Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų dienos meniu

Šiandienos mūsų meniu:
Pusryčiams: tiršta sriuba su kruopom;
Pietūs: cepelinai su mėsa;
Vakarienė: gal sumuštiniai g.gif Tai pat planuoju iškepti kokį greitą pyragą.
Atsakyti
Nesupykit, bet man daugumos meniu tikrai nepanasus i taupanciuju - mesa, cepelinai, balandeliai ir pan.
Atsakyti
QUOTE(kristij @ 2010 02 08, 16:16)
Nesupykit, bet man daugumos meniu tikrai nepanasus i taupanciuju - mesa, cepelinai, balandeliai ir pan.

ne pavadinime esmė, o iš kur už kiek ir kaip įsigijame produktus, bei mokame iš jų gaminti daug, skaniai ir neišmesdami maisto manau
Papildyta:
Tarkime dabar kepu kepenėlių kotletus. Įdomumo dėlei vėliau įmesiu kokia kaina gavosi ir koks kiekis.
Atsakyti
QUOTE(kristij @ 2010 02 08, 18:16)

Man atrodo,kad cepelinai ,nera labai brangus patiekalas,tik darbo daugiau smile.gif ,balandeliai taip pat smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristij @ 2010 02 08, 17:16)

Cepelinai, balandėliai tikrai nėra brangūs patiekalai. Bulvės arba kopūstas, faršas...kas čia brangaus. Gaminau šiandien cepelinus. Sunaudojau apie 300 g faršo (kainavo apie 3 Lt.). Bulvės nekainavo nieko, o jeigu jas ir pirkčiau, tai kiek jos tekainuotų - 1 ar 2 Lt.
O šiandien vakarienei pagaminau bulvių - faršo blynus, tik kepiau orkaitėje. Gavosi laaabai skanūs.
Atsakyti
kristij rodau kaip kitą kartą gali atrodyti kad brangu, bet realiai be galo pigu ir skanu, bei daug.
user posted image
Kepenėlių-avižinių dripsnių kotletai
Broilerių kepenėlių 0,614kg - 2,14lt
Svogūnas - koks 0,10lt (1kg-0,50lt)
Dvi skiltelės česnako - 0,05lt (10g, kadangi už kilogramą mokėjau 3lt, tai 10g-0,03lt)
Avižiniai dripsniai - 0,25lt (400g - 0,99lt, tai 100g- 0,25lt)
Kiaušinis - 0,38lt
Miltai - 3 šaukštai 0,10(kadangi už 2kg mokėjau 2,20lt, tai gautūsi apie 50g aš įsivaizduoju, tai bus 0,06)
Buljono kubelis 0,10lt

Ryžiai na išviriau apie 100g iš viso, tai jei tokiomis porcijomis kaip foto parodyta, išeitų kokios 3. tai 0,20lt

Burokėlių salotos: 2 virti burokėliai iš kaimo, salotų išėjo kokiems 4-5kartams jei tokiomis porcijomis kaip čia nuotraukoje parodyta. Naudojau tik majonezą ir druską. Na skaičiuokime kaip kad viską pirkčiau: 2burokėliai 0,30lt, majonezas 0,20lt, na druskos ką aš žinau 0,02lt.

Kopūstų salotas gavau lauktuvių, na bet šiai porcijai jos išeiga vėl gi būtų apie 0,15lt

Viso: 3,99 (neskaitant aliejaus, dujų) Išėjo 18 kotletų, valgysiu tris dienas tai tikrai pati viena smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 02 08, 18:31)
O šiandien vakarienei pagaminau bulvių - faršo blynus, tik kepiau orkaitėje. Gavosi laaabai skanūs.

o ir atrodo pasakiškai, plačiau jei galima smile.gif bet tik ne taip bulves sutarkauvau, sumaišiau su faršu prieskoniai ir į orkaitę biggrin.gif kiek laiko kepei, kokia temperatūra daug maž, ką tiksliai dėjai jei pameni wink.gif
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2010 02 08, 19:37)

Viso: 3,99 (neskaitant aliejaus, dujų) Išėjo 18 kotletų, valgysiu tris dienas tai tikrai pati viena smile.gif
Papildyta:

o ir atrodo pasakiškai, plačiau jei galima smile.gif bet tik ne taip bulves sutarkauvau, sumaišiau su faršu prieskoniai ir į orkaitę biggrin.gif kiek laiko kepei, kokia temperatūra daug maž, ką tiksliai dėjai jei pameni wink.gif

Tai va, kad už mažą kainą galima gaminti tikrai skaniai. Bet aišku, to pačio patiekalo suma gali ženkliai skirtis, jei produktus, pvz; mėsą, daržoves pirksim ten, kur brangiau. O mokant naudotis akcijomis - atrakcijomis, tikrai galima nemažai sutaupyti.

Dabar apie tuos mano blynukus:
Faršo ėmiau apie 300 g.,bulvių sutarkuotų burokine tarka buvo gal tris kartus daugiau negu faršo. Tai va, faršą sumaišiau su prieskoniais ir druska (bazėj labai fainą prieskonių mišinuką be maisto priedų atradau - ten sveriami prieskoniai). Bulves sutarkuoju burokine tarka, truputį jas nusunkiu (imu saują bulvių ir paspaudžiu). Dedu į bulves faršą, mušu kiaušinį ir viską rankų pagalba išminkau. Dar įdedu šiek tiek druskos. Ir formuoju tokius kaip kotletukus - blynukus ir dedu į skardą išklotą kepimo popieriumi. Formuojant jei yra masėje skysčio, jį irgi šiek tiek nuspaudžiu, kad geriau suliptų blynai į formą. Kepiau 35 min. 190C orkaitėje. Tiesiog žiūrėjau, kada blynukų viršus apskrus, nes mes mėgstam tokius traškesnius. Valgėm su grietine.
Man tai labai skanu, vyrui patiktų su daugiau faršo, tad kiekius čia galima koreguoti pagal savo skonį.
Atsakyti
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 02 08, 18:54)
*Tai va, kad už mažą kainą galima gaminti tikrai skaniai. Bet aišku, to pačio patiekalo suma gali ženkliai skirtis, jei produktus, pvz; mėsą, daržoves pirksim ten, kur brangiau. O mokant naudotis akcijomis - atrakcijomis, tikrai galima nemažai sutaupyti.

**Dabar apie tuos mano blynukus:

*būtent thumbup.gif
**supratau, didelis dėkui, bandysiu smile.gif o orkaitė pas jus elektrinė? kokiame aukštyje dėjote skardą?
Atsakyti
Pusryciai - tik kava
Pietus - MB parukytos desreles su duona, as pora kepsniuku su duona
Vakariene - vistienos kotletai, bulves, raug. agurkas, obuoliu-svarainiu kompotas.

Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2010 02 08, 20:03)
*būtent  thumbup.gif
**supratau, didelis dėkui, bandysiu smile.gif o orkaitė pas jus elektrinė? kokiame aukštyje dėjote skardą?

Orkaitė elekrinė, dėjau skardą per viduriuką ir kepiau ant ventiliatoriaus (kur karštis eina iš apačios ir viršaus ir pučia ventiliatorius).
Atsakyti
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 02 08, 19:19)
Orkaitė elekrinė, dėjau skardą per viduriuką ir kepiau ant ventiliatoriaus (kur karštis eina iš apačios ir viršaus ir pučia ventiliatorius).

va dėkui, man tas vienas svarbiausių faktorių
Atsakyti
Pusryciai - brandintos keptos pupeles su svogunais, ir pomidoru padazu
Pietus - sumustiniai su virta ir pakepta vistos krutinele
Vakariene - lietiniai su morkomis ir svogunais
Atsakyti