Įkraunama...
Įkraunama...

Pamergių apranga

QUOTE((ne)eiline @ 2010 01 29, 15:54)
O aš pamergių noriu. Bet jei atsiras kokia nors, kuri rodys ožius ir nenorės draugiškai ieškot kompromisų, gražiai pasiūlysiu būt ne pamerge, o paparstu svečiu.
Tikrai neliepsiu vienaip ak kitaip rengtis, nesiožiuosiu ir nediktuosiu savo užgaidų. Turiu tik norą, kad pamergių suknelių medžiaga būtų vienoda ir manau, kad tai nėra labai jau didelė užgaida. Tikrai galima surast bendrą sprendimą.

na, manau, kad geriausia mintis ir yra vienodos medziagos sukneles, o ilgis-modelis pagal figuras. Tik aisku, tokiu atveju jau reik ieskot siuveju ir panasiai, biski vargelis, bet... biggrin.gif
Atsakyti
Pakeitus medžiagą (pvz į satiną) visai kitaip atrodytų...
Atsakyti
na man tai is esmes nieko nekeistu,yra tos pamerges,ar ne ax.gif bet kaip is drauges atimt ta malonuma buti pamerge schmoll.gif ji jau taip seniai svajoja biggrin.gif tiesa,vestuves daromes sau,bet nereiskia,kad neturi kreipti demesio i kitus.jei ziuresi tik saves,tai dviese jas ir svesi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Deimantuke33 @ 2010 01 29, 16:41)
na man tai is esmes nieko nekeistu,yra tos pamerges,ar ne  ax.gif  bet kaip is drauges atimt ta malonuma buti pamerge  schmoll.gif  ji jau taip seniai svajoja  biggrin.gif  tiesa,vestuves daromes sau,bet nereiskia,kad neturi kreipti demesio i kitus.jei ziuresi tik saves,tai dviese jas ir svesi  mirksiukas.gif

g.gif kazinau, as vis maniau, kad pamerges yra jaunosios noras, o ne draugiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Deimantuke33 @ 2010 01 29, 17:41)
na man tai is esmes nieko nekeistu,yra tos pamerges,ar ne  ax.gif  bet kaip is drauges atimt ta malonuma buti pamerge  schmoll.gif  ji jau taip seniai svajoja  biggrin.gif  tiesa,vestuves daromes sau,bet nereiskia,kad neturi kreipti demesio i kitus.jei ziuresi tik saves,tai dviese jas ir svesi  mirksiukas.gif

Šiaip pamergės tikrai yra jaunosios noras.
Pamergės ir pabroliai yra jaunųjų palyda, o ne šiaip draugių užgaida būti pamerge.
Jei buvimas pamerge sutelpa į tai, kad stovi už jaunosios ir esi su ypatingesne suknele, nei kiti svečiai ir puokšte, tai tada nereikia tų pamergių visai...
Papildyta:
QUOTE(Amade @ 2010 01 29, 17:00)
na, manau, kad geriausia mintis ir yra vienodos medziagos sukneles, o ilgis-modelis pagal figuras. Tik aisku, tokiu atveju jau reik ieskot siuveju ir panasiai, biski vargelis, bet...  biggrin.gif

aš va taip ir galvoju. Tikrai nesiruošiu verst rengtis vienodom sukniom.
Atsakyti
QUOTE((ne)eiline @ 2010 01 29, 16:46)
Šiaip pamergės tikrai yra jaunosios noras.
Pamergės ir pabroliai yra jaunųjų palyda, o ne šiaip draugių užgaida būti pamerge.
Jei buvimas pamerge sutelpa į tai, kad stovi už jaunosios ir esi su ypatingesne suknele, nei kiti svečiai ir puokšte, tai tada nereikia tų pamergių visai...

drinks_cheers.gif nes tas draugiu noras buti pamerge turbut ir yra labiausiai noras buti bent jau NR2 po nuotakos. Ir paskui pasakotis kitoms draugems, kad buvo pamergemis, nes juk vis tiek sustriau skamba zodis pamerge nei tiesiog svecias biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Amade @ 2010 01 29, 17:52)
drinks_cheers.gif nes tas draugiu noras buti pamerge turbut ir yra labiausiai noras buti bent jau NR2 po nuotakos. Ir paskui pasakotis kitoms draugems, kad buvo pamergemis, nes juk vis tiek sustriau skamba zodis pamerge nei tiesiog svecias  biggrin.gif

Nesupykit, bet šiek tiek juokingas požiūris. Gali ten jos skaičiuotis kaip nori, kelinta ten kuri už manęs stovės, bet aš vsitiek laikausi nuomonės, kad pamergė - pareigos, o ne šiaip statusas, kuriuo giriesi.
Mano vyriausioji pamergė bus mano sesutė. Va galiu džiaugtis. Tikrai žinau, kad jinai galvos ne apie tai, kad pirms po manęs stovi, o apie tai, kaip man padėti. Ji džiaugsis kartu su manim. O ne džiaugsis tuo, kad yra pamergė.
Va
Papildyta:
Štai dar pasigrožėt:

[attachmentid=192309] [attachmentid=192310]

[attachmentid=192311] [attachmentid=192312]

[attachmentid=192313] [attachmentid=192314]
Atsakyti
visiskai pritariu (ne) eiliniai 4u.gif man tai pamerge,nera jaunosios noras,o abieju noras pasidalinti dziaugsmu,supratimas ir pan ax.gif o jei ateina kazkieno ,,drauge'' su geresne ar balta suknele,tai cia jau nepavadinciau drauge schmoll.gif pvz zinau viena ivyki,kai atejus i vestuves jaunoji pareiske,kad dabar visi darys ta,ka ji pasakys ir taip,kaip ji pasakys ir kad ji cia svarbiausia doh.gif (visiems jau ir taip aisku,kad ji ta diena svarbiausia,taciau nereiskia,kad visi turi buti kazkoki zemesni) schmoll.gif as pvz noreciau,kad ta diena butu linksma ne tik man,mano antrai pusei,bet ir mano draugam 4u.gif ir nevilkciau ju priverstinai i kazkokias sukneles,nenori-nereik mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Deimantuke33: 29 sausio 2010 - 18:14
QUOTE(Amade @ 2010 01 29, 17:52)
drinks_cheers.gif nes tas draugiu noras buti pamerge turbut ir yra labiausiai noras buti bent jau NR2 po nuotakos. Ir paskui pasakotis kitoms draugems, kad buvo pamergemis, nes juk vis tiek sustriau skamba zodis pamerge nei tiesiog svecias  biggrin.gif

Sakinys gerai nuskambėjo. Tiksliau juokingai ir vaikiškai. Sakyčiau labiausiai dar galėtų būti taikytinas paauglėms merginoms, dalyvaujančioms pirmą kartą tokio pobūdžio šventėje. Nežinau kaip kitos, tačiau man nebuvo nei šilta, nei šalta nuo to, kelinta pamerge pagal eilę mane išrinko jaunieji stovėti už savęs. Jokia aš ten NR.1 ar NR.2 nesijaučiau ir net nenorėjau pranokti jaunosios. Svarbiausia, kad aš kitų vestuvėse niekada nebuvau apvilkta "maišu", ar tragiška, pūsta, blizgančia suknele, vilkėjau tai kas man buvo gražu, priimtina ir tinkama. Ir dar - jokių jaunosios klykavimų neišgirdau...

Apskritai, mano nuomone, dabar pamergės nelabai kokią reikšmę ir turi (na išskyrus, kai jose dalyvauja artimas asmuo - sesuo, pusseserė ar geriausia draugė) daugiau kaip gražus (arba ne) nuotraukų aksesuaras jauniesiems. Išvis, paskutinėse dalyvautose vestuvėse nemačiau, kad vyriausioji pamergė atliktų kokias tai ypatingas pareigas, visos kitos darėme tą patį ką ir ji - padėjom jaunajai apsirengti, taisytis suknelę, kai prireikdavo, laikyti puokštes, gėles ir t.t.
Ir niekas čia dabar per daug nesusireikšmina tuo "statusu".
Atsakyti
QUOTE(Deimantuke33 @ 2010 01 29, 19:11)
visiskai pritariu (ne) eiliniai   4u.gif  man tai pamerge,nera jaunosios noras,o abieju noras pasidalinti dziaugsmu,supratimas ir pan  ax.gif  o jei ateina kazkieno ,,drauge'' su geresne ar balta suknele,tai cia jau nepavadinciau drauge  schmoll.gif  pvz zinau viena ivyki,kai atejus i vestuves jaunoji pareiske,kad dabar visi darys ta,ka ji pasakys ir taip,kaip ji pasakys  ir kad ji cia svarbiausia  doh.gif  (visiems jau ir taip aisku,kad ji ta diena svarbiausia,taciau nereiskia,kad visi turi buti  kazkoki zemesni)  schmoll.gif  as pvz noreciau,kad ta diena butu linksma ne tik man,mano antrai pusei,bet ir mano draugam  4u.gif  ir nevilkciau ju priverstinai i kazkokias sukneles,nenori-nereik  mirksiukas.gif

Tai va. Bet kai kažkas išsakė nuomonę, kad pamergė gi yra pirma po nuotakos ir kokia jinai svarbi... Nu žodžių trūksta.
Tai yra 2 žmonių šventė ir joje būna giminės, draugai, kuriuos tie 2 žmonės nori matyti, su kuriais nori dalintis savo švente.
Papildyta:
QUOTE(Blondie* @ 2010 01 29, 20:35)
Sakinys gerai nuskambėjo. Tiksliau juokingai ir vaikiškai. Sakyčiau labiausiai dar galėtų būti taikytinas paauglėms merginoms, dalyvaujančioms pirmą kartą tokio pobūdžio šventėje. Nežinau kaip kitos, tačiau man nebuvo nei šilta, nei šalta nuo  to, kelinta pamerge pagal eilę mane išrinko jaunieji stovėti už savęs. Jokia aš ten NR.1 ar NR.2 nesijaučiau ir net nenorėjau pranokti jaunosios. Svarbiausia, kad aš kitų vestuvėse niekada nebuvau apvilkta "maišu", ar tragiška, pūsta, blizgančia suknele, vilkėjau tai kas man buvo gražu, priimtina ir tinkama. Ir dar - jokių jaunosios klykavimų neišgirdau...

Apskritai, mano nuomone, dabar pamergės nelabai kokią reikšmę ir turi (na išskyrus, kai jose dalyvauja artimas asmuo - sesuo, pusseserė ar geriausia draugė) daugiau kaip gražus (arba ne) nuotraukų aksesuaras jauniesiems. Išvis, paskutinėse dalyvautose vestuvėse nemačiau, kad vyriausioji pamergė atliktų kokias tai ypatingas pareigas, visos kitos darėme tą patį ką ir ji - padėjom jaunajai apsirengti, taisytis suknelę, kai prireikdavo, laikyti puokštes, gėles ir t.t.
Ir niekas čia dabar per daug nesusireikšmina tuo "statusu".

Kad juokinga tai jau tikrai. Va kaip viską supaprastinam. doh.gif
Dėl pamergių man atrodo, kad jos turi vykdyti tas pareigas. Kam tada jos reikalingos?
Kaip gali būti vyriausia pamergė, kuri nieko nedaro?
Tai jokia jinai pamergė - jinai paprastas svečias.
Papildyta:
[attachmentid=192338]Čia dar pasigrožėjimui:

[attachmentid=192335] [attachmentid=192336]

[attachmentid=192337]
Atsakyti
QUOTE((ne)eiline @ 2010 01 29, 21:38)
Kad juokinga tai jau tikrai. Va kaip viską supaprastinam.  doh.gif
Dėl pamergių man atrodo, kad jos turi vykdyti tas pareigas. Kam tada jos reikalingos?
Kaip gali būti vyriausia pamergė, kuri nieko nedaro?
Tai jokia jinai pamergė - jinai paprastas svečias.

Aš tai išvis jų neturėsiu, tai ir nepergyvenu, vienu rūpesčiu mažiau rolleyes.gif
Kiek mačiau savo akimis, piršlienės indėlis per vestuves buvo daug didesnis, nei bet kurios iš pamergių. O ta vyriausioji pamergė buvo (ir yra) geriausia jaunosios draugė. Mano nuomone, pamergės vis dar išlikę, nes daug kas vestuves švenčia pagal tradicijas, visiškai neįsigilinę į jų reikšmę. Juk mes, lietuviai, taip pat daug papročių perėmę, nukopijavę iš svečių šalių rolleyes.gif

Jeigu gilinantis plačiau, tai kokios yra tikrosios pamergių pareigos mastau.gif na kiek žinau vyriausioji turėtų daugiau padėti jaunajai (juk jai antrąją dieną persegamas nuometas, turi stengtis hihihi.gif hihihi.gif ) o visos kitos dažniausiai lieka nuošaly...
Atsakyti
QUOTE(Blondie* @ 2010 01 29, 22:37)
Aš tai išvis jų neturėsiu, tai ir nepergyvenu, vienu rūpesčiu mažiau  rolleyes.gif
Kiek mačiau savo akimis, piršlienės indėlis per vestuves buvo daug didesnis, nei bet kurios iš pamergių. O ta vyriausioji pamergė buvo (ir yra) geriausia jaunosios draugė. Mano nuomone, pamergės vis dar išlikę, nes daug kas vestuves švenčia pagal tradicijas, visiškai neįsigilinę į jų reikšmę. Juk mes, lietuviai, taip pat daug papročių perėmę, nukopijavę iš svečių šalių  rolleyes.gif

Jeigu gilinantis plačiau, tai kokios yra tikrosios pamergių pareigos  mastau.gif na kiek žinau vyriausioji turėtų daugiau padėti jaunajai (juk jai antrąją dieną persegamas nuometas, turi stengtis  hihihi.gif  hihihi.gif ) o visos kitos dažniausiai lieka nuošaly...

Uoj tų pareigų kiek... begalė. Ir ne tik vyriausiai smile.gif
Man tai atrodo, kad nereikia iš tradicijų tyčiotis ar jų iškraipyt...
Atsakyti