Įkraunama...
Įkraunama...

Kojos nykščio kaulinė išauga

Jei man butu buves tik grozio klausimas, tai nedaryciau nieko, bet paskutiniu metu labai skaudedavo, ypac vakare, arba pavaiksciojus darbe ilgiau su aukstakulniais batais. O apie avalynes pasirinkima, tai jau net nekalbu doh.gif , Per ta kaula negaledavau i didziaja dali batu ikisti kojos, kaddangi koja ir taip didele 41-42, tai budavo nelengva gauti didelius ir dar placius , bei padoriai atrodancius batus, net ir i savo anksciau pirktus batelius nebegaledavau ikisti per ta kaula, an tiek jis buvo isplatejes. Ypac padidejo per praejusius metus. blush2.gif
Sekmes jums pasiryzti 4u.gif Kai pasiryzit, kelio atgal nebus, bet su laiku viskas susitvarkys mirksiukas.gif . As jau siandien uzsidejau abu normalius batus, (jei taip galima pavadinti, nes jie vyriski 44 dydzio lotuliukas.gif ), bet vistiek jausmas nerealus, nieko neskauda, nespaudzia, netempia ir jau vienu zingsneliu maziau priklausoma nuo kitu thumbup.gif
Atsakyti
Na va, matau, kaip tik mergaites pasveiksta, dingsta is sio saito... bigsmile.gif O mums taip norisi informacijos...
Ta va, 2.5 menesio po operacijos. Sian buvau pas chirurga. Po menesio isima sraitgus... blink.gif Gal kazkiek palengves...
I mano skundus, kad koja vis dar skauda, tinsta, pirstas nesilanksto, gyd. pasake, kad tai yra normali pooperacine busena. g.gif Nu gal...
Nusipirkau masazu, bandau isjudinti nyksti. Taciau masazai ziaaaauria skausmingi, verkiu is skausmo, ir koja dar labiau patinsta. Bet manau, kad tik taip ja ismankstinsiu... Ner kur trauktis, vaikscioti tai norisi... mirksiukas.gif
Smagu skaityt, kad visos po truputeli sveikstat... Cia man, ziuriu, uzsitiese, bet matyt, kiekvienam skirtingai gyja...
Sekmes visoms 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif .Kovo 1 operuoju viena koja,jau nebijau smile.gif .Man des varztus titaninius,kainos vienas 169 litai,kiek reikes nesake. verysad.gif
Atsakyti
Sveikos merginos. Man operavo vieną koją prieš tris mėnesius. Ir jau kovo 3 dieną operuos antrą koją. Gal kiek ir nakstoka, bet, manau, kad vėliau bus sunkiau tam pasiryžti. Neįsivaizduoju, kaip reiks judėti. Dar šita koja nerangi, nesilanksto tas pirštas. Einu, bet statu koją klyšai. Nes dar tas nykštys nesilanksto. Einu į masažus. Masažuoja, gal kiek atstatys. Reikia laiko. Neramu, aišku, kaip reiks vaikščiot. Pirmai tai straksėjau ant vienos kojos sveikosios. O dabar dar šita nesugijusi, o jau kita bus operuota. Į pirmąją koją dėjo varžtus, man jie kliuvo labai. Kaži, ar galima nedėti varžtų? Ar yra kam taip operavę be veržtų? Ar čia visada deda tuos varžtus. Operuos kitas gydytojas, ne tas ptas, kur pirmąją koją operavo.
Atsakyti
QUOTE(Credo @ 2011 02 17, 19:29)
Na va, matau, kaip tik mergaites pasveiksta, dingsta is sio saito...  bigsmile.gif O mums taip norisi informacijos...
Ta va, 2.5 menesio po operacijos. Sian buvau pas chirurga. Po menesio isima sraitgus...  blink.gif Gal kazkiek palengves...
I mano skundus, kad koja vis dar skauda, tinsta, pirstas nesilanksto, gyd. pasake, kad tai yra normali pooperacine busena.  g.gif Nu gal...
Nusipirkau masazu, bandau isjudinti nyksti. Taciau masazai ziaaaauria skausmingi, verkiu is skausmo, ir koja dar labiau patinsta. Bet manau, kad tik taip ja ismankstinsiu... Ner kur trauktis, vaikscioti tai norisi... mirksiukas.gif
Smagu skaityt, kad visos po truputeli sveikstat... Cia man, ziuriu, uzsitiese, bet matyt, kiekvienam skirtingai gyja...
Sekmes visoms  4u.gif

ne vienai jums taip. man jau 4 mėnesiai po operacijos ir vis dar sutinę ir skauda. baigiantis trečiam mėnesiui jau gydytoja kreivai į mane žiūrėjo, kad aš skundžiuosi, galvojo, gal kad dėl biuletenio aš čia taip, o ir tramotologas, pas kurį nuėjau, pasakė, kad viskas čia normalu ir turi skaudėti, nes tie varžtai audinius spaudžia ir reikia kentėti. tai va, kenčiu, laukiu nesulaukiu, kada jau bus galima lauk traukti tuos varžtus, tada gal jau pagerės. ir ta vieta kur varžtai man toks kaulas didesnis atrodo ir pagal avalynę jaučiu, kad didesnė pėda. po varžtų išėmimo prašysiu siuntimo kažkokiai reabilitacijai, jei dar skaudės, ar masažų, ar kokio ultragarso. O jums masažai padeda, ar po jų geriau?
Atsakyti
QUOTE(rassi @ 2011 02 19, 13:04)
ne vienai jums taip. man jau 4 mėnesiai po operacijos ir vis dar sutinę ir skauda. baigiantis trečiam mėnesiui jau gydytoja kreivai į mane žiūrėjo, kad aš skundžiuosi, galvojo, gal kad dėl biuletenio aš čia taip, o ir tramotologas, pas kurį nuėjau, pasakė, kad viskas čia normalu ir turi skaudėti, nes tie varžtai audinius spaudžia ir reikia kentėti. tai va, kenčiu, laukiu nesulaukiu, kada jau bus galima lauk traukti tuos varžtus, tada gal jau pagerės. ir ta vieta kur varžtai man toks kaulas didesnis atrodo ir pagal avalynę jaučiu, kad didesnė pėda. po varžtų išėmimo prašysiu siuntimo kažkokiai reabilitacijai, jei dar skaudės, ar masažų, ar kokio ultragarso. O jums masažai padeda, ar po jų geriau?

O kodėl jums varžtų neišima? Man varžtus išėmė po dviejų mėnesių. Man palengvėjo. Nežinau, ar tikrai, bet man psihologiškai tikrai geriau. Man jie trukdė, atrodo, net oro trūksta. Koja dar šiek tiek patinusi, šiek tiek skauda, kai einu. Bet vaistų negeriu. Ir niekada negėriau, nes man neskaudėjo. Iškart po operacijos profilaktiškai išgėriau gal porą pokučių Nimesilio. Bet tik tiek. Dabar masažuoju koją, jau antrą savaitę. Kažkokio ypatingo pagerėjimo nejaučiu, bet manau, kad blogiau nuo masažų tikrai nebus.
Atsakyti
Man daktaras sakė, kad varžtus ims po 4- 6mėn., anksčiau negalima. Čia kiekvienam turbūt skirtingai, priklauso nuo varžtų ir nuo operacijos būdo. Operavo lapkričio 29, taigi jau beveik 3 mėn, bet ir man tas kaulas didokas, nesuprantu, ar nuo tų varžtų, bet jau laukiu nesulaukiu kada juos ištrauks. Tada ir aš prašysiu kažkokios reabilitacijos, nes neišjudinu piršto tiek, kiek norėčiau. Ir rytais, ar šiaip pasėdėjus ir pradėjus eiti man skauda net ne tą kauliuką, o išorinę pėdos pusę ir tą sąnarį kur yra "gurniukas". Prasivaikščiojus praeina. Ar dar kam nors kažkas panašaus yra?
Atsakyti
QUOTE(rassi @ 2011 02 19, 13:04)
ne vienai jums taip. man jau 4 mėnesiai po operacijos ir vis dar sutinę ir skauda. O jums masažai padeda, ar po jų geriau?

4 men tai daug g.gif As kazkaip svajojau, kad po tiek laiko jau skausmo atsikratysiu...
Nezinau del tu masazu... koks tas palengvejimas gali buti - kol kas man tik viska isjudina ir dar labiau skauda. Malonumas mazas. Tik viliuosi, kad nykscio sanari isjudinsiu. Bet... padariau 5 kartus, ziuriu, masazuotojos optimizmas dingo, sako gal ir koki menesi tek pas ja pavaikscioti... vis gi per velai pas ja atejau... Motereles po menesio ar pusantro pas ja ateina, kai pedos kaip "bulkos" istinusios, neisivaizduoju, kaip jos ten tuos skausmus iskencia...
Zodziu, as ziauriai isvargau... o dar kai pagalvoju, kad dar karta pjaus del tu varztu... doh.gif Neisivaizduoju, kokie ten skausmai bus, ir kiek reiks namuose sedet? Vel randas per visa peda? Ir vel patins? Ir siulu isemimas po savaites ir t.t....????

rassi
po varžtų išėmimo prašysiu siuntimo kažkokiai reabilitacijai, jei dar skaudės, ar masažų, ar kokio ultragarso

Jauciu, reabilitacija - kuo anksciau tuo geriau... As dabar gailiuos, kad nejau, nors vazinet butu ziauriai sunku, nerizikavau...

neringa.jn
Ir rytais, ar šiaip pasėdėjus ir pradėjus eiti man skauda net ne tą kauliuką, o išorinę pėdos pusę ir tą sąnarį kur yra "gurniukas". Prasivaikščiojus praeina.

o kas yra "pedos gurniukas"? mirksiukas.gif

Atsakyti
Man sakė, kad masažuoti, kol yra varžtai, negalima. Aš irgi einu reabilitacijai: elektro.... (neatsimenu pavadinmo) ir masažai. Kol kas žymių pasikeitimų nejaučiu. Nykštys toks pat nelankstus. Matyt, reikia laiko.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif As visai neplanuoju imti lauk tu varztu. Man jie kolkas netrukdo, nors peda vakarais buna gerokai patinusi ir pirstai aptirpe, bet dar net 2 men. nera po operacijos. Tai manu, kad normalu g.gif
Tuniuk69, o kur jums operuos., kad tokia kaina, man vienas varztas titaninis kainavo apie 250 lt. g.gif
Atsakyti

o kas yra "pedos gurniukas"? mirksiukas.gif

Nežinau kaip tai vadinasi iš tikrųjų blush2.gif , bet aš kalbu apie tą sąnarį, kur blauzda su pėda jungiasi, kuris visą pėdą judina unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(guruguru @ 2011 02 21, 12:09)
Man sakė, kad masažuoti, kol yra varžtai, negalima. Aš irgi einu reabilitacijai: elektro.... (neatsimenu pavadinmo) ir masažai. Kol kas žymių pasikeitimų nejaučiu. Nykštys toks pat nelankstus. Matyt, reikia laiko.

Tai kiek laiko po operacijos tau reabilitacija paskyre?
O kaip tau masazuoja? neskauda? Ar lauzo pati nyksti?
Niu idomiai, kodel tau sake, jog negalima masazuot, as savo gyd klausiau, ar netrukdys tie varztai, tai jis tik juokesi. biggrin.gif

Nežinau kaip tai vadinasi iš tikrųjų  , bet aš kalbu apie tą sąnarį, kur blauzda su pėda jungiasi, kuris visą pėdą judina

ai, tai zinok, man irgi kerta per ta sanari. O kai pradejau mint, pirmom dienom tai tokie skausmai buvo, ojojoj verysad.gif Matai, tiek laiko koja kruvio negavo, o dabar ir kencia. Gal kokia maksta padetu...
Atsakyti