Sveikos mamytės, noriu jūsų patarimo ar kam nors daro tokius masažus?- mano sūneliui nustatė per didelį raumenukų tonusą, nes jis būna įsitempęs, kojytes tiesia daugiau o ne riečia, tai daro jam masažus 4 kart per dieną: vieną kartą masažistė ir tris kartus mes patys namie ir taip kas dien. Kursas 10 dienų. Bet man didžiausia problema yra tai, kad kiekvieną masažą reikia užbaigti spaudžiant tam tikrus taškus, kur kūdikis skaitinamas riesti kojytes ir rankytes, o mano mažyliui tai labai skausminga- jis pradeda klykti visa gerkle. Taip skauda širdį, juk vaikutis ir taip moka verkti, o čia reikia jį specialiai verkinti. Masažistė sakė, kad tai jam neskausminga, bet kūdikis klykia vos ne isteriškai? Ar jum aktyvinami tokie taškai? Aš galvoju, kad namie vaiko neverkinsiu..
Patarkit, kokia jūsų patirtis?
Net nežinau ką bedaryti, aš pati tų taškų nebespaudau ir vaiko nebevirkdau, bet kineziterapeutė kiekvieną mankštelę užbaigia tais taškų spaudymais ir vaikelį klykina vos ne iki pamėlynavimo.. o šiandien dar pastebėjau, kad tose vietose yra mėlynės. Nebežinau, ką toliau daryti, ar leisti tai masažistei toliau kankinti vaiką? Ar yra tokia metodika su tais taškų spaudymais? Masažas ir manšta sūneliui patinka, o ta pabaiga tiesiog veda į neviltį..
QUOTE(tecer @ 2008 10 21, 14:55)
Net nežinau ką bedaryti, aš pati tų taškų nebespaudau ir vaiko nebevirkdau, bet kineziterapeutė kiekvieną mankštelę užbaigia tais taškų spaudymais ir vaikelį klykina vos ne iki pamėlynavimo.. o šiandien dar pastebėjau, kad tose vietose yra mėlynės. Nebežinau, ką toliau daryti, ar leisti tai masažistei toliau kankinti vaiką? Ar yra tokia metodika su tais taškų spaudymais? Masažas ir manšta sūneliui patinka, o ta pabaiga tiesiog veda į neviltį..
As apie tu tasku veikima nieko nezinau, bet jei man sita situacija butu, tai tikrai neleisciau masazistei spaudineti jokiu tasku jei vaikas taip klykia. Vis gi kazkas vaikui nepatinka, jei taip saukia, negalima ignoruoti taip mazylio noru. . .

Esu skaiciusi, kad tie taskai ir turi skaudeti - tada yra poveikis... Bet aisku, visada galima pasitarti su kitais masazistais arba nors su vaikuti priziurincia gydytoja. Kiekvienas zmogus yra individualus ir skausmo skale pas kiekviena kitokia...
Masazo metu yra BUTINA kreipti demesi i vaikelio norus. Ar jam skauda,ar jis nori valgyti,miegoti ar seip kas.Negalima masazuoti jei kudikis to nenori.Taip dedamas pagrindas tevu-vaiku santykiams.Raumenuku tonusui mazinti nebutinas skausmingas masazas. Manau vaikas bendravimu ir mamos ranku masazu turi buti skatinamas atsipalaiduoti.
QUOTE(BrBk @ 2008 10 24, 10:16)
Mamos, o kiek maždaug kainuoja kūdikio masažas namuose, t. y. masažistės atvykimas į namus? Kokios vidutinės kainos Kaune? 

Nuo 20 lt uz karta. Yra kazkur skyrelyje "DARBAS" tokia masaziste, kurios nick'as Virve, tai ji siulo savo paslaugas Kaune

QUOTE(Grantulia @ 2008 11 07, 18:55)
gal sakau raumenukus skauda, nes masazas tai normalus tikrai ne glostymas.
Pati ir atsakei į savo klausimą. Iš tikro po pirmų 3-4dienų vaikutis jaučia diskomfortą,bet po to turi praeiti.

Mano dukrytei irgi buvo raumenukų įsitempimas, tai visada masažuotoja parodydavo, kaip reikia masažuoti, kaip ant kamuolio pratimus daryti
. Nereikėjo atskirai kažkur mokintis, namie kuo puikiausiai pati darydavau masažą ir dar kartais dabar padarau...Aišku, tų taškų specialių nespaudinėju, bet mūsų masažuotoja ir nespaudinėjo
. Aš irgi pritariu, kad jei kūdikėliui skauda, tai tikrai neklykinti, daugiau streso, nei naudos bus
...

sveikos,
pas mus lankesi masaziste, kai dukrytei buvo 3 men. jai del per mazo raumenuku tonuso reikejo. tai ir pamankstindavo, ir pamasazuodavo, ir taskus spaude. masazistes kontaktus per poliklinika gavom. mum labai patiko ir rezultatas ryskus buvo. jei kam dar reikia, galit rasyti i AZ, duosiu kontaktus. cia masaziste vilniuje.
pas mus lankesi masaziste, kai dukrytei buvo 3 men. jai del per mazo raumenuku tonuso reikejo. tai ir pamankstindavo, ir pamasazuodavo, ir taskus spaude. masazistes kontaktus per poliklinika gavom. mum labai patiko ir rezultatas ryskus buvo. jei kam dar reikia, galit rasyti i AZ, duosiu kontaktus. cia masaziste vilniuje.
Mano sūneliui hipotonusas - įsitempę raumenukai
Mums gydytoja paskyrė mankšteles, o ne masažiukus... lankomės poliklinikoje ir rezultatas
o apsilankėm tik 5 kartus
Po mankštelių mažiukas irzlus, turbūt pavargsta
Bet manau verta eiti mankštelių, kad mažiukas atsipalaiduotų... o po mankštelių patarė į baseinus, o ne masažus

Mums gydytoja paskyrė mankšteles, o ne masažiukus... lankomės poliklinikoje ir rezultatas

Po mankštelių mažiukas irzlus, turbūt pavargsta

Siaip tai, manau poliklinikoje daro mazasa+mankstele viename. Bent jau mums taip dare, kaip padidejes raumenuku tonusas buvo. Taip pat 5 kartus dare, o kiti kartai jau butu mokami