Įkraunama...
Įkraunama...

Kojos nykščio kaulinė išauga

Sveikos 4u.gif
Nu va, ir as prisiduodu. Siulus tau iseme, neskaudejo, tik siek tiek plesimo jausmas buvo. Man gydytojas liepe jau dabar mankstinti nyksti, tik, kad jis dar visas apibintuotas, bet bandziau lenkti, tai skauda.Sunku prisiverst ax.gif Sesele prasitare, kad gali tekt sedet namie 3 menesius, nes visi negerumai ir skausmai prasideda apsiavus iprasta avalyne doh.gif . Nupusiu, per tiek laiko sededama namie.
Credo, kaip suprantu tu 2 menesiai po operacijos ir jau keliausi i darba, o tu darbe daug laiko praleidi ant koju? 4u.gif
Mano darbas daugiau vaikstomas nei sedimas.
O gal galit kuri nors parasyt, kaip su biuletenio apmokejimu. Ar po menesio gydytoja uzdarys pirmaji biuleteni ir atidarys kita, ar tes vis ta pati? Ir ar reikes paciai vaziuoti i sodra po to. Kai pasikeite tvarka dar neteko susidurti su nedarbingumu. Aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jūja: 30 sausio 2011 - 15:36
QUOTE(Jūja @ 2011 01 30, 16:16)
Sveikos 4u.gif
Nu va, ir as prisiduodu. Siulus tau iseme, neskaudejo, tik siek tiek plesimo jausmas buvo. Man gydytojas liepe jau dabar mankstinti nyksti, tik, kad jis dar visas apibintuotas, bet bandziau lenkti, tai skauda.Sunku prisiverst ax.gif Sesele prasitare, kad gali tekt sedet namie 3 menesius, nes visi negerumai ir skausmai prasideda apsiavus iprasta avalyne doh.gif . Nupusiu, per tiek laiko sededama namie.
Credo, kaip suprantu tu 2 menesiai po operacijos ir jau keliausi i darba, o tu darbe daug laiko praleidi ant koju? 4u.gif
Mano darbas daugiau vaikstomas nei sedimas.
O gal galit kuri nors parasyt, kaip su biuletenio apmokejimu. Ar po menesio gydytoja uzdarys pirmaji biuleteni ir atidarys kita, ar tes vis ta pati? Ir ar reikes paciai vaziuoti i sodra po to. Kai pasikeite tvarka dar neteko susidurti su nedarbingumu. Aciu 4u.gif

Mankstink ta pirsta, netingek, per skausma ir asaras... Nes kai sugys, neisjudinsi. As lyg ir mankstinau, bet su pertraukomis, dabar gailiuosi, kad per skausmus nemankstinau, o dabar ziuriu, jis neisjudnamas verysad.gif
Darbas sedimas, buciau ir anksciau isejus, bet man buvo baisus pats nuvaziavimas iki darbo per sniega ir leda...
Biliutenis tesiamas tas pats visa laika. Pirmas 2 dienas moka darbdavys 80 proc., iki 7 dienos Sodra 40, toliau vel 80 proc. Biliuteniai dabar elektroniniai.
O skausmai vargina pirmas 2 savaites, na, gal pirma menesi, toliau bus lengviau. Nusipirksi didesne avalyne ar kokius sportbacius apsiausi ir galesi pedinti, tuoj ir pavasaris. Man jau neber skausmu, tik vaiksiojant tas pirstas nesilanksto, del to kvailai slubuoju.
Nenupusi namuose, nepergyvenk. Kaifuok, kol gali, uziimk savimi, ilsekis, skaityk, siuk, dziaukis gyvenimu 4u.gif
Atsakyti
sveikos,

man viena peda operavo pereitais metais, ziema. Ir kol kas tuos metus as vaikstau puikiausiai su varztais viduje (dare pagal Shevron metodika). Kiek zinau tuos varztus reikes kazkada isimti, bet kol as ju nejauciu, tai net nenoriu pas dr. rodytis.

Man tas likes randas ir taip nuotaika gadina, o cia dar pakartotine op varztams isimti.

operuociausi ir antra peda, bet tik tokiu atveju kada pagaliau musu LT ortopedai ismoks moderniu chirurginiu metodu. Kiek teko lankytis konferencijose, Hallux valgus puikiausiai isoperuojamas laporoskopiskai - t.y. per nedidelia ipjova distanciniu budu, o ne atidarant puse pedos, kaip dabar daroma ir paliekant didziuli randa matomiausioje pedos vietoje...

tiesa sakant vos nenualpau kai pamaciau pjuvi per pirma perrisima, maniau kad gydytojas girtas buvo ar ka... doh.gif net nieko neispejo kad pjaus pedos priekyje, maniau kad pedos sonineje puseje.

tai va...laukiu kol gydytojai ismoks estetiskai operuoti estetines problemas...

o siaip man labai patiko operacija, nes is trecio anesteziologo (du atsisake, nes keliau atseit neimanomus reikalavimus) isireikalavau ne pilnos narkozes, o pedos nervu blokavimo su lengvu pamigdymu. Tai yra labai didelis skirtumas.

Atsakyti
Man koja dar ištinusi, į savo senuosius batus kojos neįkišu. Man vasario 11 jau bus trys mėnesiai po operacijos. Daugiau pavaikšęiojau - koją skauda. Minu dar taip keistai, šlubuoju, o ir tas kauliukas patinęs. Ne pėdos, bet tas sąnario kauliukas, aukščiau truputį. Nežianu, kaip jis vadinasi.
Atsakyti
man 8-ta savaite,vaikstau gerai,i batus ikisu,tik tiek,kad mano abi kojos,tai negaliu pallyginti ar daug patine,bet kad patine tai tikrai,nes batai tokie pilni ax.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif
Siandien buvau Maximoj su dukryte ir broliene thumbup.gif. Didelis pasiekimas. Visai nepavargau, tik tempai zymiai letesni. Isivaizduoju, kad vasara, kai bus isoperuota antra koja, daug kur pati letai nueisiu, dabar niekur pati negaliu, nes slidu. Pirsta mankstinu, bet jis apibintuotas , tai sunku daug ji palenkti, nes bintas trukdo.
Credo aciukas uz issamia info 4u.gif Tai jei gerai supratau pinigus gausiu visus is karto, kai uzdarys biuleteni ?g.gif
lakshmina O kur operavaisi ir pas ka? Mano siules ilgis kaip pirstas, bet kiek maciau perrisimo metu, tai graziai susiuta. O randas sake liks tik toks, kad plika akim nesimatys, nebent tik labai gerai isiziurejus su akiniais ax.gif O per virsu siuva todel, kad toje vietoje tvirtinasi varztai( as taip suprantu) Mano chirurgas sake, kad varztu neisimines 4u.gif
guruguru, to labiausiai ir bijau, kad taip ilgai neatslugs tinimas. Svajoju kova gryzti i darba.
EdAn, smagu, kad tu taip greitai „atsistojai" ant abieju koju.
Atsakyti
Sveikos, gal galit parašyt, kur Kaune operavotes pedos kulniuka??? pas kokį gydytoją? kiek kainavo?

Lauksiu atsakymo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūja @ 2011 01 31, 21:12)
Tai jei gerai supratau pinigus gausiu visus is karto, kai uzdarys biuleteni ?g.gif

manau, kad taip rolleyes.gif
Atsakyti
Oj, parasiau pedos kulniuka..... pedos didziojo pirsto kauliuka. mama nori operuotis, bet nezinau kur, nei kiek kainuoja...
Atsiprasau, jei kazkur yra parasyta, bet labai jau daug skaityt...
Atsakyti
QUOTE(Kutosele @ 2011 02 01, 16:27)
Sveikos, gal galit parašyt, kur Kaune operavotes pedos kulniuka??? pas kokį gydytoją? kiek kainavo?

Lauksiu atsakymo 4u.gif

ir mane domina tas pats. Drauge tai klinkose operavosi pas Pociu. Tai atsilepimai geri.

Dar klausimas,kas jau po operacijos. Ar imanoma pasirupinti vaiku mazu, ar geriau palaukti kol vaikelis jau bus daug didesnis. Maniskiui dabar 1m.4 men. tai noreciau operuotis kol dar atostogauju,bet nezinau ar iseitu ir vaiku pasirupinti. Jeigu labai skauda ir reik nemazai guleti,koja aukstai laikyti,tai gal butu per sunku. Kaip jus manot?
Atsakyti
Mano mažiui 2m. Pirmomis dienomis, kol pripranti prie to bato ir koja nuleista tvinkčioja- sunkiau, bet aš gal jau po savaitės ir valgyti padarydavau, ir apsitvarkydavau. Aišku, daug vyras padėjo, nes lakstyti paskui tokį žmogutį sunku, bet daug laiko ir vieni praleisdavom 4u.gif .
Aš manau, kad daug kas priklauso nuo noro: gali būti tikra ligonė ir gulėti 6 savaites koją iškėlusi, ir niekas negalės papriekaištauti, o aš sunkiai nusėdžiu vietoje, tai ir nepasinaudojau šia galimybe rolleyes.gif .
Atsakyti
Sveikos, as jau po trecio perrisimo, 4u.gif gyja graziai, si karta maziau apriso koja, kad galeciau melynes lengviau pasitepti ir mankstinti pirsta.
Kutosele, man operavo J. Belickas Kauno ortopediniam. Kainavo vienas varztas apie 500 lt., man dejo du. Siaip yra ir nemokami, bet man dejo titaninus, tai jie nekompensuojami. Operacija esu patenkinta, prieziura po jos - irgi. mirksiukas.gif
Man sunkiausia irgi buvo pirmas 4-5 dienas, o dabar tai jau be problemu, ir sveciuose siandien buvom, ir namus suitvarkau, ir vaikui laiko randu, nes dabar antra savaite i darziuka neina, nes vyras isvykes, nera kam vezioti. Man sunkiausia ne todel, kad vaikas namie, bet todel, kad negaliu viena per toki sliduma niekur iseiti doh.gif
Atsakyti