Įkraunama...
Įkraunama...

Mano artimas žmogus - alkoholikas

QUOTE(leber @ 2010 01 18, 14:23)
... Sunku pasakyti, kodėl moterys dažnai "užsiima" vaiko poziciją ir tik tikisi, svajoja, laukia ar reikalauja žingsnių, sprendimų iš vyro.  g.gif

vat as irgi uzdaviau sau klausima, kodel taip zemai krentu, t.y. tiesiog zeminuosi pries vyra, atleidziu patycias, tikiuosi "kad bus gerai, susitvarkys" ir panasiai...? g.gif

pvz - paskutinis uzgerimas: vyras priekaistauja kad seimoje "nera santykiu", mane tai sunervina,nes santykiai yra, tiesiog neskiriu asmeniskai MB daug demesio del kursinio, intensyviai ruosiuosi. Ivyksta konfliktas. Griztu is mokslu, masina stovi kieme, MB namie nera. Skambinu: "tu tokia ir anokia, tu mane uzknisai, nenoriu kalbet, dink is akiu, namo negrisiu". As asarose "grisk prasau, pasikalbekim ir tt", "ne negrisiu, eik n...ui" isjungia telefona ir dingsta keliom parom. Tai va, tipine istorija su alkoholiku, bet vat tas nesiskaitymas, piktzodziavimas - kaip moteris esu dugne. Cia ir klausimas, kodel atleidziu? g.gif juk galiu iseiti ir viskas, turiu finansine galimybe siuo metu.

1. Valde baime kad viena su trim vaikais finansiskai neisgyvensiu. Daug masciau ir suvokiu - nesmone.

2. Baime kad su trim vaikais niekada nerasiu antros puses. Mastau - nesamone.

3. Myliu. Taip, taciau tai nesuteikia teises mane zeminti.

praejau kolkas tokiu suvokimo etapus... tai kodel dar esu kartu? Kas laiko? g.gif ar esu priklausoma nuo vyro? g.gif

negaliu vien peikti MB, siuo metu pasiekem laimejimu savo santykiuose - rupinames vaikais, stengiames ieskot kompromisu santykiuose, kalbam apie jausmus, apie partneryste, kartu skaiciuojam finansus ir pan. Daug kas netobula, bet tobula ir nebuna. Esu dar toje stadijoje, kai viso sito man beprotiskai gaila prarasti, giliai viduje noriu tiketi,kad gyvenime buna kaip pasakoje - geris nugali... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*F*E*J*A* @ 2010 01 18, 14:20)
- geris nugali...  doh.gif

Neprisimenu kieno tai žodžiai, tačiau ,,Gerumas nepagrįstas teisingumu, virsta blogiu''.
Atsakyti
QUOTE(*F*E*J*A* @ 2010 01 18, 14:20)
Tai va, tipine istorija su alkoholiku

O kodel toki elgesi tu nurasai alkoholiui? g.gif
Juk jis dingo kelioms dienoms (gerti, pas *******, poilsiauti ar pan) nes tu ji uzknisai. Tai reiktu mastyt kuom tu ji uzknisai ir ar tikrai tavo elgesys buvo vertas jo zodziu ir elgesio. Ir apskritai ar su zmogum galima taip elgtis, na, tik su tuo, kuri niekini, kuri gerbi maziau nei koki svetima (juk svietimiems jis taip nesneka gal)
Bet tu leidi jam taip su tavimi elgtis nes myli ir abejoji savim gyvenant be jo, o jo nepagarba tau tu mieliau traktuoji kaip alkoholizma, juk lengviau pripaisyti vyrui liga, nei sau trypiamos tapkes etikete

Atsakyti
QUOTE(nelabai @ 2010 01 18, 18:37)
O kodel toki elgesi tu nurasai alkoholiui? g.gif
Juk jis dingo kelioms dienoms (gerti, pas *******, poilsiauti ar pan) nes tu ji uzknisai. Tai reiktu mastyt kuom tu ji uzknisai ir ar tikrai tavo elgesys buvo vertas jo zodziu ir elgesio. Ir apskritai ar su zmogum galima taip elgtis, na, tik su tuo, kuri niekini, kuri gerbi maziau nei koki svetima (juk svietimiems jis taip nesneka gal)
Bet tu leidi jam taip su tavimi elgtis nes myli ir abejoji savim gyvenant be jo, o jo nepagarba tau tu mieliau traktuoji kaip alkoholizma, juk lengviau pripaisyti vyrui liga, nei sau trypiamos tapkes etikete

Rasiau jau, pagrindo konfliktui nebuvo, tuo metu stipriai ruosiausi kursiniui ir tiesiog neskyriau tiek demesio kiek zmogus jo tikejosi. Visas demesys buvo i mokslus, bet tai nera pagrindas daryti manes "tapke" schmoll.gif

taigi, tuo momentu buvau "tapke", baigus gert pirma sms - "man labai geda", antra sms "as koduosiuos jei tu man padesi", trecia sms "noriu grizt namo". Todel ir sakau ka galvoju - zmogui reikejo preteksto iseiti gerti.

tai va cia ir yra ta vidine dvikova. Kai geria,esu "tapke", kai blaivas,esu mylimiausia moteris pasaulyje. Tai kaip zmogus gali tap maksimaliai priestarauti pats sau? g.gif ar cia jo asmenybes susidvejinimas? Ar vistik alkoholizmas?
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2010 01 18, 08:47)
Čia negalima kitokios nuomonės turėti, nes daugumai teisybė akis bado ir labai jau skaudi. Čia yra geriau saldus melas ir toks bla bla bla, jį  supratimu  čia vadina.

Kaip tai negalima? blink.gif Sėkmingai tą savo nuomonę reiškiam ir nieko mums nenutinka.
Atsakyti
sveikos,

QUOTE(*F*E*J*A* @ 2010 01 18, 11:20)

negaliu vien peikti MB, siuo metu pasiekem laimejimu savo santykiuose - rupinames vaikais, stengiames ieskot kompromisu santykiuose, kalbam apie jausmus, apie partneryste, kartu skaiciuojam finansus ir pan. Daug kas netobula, bet tobula ir nebuna. Esu dar toje stadijoje, kai viso sito man beprotiskai gaila prarasti, giliai viduje noriu tiketi,kad gyvenime buna kaip pasakoje - geris nugali... doh.gif

kad ir kaip gaila..ne viskas gyvenime baigiasi taip,kaip pasakose... verysad.gif
o gal reiktų sakyti, kad gal ir gerai baigsis,bet ne su šituo žmogumi... rolleyes.gif 4u.gif

QUOTE(*F*E*J*A* @ 2010 01 18, 15:53)
tai va cia ir yra ta vidine dvikova. Kai geria,esu "tapke", kai blaivas,esu mylimiausia moteris pasaulyje. Tai kaip zmogus gali tap maksimaliai priestarauti pats sau?  g.gif ar cia jo asmenybes susidvejinimas? Ar vistik alkoholizmas?

man irgi taip buvo..
lyg du visai skirtingi žmonės būdavo mano ex blaivas ir girtas... doh.gif
kol blaivus, atrodo, ko dar geriau norėk... ir rūpindavosi,ir mylėjo, gal todėl daug laiko prireikė nuspręs man,kad visks.
deja,atėjo ta riba,kai nebesugebėjau kaskart persiorientuoti... nes per dažnai gėrė ir perdaug tų skaudžių žodžių būdavo, kurių nesuspėjus užglaistyti meilės žodžiais ir pažadais, bei man pamiršti nuoskaudas, jau ateidavo naujos daugiadienės... : unsure.gif
jis ir po šiai dienai vis kartoja,kad mane labai myli, ir vaikus.ir kad viskas, ką jis daro,tik dėl mūsų... cool.gif tik kažkaip aš turiu savo nuomonę apie tai ir nebereaguoju taip,kaip anksčiau,kai galėjau viską atleisti,patikėti, ir gyvenant lyg nieko nebuvę..žinai,kad išgėręs kvailai , neapgalvotai elgiesi, negerk. ar bent jau dėk visas pastangas,, kad neskaudintum tų , kuriuos myli labiausiai...o jei neišeina,tai ir gailėkis toliau savęs visą gyvenimą... bet aš jau nebenoriu būt to dalimi.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nika25 @ 2010 01 18, 20:31)
lyg du visai skirtingi žmonės būdavo mano ex blaivas ir girtas... doh.gif
kol blaivus, atrodo, ko dar geriau norėk... ir rūpindavosi,ir mylėjo, gal todėl daug laiko prireikė nuspręs man,kad visks.
deja,atėjo ta  riba,kai nebesugebėjau kaskart persiorientuoti... nes per dažnai gėrė ir perdaug tų skaudžių žodžių būdavo, kurių nesuspėjus užglaistyti meilės žodžiais ir pažadais, bei man pamiršti nuoskaudas, jau ateidavo naujos daugiadienės...  : unsure.gif
jis ir po šiai dienai vis kartoja,kad mane labai myli, ir vaikus.ir kad viskas, ką jis daro,tik dėl mūsų...  cool.gif tik kažkaip aš turiu savo nuomonę apie tai ir nebereaguoju taip,kaip anksčiau,kai galėjau viską atleisti,patikėti, ir gyvenant lyg nieko  nebuvę..žinai,kad išgėręs kvailai , neapgalvotai elgiesi, negerk. ar bent jau dėk visas pastangas,, kad neskaudintum tų , kuriuos myli labiausiai...o jei neišeina,tai ir gailėkis toliau savęs visą gyvenimą... bet aš jau nebenoriu būt to dalimi.. ax.gif

viskas ka sakai - lyg mano istorija... tik as dar nezinau pabaigos tongue.gif nu dar tikiuosi kazko gero, o gal tikrai uzsikoduos, o GAL tikrai nebegers biggrin.gif bet kokiu atveju tai spresis artimiausiu metu. Dabar auksinis vyras, stengiuosi megautis tuo. Uzgers, zino kas bus...
Atsakyti
Jetus, o maniškis girtas tai tik bliaudavo kad labai mane myli, ir leliuką myli. Niekada nesikoliodavo, nė sykio nepasakė ko nors negražaus, kad ir koks girtas būdavo. Gal mūsų santykiai nebuvo dar iki tokio lygio degradavę? g.gif
Liūdna skaityt jūsų istorijas, merginos. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2010 01 15, 17:16)
nelabai as pati teisininke, musu neisskirs kol pupai nebus 1 m., atmeta ieskini...
Papildyta:
Siaip realiai tikejausi, kad iseis, nes sakiau ne viena karta per sias dienas, kad eitu lauk..
Papildyta:
jis nieko neveikia, tipo sveikata nekokia..

nesamone, aš išsiskyriau, ir net be vyro, tiesa du teismai buvo, bet išskyrė :blink:Kaip mane nervina tokie vyrai doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oduvančikas: 18 sausio 2010 - 18:48
QUOTE(*F*E*J*A* @ 2010 01 18, 19:41)
viskas ka sakai - lyg mano istorija... tik as dar nezinau pabaigos  tongue.gif  nu dar tikiuosi kazko gero, o gal tikrai uzsikoduos, o GAL tikrai nebegers  biggrin.gif bet kokiu atveju tai spresis artimiausiu metu. Dabar auksinis vyras, stengiuosi megautis tuo. Uzgers, zino kas bus...

Man regis, tegu jis koduojasi, vis bent kiek blaivas pabus. Gal pačiai kas galvoj prašvėsies. Kad ir keli mėnesiai, bet vis ramybė.
Atsakyti
QUOTE(ŽIEMOS RYTAS @ 2010 01 18, 20:48)
Man regis, tegu jis koduojasi, vis bent kiek blaivas pabus. Gal pačiai kas galvoj prašvėsies. Kad ir keli mėnesiai, bet vis ramybė.

ir as taip manau 4u.gif bent mokslus gal ramiai pavyks pabaigti...

Proksi,kaip tu?
Atsakyti
QUOTE(nelabai @ 2010 01 18, 00:18)

Saunu, kad neturite problemu. 4u.gif
Bet nesuprantu, kodel jus metus skaitinejate sia tema. Jei turejote sios temos problema ir ja issprendete "ne liezuviu SM", tai galite cia pasidalinti

Visi turime teise reiksti savo nuomone, bet nebutina skaudinti zmoniu mirksiukas.gif

Žinai nelabai, nebūtina turėti būtent tokią problemą, kad paskaityti temą. Ir aš nenorėjau ssiimmaa įžeisti, o tik pasakyti, kad man asmeniškai labai negražu kai žmonės pastoviai varo ant savo artimų žmonių.
Sekančiame minha pacituotame mano poste, aš pati su piktumu rašau apie savo artimą žmogų, bet kas to nedaro apimtas piktumo akimirkos, tiesiog reikia jausti ribą mirksiukas.gif
QUOTE(minha @ 2010 01 18, 08:48)
ernesin  2010 01 01, 19:27 Paskelbta: #135 
Super senbuvis
Grupė: Senbuviai
Žinutės: 3609
Prisijungė: 2008 05 13
Vieta: Sostinė
Apdovanojimų: 0

Sveikutės 
Pasipasakosiu ir aš, vakar vakarodama skaičiau šią temą, nes jaučiausi panašiai kaip temos autorė. Pirmiausia turbūt turėčiau pasakyti, jog MB linkęs į alkoholizmą, o padauginęs paprastai pasako labiau daug įžeidžiančių dalykų, ko pasekoje mes visada susipykstame, o atsiprašinėti deja jis nėra linkęs. Mes kartu jau beveik 7m, ir turbūt kyla klausimas ką aš su juo tiek metų veikiu. Banalu, bet tikrai myliu, gal už tai neišsiskyriau dar prieš 6m, kai netgi negyvenome kartu, o teko ne kartą pažinti jo būdą. Labai suprantu hemetra, nes taip pat gyvenu jo bute, o užėjus jo pykčių priepuoliams taip pat girdžiu žodžius "čiuožk iš čia" , o mano šeima taip pat gyvena kitame mieste, todėl nepritrankysi durų. Kiekvieną kartą atėjus blaiviam rytui, po tokių pykčių, aš anksčiau ar vėliau jam atleidžiu ir mes susitaikome. Šiais metais dieną prieš Kūčias jis grįžo iš darbo Kalėdinio vakarėlio ir vėl padauginęs, kai užsuko į mano kambarį pasikalbėti, prašiau nepratarti nei žodžio nes žinojau, kad ir vėl pasakys daug skaudinančių žodžių, deja nepavyko jo sulaikyti, pasakė, kad nenori su manimi švęsti Kūčių, kad galiu "čiuožti iš čia". Kitą dieną taip ir padariau, nes užvirė moteriškos ambicijos, sėdusi į traukinį išvažiavai švenčių švęsti į namus viena. Širdis verkė, bet stengiausi laikytis, grįžusi po švenčių į namus nepratariau nei žodžio, deja ir jis. Vakar grįžusi po darbo radau jį beišeinantį švęsti Naujųjų pas draugus(turėjome eiti drauge), pasijaučiau šlykščiai, visiškai pažeminta ir paminta po kojomis, rodos man širdis trūktų jei išeičiau tokią dieną švęsti ir žinočiau jog jis vienas paliktas namuose. Supratau, jog per tiek metų visiškai nepažinau žmogaus. Stebiuosi kaip vidurnaktį užmigau ir miegojau taip kietai, kad negirdėjau kaip jis grįžo, kaip nekeista blaivus(čia kaip ir 2010-jų stebuklas man) per tiek metų nesu per tokias šventes jo mačiusi blaivaus, pradėjau galvoti, gal suprato klydęs, gal vis gi prieis pasikalbėti, deja... pavakarį sulaukė skambučio ir išvažiavo švęsti toliau...

Atsiprašiau, kad išsiliejau, bet taip sunku širdžiai priimti, kad viskas baigta...

nepatingejau ir atknisau si posta, ilgai dvejojau pastinti ji cia ar ne, bet niekas neturi teises uzsipulti vienos ar kitos sios temos pastovios dalyves del jos issikalbejimo

Na ir ką jūs norėjote čia parodyti "atknisdama" šį mano postą? mirksiukas.gif Jau parašiau, kad neužsipuoliau jos, o išsakiau savo nuomonę, jog pastovus apkalbėjimas darosi šlykštus. Ir jei gruodžio 31d parašiau tokį postą, tai nereiškia, jog metus "varysiu" ant savo artimo žmogaus, bet gyvensiu šeimoje kaip niekur nieko.

Atsakyti