Įkraunama...
Įkraunama...

Kojos nykščio kaulinė išauga

QUOTE(spokike74 @ 2011 07 09, 17:42)
Laba diena visoms. as cia naujoke, gal priimsit ir mane 4u.gif as jau savaite po antros pedos operacijos, esu klaipediete. gal yra kas operavosi pas gyd. P. Bruza?pirma koja taip lengvai ir gerai viskas, jai jau 7 savaites, ir ji beveik nebetinsta. o antroji peda nerimsta, vis skaudena, ne taip paprastai. gal kas galite pasidalinti savo skausmeliais po operacijos, kokius vaistukus geriate, o gal visai neskauda, kaip ir man neskaudejo pirmai pedai... blink.gif dekoju.

Sveikute. Nuo skausmo man gyd. israse xefo, bet man nelabai padedavo, tad geriau ketanov ir nemizil. Po keliu savaiciu pradejo skaudet inkstai, tad vaistu stengiausi nebegert. O skausmai ilgai buvo. Ir dabar dar pasijaucia verysad.gif
O kojyte tepk kokiu nors presuzdegiminiu tepaliuku - dolobene gel, voltaren ar pan.
Jei darbas sėdimas, tai įmanoma ir po dviejų savaičių grįžti, tik reiktų kad kas nors kasdien vežiotų,

Na, cia labai individualiai. Ne visi iseitu i darba po 2 sav., yra ir tokiu operaciju, kad menesi-pusantru su ramentais vaiksto. Bet jei vidutinio sudetingumo operacija, kai tik leis nusiimt ortobata, jei operuosis ne ziema (nes kai lauke slidu labai pavojinga vaikscioti), jei darbas tik sedimas, jei nereiks laipioti i kabineta laiptais ir kazkas nuolat veziotu - taip, gal po kokio menesio ir galima butu jau dirbti. Nors gydytojai nerekomenduoja.
Atsakyti
viena kolege operavosi kulna, tai su slepetem vaiksciojo darbe, bet biuletenis buvo gal 2 menesius. Ziurejo visi skersai labai ir pati sake strese buvo. Nelabai kas nori tokiu darbuotoju, dauguma sitokias operacijas neskaito labai svarbiomis. O as kai paskaitau, man baime kelia, atrodo viskas taip sudetinga. verysad.gif blink.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos smile.gif Nepatikesit - pasirizau smile.gif Vakar susitvarkiau kaire kojyte. Operavausi Northway. Pirma naktis su vaistukais - miegojau gana ramiai. Nu ka, dabar laukia tolesnis gijimas... Ziuresim, kaip toliau bus smile.gif
Atsakyti
As irgi laikausi nuomones, kad operacija yra tik pasekmiu salinimas. Jeigu priezastis liko, kauliukas vel gali ataugti. Mano pirstai nebuvo labai iskrype, bet labai skaudedavo vaikstant. Dabar as nesioju Step Forward ortopedinius padukus jau 4 metai ir nebejauciu skausmo. Mano pirstai ne tik daugiau nebekrypsta, bet jau po truputi ir tiesinasi. Rekomenduoju juos visoms - ir issioperavusioms, ir dar ne. Gal ateityje isvengsite operaciju arba ju nebereikes kartoti.
Atsakyti
QUOTE(laiskutis @ 2011 07 29, 14:04)
As irgi laikausi nuomones, kad operacija yra tik pasekmiu salinimas. Jeigu priezastis liko, kauliukas vel gali ataugti. Mano pirstai nebuvo labai iskrype, bet labai skaudedavo vaikstant. Dabar as nesioju Step Forward ortopedinius padukus jau 4 metai ir nebejauciu skausmo. Mano pirstai ne tik daugiau nebekrypsta, bet jau po truputi ir tiesinasi. Rekomenduoju juos visoms - ir issioperavusioms, ir dar ne. Gal ateityje isvengsite operaciju arba ju nebereikes kartoti.

Na na, kokia tokia priezastis lieka po operacijos? g.gif prasome smulkiai isdestyti savo nuomone, kazko as nelabai supratau biggrin.gif
Atsakyti
Priežastis - dažniausiai skersinė plokščiapėdystė, dėl ko didžiausias krūvis tenka vidinei pėdų daliai ir didžiajam pirštui, o ne pasiskirsto visiems pirštams vienodai...
Atsakyti
o kiek kainuoja operacija? Klinikose tai tikriausiai apmoka ligoniu kasos,o jeigu nenori laukt eiliu eini privaciai ir ten jau tikriausiai reik moket nemazus pinigus. Ar as klystu. smile.gif
(Domina info is Kauno).
Atsakyti
QUOTE(varlius @ 2011 07 28, 15:55)
Sveikos, merginos smile.gif Nepatikesit - pasirizau smile.gif Vakar susitvarkiau kaire kojyte. Operavausi Northway. Pirma naktis su vaistukais - miegojau gana ramiai. Nu ka, dabar laukia tolesnis gijimas... Ziuresim, kaip toliau bus smile.gif

kaip dabar savijauta ?
Atsakyti
QUOTE(Faustina2000 @ 2011 08 01, 11:09)
kaip dabar savijauta ?

zinokit-tpfu,tpfu,tpfu,bet labai gerai palyginus.neskauda beveik,ikalu ibuprofeno nakciai tiktai,del viso pikto,kad nemaustu.vaikstau su ortobatu,minant ant kulno visai neskauda.zinoma,ilgiau pabuvus nuleidus koja ir nejudant,-pradeda tvinkcioti ir verzti.zinau,kad idealiausia butu iskelus koja visa laika pragleti,bet,deja neturiu galimybes.Su vaikais praeita savaite padejo mama,sia vyras atostogauja.nuo kitos savaites busiu praktiskai viena.po namus susitvarkau puikiai,lauke butu sunkiau,tai pakola kas pabusim uosvijoj,kad nors kiek vaikus padetu sukontroliuot biggrin.gif O siaip,zinokit,daug geriau nei tikejausi smile.gif Skauda net maziau,nei skaudejo esant uzdegimui.
Tik vat klausimas kyla del paskirtu vaistu nuo kresejimo pradaxa.Ar juos butina vartoti? Visom po operacijos juos israso,idomu? Nes as mankstinu koja labai daznai, vaikstau irgi daznokai,tai,tarsi kraujas neuzsistovi... O as dukryte dar maitinu 1 karta dienoje,o su jais draudziama zindyti. Parasiau laiska gyd.,tai lauksiu ats dabar. Juos reiktu gerti nuo ryt.. Tai,jei reikes pradet gert,teks nutraukt maitinima ir smarkiai papurtyt kisenes... Siaubingai brangus jie sad.gif
Atsakyti
QUOTE(varlius @ 2011 08 01, 11:24)
zinokit-tpfu,tpfu,tpfu,bet labai gerai palyginus.neskauda beveik,ikalu ibuprofeno nakciai tiktai,del viso pikto,kad nemaustu.vaikstau su ortobatu,minant ant kulno visai neskauda.zinoma,ilgiau pabuvus nuleidus koja ir nejudant,-pradeda tvinkcioti ir verzti.zinau,kad idealiausia butu iskelus koja visa laika pragleti,bet,deja neturiu galimybes.Su vaikais praeita savaite padejo mama,sia vyras atostogauja.nuo kitos savaites busiu praktiskai viena.po namus susitvarkau puikiai,lauke butu sunkiau,tai pakola kas pabusim uosvijoj,kad nors kiek vaikus padetu sukontroliuot biggrin.gif O siaip,zinokit,daug geriau nei tikejausi smile.gif Skauda net maziau,nei skaudejo esant uzdegimui.
Tik vat klausimas kyla del paskirtu vaistu nuo kresejimo pradaxa.Ar juos butina vartoti? Visom po operacijos juos israso,idomu? Nes as mankstinu koja labai daznai, vaikstau irgi daznokai,tai,tarsi kraujas neuzsistovi... O as dukryte dar maitinu 1 karta dienoje,o su jais draudziama zindyti. Parasiau laiska gyd.,tai lauksiu ats dabar. Juos reiktu gerti nuo ryt.. Tai,jei reikes pradet gert,teks nutraukt maitinima ir smarkiai papurtyt kisenes... Siaubingai brangus jie sad.gif

super thumbup.gif kaip gera skaityt, kai po keliu dienu, o jau viskas neblogai sekasi.
Atsakyti
QUOTE(varlius @ 2011 08 01, 11:24)
Negirdėjau, kad kas po šios operacijos būtų vartojęs vaistus nuo krešėjimo... g.gif Juk ne gulintis ligonis esate, o jei, kaip sakote, daug judat, tai tikrai nemanau, kad būtina, juk prieš operaciją darėtės kraujo tyrimus, tai jie turbūt buvo geri? Tuo labiau jei maitinat kūdikį ir dėl to tektų nutraukt...
Nebent pas jus kojose kokie labai iššokę venų mazgai matytųsi, bet turbūt taip nėra?... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristigri @ 2011 08 01, 14:02)
Negirdėjau, kad kas po šios operacijos būtų vartojęs vaistus nuo krešėjimo...  g.gif  Juk ne gulintis ligonis esate, o jei, kaip sakote, daug judat, tai tikrai nemanau, kad būtina, juk prieš operaciją darėtės kraujo tyrimus, tai jie turbūt buvo geri? Tuo labiau jei maitinat kūdikį ir dėl to tektų nutraukt...
Nebent pas jus kojose kokie labai iššokę venų mazgai matytųsi, bet turbūt taip nėra?...  g.gif

Tai va,kad ir tyrimai geri, ir su venom jokiu problemu,ir neguliu kiaura diena toli grazu. Todel ir suabejojau del tu vaistu, ypac,kai irgi isgirdau pirmakart apie juos po sios operacijos. Be to, po operacijos gyd ir sake, kad privalo juos profilaktikai israsyt. Ir lyg uzsimine,kad neprivaloma juos gert, o as tiek simtu klausimu turejau, tiek issiblaskius buvau, kad kazkaip nepasidomejau placiau kas, kaip ir kodel. Dabar parasiaus jam el. laiska ir laukiu ats.
Atsakyti