QUOTE(rugiagele26 @ 2011 02 12, 20:28)
Nu negerai kazkas. Susiliejo sluoksneliai... nesuprantu, ka as ne taip padarau. Sakau, taip gerai sekesi tampyt, susukt, perkelt... o va kas gavosi...
gal pagelbėsiu su savo pastebėjimu: aš į vidurį dėčiau didesnio diametro stiklainiuką ar skardinę (aš kepu šimtalapius 30 cm skersmens torto formoj, tai į vidurį dedu nupopierintą skardinę nuo konservuotų persikų (tą didesnę, kur virš 800 g persikų būna), nors būtų gerai dar kokiu centimetru platesnį daiktą rast (trilitriako gi nekiši

). Kai tik nusipirkus 30 cm formą bandžiau kept įstačius 0,5 l stiklainiuką į vidurį, šimtalapis pasiduodavo į plotį ir sluoksneliai susiplodavo, o kai į vidurį įdedi platesnį apvalų daiktą, šimtalapiui nelieka vietos plėstis į šonus, todėl jis kyla į viršų ir užpildo visą formą, tada ir sluoksneliai gražiai atsiskyrę būna, o ne kaip bulka.
O aš noriu paklaust labiau patyrusių šimtalapio kepėjų - žinau, kad kai kurios konditerijos įmonės ir šiaip žmonės, kepantys pagal užsakymus, deda kažkokius riešutus į šimtalapį, tai man labai įdomu būtų pabandyt kada išsikept su riešutais, bet neįsivaizduoju, kaip juos apdorot tebn reikia ir kaip paruošt prieš dedant į šimtalapį?

(na, pvz. kad aguonas nuplikint ir pamirkyt reikia - žinau, kad razinas reikia prieš dedant į šimtalapį nuplaut gerai šiltu vandeniu - irgi žinau, o ką su riešutais daryt? Sumalti? Pakepinti? Kuo juos paskaninti? Ir išvis - kokius riešutus geriausia naudot: kokoso drožles, lazdynų, žemės ar graikiškus?

) Būčiau labai dėkinga, jei kas apšviestų šituo klausimu