Įkraunama...
Įkraunama...

Kojos nykščio kaulinė išauga

Tiksliai, visos dingo. Aš dar strakjsiu. Žiauriai sunku kitai, sveikajai, kojai. Visa koja mėlyna, gal nuo svorio, mėlynių daug. Vistiek norisi kažką padaryti namuose, tai vis pasiremiu keliais, atsiklaupiu, tai skauda koją. O ta, operuota, dar ištinusi.
Atsakyti
Sveikutės. Ir aš jau po operacijos 6 d drinks_cheers.gif . Iš ligononės išrašant daktarėlis uždėjo gipsą, nors jis nebuvo būtinas, bet rekomendavo. Dabar džiaugiuosi, nes jau spėjau kelis kartus koją užgauti, jei ne gipsas nežinau kaip būtų blush2.gif
Tik šiandien pradėjau nešioti batą, thumbup.gif , iki šiol su ramentais vargau, tai ir koja kita labai pavargo, ir pažastys įskaudo, ir keliai paraudo, nes ropomis grindis ploviau.
Operuotos kojos beveik neskauda, tik ryte atsikėlus stiprokai tempimą jaučiu, bet turbūt
tai normalu. Šiandien perrišo, tai nusigandau- koja mėlyna, ištinus, bet gal ir tai normalu?
Šiaip esu optimizmo pilna, nes viską įsivaizdavau baisiau.
Sveikite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2010 12 06, 15:04)
Sveikutės. Ir aš jau po operacijos 6 d drinks_cheers.gif . Iš ligononės išrašant daktarėlis uždėjo gipsą, nors jis nebuvo būtinas, bet rekomendavo. Dabar džiaugiuosi, nes jau spėjau kelis kartus koją užgauti, jei ne gipsas nežinau kaip būtų blush2.gif
Tik šiandien pradėjau nešioti batą, thumbup.gif , iki šiol su ramentais vargau, tai ir koja kita labai pavargo, ir pažastys įskaudo, ir keliai paraudo, nes ropomis grindis ploviau.
Operuotos kojos beveik neskauda, tik ryte atsikėlus stiprokai tempimą jaučiu, bet turbūt
tai normalu. Šiandien perrišo, tai nusigandau- koja mėlyna, ištinus, bet gal ir tai normalu?
Šiaip esu optimizmo pilna, nes viską įsivaizdavau baisiau.
Sveikite 4u.gif

Oho kokia šaunuolė, aš tai 5 savaites grindų neploviau (vyras pavadavo). O dėl mėlynumo ir tinimo, tai normalu, bet to juk žiema, ta koja ir nuo šalčio mėlynuoja:)
man siūlus išiminėjant aš net gydytojos klausiau ar negangrenuoja man ta koja, nes ji buvo tamsiai mėlyna-violetinė. bet su laiku viskas praėjo.
dar šeimos gydotoja rekomendavo tepti nuo skausmo ir tinimo Diclac 5% tepalu ir daryti voneles su jūros druska, tai tikrai, atsileidžia tinimas. Bet aš čia kalbu apie save jau po daugiau kaip 2 mėn. operacijos.
Atsakyti
Esu 6 d. po operacijos. Z tipo. Israse kita diena.
Nieko beveik nezinojau apie tai, bet gal ir geriau. Kadangi metodu yra kaip supratau daug ir gydytoju taip pat, gal nezinojimas - yra geriausias budas nieko neplanuoti ir nestresuoti.
Nakti po operacijos nuskausminimus leido kas 2 val. Sunkios buvo pirmos 3 dienos. Skausmai, pykinimas, silpnumas. 3-cia diena koja pamelynavo, padariau perrisima, pamaciau kaip ji istino... Bet jau kita diena situacija po biski gerejo. Gydytojas leido jau po operacijos antra diena vaikscioti su ortopediniu batu, bet iki siol uzmint ant kulno negaliu - skausmai ziaurus. Kai reikia i vonia nueit - su ramentais arba kede su ratukais- vazineju po visa buta. Savaite liepe koja laikyt pakelta, ir pati jauciu, kai tik nuleidziu - skauda ir labiau tinsta. Nuo 5 d. kaip liepta pradejau mankstinti pirsta. Praktiskai neskausminga. Po savaites gyd. liepe pasirodyti, kad nuimt siules. O po 5 sav. - pasirodymas su rengeno nuotraukomis.
Rengena dare ir is karto po operacijos.
Israde Pradaxa, ar kam nors buvo israse kazka panasaus? Cia nuo kraujo kresejimo. Gal ir gerai, bet vaistai ziauriaiiiii brangus... Tiesa, leido ir antibiotikus - pries operacija ir 2 k po. Bet kitoms zinau - ne.
Taigi, cia tokia mano istorija. Kaip bus po 5 sav, kada galesiu dirbt - neturiu supratimo. Nes nesuprognozuos niekas. Nei gyd nei dievas.
Taigi, viskas yra individualiai. Pati operacija, gyjimas, vaistai ir savijauta. Man buvo taip, o kitiems bus kitaip. Geriausiai - neklausykite niekieno patarimu. Nes tikrai bus kitaip. Vienos patenkintos, kitos - ne. O operuotis ar ne - MANO nuomone BUTINA, nes matau savo motinos kojas. Nenoriu senatveje tokiu problemu, ju ir taip pakankamai bus. O ivertinti reikia daug ka - darba (ar galesite turet ilga nedarbinguma ir ar sugrizus nera tas darbas visa laika ant koju ar pan.), ar bus kam slaugyt po operacijos, nes vienas zmogus nesusitvarkys. Nors zinau viena moteri, kuriai operavo abi kojas is karto, ji gyveno viena, vaikai atvezdavo maista, 3 men atvaiksciojo po nama ant kulnu - lyg ir nieko.
Tai sekmes visoms!
Atsakyti
Mano operacijos pavadinimas susideda iš keleto žodžių, pirmas- schede, toliau nepamenu, nes lapelį palikau kai buvau perrišime. Tik man dar yra įsukti du varžtai ir dėta plokštelė. Iškėlus laikyti neliepė, bet pati stengiuosi progai pasitaikius kilstelėti.
Labiausiai nepatinka tai, kad negaliu vairuoti, nes dešinė koja operuota, o šiomis dienomis kaip tik turiu gauti naują mašinytę verysad.gif Ir su tuo batu per pusnis nepabraidysi... doh.gif
Atsakyti
[quote=Credo,2010 12 07, 15:08]
Esu 6 d. po operacijos. Z tipo. Israse kita diena.
Nieko beveik nezinojau apie tai, bet gal ir geriau. Kadangi metodu yra kaip supratau daug ir gydytoju taip pat, gal nezinojimas - yra geriausias budas nieko neplanuoti ir nestresuoti.
Nakti po operacijos nuskausminimus leido kas 2 val. Sunkios buvo pirmos 3 dienos.

O kas tave operavo?
Atsakyti
Aš šiandien su beveik 38 temperatūra. verysad.gif verysad.gif Vakar buvau lyg apsinuodijusi, pykino, žiauriai pilvą skaudėjo, bet nekarščiavau, gėriau smektą + angliuką.Šiandien iš ryto jau neblogai jaučiausi, tik staigiai pašoko temperatūra. Išgėriau apap, nukrito, bet popietų vel užkilo temperatūra. Nesuprantu, ar čia man nuo vakarykščio negerumo, ar nuo kojos ta temperatūra kyla. Turiu namie antibiotikų, bandysiu savarankiškai pagerti, nes ligoninėms jaučiu fobiją. bijau.gif
Atsakyti
Praejo savaite. Siandien iseme siules. Gydytojas stebisi, kodel negaliu mint ant kulno ir vaikscioti su ortopediniu batu. Sako, toki atveji turi pirma karta. O man skauda sad.gif Atsibodo sokineti ant vienos kojos po buta, jau skauda sanariai, visur melynes... Tai visa viena ir guliu... Dabar pas gyd. po 4 sav. Nejaugi as taip ir nevaiksciosiu????....
Atsakyti
QUOTE(Credo @ 2010 12 09, 13:18)
Praejo savaite. Siandien iseme siules. Gydytojas stebisi, kodel negaliu mint ant kulno ir vaikscioti su ortopediniu batu. Sako, toki atveji turi pirma karta. O man skauda sad.gif Atsibodo sokineti ant vienos kojos po buta, jau skauda sanariai, visur melynes... Tai visa viena ir guliu... Dabar pas gyd. po 4 sav. Nejaugi as taip ir nevaiksciosiu????....

Man tai gipsą uždėjo, o batą sakė galiu nešioti ir ant gipso ir be jo, bet aš bijau tą gipsą nuiminėti, tai ir batą ant jo dedu lotuliukas.gif , gal todėl nuo pat pirmo karto neskaudėjo, vaikštau kiek noriu. Pabandyk storai apmuturiuoti koją, dal bus geriau.
Beje, man tai jau aštuonios paros praėjo, bet siūlus tik pirmadienį trauks. Ar ilgai tuos siūlus krapšto ir ar skauda? 4u.gif
Atsakyti
siūlai tai nieko, kaip uodo įkandimas mirksiukas.gif
bet va man įdomu pasidarė, kaip ten tas plokšteles išiminėja g.gif
gydytojas kažką kalbėjo, kad "greitai" - betgi vėl reikia pjauti? doh.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2010 12 09, 16:35)
Beje, man tai jau aštuonios paros praėjo, bet siūlus tik pirmadienį trauks. Ar ilgai tuos siūlus krapšto ir ar skauda? 4u.gif

Labai greitai. Bent jau man, nes siule buvo tokia, kaip masineles - istisine, atkirpo galus ir truktelejo, sekundes reikalas. Nemalonu, bet palyginus su tuo skausmu, kuri patyriau po operacijos - juokas... Po 2 paru galima bus plaut koja. Siaip siules traukia po savaites ar dvieju, priklauso nuo gydytojo, optimaliausiai - 10 dienu, nzn, kodel man taip greit paskyre. Sesele dar pasake daryt druskos voneles, nelabai isivaizuoju, kaip ten zaizda reaguos??? g.gif g.gif schmoll.gif
Patynimas lyg ir praejo, bet koja dar melyna...
Israse dar kazkoki tepala, skirtas po traumu ir operaciju, bet kuo gales jis padet, jei man skauda? Pradedu abejuot, ar sekminga atlikta operacija verysad.gif skauda nupjautas kauliukas, skauda peda, nervuojuos ziauriai, nuotaikos ner...

Ar buvo dar kazkam, kad po savaites negaletumet dar uzmint ant kulno?
blink.gif blink.gif
Atsakyti
ar jums tik kauliuką pjovė, ar ir pėdos kaulą iš naujo jungė? Man abu dalykus darė, tai negalima buvo minti 5 savaites. dabar jau 2,5 mėnesio, bet aš dar normaliai negaliu minti, nes skauda. Jūs gal minkite ne tik ant kulno, o ant išorės pėdos pusės, nes minti vien ant kulno net neišeina, nes kažkaip tempiasi koja ir žiauriai skauda. Man tai bent jau taip gydotojas rodė, nors vadinasi minti ant kulno.
Vonelės su jūros druska labai gerai, nuramina ir mažina patinimą. Bet čia manau tik po siūlų išėmimo, nes kol yra siūlai negalima iš viso kojos šlapinti. Toks mano patyrimas.
Papildyta:
Nežinau, bet man skaudėjo ir kai siūlus traukė. Gal priklauso nuo seslės įgūdimo. Man gal 20 minučių krapštinėjo tas žaizdas be jokio nuskausminimo, tai kaip gali neskaudėti. ir vis tiek siūlų paliko, keli išėjo paskui, vieną pati išsikrapščiau vėliau, o vienas žinau, kad ir liko įaugęs į mėsą, nes niekaip nėjo iškrapštyti.
Atsakyti