Įkraunama...
Įkraunama...

Ar verta laukti piršlybų ar gyventi 'susimetus'?

QUOTE(Akrilik @ 2010 01 10, 21:15)
Aš taip nemanau ir su visais tavo teiginiais nesutinku. Tai gal nėra tai ką tu pasakei kažkokios geležinės taisyklės? Gal jau visgi pripažinkit, kad tai TIK jūsų nuomone?  lotuliukas.gif

nesupratau,o tai kieno jin turėtų būti?kaimyno bobutės sapalionės?aišku kad čia kieviena su savo nuomone.
jei nesutinkate,tai ir parašykite argumentus kodėl.
Atsakyti
QUOTE(Molė @ 2010 01 11, 09:41)
Santuoka geriau tuom, kad žinai, kas tu savo partneriui esi bigsmile.gif ( kilo mintis, perskaičius kitos temos pavadinimą bigsmile.gif )

taiklus pastebėjimas biggrin.gif
Atsakyti
http://www.supermama...;#entry33683432
Atsakyti
QUOTE(LadyMellon @ 2010 01 11, 06:30)
Esu su MB jau beveik 2 metus ir vis nekantriau laukiu pirslybu, kuriu kaip ner, taip ner.Kodel laukiu?Pirmiausia, jauciu, kad jau esu pasiruosusi vaikiukui; antra - kazkodel isivaizduoju, kad istekejus jausciausi saugiau...visom prasmem.
Taigi: ar santuoka/suzadetuves is tiesu sukelia saugumo jausma, ar cia tik mano vaizduote?...

Dekui uz atsakymus.

Psichologiškai gali sukelti saugumo jausmą, bet kita vertus nebutinai reikia susižadėti ar ištekėti. Užtenka pasikalbėti su draugu ką jis mąsto apie judviejų ateitį, santykius, užtenka žinoti jog žmogus, su kuriuo esi, rimtai žiūri į tuos santykius ir planuoja šeimą. Nebūtinai dabar pat po kelių mėn., bet apskritai.

Dar viena svarbus dalykas, kad jūsų požiūriai į vedybas sutaptų - jei šeimą įsivaizduoji tik susituokus, o gal draugas mano kitaip - gal jis dabar madingo gyvenimo susimetus šalininkas.
Reikia kalbėtis, o ne vienai savo mintyse svarstyti ir laukti tų piršlybų kaip stebuklo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LadyMellon @ 2010 01 08, 03:28)
As per Kaledas irgi gavau ziedeli - nuo MB, bet ziedelis buvo kartu su auskarais unsure.gif

Kadangi dabar esam per pora tukstanciu km, 60proc bendravimo sudaro skaipas, ir siandien kazkaip priskaipinau jam, kad hm hm - ziedelis ir auskarai grazus labai, bet, sita pati,...?....Tai MB susivele ir suskaipino kazka, kad 'cia ne siaip ziedelis', kad jis 'reiskia mano meile tau', kad cia 'isipareigojimu ziedas'.... blink.gif

Tai as visiskai pasimeciau. Jeigu ziedas dovanojamas kartu su auskarais ir randamas po Kaldeu egle - tai Kaledu dovana. Kas cia per sapaliojimai apie ypatingumus ir isipareigojimus?...O suzadetuviu ziedas, kiek man zinoma, yra toks, kuri vyriskis istiesia veblendamas 'Ar Tekesi Uz Manes'.Teisingai?...Tai kam tada kliedet apie kazkokius ypatingumus, jeigu...vienzo, pasimeciau totaliai.L.l. tikejaus, kad per sias Kaledas arba naujaka pasipirs, nes snekejom apie tai pries kelis menesius, ir voila...o dabar sekanti karta pasimatysim tik po 2 menesiu...aka, 2 menesius tupesiu ir kankinsiuos speliodama, kaip cia daba bus kitakart.

Visiskas pasimetimas ir liudnuma. verysad.gif

Suprantu tavo pasimetimą, bet ar tikrai nebus tai tik Kalėdų dovana? Jei būtų norėjęs paspiršti, tai ir būtų tai padaręs. Be to, niekas piršdamasis nedovanoja ir auskarų, šitiek manau kiekvienas vaikinas žino ir supranta. To žiedelio vietoje galėjo būti ir apyrankė, grandinėlė ar kitas papuošalas.
gal draugas kaip tik nenorėjo pasipiršti per Kalėdas, kada tai labiausiai tikėtina, o kaip tik tave nustebins kai to nesitikėsi!
O dabar gavosi taip, kad jį prispaudei prie sienos ir pasimetė, tai sušnekėjo apie tą meilę reiškiantį žiedelį. galų gale juk dovana irgi reiškia meilę smile.gif
Atsakyti
Mum santuoka reiskia labai daug kadangi mes apsisprendeme tuoktis tik atsake sau i klausimus: ar as pasiruosusi/pasiruoses eiti per ugni ir vandeni, kad auginciau, brandinciau ir saugociau musu seima. Be to, pasiruosimai, kuriuos turejome pries vestuves (ejome i kursus bei kalbejomes su kunigu) dave mums labai daug naudos bei suvokimo, koks didelis darbas ir atsakomybe yra kurti seima. Tad dabar neseniai istekejus as galiu pasakyt, kad man santuoka suteikia daug daugiau saugumo jausmo, as jauciu ir matau is savo vyro elgesio, kad turiu parama, supratima bet kokiomis akimirkomis ir zinojima, kad esu saugi.

Bet vis tik manau reik pabrezt, kad tas saugumo jausmas priklauso nuo poziurio tavo ir zmogaus, su kuriuo esi. Jei vyro poziuris i santuoka nera pilnai apmastytas, suvoktas, nera rimtas, tai santuoka nepades. Tad ziurek i savo zmoguti, kalbek su juo apie tai ka jis masto, kokios jo vertybes, poziuris i santuoka ir t.t. ir pati pajausi atsakyma, nes kiekvienas atvejas individualus. Juk buna nesusituokusiu 10 metu laimingai gyvenanciu ir susituokusiu, kurie skiriasi po poros menesiu mirksiukas.gif Turbut kiekviena naujai istekejusi moteris pasakys, kad jauciasi saugesne, tikrai wub.gif bet ne visada tai buna veiksminga...
Atsakyti
Pasiskaiciau apie tavo problemas apie bendravima per atstuma mirksiukas.gif Tai norejau paklaust, o jus ka nors daugiau kalbejot apie planus? Ka darysit ir t.t.? Nes matai, dabar tave truputi geriau suprantu, kai skiria tokie atstumai, daznai reikia ieskoti sprendimu kurie butu nereikalingi gyvenant tame paciame mieste mirksiukas.gif Ir tie planai truputi greiciau juda.
Taviskis gris i Lietuva, su darbu kur isvaziaves ar jis uzsienietis?
Atsakyti
namanau kad tai tas vyras, su kuriuo reiketu planuoti vaikus ir gyventi santuokoje.apsizenyti visada suspesi mirksiukas.gif
Atsakyti
gal pabandyk užsiminti kad jau norėtum šeimos? kažkiek garantyjių santuoka duoda vizgi jautiesi sdaugiau ir geriau
Atsakyti
Priklauso nuo požiūrio į santuoką ir nuo asmens, su kuriuo esi. Kadangi mano vyras labai patikimas, tai saugi jaučiaus ir iki sužadėtuvių/vestuvių. Jei jautiesi nesaugi ir lauki vestuvių, kad tą saugumą suteiktų, galbūt yra kažkas, kas intuityviai tą nesaugumo jausmą kelia? Beje, dveji metai nėra itin ilgas laiko tarpas...
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2009 12 31, 12:51)
ne menkesne, o nesaugesne. 
teko kalbetis su nemazai jaunu vaikinu - studentu, sekmingai besinaudojanciu tokiu laikinu sugyventiniu paslaugomis - deja, nei vienas i savo santykius neziuri rimtai - nemokamas seksas visada prie vietos, isvirta vakariene ir islyginti marskiniai.  ta nusibodo po poros menesiu - einu pas kita. patogu. bet jokios pagarbos ir atsakomybes.
matyt mano paziuros rimtai "naftalinines", bet man tai nepriimtina. ir ne beda, kad as vertinu ar  nevertinu - kam cia rupi kazkieno nuomone.  esme tame, kad merginos galu gale tikisi rimtesniu santykiu, o poziuris i jas ir buna kaip i laikina stotele. kokia tikimybe, kad vyras, turintis atsakinga poziuri i seima ves mergina, kuriai jis bus koks 10 ar 15-tas? ne pati didziausia. tuo tarpu moteris kazkodel  pagimdzius vaikus ir pradejus bendra gyvenima ima tiketis atsakomybes ir istikimybes. paziurekit tema "kai isimaiso trecias" - kiek ten nuoskaudu ir asaru. ir kas galu gale lieka su didziausiomis problemomis - vyras ar moteris? galima kalbeti apie teorine lygybe, bet realybe, kaip bebutu gaila, yra kitokia. Ir ne del mano "naftalininiu" paziuru, o del objektyviu ir subjektyviu aplinkybiu.

Jusu poziuris nera naftalininis. As pritariu. Nesmerkiu tu poru, kurie gyvena susimete., nes kiekvienas renkasi pats. Bet is kitos puses, kartais toks gyvenimas gaunasi kaip isnaudojimas. Ne visada taip buna. Buna viskas grazu, tiesiog pora negali is pradziu susituokti del tam tikru materialiniu ar kitu problemu, veliau susituokia ir graziai gyvena, zinau tokiu pavyzdziu. Taciau zinau ir kitu pavyzdziu, kai vaikinui tiesiog patogu tureti po ranka nemokama meiluze, tarnaite, drauge, ir kai atsibosta, lengvai pakeicia kita. Tad sakyciau, cia reikia kiekvienu atveju labai ziureti, kas ir kaip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irinka1983: 13 sausio 2010 - 07:08
Sveiko, merginos smile.gif
Noreciau isirasyti i jusu laukanciuju gretas..
Mes su su sugyventiniu (draugu) gyvename tris metus kartu. Kiek kartu buvo kalbeta apie vestuves visalaik galvojau kad jis seima supranta kaip susituokusia, daug pasisakymu aiskiu kad reikia vestuviu ir prislybu ir t.t. Tarp musu didelis metu skirtumas ir visi aplinkiniai ji vadina senberniu ir visalaika klausineja kada vestuves.. As nebeistveriau ir paklausiau nagi rimtai ar mes planuojama iteisinti savo santykius. Atsakymas buvo toks : man santuoka isvis nereikalinga, jeigu tau taip reikia galime kad ir ryt nueti ir susirasyti...
Istikruju gavau kaip slapiu skuduru per veida...nesitikejau tokio atsakymo.. nzn ka man sakyti, kaip elgtis?..
Atsakyti