Įkraunama...
Įkraunama...

Šimtalapis (Totoriškas pyragas), 4 tema

Nu ka, simtalapis kyla, ale itartinai viskas per gerai sekesi: ir mieles uzputojo superiskai-pirma karta taip pamaciau, ir tampesi, ir susivyniojo, ir persikele... kazkaip itartinai, ar tik nebus kepime fiasko biggrin.gif

Kita karta su naminiu bandysiu. Sikart pirktini dejau sviesta. Pasinaudosiu patarimu kaip paruosti sviesta.

Beje, as nesuprantu, ar pas mane yra tas ventiliatorius, ar ne, as viska praktiskai kepu ant kaitinimas virsus apacia. Folija irgi pridengiu, po kokiu 15 min kepimo.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 02 12, 07:49)
Nu ka, simtalapis kyla, ale itartinai viskas per gerai sekesi: ir mieles uzputojo superiskai-pirma karta taip pamaciau, ir tampesi, ir susivyniojo, ir persikele... kazkaip itartinai, ar tik nebus kepime fiasko biggrin.gif

Kita karta su naminiu bandysiu. Sikart pirktini dejau sviesta. Pasinaudosiu patarimu kaip paruosti sviesta.

Beje, as nesuprantu, ar pas mane yra tas ventiliatorius, ar ne, as viska praktiskai kepu ant kaitinimas virsus apacia. Folija irgi pridengiu, po kokiu 15 min kepimo.

tai tada tokia pati funkcija kaip pas mane mirksiukas.gif .Na bet tu ir ankstyva doh.gif ,nesimiega tau lotuliukas.gif .Na ka lauksime ziniu mirksiukas.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2011 02 12, 08:12)
tai tada tokia pati funkcija kaip pas mane  mirksiukas.gif  .Na bet tu ir ankstyva  doh.gif ,nesimiega tau  lotuliukas.gif  .Na ka lauksime ziniu  mirksiukas.gif  bigsmile.gif


Man kai vaikai miega ramiausia... nes kai susikelia, tai patept duot. tai pabarstyt, tai vel ko doh.gif ir taip riebaluota viskas, tai dar vaikai buna riebaluoti smile.gif atsikeliu sesta valanda, ir pasidarau tokius darbus smile.gif
Atsakyti
Isemiau is orkaites, bet bijau, kad nebutu zalias... kepiau ant 180, 55 minutes,. ir dar siek tiek palaikiau isjungtoj. Na sumoj valanda gavosi, ir 3 minutes smile.gif Kazkaip sviestas neparudaves atrodo, o visad budavo toks rusvas.. nors gal perkepes ir buna toks rudas, nu velnias zino.. doh.gif dabar visas pyragss graziai rusvas. Virsus nesukepes, bet tikiuosi vidus bus geras unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruciake @ 2011 02 11, 23:53)
Aš bandžius ne kartą kept su naminiu sviestu, kuris šiaip, man irgi smirda, bet aš jį ištirpinu, makaluodama puode ir nugraibydama susidariusias putas, ir dar pakairtinu, kai užverda kelias minutes, kol dingsta tas smirdalo kvapas ir sviestas įgauna tokį tarsi riešutų kvapą - čia panašiai kaip daromas tas Ghi sviestas - a la išvalytas. Tai va taip apdorotą naminį sviestą paskui naudoju šimtalapio kepime, tik noriu pastebėti, kad išlydžius naminį sviestą ir nugraibius putas, bei nenaudojant ant dugno susidarančių nuosėdų, sviesto kiekis žymiai sumažėja, palyginus, kiek įdedi į puodą prieš lydymą, ir kiek jo lieka jau po išvalymo procedūros.
Tik pastebėjau, kad kepant šimtalapį su jau perlydytu naminiu sviestu, pats pyragas gaunasi toks sausesnis, čia gal turi įtakos tas sviesto užvirinimas? g.gif
Mano orkaitė elektrinė, be ventiliatoriaus, tai aš kepu 180 C temperatūroj max 1 val.

Va viso šito reikalo nežinojau schmoll.gif: aciuks.gif bet jei sumažėja, o žmogus siūlo naminį, kaip pasakyt, kad daugiau reikia? mažu sukčiavimu įtart pradės.... g.gif
Atsakyti
Man atrodo simtalapis bus jeginio skonio bigsmile.gif paskui foto ir ivertinimas smile.gif
Atsakyti
O kodel as vis i 6 dalis tesla dalinuosi, o ne i 5 g.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 02 12, 12:22)
O kodel as vis i 6 dalis tesla dalinuosi, o ne i 5  g.gif

na ir kaip gavosi? ax.gif
Atsakyti
Nu riebus, skanus , dregnas, nu bet ilgiau reikejo pakept, norisi daugiau apskrudimo. Imesiu tuoj foto..
Atsakyti
Nu negerai kazkas. Susiliejo sluoksneliai... nesuprantu, ka as ne taip padarau. Sakau, taip gerai sekesi tampyt, susukt, perkelt... o va kas gavosi...

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 02 12, 20:28)
Nu negerai kazkas. Susiliejo sluoksneliai... nesuprantu, ka as ne taip padarau. Sakau, taip gerai sekesi tampyt, susukt, perkelt... o va kas gavosi...

user posted image

user posted image

dzin, susiliejo ar ne, bet kaip norėėėėėčiau..... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 02 12, 20:28)
Nu negerai kazkas. Susiliejo sluoksneliai... nesuprantu, ka as ne taip padarau. Sakau, taip gerai sekesi tampyt, susukt, perkelt... o va kas gavosi...

gal pagelbėsiu su savo pastebėjimu: aš į vidurį dėčiau didesnio diametro stiklainiuką ar skardinę (aš kepu šimtalapius 30 cm skersmens torto formoj, tai į vidurį dedu nupopierintą skardinę nuo konservuotų persikų (tą didesnę, kur virš 800 g persikų būna), nors būtų gerai dar kokiu centimetru platesnį daiktą rast (trilitriako gi nekiši hihihi.gif ). Kai tik nusipirkus 30 cm formą bandžiau kept įstačius 0,5 l stiklainiuką į vidurį, šimtalapis pasiduodavo į plotį ir sluoksneliai susiplodavo, o kai į vidurį įdedi platesnį apvalų daiktą, šimtalapiui nelieka vietos plėstis į šonus, todėl jis kyla į viršų ir užpildo visą formą, tada ir sluoksneliai gražiai atsiskyrę būna, o ne kaip bulka.

O aš noriu paklaust labiau patyrusių šimtalapio kepėjų - žinau, kad kai kurios konditerijos įmonės ir šiaip žmonės, kepantys pagal užsakymus, deda kažkokius riešutus į šimtalapį, tai man labai įdomu būtų pabandyt kada išsikept su riešutais, bet neįsivaizduoju, kaip juos apdorot tebn reikia ir kaip paruošt prieš dedant į šimtalapį? g.gif (na, pvz. kad aguonas nuplikint ir pamirkyt reikia - žinau, kad razinas reikia prieš dedant į šimtalapį nuplaut gerai šiltu vandeniu - irgi žinau, o ką su riešutais daryt? Sumalti? Pakepinti? Kuo juos paskaninti? Ir išvis - kokius riešutus geriausia naudot: kokoso drožles, lazdynų, žemės ar graikiškus? unsure.gif ) Būčiau labai dėkinga, jei kas apšviestų šituo klausimu 4u.gif
Atsakyti