Įkraunama...
Įkraunama...

Kojos nykščio kaulinė išauga

QUOTE(Credo @ 2011 06 21, 09:42)
Jo, ir nervus nuramina, ir rankas atpalaiduoja ir net hemaroju isgydo  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Biski ne i ta tema uzsukai  biggrin.gif

Atsiprasau, kad sutrugdziau, tik kazkodel pamaniau, kad zmones kurie turi nykscio isaugas ir jei yra isbande siuos batus, tiesiog issakys savo nuomone. Nes turiu ir ploksciapedyste ir isauga nykscio. Labai idemiai skaitau sia tema,tiesiog niekad nerasiau. Dar syki, persiprasau, kad sutrugdziau...
Atsakyti
ploksciapedyste tai tas pats kas pilnapadyste, jo? biggrin.gif kuom susije tas dalyks su kauliukais? pas mane tik kauliukai buvo,pilnapadystes nei kvapo ner schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(EdAn @ 2011 06 21, 18:02)
ploksciapedyste tai tas pats kas pilnapadyste, jo?  biggrin.gif  kuom susije tas dalyks su kauliukais? pas mane tik kauliukai buvo,pilnapadystes nei kvapo ner  schmoll.gif

Nepasakysiu tau nieko konkretaus dėl terminų smile.gif Man atrodo, tas pats g.gif
Skersinės plokščiapėdystės atveju suplokštėja skersinis pėdos skliautas, o išilginės -išilginis pėdos skliautas. Tai mūsų kauliukai ir atsiranda dėl skersinės ploksčiapėdystės...

tik kazkodel pamaniau, kad zmones kurie turi nykscio isaugas ir jei yra isbande siuos batus, tiesiog issakys savo nuomone. Nes turiu ir ploksciapedyste ir isauga nykscio

Undzinka, niu netikiu as stebuklais, netikiu biggrin.gif Nei "batų terapija" nei "jodo terapija" nei "ideklų terapija". Jei yra chirurgine problema, pasakom neisgydysi.
Atsakyti
QUOTE(Credo @ 2011 06 21, 18:35)
Nepasakysiu tau nieko konkretaus dėl terminų smile.gif Man atrodo, tas pats  g.gif
Skersinės plokščiapėdystės atveju suplokštėja skersinis pėdos skliautas, o išilginės -išilginis pėdos skliautas. Tai mūsų kauliukai ir atsiranda dėl skersinės ploksčiapėdystės...
Undzinka, niu netikiu as stebuklais, netikiu  biggrin.gif Nei "batų terapija" nei "jodo terapija" nei "ideklų terapija". Jei yra chirurgine problema, pasakom neisgydysi.

Kiek siekia mano žinios- mūsų bėda atsiranda nebūtinai dėl plokščiapėdystės, bet jei ją turime- žymiai padidėja rizika. Didžiausią dalį lemia paveldimumas.
Dėl tų batų- super raumenims, kelių sąnariams treniruoti, bet ne kaip kasdienius batus nešioti, o po kelias valandas kasdien sportuoti. Tik labai gaila, bet kauliukams nepadės.
Taip pat ir step foward įdėklai. Ir jais išsamiai domėjausi. Pradinėje stadijoje, jei nėra kaulų deformacijos- gal, nors aš ir į tokią tikimybę skeptiškai žiūriu. Patikėkit, patirtį turiu, po nesėkmingos operacijos viską nuodugniai išanalizavau, ir vis tiek ryžausi antrai operacijai, tik jau atidžiai rinkausi gydytoją. Viskas priklauso nuo chirurgo, sėkmės ir individualių organizmo gijimo resursų.
Aišku, kiekvieno teisė rinktis- išbandykite viską, bet abejoju kad išsisuksite nuo operacijos, nebent ją atitolinsite. O vyresniame amžiuje ir gyja ilgiau.
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2011 06 20, 22:56)
Merginos,gal kuri isbandet MBT avalyne?
Brangi ta avalyne, bet su Maximos lipdukais basutes galima isigyt uz 300lt. Mano darbas daug stovimas, ilgai sedimas prie kompo ir laaabai nervingas...
Gal kas turit nuomone apie tuos batus.
Kadangi jau senokai nešioju MBT, galiu pasisakyt: tikrai puiki savijauta vaikščiojant su tais batas thumb_yello.gif, jau kitokių ir nebenoriu... Ir esu girdėjus iš pažįstamų, kam skauda nugarą ar sąnarius, kad ilgiau nešiojant tuos batus skausmai palengvėja ar išnyksta. Kadangi man nieko ir neskaudėjo, tai tik galiu pasakyti, kad kojų atatranką vaikštant tikrai sugeria, kojoms maloniai minkšta, dirba žymiai daugiau kojų raumenų, o jei apsiaunu plonapades basutes, iškart kulnus pradeda skaudėt nuo smūgių į žemę, tad noriu kuo greičiau mest jas šalin ir autis MBT...
Jei domina, tai siūlau išbandyti ir, manau, tikrai nenusivilsit, tik priprasti šiek tiek laiko reikės.
Kadangi čia ne ta tema, jei įdomu pasiskaityt daugiau ar padiskutuot, tai čia temos apie MBT:
Batai-treniruokliai - kas tai?
MBT batai - ar kas išbandėt? [sena tema]
MBT avalynė [nauja tema]
"Maxima" lipdukų akcija (MBT avalynė)
Šiose temose jau daug pridiskutuota, bet ką galiu pasakyt - tai skeptiškas, neigiamas nuomones reiškia beveik vien tie, kurie šios avalynės nėra bandę ir nešioję... Ir ne vien tik kas liečia MBT...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristigri: 22 birželio 2011 - 01:56
QUOTE(Credo @ 2011 06 21, 18:35)
Undzinka, niu netikiu as stebuklais, netikiu  biggrin.gif Nei "batų terapija" nei "jodo terapija" nei "ideklų terapija". Jei yra chirurgine problema, pasakom neisgydysi.
Netiki - tai netiki... Bet taip pat nebandęs per daug negali ir ginčytis... Ir šaipytis nereiktų - juk galima draugiškai išsakyti nuomonę... 4u.gif

QUOTE(neringa.jn @ 2011 06 21, 22:58)
Dėl tų batų- super raumenims, kelių sąnariams treniruoti, bet ne kaip kasdienius batus nešioti, o po kelias valandas kasdien sportuoti. Tik labai gaila, bet kauliukams nepadės.
Taip pat ir step foward įdėklai. Ir jais išsamiai domėjausi. Pradinėje stadijoje, jei nėra kaulų deformacijos- gal, nors aš ir į tokią tikimybę skeptiškai žiūriu.
Aišku, kiekvieno teisė rinktis- išbandykite viską, bet abejoju kad išsisuksite nuo operacijos, nebent ją atitolinsite.
Visiškai nesutinku, jog MBT netinka pastoviai nešiot schmoll.gif... Kaip tik atvirkščiai - jie puikiai gali pakeisti įprastą avalynę, ir kuo daugiau juos avėsit, tuo didesnė bus teikiama nauda! Sėkmingai nešioju juos kasdien ir beveik pastoviai - tiek laisvalaikiu, tiek darbe (turiu ne vieną jų porą) ir puikiai jaučiuosi (ir ne vien tik aš - turiu juos nešiojančių pažįstamų), o prie senųjų batų, jei tik turėčiau galimybę, išvis negrįžčiau... g.gif
O ar "kauliukams" padės ar nepadės - čia, manau, taip pat individualu, - žiūrint koks tas "kauliukas" ir kas ko tikisi... Aišku, paties "kauliuko", ypač didelio, tikriausiai nesumažins (nors mankštinant, ilgai ir kantriai darant specialius pratimus - ką gali žinot? g.gif), bet bent jau skausmus gali apmalšint ar panaikint...
O operacija juk ne kiekvienam ir būtina - jei iškrypimas nedidelis, manau, jį pilnai galima pabandyti gydyti ir tais netradiciniais metodais... Kad ir tuos kokius nors įdėklus nešiot, jei jie pataiso pėdos skliautą ir naikina problemos priežastį... Jei ir nepadės - tai gal bent pristabdys progresavimą... Bėda tik ta, kad daugelis (taip pat dažniausiai ir aš) neturi kantrybės tiek ilgai bandyt kažką daryti ir nesulaukę rezultatų viską meta doh.gif...
Atsakyti
Labai dekoju uz issakytas nuomones.
As taip pat nelabai tikiu stebuklais. Bet manau, parinkus teisinga avalyne galima pagerint pedu gyvenimo kokybe (jei taip galima issireiksti smile.gif ) Paieskojau skelbimuose , Ebay sios avalynes. Yra, kainos kai kur mazesnes,kai kur panasios.
Dar karta dekui uz nuomones 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristigri @ 2011 06 22, 04:07)
Netiki - tai netiki... Bet taip pat nebandęs per daug negali ir ginčytis... Ir šaipytis nereiktų - juk galima draugiškai išsakyti nuomonę...  4u.gif

Visiškai nesutinku, jog MBT netinka pastoviai nešiot schmoll.gif... Kaip tik atvirkščiai - jie puikiai gali pakeisti įprastą avalynę, ir kuo daugiau juos avėsit, tuo didesnė bus teikiama nauda! Sėkmingai nešioju juos kasdien ir beveik pastoviai - tiek laisvalaikiu, tiek darbe (turiu ne vieną jų porą) ir puikiai jaučiuosi (ir ne vien tik aš - turiu juos nešiojančių pažįstamų), o prie senųjų batų, jei tik turėčiau galimybę, išvis negrįžčiau... g.gif
O ar "kauliukams" padės ar nepadės - čia, manau, taip pat individualu, - žiūrint koks tas "kauliukas" ir kas ko tikisi... Aišku, paties "kauliuko", ypač didelio, tikriausiai nesumažins (nors mankštinant, ilgai ir kantriai darant specialius pratimus - ką gali žinot? g.gif), bet bent jau skausmus gali apmalšint ar panaikint...
O operacija juk ne kiekvienam ir būtina - jei iškrypimas nedidelis, manau, jį pilnai galima pabandyti gydyti ir tais netradiciniais metodais... Kad ir tuos kokius nors įdėklus nešiot, jei jie pataiso pėdos skliautą ir naikina problemos priežastį... Jei ir nepadės - tai gal bent pristabdys progresavimą... Bėda tik ta, kad daugelis (taip pat dažniausiai ir aš) neturi kantrybės tiek ilgai bandyt kažką daryti ir nesulaukę rezultatų viską meta doh.gif...

Tai argi manai normalu, kad tuos batus nešiojant nebegali normalių batų aqpsiauti? Kaip jau minėjau, jie netinka nuolatiniam nešiojimui, tai kaip treniruotės įrankis. Juos sanatorijose reabilitologai naudoja, rekomenduojama žmonėms su nugaros, kelių, klubų skausmais. Kaip gydymo ar reabilitacijos priemonė. Pastoviai nešiojant prie jų įpranti ir organizmas nebepakelia net minimalaus krūvio. Paskui be tų batų gali visai nebepaeiti, jei nuolat nešiosi. Ir jau pėdų tai tikrai neištaisys. Kažkaip neatsirado nei vienos, kuri parašytų, kad kauliukus, sudėvėtus sąnarius, ar dar kokią rimtą bėdą išsigydė batais, tepalais, įdėklais ar dar kuo...
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2011 06 22, 15:36)
Tai argi manai normalu, kad tuos batus nešiojant nebegali normalių batų aqpsiauti? Kaip jau minėjau, jie netinka nuolatiniam nešiojimui, tai kaip treniruotės įrankis. Juos sanatorijose reabilitologai naudoja, rekomenduojama žmonėms su nugaros, kelių, klubų skausmais. Kaip gydymo ar reabilitacijos priemonė. Pastoviai nešiojant prie jų įpranti ir organizmas nebepakelia net minimalaus krūvio. Paskui be tų batų gali visai nebepaeiti, jei nuolat nešiosi. Ir jau pėdų tai tikrai neištaisys. Kažkaip neatsirado nei vienos, kuri parašytų, kad kauliukus, sudėvėtus sąnarius, ar dar kokią rimtą bėdą išsigydė batais, tepalais, įdėklais ar dar kuo...

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2011 06 22, 11:03)
As taip pat nelabai tikiu stebuklais. Bet manau, parinkus teisinga avalyne galima pagerint pedu gyvenimo kokybe (jei taip galima issireiksti smile.gif )
Būtent tai ir norėjau pasakyti... Tikrai neteigiu, kad su tais batais sumažės "kauliukas", bet gyvenimo, judėjimo kokybę tikrai pagerina, kam vaikštant skauda - skausmus sumažina.

QUOTE(neringa.jn @ 2011 06 22, 15:36)
1) Tai argi manai normalu, kad tuos batus nešiojant nebegali normalių batų aqpsiauti? Kaip jau minėjau, jie netinka nuolatiniam nešiojimui, tai kaip treniruotės įrankis. Juos sanatorijose reabilitologai naudoja, rekomenduojama žmonėms su nugaros, kelių, klubų skausmais. Kaip gydymo ar reabilitacijos priemonė.
2) Pastoviai nešiojant prie jų įpranti ir organizmas nebepakelia net minimalaus krūvio. Paskui be tų batų gali visai nebepaeiti, jei nuolat nešiosi.
3) Ir jau pėdų tai tikrai neištaisys.
4) Kažkaip neatsirado nei vienos, kuri parašytų, kad kauliukus, sudėvėtus sąnarius, ar dar kokią rimtą bėdą išsigydė batais, tepalais, įdėklais ar dar kuo...
1) Tai argi aš sakiau, kad nebegaliu įprastų batų apsiaut? Aš rašiau, kad jų tiesiog NEBENORIU, nes MBT žymiai patogesni, su jais jaučiuosi lyg basa. Ir tikrai negirdėjau, kad kas nors nebegalėtų kitų batų nešiot. Tenka juk ir kitus apsiaut, į balių juk neisi su MBT, tiesiog tuomet vėl tenka prisiminti, kaip su jais nepatogu ir vargsta kojos.

2) Kad organizmas nebepakelia net minimalaus krūvio - nesąmonė. Kaip ir sakiau, laisvai galima avėti ir įprastus batus, tiesiog iškart pajauti skirtumą patogumo atžvilgiu, o kam skauda - sugrįžta skausmai, kokie buvo anksčiau. MBT kaip tik pagerina bendrą organizmo tonusą, nes vaikštant ar stovint įdarbinama žymiai daugiau kūno raumenų.

3) Aš ir nesakiau, kad ištaisys pėdas. Norėjau tik pasakyti, kad jei turi noro ir kantrybės - visada galima bandyti įvairias kitas priemones, tačiau be didelės kantrybės ir užsispyrimo tikrai nieko nepasieksi - tada bandyt tikrai neverta. Kiekvienas gali pasirinkti, kas jam atrodo patogiau ir tikslingiau.

4) Esu skaičiusi vienos moters atsiliepimą, kad nešiodama StepForward įdėklus ir darydama specialius pratimus, per ilgą laiką žymiai sumažino savo pėdos "kauliuką". Aišku, teisybė tai ar ne, patikrinti negaliu, kiekvieno teisė rinktis - tikėti tuo ar ne, bet juk visko gali būti. Juk ir medicinoj būna atvejų, kai daktarų nurašytas kaip beviltiškas ligonis (pvz., gulintis ant patalo po sunkios traumos) atkakliai ir kantriai siekdamas savo tikslo pakyla iš patalo ir nubraukia visas blogas prognozes. Visaip būna. Daug priklauso ir nuo paties žmogaus nusiteikimo.
Labai čia nukrypom nuo temos, bet tik norėjau paneigti klaidingus įsitikinimus dėl tų batų, kadangi juos pati nešioju...
Atsakyti
Mergaites, baikit gincytis lygioje vietoje drinks_cheers.gif
Tie ikyriu reklaminiu agentu svaigciojimai neverti nei demesio nei pastangu aiskinti savo nuomone biggrin.gif

ir apskritai... poster_offtopic.gif
norit isreklamuot kazkokias prekes - tam skirtos kitos temos, uzsukit i "perku-parduodu" pavyzdziui thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Credo @ 2011 06 23, 09:18)
Tie ikyriu reklaminiu agentu svaigciojimai neverti nei demesio nei pastangu aiskinti savo nuomone  biggrin.gif
ir apskritai...  poster_offtopic.gif
norit isreklamuot  kazkokias prekes - tam skirtos kitos temos,  uzsukit i "perku-parduodu" pavyzdziui thumbup.gif
Ne, nu... Nei aš reklamos agentė, nei ką... Niekada neužsiiminėjau tokiais dalykais schmoll.gif. Užėjo į temą žmogus, paklausė nuomonės tų, kurie nešioja tuos batus, tai ir atsakiau, kadangi pati jais džiaugiuosi. Ir nenorėjau čia per daug išsiplėst, bet jūs pačios ir pradėjot pulti... Iš pradžių tą, kuri užklausė, po to tą, kuri atsakė kitaip nei jūs galvojat, ir žiūriu, kuo toliau, tuo baisiau... Bet juk pačios nenešiojat tų batų! Negražiai jūs čia... Galima buvo ir draugiškai padiskutuot, o ne taip kaip dabar... verysad.gif
Gerai, tiek to, jei jau negalit pakęst kitokios nuomonės, tai kitąkart geriau patylėsiu... Sėkmės jums visoms.
Atsakyti