Šiandieninis mano meniu:
I-barščiai (iš savaitgalio)
II-sumuštinis su rūkyta dešra, kumpis
III-kepenėlių-avižinių dribsnių kotletai, ryžiai, burokėlių salotos, kopūstų-kukurūzų salotos.
IV-kepenėlių kotletas, ryžiai, burokėlių salotos.
QUOTE(kristij @ 2010 02 08, 17:16)
Nesupykit, bet man daugumos meniu tikrai nepanasus i taupanciuju - mesa, cepelinai, balandeliai ir pan.
cepelini,balandeliai,kotletai - as laikau tikrai nebrangius ir gana ekonomiskus patiekalus

QUOTE(deimapov @ 2010 02 08, 17:32)
ne pavadinime esmė, o iš kur už kiek ir kaip įsigijame produktus, bei mokame iš jų gaminti daug, skaniai ir neišmesdami maisto manau
Papildyta:
Tarkime dabar kepu kepenėlių kotletus. Įdomumo dėlei vėliau įmesiu kokia kaina gavosi ir koks kiekis.
Papildyta:
Tarkime dabar kepu kepenėlių kotletus. Įdomumo dėlei vėliau įmesiu kokia kaina gavosi ir koks kiekis.


QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 02 08, 20:19)
Orkaitė elekrinė, dėjau skardą per viduriuką ir kepiau ant ventiliatoriaus (kur karštis eina iš apačios ir viršaus ir pučia ventiliatorius).
ir pas mane orkaite elektrine


Papildyta:
Ass nerasysiu kur pusryciau ,kur vakariene , o parasysiu aplamai ka siandien gaminau ir valgem

Vyras pries darba 2 kiausus su desra kepesi.Vaikas sureli+arbata.Veliau dariau kotletai su keptom bulvem + pomidoru padazas, vaikas desreles (krekenavos , be E ,a.r ),keptos bulves,agurkai.Vakare viriau zirniu sriuba su vistienos blauzdelem.Plius sausainiukai, mandarinai, sumustiniai su desra.
Papildyta:
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2010 02 08, 19:54)
Dabar apie tuos mano blynukus:
Faršo ėmiau apie 300 g.,bulvių sutarkuotų burokine tarka buvo gal tris kartus daugiau negu faršo. Tai va, faršą sumaišiau su prieskoniais ir druska (bazėj labai fainą prieskonių mišinuką be maisto priedų atradau - ten sveriami prieskoniai). Bulves sutarkuoju burokine tarka, truputį jas nusunkiu (imu saują bulvių ir paspaudžiu). Dedu į bulves faršą, mušu kiaušinį ir viską rankų pagalba išminkau. Dar įdedu šiek tiek druskos. Ir formuoju tokius kaip kotletukus - blynukus ir dedu į skardą išklotą kepimo popieriumi. Formuojant jei yra masėje skysčio, jį irgi šiek tiek nuspaudžiu, kad geriau suliptų blynai į formą. Kepiau 35 min. 190C orkaitėje. Tiesiog žiūrėjau, kada blynukų viršus apskrus, nes mes mėgstam tokius traškesnius. Valgėm su grietine.
Man tai labai skanu, vyrui patiktų su daugiau faršo, tad kiekius čia galima koreguoti pagal savo skonį.
oi reiks pabandyt , nusikopinau receptuka ,tik dar klausimux , o jokiu miltu ar dziuveseliu ,ar krakmolo i tesla nedejai ?
Papildyta:
QUOTE(deimapov @ 2010 02 08, 23:08)
Šiandieninis mano meniu:
I-barščiai (iš savaitgalio)
II-sumuštinis su rūkyta dešra, kumpis
III-kepenėlių-avižinių dribsnių kotletai, ryžiai, burokėlių salotos, kopūstų-kukurūzų salotos.
IV-kepenėlių kotletas, ryžiai, burokėlių salotos.
I-barščiai (iš savaitgalio)
II-sumuštinis su rūkyta dešra, kumpis
III-kepenėlių-avižinių dribsnių kotletai, ryžiai, burokėlių salotos, kopūstų-kukurūzų salotos.
IV-kepenėlių kotletas, ryžiai, burokėlių salotos.
parasyk smulkiai situ blynu recepta

QUOTE(kristyyynyte @ 2010 02 08, 23:37)
oi reiks pabandyt , nusikopinau receptuka ,tik dar klausimux , o jokiu miltu ar dziuveseliu ,ar krakmolo i tesla nedejai ?
Ne, nieko daugiau nedėjau, viskas taip, kaip parašyta recepte

Šiandien pusryčiams kaip tik jų pasišildėm, tai skonis labai primena kugelį.
Pietūs: rūgštynių sriuba, pyragas;
Vakarienė: dar nežinau, reiks sugalvot kažką

QUOTE(kristyyynyte @ 2010 02 08, 22:37)
kiekiai visi ankstesnėje mano žinutėje surašyti. Taigi sublenderiavau kepenėles, česnaką, svogūną (susmulkinau, galima sumalti) į masč dėjau 3 šaukštus miltų, kiaušinį, prieskonius, 100g užpiltų verdančiu vandeniu buljono kubelis ir šiek tiek pastovėjusių (apie 15min) avižinių dripsnių. Viską išmaišiau ir kepiau.
QUOTE(deimapov @ 2010 02 09, 15:13)
kiekiai visi ankstesnėje mano žinutėje surašyti. Taigi sublenderiavau kepenėles, česnaką, svogūną (susmulkinau, galima sumalti) į masč dėjau 3 šaukštus miltų, kiaušinį, prieskonius, 100g užpiltų verdančiu vandeniu buljono kubelis ir šiek tiek pastovėjusių (apie 15min) avižinių dripsnių. Viską išmaišiau ir kepiau.
zalias ar virtas kepeneles ?
šiandien valgom:
pusryčiams - sausainiai "gaidelis" su pienu + kava
pietums buvo brandinti barščiai ir kepti kiaušiniai su lašinukais bei morkų/česnako/majonezo salotos
vakarienei dar barščių yra ir galvoju ala kugelį kept (bulvės, tarkuotos per burokinę tarką, likusią šlapianką sudėsiu, kiaušinis, miltų koks šaukštas), reiks tik kefyro nusipirkt ir bus liuks.

pusryčiams - sausainiai "gaidelis" su pienu + kava

pietums buvo brandinti barščiai ir kepti kiaušiniai su lašinukais bei morkų/česnako/majonezo salotos
vakarienei dar barščių yra ir galvoju ala kugelį kept (bulvės, tarkuotos per burokinę tarką, likusią šlapianką sudėsiu, kiaušinis, miltų koks šaukštas), reiks tik kefyro nusipirkt ir bus liuks.

Pusryciai - sumustiniai su lasisos gabaliukais
Pietus - brandinti lietiniai su morku-svogunu idaru, padazas - majonezas, pomidoru padazas, baziliko prieskoniai
Vakariene - bulves, idarytos farsu, troskinta puode su morkomis, svogunais, grietine, pomidoru padazu, fermentiniu suriu, prieskoniais, valgeme su pekino kopusto salotomis
Dar kepiau paprastus sausainius is majonezo, miltu ir cukraus
Pietus - brandinti lietiniai su morku-svogunu idaru, padazas - majonezas, pomidoru padazas, baziliko prieskoniai
Vakariene - bulves, idarytos farsu, troskinta puode su morkomis, svogunais, grietine, pomidoru padazu, fermentiniu suriu, prieskoniais, valgeme su pekino kopusto salotomis
Dar kepiau paprastus sausainius is majonezo, miltu ir cukraus
joliteee kokia skani diena šiandien pas tave.
Pas mane banali to paties maisto diena, kepenėlės
I-karšti sumuštiniai
II-brandintų kepenėlių kotletai, ryžiai, burokėlių salotos
III-batonas, kepenėlių kotletai
IV-bulvytės fri jei netyngėsiu už kelių minučių eit išsivirti
Pas mane banali to paties maisto diena, kepenėlės

I-karšti sumuštiniai
II-brandintų kepenėlių kotletai, ryžiai, burokėlių salotos
III-batonas, kepenėlių kotletai
IV-bulvytės fri jei netyngėsiu už kelių minučių eit išsivirti

kadangi snd nebuvau is namu nosies iskisus , tai valgem ka radau.
I- kepti kiausai ,kava ,vaikas sureli + arbata.
II- vyras vakarykscius kotletus, dar viriau zirniu kose su pakepintais svogunais ir pakepintom morkom. Kepiau batona pamirkius kiausiniu-pieno plakinyje, kai iskepe cukrum pabarsciau.
III - sau ir vaikui gaminau guliasa is vistienos file + bulviu kose, vyras pabaige vakarykste zirniu sriuba.
IV - buvo dar pora mandarinu ir dar surelis vaikui,TAI supumpo....

QUOTE(kristyyynyte @ 2010 02 09, 20:25)
II- vyras vakarykscius kotletus, dar viriau zirniu kose su pakepintais svogunais ir pakepintom morkom. Kepiau batona pamirkius kiausiniu-pieno plakinyje, kai iskepe cukrum pabarsciau.
as tai kai apverciu batona, pabarstau tarkuotu fermentiniu suriu, paskui dar pomidoru padazo uzsipilam jei turim, tai gaunasi kaip ir pagrindinis patiekalas


Papildyta:
QUOTE(joliteee @ 2010 02 08, 20:54)
I lietini ivyniotos keptos morkos su svogunais


QUOTE(Leksa @ 2010 02 09, 23:06)
I lietini ivyniotos keptos morkos su svogunais
kazin, cai skanu
o gal dar ka pamirsot parasyt?


manau kad labai skanu, daug kur tokį įdarą deda, čia aržovių įdaras, man dar patiktų kad sūrio tarkuoto būtų, išvis super