Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų dienos meniu

Šiandien pusryčiams: grikių košė;
Pietums: makaronai su mėsa, žirneliais ir pom. padažu;
Vakarienei: sriuba (bulvės, šiek tiek sorų kruopų, morka, svogūnas, miltiniai "kleckiukai"), makaronų likučiai.

Beje, o gal kuri iš jūsų esat ragavusios kukurūzų makaronų, kur dabar Maximoj jiems akcija po 1,99 Lt ? Kažin skanu, verta nusipirkti g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristyyynyte @ 2010 02 04, 12:58)
pavolioju druskos-pipiru misinyje ( prieskoniu nenaudoju) , miltuose pavolioju ,apkepu, dedu i puoda su tarkuotom morkom ir tarkuotais svogunais, viska troskinu , i pabaiga grietineles ipilu ir dar pora min pakaitinu , su bulviu kose skanu.

drinks_cheers.gif tik megstu darzoves stambiau pjaustyt - morkas su svogunais, arba vien obuoliu skilteles, arba morkos su brokoliais thumbup.gif thumbup.gif

O siandien pas mus bus keptos cukinijos , nes dar nemazai yra rusyje mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Oksiukas @ 2010 02 04, 13:47)
Laba diena, gal galėtumėt pasakyti kaip darot paštetą? blush2.gif  smile.gif

Issiverdu kepeneles. taip pat reikia kokiu nors lasinuku ar net odeliu virtu, kad geriau stingtu. Viska sumalti , deti prieskoniu, cesnaku, kepintu svogunu, gauta mase suformuoju kaip vyniotini, susuku i plevele ir palieku per nakti kad pastingtu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2010 02 05, 12:21)

Issiverdu kepeneles. taip pat reikia kokiu nors lasinuku ar net odeliu virtu, kad geriau stingtu. Viska sumalti , deti prieskoniu, cesnaku, kepintu svogunu, gauta mase suformuoju kaip vyniotini, susuku i plevele ir palieku per nakti kad pastingtu  mirksiukas.gif

kaip fainai bigsmile.gif o koki kieki verdi daug maz ?
Atsakyti
biskiuką apleidau temeles apie taupymą (niekam nuotaikos nebuvo pastaruoju metu).
matau apie kepenėles šnekėjot

aš išbandžiau ir šeimynos buvo nubalsuota teigiamai vienas receptukas iš darbštuolės:
kepenis iškepti įprastai (apvolioti prieskoniuose ir miltuose)
atskirai puode patroškinti svieste pjaustytus svogūnus, paskui pjaustytus apelsinus ir obuolius, prieskonių pagal save, paskui sudėti kepenis ir troškinti. pabaigai galima dėti grietinės arba pieno (bet nuo rūgšties gali sutraukti)
Atsakyti
Pusryciai - brandinti makaronai
Pietus - silke su svogunais
Vakariene - miltiniai blynai, tik vietoj pieno pyliau alu
Atsakyti
siandien 4u.gif
I - surelis, kiausinis su majonezu ir arbata vaikui , man balinta kava , kiausinis , majonezas, vyras grikiu kose su kepintais svogunais.
II - vaikas pabaige vakaryksti farso kukuli ir bulviu kose.
III - dariau troskinuka : kiaulienos kumpis ,bulves,morkos,svogunai,brokolis.
IV- grikiu blynai su padazu
V- meduoliai,arbata,saldyti serbertai su cukrum.....


Siandien maximoj irgi apsipirkau vistienos kepeneliu 3,49 lt uz kg , kaimisko farso 3,29 lt uz kg . Tai saldyklin prisidejau ax.gif , dar kudikiskom hipp kosem nuolaidos , kadangi man aktualu ,tai pora nutveriau bigsmile.gif
Atsakyti
Pusryciai - silke su svogunais
Pietus - cepelinai su mesa, padazas - svogunai, lasinukai, grietine
Vakariene - tas pats kas ir pietums
Atsakyti
pusryciams kepiau grikiu kotletus ,valgem su grietines padazu , vaikas dar sureli su arbata , mes balinta kava smile.gif
user posted image
user posted image

pietums kepiau-troskinau vistienos kepeneles su darzovem grietineles padaze ,bulviu kose,agurkas. Vaikas nevalgo kepeneliu ,tai dukrai desreles ( be E , be koncervantu a.r ),bulviu kose ir agurkai.
user posted image

Vakarienes dar nesumasciau , gal makaronai su kecupu , arbata...... g.gif
Atsakyti
Pusryciai - virtos pupeles pakeptos su svogunais ir pomidoru padazu
Pietus - balandeliai, bulviu kose, salotos (agurkai, pomidorai, paprika, aliejus, actas, prieskoniai)
Vakariene - bulviniai pirsteliai (bulviu kose, kiausinis, dziuveseliai, prieskoniai)
Ir dar pridariau valgyt, kad turetu ka vyrai valgyti, nes isvaziuoju iki penktadienio studijuot. Tai kepiau varskes apkepa, kotletu, keptos duonos - pupeliu misraine su majonezu.
Atsakyti
Labas, pirmadieny smile.gif
mūsų savaitgalio valgymai buvo tokie:
šeštadienį
pusryčiams - brandinta mėsiška košė, kava/arbata
pietums brandinta kopūstų sriuba, a-la čičinskai (pirkau to pigaus faršo, paruošiau kaip kotletams, tepiau ant vaflio, kai suminkštėjo suvyniojau į tūtelę, į kiaušinio plakinį, į džiuvėsius ir į keptuvę biggrin.gif ), valgėm su ketšupu ir burokėlių/raug. agurko mišraine. na visai nieko tas faršas, sakyčiau, skanu buvo. mirksiukas.gif
vakarienei kepiau dovanų gautas stintas ir obuolių pyragą.
sekmadienis
pusryčiams - kiaušinienė su skrebučiais, pyragas, kava/arbata
pietums - iškyloj miške keptos dešrelės su mar. svogūniukais, raug. agurkais. thumbup.gif
vakarienei - ryžių/kvietinių kruopų košė su pienu, pyrago likučiai su arbata, obuoliai
šiandien
pusryčiams - aš "damušiau" vakarykštę košę, vyras -sumuštinius su šlapia dešra tepėsi, vaikas tik jogurto.
pietums - iš kameros ištrauksiu užšaldytus skrylius + spirgučių/grybų/svogūnų padažiukas
vakarienei galvoju barščius su mėsos kukuliukais (čia vis iš to pigaus faršo blush2.gif ) virt ir gal paprastų lietinių prikepsiu.
Skanios savaitės mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(kristyyynyte @ 2010 02 07, 18:54)
pusryciams kepiau grikiu kotletus ,valgem su grietines padazu ,

pagalvojau, kad šitą patiekalą pavadinsiu "grikių blynais" ir užgavėnėms bus liuks. blush2.gif
Ačiū už idėją thumbup.gif
Atsakyti
pusryciams: man sumustinis su suriu ir kava, vaikui - vakaryksciai zagareliai su arbata
pietums: pasildysiu vakaryksciu vistienos kepniuku su bulviu kose
vakarienei; gal saltibarsciu su keptomis bulvemis
Atsakyti
Sveikos. Aš vakar buvau šeimininkė ir viriau sriubą, kepiau du pyragus (vieną su mėsa, kitą - su obuoliais).

Taigi šiandien:
Pusryčiai: MB sumuštiniai su arbata, man - pyragas (gabaliukas to ir kito smile.gif) ir kava
Pietūs: MB pyragas su mėsa, man dešrelės su pomidoru
Vakarienė: MB čili sriubą, man kefyras ir obuoliai.

Rytoj bus tas pats smile.gif
Atsakyti