Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(truth @ 2010 04 21, 16:27)
paprasti te ar eko? 4u.gif

paprasti, eko niekur nemačiau.. rolleyes.gif
Atsakyti
kad pradetumete kepti, reiks ne vien gauti leidimus is Maisto ir Veterinarijos tarnybos del patalpu bei aplinkos tinkamumo dirbti su maistu, bet pasirasyti prekiu standartus, juos patvirtinti Mitybos centre, suskaiciuoti kiekvienos bandeles kaloringuma, parasyti prekes technologines charakteristikas.

Aš turėjau galvoje, kad kai gamina kotletus restorane, tai jie nesiskiria nuo kepamų bandelių ceche. O kiek suprantu, tai prekių standartus reikia pasirašyti, nesvarbu kokias aš bandeles kepčiau. Ir aš pati tvarkiau visus dokumentus vietoj savininko, ir nereikėjo kepamiems kotletams, pasirašyti prekių standartų, ir jų patvirtinti Mitybos centre. Turėjo būti tiems kotletams kalkuliacinės kortelės. Nu tikrai nebuvo ir nereikalavo, o kaip tik pradžia buvo. Tai man ir neaišku kuo jie skiriasi nuo kotletų. Šiaip aš supratau, ką Jūs parašėte ir labai ačiū, kad skiriate man laiko.
Atsakyti
QUOTE(eglaite2 @ 2010 04 20, 17:07)
Aciu uz atsakyma 4u.gif . O kur gauti nesmulkintu linu semenu? Ar rasciau PC? O gal buna ekologiskame skyrelyje? Beje, koki alieju patartumet gerti? g.gif  Ju gi pilna galybe doh.gif  smile.gif .

Yra parduotuvėse, vaistinėse, aš dabar dažniausiai perku eko turgelyje 4u.gif
O aliejų gali rinktis pagal skonį ir kainą - jei įperki - ir ekologišką, man praktiškai visi iš SP (Sveiki produktai) patiko, dar gali rinktis pagal norimas gauti Omega r. ir vitaminus (kviečių želmenų al. daug vit. E, erškėtuogių - vit. C ir t.t.), kiekvienas savaip yra naudingas. Jei rinksiesi pagal skonį - skaniausi riešutiniai. Jei rasi geros kokybės lietuvišką linų sėmenų - irgi labai gerai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(truth @ 2010 04 20, 22:10)
o kur kvieciu gemalu yra pirkti?

Mačiau Rimi prie eko prekių, latviški atrodo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rkatyte @ 2010 04 22, 14:07)
Mačiau Rimi prie eko prekių, latviški atrodo  4u.gif

aciu, eisiu ieskot bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 03 28, 19:18)
Tik šito briedo nepalaikykit teisybe kas esat alergiškos žemės riešutams. Arba bent prieš valgydamos pamirkytus žemės riešutus (jei turit jiems alergiją) iš anksto pasakykit artimiesiems, kaip norit būti pašarvotos 4u.gif Ir matomoje vietoje palikit kokiu numeriu skambinti greitajai pagalbai. Ir išsitraukit iš kišenių visas deksametazno atsargas, jų prireiks.
drinks_cheers.gif Bet ne dėl alergijų. Truputėlį propaguotoja žurnale susimaišė. Riešutams pritaikė teoriją, kad alergiškiems žmonėms geriausia valgyti žalios spalvos vaisius ir išmirkytus šaltame vandenyje. Tai sumažina alergenų kiekį, bet visai nepašalina, tad vis vien turi galioti 4 dienų taisyklė.
Džiovinti vaisiai ir riešutai apdorojami spec., džiovinami sieros dioksido dujų kamerose ir išmirkius tiesiog tampa vos 'sveikesni'.

Jei viskas taip būtų paprasta su riešutais nerastume užrašo ant saldainių, šokoladų "gali būti randami žemės riešutų pėdsakai". Nes gamintojai gerai žino kas tai per alergija ir kokia rizika bylinėtis su velionio giminaičiais.

Jau pritariu Rasmai del riesutu mirkymo 100 %. Jei est alergiska riesutams, nepades nei mirkymas. Vienintele taisykle isvis ju nevalgyti. Bent jau man ta taisykle 100 % galioja.
Atsakyti
Ar kas nors esate pirkę Šliauterio ūkio šaltalankių aliejaus? Tai, berods, vienintelis lietuviškas, kiti parduodami - rusiški. Domina nuomonės apie šio gamintojo al. kokybę, ypač jei kas bandėt ir kitų gamintojų ir galite palyginti. Mane nemaloniai nustebino, kad jame šaltalankių - nei skonio, nei kvapo. Aišku, žinau, kad tai ištrauka kitame (greičiausiai saulėgražų) aliejuje, bet vis tiek įtartina.
Atsakyti
QUOTE(Meursault @ 2010 04 26, 19:17)
Ar kas nors esate pirkę Šliauterio ūkio šaltalankių aliejaus? Tai, berods, vienintelis lietuviškas, kiti parduodami - rusiški. Domina nuomonės apie šio gamintojo al. kokybę, ypač jei kas bandėt ir kitų gamintojų ir galite palyginti. Mane nemaloniai nustebino, kad jame šaltalankių - nei skonio, nei kvapo. Aišku, žinau, kad tai ištrauka kitame (greičiausiai saulėgražų) aliejuje, bet vis tiek įtartina.

kaip tik turiu nupirkus, bet dar nepradarytas. pries tai sugeriau vokiska is vaistines, tai sita atidejau velesniam vartojimui. man irgi itartinai atrodo spalva, nes net per tamsu buteli matos, kad jis kazkoks sviesus - vokiskas tai sodriai oranzinis buvo ir labai daze g.gif gal be reikalo susigudziau zemesne kaina doh.gif na laukiam daugiau atsiliepimu ax.gif
Atsakyti
nusipirkau grikine pagalve,kol kas dvi naktys nelabai kokio miego,jaukinsiuosi toliau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 27 balandžio 2010 - 16:34
QUOTE(Nidulia @ 2010 04 27, 17:32)
nusipirkau grikine pagalve,kol kas dvi naktys nelabai kokio miego,jaukinsiuosi toliau smile.gif

Aš intensyviai mąstau apie tai, nes tos visos kitos pagalvės greitai išsiguli g.gif
Atsakyti
QUOTE(Simbyte @ 2010 04 27, 20:36)
Aš intensyviai mąstau apie tai, nes tos visos kitos pagalvės greitai išsiguli g.gif

as tai nepasiduosiu, prisijaukinsiu savo grike smile.gif kas jas turi, tai sake, kad dabar i jokias kitas pagalves nekeistu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(truth @ 2010 04 27, 17:03)
kaip tik turiu nupirkus, bet dar nepradarytas. pries tai sugeriau vokiska is vaistines, tai sita atidejau velesniam vartojimui. man irgi itartinai atrodo spalva, nes net per tamsu buteli matos, kad jis kazkoks sviesus - vokiskas tai sodriai oranzinis buvo ir labai daze  g.gif gal be reikalo susigudziau zemesne kaina  doh.gif na laukiam daugiau atsiliepimu  ax.gif

Aš turiu KN šaltalankių aliejų, - nuostabus, aišku ne maistui jį naudoju, kosmetiniams ir gydymo tikslams, spalva labai sodri, labai puikiai viską dažo ir neišsiplauna.
Jei jūsų turimas šviesus, tai labai skiestas bus.
Atsakyti
Man irgi kiek teko matyti šaltalankių aliejų (tik niekaip neprisimenu, iš kur jis pas mus būdavo), tai jis labai spdrios spalvos, skonio, kvapo smile.gif Ir tikrai neišsiplauna, kaip Rkatyte sakė... doh.gif biggrin.gif
Atsakyti