Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

man ta nuoroda- iki ryto bus skaitymo doh.gif
"dasikasiau" per komentarus iki organizmo valymo budu, ka domina, pasiskaitykite, ten yra ir Saturos budas-valymas moliu

http://www.buksveika...ic.php?f=2&t=13
Atsakyti
Būtent čia ir esu skaičiusi apie rapsų aliejaus sukeliamas ligas ir tai, kad ir saulėgrąžų aliejus netinka pastoviam naudojimui,, nes Rasma klausei kur aš tai skaičiau, tai čia, pirmiausia straipsnis apie rapsus, o paskiau komentaruose radau, kad saulėgrąžų aliejus sukelia uždegimus ir pan. Tai būtų čia
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2010 02 20, 09:56)
Būtent čia ir esu skaičiusi apie rapsų aliejaus sukeliamas ligas ir tai, kad ir saulėgrąžų aliejus netinka pastoviam naudojimui,, nes Rasma klausei kur aš tai skaičiau, tai čia, pirmiausia straipsnis apie rapsus, o paskiau komentaruose radau, kad saulėgrąžų aliejus sukelia uždegimus ir pan. Tai būtų čia

Tik kad kai kurie straipsniai biškį kelia juoką. Šis irgi ne išimtis. Akivaizdu kad vaikinas verčia propagandinius straipsnius iš kitos kalbos (greičiausiai iš anglų) ir net nepasivargina pritaikyti mūsų šaliai, parašyti lietuviškai (kad ir cheminius pavadinimus), patikrinti ar tai tiesa.
Garstyčių dujos - tai ipritas arba bis(2-cloretil) sulfidas, tačiau šios dujos sintetinamos. Pavadinimą gavo dėl geltonos spalvos ir kvapo panašaus į garstyčias, tačiau su garstyčiom neturi nieko bendra.
Genetiškai modifikuotų rapsų neleista auginti visoje ES, tik nežinau ar leido importuoti, kiek pamenu tai nepritarė dauguma valstybių.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 02 20, 12:14)
Tik kad kai kurie straipsniai biškį kelia juoką. Šis irgi ne išimtis.

Taip, netikiu ir aš, įkėliau dėl saulėgrąžų aliejaus, kaip minėjau,, nes vis ieškau artimesnių augalų nei alyvuogės ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 02 20, 16:55)
Nieko nedarau, bet erkės kol kas gyvenime nemačiau. Bet ir vakcinuotis nereikia kas pusmetį.

Atvaziuok vasara pas mane, as tau parodysiu tikra, gyva, grazia erke biggrin.gif:D:D nes net nezinai kaip atrodo tas, kurio bijai biggrin.gif
Atsakyti
pakalbekim apie maista smile.gif
Rasma, kitoj temoj rasei, kad vistiena tau menkesne mesa, nei kalakutiena ar versiena. Gal galetum pakomentuoti - kodel? ax.gif
Ir dar tada visu prasau, kurios kalakuta valgo - imeskite kokiu nesudetingu receptu. As tai sito gyvio nemoku normaliai pagamint - visad sausas ir sprangus gaunas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(truth @ 2010 02 21, 16:28)
pakalbekim apie maista smile.gif
Rasma, kitoj temoj rasei, kad vistiena tau menkesne mesa, nei kalakutiena ar versiena. Gal galetum pakomentuoti - kodel?  ax.gif
Ir dar tada visu prasau, kurios kalakuta valgo - imeskite kokiu nesudetingu receptu. As tai sito gyvio nemoku normaliai pagamint - visad sausas ir sprangus gaunas  blush2.gif

kalakutienos kotletukai:
bet jie tokie dietiniai, nors man labai skanus
kalakuto farsas
kiausinis (kad nesubyretu kotletas)
itarkuota nemaza morka(per burokine tarka), morka duoda sultinguma kotletui ir gera skoni (man patinka, kitiems gali nepatikti)
druskyte, svogunelis, prieskonines zoleles pagal asmenini skoni
i keptuve slakeli aliejaus, apkepti abi puses, kad igautu forma (galima iskepti ir iki pilno paruosimo) po to as i ta pacia keptuve ipilu vandenuko siek tiek, pilnai uzdengiu ir troskinu 15-20 min. mesyte isskiria dar ir savo sultis, gaunasi troskinti, dietiniai, savose sultyse, labai sultingi
kalakuto mesa:
krutinele megstu tiesiog ant garu paruosti. i vandeni, virs kurio desi kalakutiena, pridedu nemazai petrazoliu, svoguneli, csnaka, zodziu, prieskonius, kuriuos megstu. Ju kvapu ir skoniu prisisotina kalakuto krutinele
skanaus:)
Atsakyti
QUOTE(truth @ 2010 02 21, 15:28)
Ir dar tada visu prasau, kurios kalakuta valgo - imeskite kokiu nesudetingu receptu. As tai sito gyvio nemoku normaliai pagamint - visad sausas ir sprangus gaunas  blush2.gif

Kazkada mano anyta juos augindavo. Ir vis siulydavo ir siulydavo doh.gif O man tie kalakutai tokie nesimpatiski gyvunai biggrin.gif , ir kai tik pagaminu, niekas nevalgo. Nu neskani man ta mesa budavo nors tu ka doh.gif Viena drauge dave pora receptu.
Kadangi mesos gaudavau, taip sakant, ciela gabala, tai is pradziu susipjaustydavau smulkiais gabaliukais. Nupjaustydavau mesa nuo koju ir pan. Kuo mazesni gabaliukai, tuo geriau. Tada pridedavau tarkuotu morku, kokius pora kiausiniu, majonezo ir krakmolo. Palaikykite 10-15 min ir kepkite kaip blynelius-kepsnelius. Mesa visada budavo labai minksta ir sultinga.
Kitas receptas irgi labai lengvas. Supjaustau gabaliukais (gali buti ir didesni gabalai, bet nuo kaulu vistiek nupjaustau). Kadangi as darau si patiekala spiziniame puode, tai ir marinuoju jame. Ant mesos dedu morku pjaustytu, svogunu, daug papriku, prieskoniu as dedu tik druskos, pipiru, kmynu ir cesnaku, ipilu truputi aliejaus. Ir marinuoju (as jei ryte pamarinuoju, tai vakarui gaminu). Tada i ta pati puoda pripjaustau bulviu, ipilu nedaug vandens ir troskinu orkaitej apie 1 val. Irgi labai skanu.
Atsakyti
Ash kalakutiena iprastai uzmarinuoju visu gabalu nakciai ir poto ciela orkaitei kepu, arba kitas variantas netikras zuikis garu puode gamintas ish kalakuto farsho - i vidu prikishu visokiu darzoviu-brokoliu, pievagrybiu, papriku ar pan. gaunas labai skanu smile.gif
o isb kalakuto kepeneliu pashteta megstu pasigamint, taip pat labai skanus troskinys gaunas ish kalakuto shirdeliu su morkomis svogunais ir grietine uzsipilt ta troskinuka ant bulviu koses niam niam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(truth @ 2010 02 21, 23:41)
kiek laiko kalakutiena garinti?

nedaug mirksiukas.gif tikslaus laiko nepasakysiu, na ant vidutinio kaitrumo verdant tai 15 min gal max...jezau nezinau, as paziuriu kaip atrodo, tada sprendziu biggrin.gif

laikykites biggrin.gif man paciai dabar du zingsniai iki virtuves, bet tikiuosi atsilaikyt bent si vakara blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ievvvvaa: 22 vasario 2010 - 00:03
QUOTE(truth @ 2010 02 21, 15:28)
Rasma, kitoj temoj rasei, kad vistiena tau menkesne mesa, nei kalakutiena ar versiena. Gal galetum pakomentuoti - kodel?  ax.gif

Mažiau kolageno, lengviau virškinama, mažesnė alergizavimo tikimybė.
Man tai yra turbūt pagrindiniai kriterijai..

Aš pati kažkokių receptų neturiu..pasiduodu improvizacijai virtuvėje - troškinu, verdu garuose, darau paprasčiausius maltinukus į sriubą arba patroškinu kukulius smile.gif
Atsakyti
merginos, o jus virdamos sultini, nupilate lauk pirma, keliu minuciu virimo, sultini, ar cia tik as nesamone darau?
Atsakyti