QUOTE(Deimantuke33 @ 2010 01 29, 19:11)
visiskai pritariu
(ne) eiliniai 
man tai pamerge,nera jaunosios noras,o abieju noras pasidalinti dziaugsmu,supratimas ir pan

o jei ateina kazkieno ,,drauge'' su geresne ar balta suknele,tai cia jau nepavadinciau drauge

pvz zinau viena ivyki,kai atejus i vestuves jaunoji pareiske,kad dabar visi darys ta,ka ji pasakys ir taip,kaip ji pasakys ir kad ji cia svarbiausia

(visiems jau ir taip aisku,kad ji ta diena svarbiausia,taciau nereiskia,kad visi turi buti kazkoki zemesni)

as pvz noreciau,kad ta diena butu linksma ne tik man,mano antrai pusei,bet ir mano draugam

ir nevilkciau ju priverstinai i kazkokias sukneles,nenori-nereik
Tai va. Bet kai kažkas išsakė nuomonę, kad pamergė gi yra pirma po nuotakos ir kokia jinai svarbi... Nu žodžių trūksta.
Tai yra 2 žmonių šventė ir joje būna giminės, draugai, kuriuos tie 2 žmonės nori matyti, su kuriais nori dalintis savo švente.
Papildyta:
QUOTE(Blondie* @ 2010 01 29, 20:35)
Sakinys gerai nuskambėjo. Tiksliau juokingai ir vaikiškai. Sakyčiau labiausiai dar galėtų būti taikytinas paauglėms merginoms, dalyvaujančioms pirmą kartą tokio pobūdžio šventėje. Nežinau kaip kitos, tačiau man nebuvo nei šilta, nei šalta nuo to, kelinta pamerge pagal eilę mane išrinko jaunieji stovėti už savęs. Jokia aš ten NR.1 ar NR.2 nesijaučiau ir net nenorėjau pranokti jaunosios. Svarbiausia, kad aš kitų vestuvėse niekada nebuvau apvilkta "maišu", ar tragiška, pūsta, blizgančia suknele, vilkėjau tai kas man buvo gražu, priimtina ir tinkama. Ir dar - jokių jaunosios klykavimų neišgirdau...
Apskritai, mano nuomone, dabar pamergės nelabai kokią reikšmę ir turi (na išskyrus, kai jose dalyvauja artimas asmuo - sesuo, pusseserė ar geriausia draugė) daugiau kaip gražus (arba ne) nuotraukų aksesuaras jauniesiems. Išvis, paskutinėse dalyvautose vestuvėse nemačiau, kad vyriausioji pamergė atliktų kokias tai ypatingas pareigas, visos kitos darėme tą patį ką ir ji - padėjom jaunajai apsirengti, taisytis suknelę, kai prireikdavo, laikyti puokštes, gėles ir t.t.
Ir niekas čia dabar per daug nesusireikšmina tuo "statusu".
Kad juokinga tai jau tikrai. Va kaip viską supaprastinam.
Dėl pamergių man atrodo, kad jos turi vykdyti tas pareigas. Kam tada jos reikalingos?
Kaip gali būti vyriausia pamergė, kuri nieko nedaro?
Tai jokia jinai pamergė - jinai paprastas svečias.
Papildyta:
[attachmentid=192338]Čia dar pasigrožėjimui:
[attachmentid=192335] [attachmentid=192336]
[attachmentid=192337]