QUOTE(zebra @ 2009 03 26, 09:28)
Biskvitui:
6 kiaušiniai
200gr cukraus
200gr miltų( karališkus dėjau)
50 kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių.
Kremui:
450gr grietinėlės
4 šaukštai cukraus
200 gr šokolado
tirpios kavos truputį ( aš pagal skonį dėjau)
vanilino
graikiškų riešutų
Baltymus iplakti su cukrumi,po vieną supilti trynius ,išmaišyti.Persijoti miltus su kepimo milteliais ir kakava,supilti į kiaušinių masę,permaišyti mentele ir supilti tešlą į formą.Kepti apie 40-50 min.Biskvitą gerai ataušinti,perpjauti į tris dalis.( man gavosi 4 perpjovimai,1 galima trupiniams panaudot)
Kremui išplakti grietinėlę,šokoladą ištirpinti,truputį ataušinti ir supilt į grietinėlę.Supilti kavą ( aš tirpinau su trupučiu vandens).Sudėt riešutus.
Biskvito receptas pagal Glace.Ir juos reikia sulaistyt,aš nemažai sulaisčiau,kad drėgni būtu.
Jau šiandien ragavom.Sakė skanus,šokoladinis.
Merginos padėkit- pirmą kart gyvenime panuoju PATI kept tortą sūnaus gimtadieniui, tai noriu pasipraktikuot. SOS, bijau pridaryt nesąmonių, gal padėsit...?
pasirinkau šį receptuką nes pasirodė nesudėtingas kaip naujokei, plius mėgstu šokoladą.Jei klystu paprotinkit.
Dabar norėjau paklaust ką reikšia ,,sulaistyt " biskvitus?

Kuo, kaip, kada?
Kitas klausimas, ar į skardą reikia tiest kokį sviestinį popierių ar ką...? gal patept kažkuo kad tas blynas neprikibtų?(planuoju kepti paaukštintoj orkaitės skardoj kad tortas būtų kvadratinis ir didelis, nes standartinės formos svečiam bus per mažai).
Kokioj temp. ir kiek laiko kepa blynas?
Paskui dar paklausinėsiu, iš anksto sory už kvailus ir primityvius klausimus

Bet iki šiol pagrindinis mano skanėstas yra tinginys, tai tortas man kažkas kosminio