube vyras demesiu, visad salia, dovanas perka ir pan, bet ir toliau galvojama, analizuojama, tai cia jau ne vyro kalte, o pacios moters. Ji atsakinga uz savo jausenas. Vyras deda pastangas kiek pajegus, tik ji pati gali nusprest priimt visa tai ar ne....ir tik jos pasirinkimas yra ir toliau visa tai narpliot, del to sielotis ar ne...nori jausti auka? jauskis. bet vyro del to nekaltink, jeigu jis kalte ispirkineja.
Atsakyti
QUOTE(deep @ 2014 01 03, 21:04)
Teko kada isgyventi vyro neistikimybe?Atleidai,gyvenai toliau su juo?Ar tik lengva kalbeti,ko net nepatyrei?
Kiekvienam savo bedos didziausios,nereikia cia lyginti.

Ir protingi zmones nera apsaugoti nuo nauju jausmu,nuo isimylejimo.
O po neistikimybes,tikrai nereikia buti nuolankiu,kad viskas butu gerai.

Teko atleisti dvasine neistikimybe, tai yra neistikimybe, kur tiesiog viskas nepavyko del kitu priezasciu. Cia kaip zmogzudyste kuri neivyko, nes uzsikirto pistoletas... Viskas buvo prisipazinta

Neistikimybe tai ne klaida, ne nelaimingas atsitikimas, ne paslydimas, o zmogaus bloga savybe, kuria jis turi pastoviai. Zmogus negali likti tuo paciu nes jei su tuo sutinkame, tai jau po to nera prasmes ir neistikimybei smerkti. Tiesiog suzinome, kad kitas yra nevertingas, mums svarbia prasme. Na aisku tai priklauso nuo santykiu ir susitarimu, kitiems tai gal tikrai menkas sureiksmintas dalykelis

Buti blogam nereikia ivykdyti blogo veiksmo, reikia but pasiruosus ji padaryti esant galimybei.
Kiek blogu nieko blogo nepadaro is baimes ar del nebuvimo progos, tai kuo jie geresni uz tuos kuriems proga pasitaike ar jie buvo drasesni? Cia atvejis, kai smerkiamas kitas zmogus kaip asmuo, o ne jo nevykes poelgis. Problema, kad tai galejo ivykti, o ne kad tai ivyko. Todel jei ivyko, tai jau gali testis, mazai kas keisis. Eina kalba apie savybiu ir vertybiu pokyti, o ne apie daugiau to nedaryma.

"Ir protingi zmones nera apsaugoti nuo nauju jausmu,nuo isimylejimo."
Ir as tame tarpe ir teko tai patirti. Dabar tai net neisivaizduoju, kad gali but geriau, o su ex tai nebuvo taip, ir buvo svajojama apie geriau. Bet as zinojau, kad net jei sutikciau savo gyvenimo svajone ir tiksliai zinociau, kad bus viskas gerai, as negaleciau isduoti zmogaus, kuri pasirinkau. Nes pradeciau saves nekesti...
Tik to ir tikiuosi is kitos puses.

Atsakyti
Kaip pamiršti? Neįmanoma pamiršti, bent jau man, atrodo atleidau, bet....tam tikru momentu ir tam tikroje situacijoje viskas vėl išplaukia į paviršių...
Atsakyti
QUOTE(Maar @ 2014 01 04, 00:08)
Teko atleisti dvasine neistikimybe, tai yra neistikimybe, kur tiesiog viskas nepavyko del kitu priezasciu. Cia kaip zmogzudyste kuri neivyko, nes uzsikirto pistoletas... Viskas buvo prisipazinta

Neistikimybe tai ne klaida, ne nelaimingas atsitikimas, ne paslydimas, o zmogaus bloga savybe, kuria jis turi pastoviai. Zmogus negali likti tuo paciu nes jei su tuo sutinkame, tai jau po to nera prasmes ir neistikimybei smerkti. Tiesiog suzinome, kad kitas yra nevertingas, mums svarbia prasme. Na aisku tai priklauso nuo santykiu ir susitarimu, kitiems tai gal tikrai menkas sureiksmintas dalykelis

Buti blogam nereikia ivykdyti blogo veiksmo, reikia but pasiruosus ji padaryti esant galimybei.
Kiek blogu nieko blogo nepadaro is baimes ar del nebuvimo progos, tai kuo jie geresni uz tuos kuriems proga pasitaike ar jie buvo drasesni? Cia atvejis, kai smerkiamas kitas zmogus kaip asmuo, o ne jo nevykes poelgis. Problema, kad tai galejo ivykti, o ne kad tai ivyko. Todel jei ivyko, tai jau gali testis, mazai kas keisis. Eina kalba apie savybiu ir vertybiu pokyti, o ne apie daugiau to nedaryma.
"Ir protingi zmones nera apsaugoti nuo nauju jausmu,nuo isimylejimo."
Ir as tame tarpe ir teko tai patirti.  Dabar tai net neisivaizduoju, kad gali but geriau, o su ex tai nebuvo taip, ir buvo svajojama apie geriau. Bet as zinojau, kad net jei sutikciau savo gyvenimo svajone ir tiksliai zinociau, kad bus viskas gerai, as negaleciau isduoti zmogaus, kuri pasirinkau. Nes pradeciau saves nekesti...
Tik to ir tikiuosi is kitos puses.

Na taip,jei jau ketino kazka daryti,ejo link neistikimybes,tai jau skaudu.

As manau,kad nereikia kalbeti bendrai apie neistikimybes,kai kuriais atvejais tai buna visgi klaida,kitais atvejais planuotas,gerai apgalvotas zingsnis.

Del paryskino sutinku.

As irgi galvojau,kad negaleciau isduoti,nors dabar vel taip pat galvoju,bet dabar man nieko netruksta seimoje,santykiai puikus pfu pfu pfu,buciau tikra kvaile,jei viskuo rizikuociau,bet tada viskas buvo kitaip.As juk buvau ta pati,niekas nepasikeite,netapau staiga kvaile ir pasukau i sona,priezastys buvo visai kitos,tai nesusije su tuom,ar as protinga,ar ne.
Atsakyti
Ir mano vyras man buvo neistikimas man. Jau metai praejo, o man....nezinau kodel, bet nei silta nei salta. Visada galvojau kad neatleisiu neistikimybes jei man taip nutiktu, o dabar viskas kitaip. Kai ji priremiau prie sienos, jis man papasakojo su visom smulkmenom, kaip kas buvo, jis pasakojo, ka ji dare, ko as nedarau, pasakojo kaip ji atrodo, kokios kuno linijos ir pns, o man, o man tuo momemtu buvo slykstu, o dabar vienodai man viskas.... Tai vadinasi praejo meile?
Atsakyti
QUOTE(Maar @ 2014 01 03, 22:17)
Pasikeicia gyvenimas, kartais kardinaliai

Esu skaičiusi, kad neištikimybė iš tiesų visiškai sugriauna šeimos gyvenimą. Tai reiškia, kad taip kaip buvo, - niekada nebebus, net jei ir nuskriaustoji pusė atleido, ar kaltininkas nuoširdžiai gailisi.
Gyvenimas tampa padalintas į dvi dalis: iki neištikimybės ir po.
Atsakyti
Kaip Moonte pasake,taip ir as pasakysiu,tik is savo puses...as net ir nenoriu,kad butu taip,kaip butu pries,nes tada buvo sudinai viskas cool.gif .
Atsakyti
QUOTE(deep @ 2014 01 04, 16:54)
Kaip Moonte pasake,taip ir as pasakysiu,tik is savo puses...as net ir nenoriu,kad butu taip,kaip butu pries,nes tada buvo sudinai viskas cool.gif .

Nu matot, nukentėjusi pusė, kurią neištikimybė užgriūna, kaip plyta ant galvos biggrin.gif , tikrai turbūt nemano, kad "oi, kaip čia fainai viskas nutiko" biggrin.gif vien šioje temoje pasakojimai: širdys plyšta ir gyvenimai griūna. Tai tarsi mirtis, tam, kas buvo iki šiol...
4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti