QUOTE(Undzinka @ 2011 06 22, 11:03)
As taip pat nelabai tikiu stebuklais. Bet manau, parinkus teisinga avalyne galima pagerint pedu gyvenimo kokybe (jei taip galima issireiksti

)
Būtent tai ir norėjau pasakyti... Tikrai neteigiu, kad su tais batais sumažės "kauliukas", bet gyvenimo, judėjimo kokybę tikrai pagerina, kam vaikštant skauda - skausmus sumažina.
QUOTE(neringa.jn @ 2011 06 22, 15:36)
1) Tai argi manai normalu, kad tuos batus nešiojant nebegali normalių batų aqpsiauti? Kaip jau minėjau, jie netinka nuolatiniam nešiojimui, tai kaip treniruotės įrankis. Juos sanatorijose reabilitologai naudoja, rekomenduojama žmonėms su nugaros, kelių, klubų skausmais. Kaip gydymo ar reabilitacijos priemonė.
2) Pastoviai nešiojant prie jų įpranti ir organizmas nebepakelia net minimalaus krūvio. Paskui be tų batų gali visai nebepaeiti, jei nuolat nešiosi.
3) Ir jau pėdų tai tikrai neištaisys.
4) Kažkaip neatsirado nei vienos, kuri parašytų, kad kauliukus, sudėvėtus sąnarius, ar dar kokią rimtą bėdą išsigydė batais, tepalais, įdėklais ar dar kuo...
1) Tai argi aš sakiau, kad nebegaliu įprastų batų apsiaut? Aš rašiau, kad jų tiesiog NEBENORIU, nes MBT žymiai patogesni, su jais jaučiuosi lyg basa. Ir tikrai negirdėjau, kad kas nors nebegalėtų kitų batų nešiot. Tenka juk ir kitus apsiaut, į balių juk neisi su MBT, tiesiog tuomet vėl tenka prisiminti, kaip su jais nepatogu ir vargsta kojos.
2) Kad organizmas nebepakelia net minimalaus krūvio - nesąmonė. Kaip ir sakiau, laisvai galima avėti ir įprastus batus, tiesiog iškart pajauti skirtumą patogumo atžvilgiu, o kam skauda - sugrįžta skausmai, kokie buvo anksčiau. MBT kaip tik pagerina bendrą organizmo tonusą, nes vaikštant ar stovint įdarbinama žymiai daugiau kūno raumenų.
3) Aš ir nesakiau, kad ištaisys pėdas. Norėjau tik pasakyti, kad jei turi noro ir kantrybės - visada galima bandyti įvairias kitas priemones, tačiau be didelės kantrybės ir užsispyrimo tikrai nieko nepasieksi - tada bandyt tikrai neverta. Kiekvienas gali pasirinkti, kas jam atrodo patogiau ir tikslingiau.
4) Esu skaičiusi vienos moters atsiliepimą, kad nešiodama StepForward įdėklus ir darydama specialius pratimus, per ilgą laiką žymiai sumažino savo pėdos "kauliuką". Aišku, teisybė tai ar ne, patikrinti negaliu, kiekvieno teisė rinktis - tikėti tuo ar ne, bet juk visko gali būti. Juk ir medicinoj būna atvejų, kai daktarų nurašytas kaip beviltiškas ligonis (pvz., gulintis ant patalo po sunkios traumos) atkakliai ir kantriai siekdamas savo tikslo pakyla iš patalo ir nubraukia visas blogas prognozes. Visaip būna. Daug priklauso ir nuo paties žmogaus nusiteikimo.
Labai čia nukrypom nuo temos, bet tik norėjau paneigti klaidingus įsitikinimus dėl tų batų, kadangi juos pati nešioju...