Įkraunama...
Įkraunama...

Kojos nykščio kaulinė išauga

Sveikos, mielosios smile.gif Kazkaip aprimo sita temele... O ma cia va toks klausimas iskilo: ar po operacijos didysis pirrtukas taip visai tiesus palieka? Ar buna, kad ttoks kiek pakrypes lieka? Pas man jis kiek pakrypes... Gal ne iki galo istiesino... Nors, rentgene matosi, kad tas kauliukas nuo to sanariuko kur sutvarke iki kito, - tieus, o jau nuo jo, tas, kur pirsto kauliukas - pakrypes kiek. Antradieni jau varau pas gyd pasirodyti, tai pasiklausiu, tik, idomu, ar yra kam nors kaip man smile.gif
Atsakyti
Sveikos, kas dirbate, kiek laiko po šios operacijos duoda biuletenį?
Papildyta:
QUOTE(Faustina2000 @ 2011 07 24, 23:20)
perskaiciau visa tema ir baisu pasidare koks ilgas laikas po operacijos but su biuleteniu doh.gif pas mane darbe turbut ir is darbo atleistu  doh.gif maniau, kad menuo, tai kazkaip imanoma suderinti, bet cia 2 menesiai arba net 3. Liudna, nes man sansu jokiu, o vienai kojai reikia  verysad.gif

jau randu atsakyma - kad trys mėn.
ar jų pakanka? po to einasi į darbą?
Papildyta:

QUOTE(paprikutė @ 2011 06 19, 11:08)
mano prosenelė taip darė sau ir  sakydavo taip daryti mano mamai. Na kiek mama pasakojo, tai sakė stabdė tiesiog iškrypimą, bet, kad pilnai išgyti tai vargu ar išgytų. Mano močiutė sau taip tepė irgi, bet pšššš...... nieko jai nepadėjo, kokie buvo tokie ir liko, baisūs iškrypę. Aš jau tai 100 proc. paveldėjau, žinojau tą budą su jodu, bet nebandžiau, neturiu aš tiems tepliojimams laiko ir noro  blush2.gif tai net  kažkaip nebaisu buvo gultis po peiliu biggrin.gif

Po operacijos jau 3 mėn., bet man vistiek koja patinus, o jeigu daugiau dieną pajudu, tai vakare išvis kaip bulka  unsure.gif Įdomu iki rudens apmažės tie tynimai ar nelabai  unsure.gif Neįlysiu gi į jokius batus  hihihi.gif

na ir kaip koja?
Atsakyti
Sveikutės smile.gif Paskaitinėjau, pamaniau, gal gausiu patarimų unsure.gif
Pas mano dukrą (jai 20) gana staiga (per kokį nepilną pusmetį) išryškėjo nykščio kauliukas (ir į šoną, ir į viršų). Nėra dar didelis, aš jį pastebėjau pirmiau nei ji pati, bet vis tik yra.
Įdomiausia (bent jau man), tai, kad nykštis jos neiškrypęs, visiškai tiesus. Absoliučiai. O yra tik tas kauliukas, lyg būtų ant jo kažkas tiesog užaugę. Gydytoja nusiuntė pas ortopedą, ortopedas paporino girdėtą dainelę: paveldimumas, smailūs batai, gal kiek plokščiapėdystė dar (pasisakė vaikystėje daug metų nešiojusi supinatorius), todėl krypsta... Nu, kad niekas nekrypsta, man tas jos pirštas net per daug tiesus, tokis atskirai nuo kitų net; jokių aukštakulnių ar smailių batų ji gyvenime nedėvi (nebent kokis balius kada buvęs), paveldėti lyg irgi neturi nuo ko - nei mano, nei mano tėvai, nei vyro giminėj niekas jokių kauliukų neturi. Jai jis neskauda. Bet, nu, apmaudu, jauna mergina, o pėda - va, kaip. Be to, neramu, jei jis augs dar ir dar? O ką daryti, apart galimos oreracijos ateity, niekas nepasakė, nes nemato jokios didelės problemos unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atogrąža: 08 rugsėjo 2011 - 19:28
QUOTE(Atogrąža @ 2011 09 08, 20:25)
Sveikutės  smile.gif Paskaitinėjau, pamaniau, gal gausiu patarimų  unsure.gif
Pas mano dukrą (jai 20) gana staiga (per kokį nepilną pusmetį) išryškėjo nykščio kauliukas (ir į šoną, ir į viršų). Nėra dar didelis,  aš jį pastebėjau pirmiau nei ji pati, bet vis tik yra.
Įdomiausia (bent jau man), tai, kad nykštis jos neiškrypęs, visiškai tiesus. Absoliučiai. O yra tik tas kauliukas, lyg būtų ant jo kažkas tiesog užaugę. Gydytoja nusiuntė pas ortopedą, ortopedas paporino girdėtą dainelę: paveldimumas, smailūs batai, gal kiek plokščiapėdystė dar (pasisakė vaikystėje daug metų nešiojusi supinatorius), todėl krypsta... Nu, kad niekas nekrypsta, man tas jos pirštas net per daug tiesus, tokis atskirai nuo kitų net; jokių aukštakulnių ar smailių batų ji gyvenime nedėvi (nebent kokis balius kada buvęs), paveldėti lyg irgi neturi nuo ko - nei mano, nei mano tėvai, nei vyro giminėj niekas jokių kauliukų neturi. Jai jis neskauda. Bet, nu, apmaudu, jauna mergina, o pėda - va, kaip. Be to, neramu, jei jis augs dar ir dar? O ką daryti, apart galimos oreracijos ateity, niekas nepasakė, nes nemato jokios didelės problemos  unsure.gif

Patarčiau apsilankyti pas dar vieną, gerą ortopedą ir jam tap viską išdėstyti kaip čia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(varlius @ 2011 08 26, 14:18)
Sveikos, mielosios smile.gif Kazkaip aprimo sita temele... O ma cia va toks klausimas iskilo: ar po operacijos didysis pirrtukas taip visai tiesus palieka? Ar buna, kad ttoks kiek pakrypes lieka? Pas man jis kiek pakrypes... Gal ne iki galo istiesino... Nors, rentgene matosi, kad tas kauliukas nuo to sanariuko kur sutvarke iki kito, - tieus, o jau nuo jo, tas, kur pirsto kauliukas - pakrypes kiek. Antradieni jau varau pas gyd pasirodyti, tai pasiklausiu, tik, idomu, ar yra kam nors kaip man smile.gif

Man irgi buvo nerimo, bet mano chirurgas pasake, jog jis visai tiesus neturi likti mirksiukas.gif Tai skaitosi didziausia komplikacija, jei jis tiesus, kaip pagalys.
Atsakyti
Sveiki visi,
As spalio 12 operuosius koja.Norejau jusu pasiteirauti gal kas operavosi koja Lazdynu ligoninej?gal kokiu atsiliepimu turir?Ar mokejot daktarui kiek nors?Prasau atsakykit blush2.gif smile.gif
Atsakyti
Laba diena,
man Lazdynų ligoninėj abi kojas operavo gydytojas Janavičius. Esu patenkinta ir ligonine, ir gydytojo darbu, ir rezultatu. Taigi, pirmyn mirksiukas.gif Viskas bus gerai 4u.gif

QUOTE(juka0368 @ 2011 10 03, 15:21)
Sveiki visi,
As spalio 12 operuosius koja.Norejau jusu pasiteirauti gal kas operavosi koja Lazdynu ligoninej?gal kokiu atsiliepimu turir?Ar mokejot daktarui kiek nors?Prasau atsakykit blush2.gif  smile.gif

Atsakyti
QUOTE(smėlė @ 2011 10 03, 15:38)
Laba diena,
  man Lazdynų ligoninėj abi kojas operavo gydytojas Janavičius. Esu patenkinta ir ligonine, ir gydytojo darbu, ir rezultatu. Taigi, pirmyn  mirksiukas.gif  Viskas bus gerai  4u.gif

o tu kiek nors mokejei pinigeliu?
Atsakyti
QUOTE(juka0368 @ 2011 10 03, 15:51)
o tu kiek nors mokejei pinigeliu?

ir ar iskarto paleidzia ar dar para laiko palatoj?
Atsakyti
QUOTE(juka0368 @ 2011 10 03, 16:08)

Nakciai palieka, kita diena paleidzia.
Gydytojui duoti ar neduoti - tai kiekvieno asmeninis reikalas. Jei kas nori ar gali - duoda. Jei negali - neduoda. Rezultatui tai itakos netures. Gal demesio daugiau gausi, o koja tau greiciau nesugys. Senoje temoje buvo daug apie tai diskutuota, netingek paieskot mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal dar kas gali pasidalynti operacijom lazdynu ligoninej? blush2.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(juka0368 @ 2011 10 03, 16:08)

Labas,
atsilyginau gydytojui, bet, manau, tai neturėjo įtakos jo darbui ir kokybei. Taigi, manau, jei tau tai nepriimtina arba neturi pinigėlių, tai ir neišlaidauk blush2.gif
Palaiko per naktį palatoj ir, jei viskas gerai, perriša ryte ir paleidžia namo.
Būk drąsi, gerai nusiteikusi ir pasiruošk daug laiko skirti sau, ko tu ir nusipelnei 4u.gif
Atsakyti