Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(Rasma @ 2010 02 19, 12:18)
Logiškai paaiškinama - dažniausiai vyno sudėtyje yra sulfitų. Ar baltas, ar raudonas jokio skirtumo. Sulfitai sukelia ne tik pseudoalergijas, bet ir 'kitos dienos' galvos skausmą arba mieguistumą išgėrus vyno.  Ypač jei vynas geriamas su pikantiškais išlaikytais sūriais, nes pastarieji dar labiau sustiprina sulfitų poveikį.
Neveltui privaloma ženklinime nurodyti ar vyne yra sulfitų.

Kas mėgsta vyną ir dėl minėtų priežasčių negali jo gerti, tai nereiškia, kad netinka pats vynas kaip produktas. 'Ekologišką' vyną greičiausiai galėtų gerti su pasimėgavimu, nes jame sulfitų nebus.

Viskas logiskai paaiskinama.O vyna as dazniausiai geriu ekologiska mirksiukas.gif
Paradkosas toks, kad nuo ekologisko vyno as visada apgirstu daug greiciau nei nuo neekologisko... Jau net draugai juokiasi- tai atsivezei vel ekologisko? Duok ir mums, nes jis labai linksmas biggrin.gif Nuo vienos taures 200 ml jau bunu linksma kaip reikalas biggrin.gif , daugiau nelabai ir reikia...
Skirtuma jauciu tik nuo labai gero sauso vyno ir nuo nelabai gero...O eko ar ne eko manes neveikia- skauda ta galva vienodai.
Tarp balto ir raudono vyno yra skirtumas didelis- bet tema ne apie alkoholi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 19 vasario 2010 - 11:31
QUOTE(Diva:) @ 2010 02 19, 11:24)
Tarp balto ir raudono vyno yra skirtumas didelis

Jokio. Subjektyvūs pojūčiai....nusakomi skoniu, kvapu, spalva ir poveikiu sukeliant apsvaigimą. Org-mui jis yra tiesiog alkoholis. Nepaisant visų tų išliaupsintų raudonajame vyne esančių 'gerųjų medžiagų'. Pamažu visi tie 'gerumai' bus paneigti, nes iš tikrųjų žala nusveria naudą.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 02 19, 12:39)
Jokio. Subjektyvūs pojūčiai....nusakomi skoniu, kvapu, spalva ir poveikiu sukeliant apsvaigimą. Org-mui jis yra tiesiog alkoholis. Nepaisant visų tų išliaupsintų raudonajame vyne esančių 'gerųjų medžiagų'. Pamažu visi tie 'gerumai' bus paneigti, nes iš tikrųjų žala nusveria naudą.

Raudonas vynas kaip tik yra "sunkesnis" - nematau jo gerumo , lyginant su baltu g.gif.Ir nenoriu pasakyti, kad reikia gerti vyna ar degtine- geriausia aplamai negerti- ka as sekmingai ir darau- kalbejau apie pavienius atvejus, kai uzsimanau raudono vyno...
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 02 19, 11:18)
Logiškai paaiškinama - dažniausiai vyno sudėtyje yra sulfitų. Ar baltas, ar raudonas jokio skirtumo. Sulfitai sukelia ne tik pseudoalergijas, bet ir 'kitos dienos' galvos skausmą arba mieguistumą išgėrus vyno.  Ypač jei vynas geriamas su pikantiškais išlaikytais sūriais, nes pastarieji dar labiau sustiprina sulfitų poveikį.
Neveltui privaloma ženklinime nurodyti ar vyne yra sulfitų.

Kas mėgsta vyną ir dėl minėtų priežasčių negali jo gerti, tai nereiškia, kad netinka pats vynas kaip produktas. 'Ekologišką' vyną greičiausiai galėtų gerti su pasimėgavimu, nes jame sulfitų nebus.

drinks_cheers.gif ta pati norejau sakyt apie sulfitus, o alergizuojanti jo poveiki praeita vasara "isbandziau" ant savo vyro lotuliukas.gif vaizdelis buvo ziaurus doh.gif ir tik po menesio susiorentavom, kai pamatem ant butelio uzrasyta "sudetyje yra sulfitu"
uztikau, kad sulfitu yra ir Martinyje, blyn as taip ji megstu ...alkoholio beveik nevartoju ale kartais palaizau...o be sulfitu vynas prie visu vynu buna? kaip nors isskirtinai pazymetas?? Diva koki geri? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2010 02 19, 14:45)
drinks_cheers.gif ta pati norejau sakyt apie sulfitus, o alergizuojanti jo poveiki praeita vasara "isbandziau" ant savo vyro  lotuliukas.gif vaizdelis buvo ziaurus  doh.gif ir tik po menesio susiorentavom, kai pamatem ant butelio uzrasyta "sudetyje yra sulfitu"
uztikau, kad sulfitu yra ir Martinyje, blyn as taip ji megstu ...alkoholio beveik nevartoju ale kartais palaizau...o be sulfitu vynas prie visu vynu buna? kaip nors isskirtinai pazymetas?? Diva koki geri?  biggrin.gif

Mylimojo vyno neturiu , nes nevartoju pastoviai, o siaip nulekiu i Akropolio vynu parduotuve- ten yra Eko vynu nuo 25 lt iki ir t.t. biggrin.gif - tai vat pagal kaina koks buna iki 30 lt. Negaliu sau leisti vyno uz 100 lt siaip sau prie zidinio beseda biggrin.gif .
PC irgi yra eko- atskirai buna sudeti- ziuriu kad kaina nesikandziotu, o kazkokio labai jau mylimo ir atrastojo tikrai neturiu smile.gif
Is ne eko tai man patinka sodrus, pilni skonio,kvapo ir sulfitu raudoni Ciles vynai biggrin.gif - kita diena puslavone...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 19 vasario 2010 - 14:44
Vyno be sulfitų nelabai įsivaizduoju. Sulfitai kaip koncervantai naudojami nuo neatmenamų laikų. Kitaip vynuogės prarūgtų dar nepasiekusios vyno gamyklos. Tad vynas be sulfitų gali būti tik iš mažų vynuogynų, kur vynuogynai ir gamykla yra šalia.
Bet galvą skauda ne vien dėl sulfitų. Raudonas vynas labai praplečia kraujagysles, tad daugiau kraujo priplūsta į galvą. Aš raudoną vyną galiu gerti iki kokių 14-15 val., jei vėliau man ryte skauda galvą. Baltą vyną galiu gerti kada noriu ir kiek noriu, jokiių pojūčių ryte. Nors jie irgi su sulfitais.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 02 19, 16:18)
Vyno be sulfitų nelabai įsivaizduoju. Sulfitai kaip koncervantai naudojami nuo neatmenamų laikų. Kitaip vynuogės prarūgtų dar nepasiekusios vyno gamyklos. Tad vynas be sulfitų gali būti tik iš mažų vynuogynų, kur vynuogynai ir gamykla yra šalia.
Bet galvą skauda ne vien dėl sulfitų. Raudonas vynas labai praplečia kraujagysles, tad daugiau kraujo priplūsta į galvą. Aš raudoną vyną galiu gerti iki kokių 14-15 val., jei vėliau man ryte skauda galvą. Baltą vyną galiu gerti kada noriu ir kiek noriu, jokiių pojūčių ryte. Nors jie irgi su sulfitais.

Taip, raudonas vynas yra "sunkesnis" - nuo balto taip nebuna...Bet ka darysi, jei kartais uzplaukia,kad reikia biggrin.gif ...
Del sulfitu, neatskreipiau demesio tiesa sakant niekada- paziuresiu kada ka raso ant eko vynu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 19 vasario 2010 - 15:25
QUOTE(Diva:) @ 2010 02 19, 16:24)
Taip, raudonas vynas yra "sunkesnis"  - nuo balto taip nebuna...Bet ka darysi, jei kartais uzplaukia,kad reikia biggrin.gif  ...
Del sulfitu, neatskreipiau demesio tiesa sakant niekada- paziuresiu kada ka raso ant eko vynu...

Pasiskaičiau straipsnį apie sulfitus, tai kaip supratau - jų vyne būna nedidelis kiekis, pats konservantas yra senai naudojamas, kaip actas, druska ir pan., gali pakenkti jam alergiškiems žmonėms, o kaip nealergiškiems? Eisiu ir aš paskaitinėsiu eko vynų etiketes, ar jų ten yra.
Neseniai atradau natūralų obuolių sidrą (prancūzišką, pirkau Maximoj, išpilstytas į butelius kaip šampano), - skonis kaip prarugusių obuolių sulčių. Kažkaip paskutiniu metu jis man patapo skaniausiais gėrimas ir nurungė vynus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rkatyte @ 2010 02 19, 16:50)
Neseniai atradau natūralų obuolių sidrą (prancūzišką, pirkau Maximoj, išpilstytas į butelius kaip šampano), - skonis kaip prarugusių obuolių sulčių. Kažkaip paskutiniu metu jis man patapo skaniausiais gėrimas ir nurungė vynus  ax.gif

O dar ir sidras gali būt natūralus bigsmile.gif O kaina labai "kanda"? Visai įdomu būt paragaut ax.gif
Atsakyti
Ash irgi maciau ta sidra, jis mane labai suzavejo savo ishvaizda bet kazkaip nenusipirkasu, galvojau kita karta, tai dabar jau labai negreit paragausiu lotuliukas.gif
Atsakyti
Ne tik apie maistą, bet tikrai verta paskaityti.. ax.gif http://sveikatossaltinis.blogas.lt/
Atsakyti
QUOTE(Rkatyte @ 2010 02 18, 19:07)
Tu nesinervuok  mirksiukas.gif  aš kol kas tik 2 pagalves su užvalkaliukais turiu, kada toliau pratęsiu prekinimasi, bus matyt  ax.gif
Prieš tai bet kokiu atveju peržvelgsiu užsienio internetines parduotuves - gal ten kainos padoresnės  ax.gif
O bendrai paėmus, pvz anklodžių (kaip minėjau, žiūrėjau žieminę ir rudeninę) nu nėra labai baisios kainos, nes esu prisiklausiusi, kad pažįstami susipirkę iš Bauer ir pan firmų vilnoninius rinkinius už 3000 Lt, tai čia padoriau. O anklodžių užvalkalų kainytės tai žiauriai kandžiojasi  blink.gif

na taip Bauerio vilnos patalu kaina ziauri, bet musu "merkio" kaina padori ir kokybe man patinka.
ir vistiesk as dabar noriu tu silku, kur imetei nuoroda doh.gif
Diva, pasidalink prasau, ka ten su homeopate isnarpliojot, labai idomu ax.gif
siandien taip laukiau per Rusijos tv laidos "vaistai" apie ju ziauria zala, ir praziopsojau doh.gif visa savaite laukiau sios laidos verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 19 vasario 2010 - 23:20