Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas), 4 tema

QUOTE(NerLin @ 2011 02 09, 22:00)
Turbūt ir nuo orkaitės priklauso. Nes aš kepu daugiau nei valandą ~ 1. 15 val. , kietas tikrai nebūna.
Eksperimentuokit wink.gif.

as irgi kepu daugiau nei valanda, nes kazkada pagal instrukcijas 50 min kepiau, tai viduj zalias buvo
Atsakyti
QUOTE(karapuzike @ 2011 02 10, 08:20)
as irgi kepu daugiau nei valanda, nes kazkada pagal instrukcijas 50 min kepiau, tai viduj zalias buvo


Kiekviena turi atsirinkt pagal savo orkaite... ta prasme ta kepimo laiko viduriuka...
Atsakyti
Idedu vaizdu savo bandymu , tie pyragai man negrazus bet turetu but skanus ax.gif
Neturiu apvalios skardeles, o kazkaip sloika per viduri det del apvalios formos pabijojau kad nesutruktu g.gif
Viduriai biggrin.gif
user posted image
ir va fasadai nekokie ax.gif Visu neisejo nufotkint, jau seimininkes pasieme tongue.gif
user posted image
Atsakyti
Uzmirsau ant kokios temperaturos jus kepat simtalapius? Ryt vel bus bandymas. Kepsiu 50 min, tik nezinau ar ant 180 ar 200 g.gif
Papildyta:
Ir ar su naminiu sviestu kas bandet? Na man jis specifini naminio sviesto kvapa turi, bet manau turetu but skanu, nes tai tikras kaimiskas sviestas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 02 11, 18:06)

Ir ar su naminiu sviestu kas bandet? Na man jis specifini naminio sviesto kvapa turi, bet manau turetu but skanu, nes tai tikras kaimiskas sviestas  bigsmile.gif

Bandžiau, daugiau nebebandysiu. schmoll.gif: čia gal mano išpindėjimo reikalas, bet smirdėjo visas pyragas ... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dangiuk @ 2011 02 11, 19:18)
Bandžiau, daugiau nebebandysiu. schmoll.gif: čia gal mano išpindėjimo reikalas, bet smirdėjo visas pyragas ... doh.gif


O velnias, tai gal kepsiu is pirktinio.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 02 11, 19:06)
Uzmirsau ant kokios temperaturos jus kepat simtalapius? Ryt vel bus bandymas. Kepsiu 50 min, tik nezinau ar ant 180 ar 200  g.gif
Papildyta:
Ir ar su naminiu sviestu kas bandet? Na man jis specifini naminio sviesto kvapa turi, bet manau turetu but skanu, nes tai tikras kaimiskas sviestas  bigsmile.gif


as kepu 180 su ventiliatoriumi 50 min , man pats tas thumbup.gif
jei Jums sviestas smirdi, tai pyragas tikrai nepatiks verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 02 11, 18:06)
Uzmirsau ant kokios temperaturos jus kepat simtalapius? Ryt vel bus bandymas. Kepsiu 50 min, tik nezinau ar ant 180 ar 200  g.gif
Papildyta:
Ir ar su naminiu sviestu kas bandet? Na man jis specifini naminio sviesto kvapa turi, bet manau turetu but skanu, nes tai tikras kaimiskas sviestas  bigsmile.gif

as tai kepu 200 laipsniu temperaturoje,bet tik be ventiliatoriaus schmoll.gif ,nes manau kad jis dziovina simtalapi mastau.gif . Lauksime nuotraukeliu mirksiukas.gif .
Ai tik pamirsau dar parasyti,kad kaip virsus jau pakankamai rudas buna,as uzdengiu su folija arba kepimo popieriumi ax.gif tongue.gif
aciakaba grazus tavo pyragas 4u.gif ,prapjauto neturi? blush2.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kisule: 11 vasario 2011 - 20:46
QUOTE(kisule @ 2011 02 11, 21:42)
aciakaba grazus tavo pyragas  4u.gif ,prapjauto neturi? blush2.gif  rolleyes.gif

Dar neragauti ax.gif
As tu pjuviu esu cia temoj pridejus savo bandymu , tai ir nebededu ax.gif
Aciu uz grazu zodi rolleyes.gif 4u.gif
As kepu su ventiliatorium 180 laipsniu gal 50 min ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aciakaba @ 2011 02 11, 18:24)
Idedu vaizdu savo bandymu , tie pyragai man negrazus bet turetu but skanus  ax.gif
Neturiu apvalios skardeles, o kazkaip sloika per viduri det del apvalios formos pabijojau kad nesutruktu  g.gif
Viduriai  biggrin.gif
user posted image
ir va fasadai nekokie  ax.gif Visu neisejo nufotkint, jau seimininkes pasieme  tongue.gif
user posted image

nu jau labai super simtalapiukai thumbup.gif

Kaip Jus darote su tais lapais g.gif kai pirma lapa istampo tai dedate ant aliejumi istepto pavirsiaus, ar sviestu istepat? Ir kaip paskui antras jums "prisitvirtina"? Nes Man antras lapas kazkaip "slidinejo" ir nuo cukraus gabaliuku iplysdavo verysad.gif Gal galima vietoj cukraus su pudra barsyti tuos lapus g.gif ar bandet kas nors?
Atsakyti
QUOTE(Katuliux @ 2011 02 12, 00:04)
nu jau labai super simtalapiukai  thumbup.gif

Kaip Jus darote su tais lapais  g.gif  kai pirma lapa istampo tai dedate ant aliejumi istepto pavirsiaus, ar sviestu istepat? Ir kaip paskui antras jums "prisitvirtina"? Nes Man antras lapas kazkaip "slidinejo" ir nuo cukraus gabaliuku iplysdavo  verysad.gif  Gal galima vietoj cukraus su pudra barsyti tuos lapus  g.gif  ar bandet kas nors?

Aciu bigsmile.gif Nu kaip keista, man vis atrodo, kad labai negrazus man jie gaunas g.gif Nu yra su kuo lygint sitoj temutej, dar padaryt apvalu grazuoli man toli sviecia biggrin.gif
Taip pirma lapa dedu ant aliejum patepto( neuzpilto biggrin.gif ) stalo, o kitus lapus lygiai taip iskocioju ant kito aliejum patepto stalo iki permatomumo kocioju vos ne kaip voratinkli (tokio dydzio kaip motininis lapas -pagrindinis), ir ta lapa nulupu atsargiai bet mikliai( jei imciau kaip karsta bulba suplesyciau biggrin.gif ), ir mygom uzmetu ant pacukruoto pasviestuoto pirmo lapo, ir graziai iki krastu uztampau ( miklai besidarbuojant rankomis, ir tikrai tik datempiu vos vos, nereik man pvz uzmetus maza blynuka, ten duotis kol jis didelis pasidarys, padarau viska ant kito stalo, ir tik kosmetini pataisyma padaryt reik, ty, privest iki formato ), suktis miklai reik , nes pajunta cukru ir pradeda noret plysinet biggrin.gif Ir taip visus sumetau ax.gif As ant tu pagalviu nemoku, nebent dideli daryt tai gal pabandyciau g.gif
Nu zo... gal ka supratot tongue.gif
Cukraus pudra tikrai nebarstyciau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 02 11, 18:06)
Uzmirsau ant kokios temperaturos jus kepat simtalapius? Ryt vel bus bandymas. Kepsiu 50 min, tik nezinau ar ant 180 ar 200  g.gif
Papildyta:
Ir ar su naminiu sviestu kas bandet? Na man jis specifini naminio sviesto kvapa turi, bet manau turetu but skanu, nes tai tikras kaimiskas sviestas  bigsmile.gif

Aš bandžius ne kartą kept su naminiu sviestu, kuris šiaip, man irgi smirda, bet aš jį ištirpinu, makaluodama puode ir nugraibydama susidariusias putas, ir dar pakairtinu, kai užverda kelias minutes, kol dingsta tas smirdalo kvapas ir sviestas įgauna tokį tarsi riešutų kvapą - čia panašiai kaip daromas tas Ghi sviestas - a la išvalytas. Tai va taip apdorotą naminį sviestą paskui naudoju šimtalapio kepime, tik noriu pastebėti, kad išlydžius naminį sviestą ir nugraibius putas, bei nenaudojant ant dugno susidarančių nuosėdų, sviesto kiekis žymiai sumažėja, palyginus, kiek įdedi į puodą prieš lydymą, ir kiek jo lieka jau po išvalymo procedūros.
Tik pastebėjau, kad kepant šimtalapį su jau perlydytu naminiu sviestu, pats pyragas gaunasi toks sausesnis, čia gal turi įtakos tas sviesto užvirinimas? g.gif
Mano orkaitė elektrinė, be ventiliatoriaus, tai aš kepu 180 C temperatūroj max 1 val.
Atsakyti