ar kas nors geriat rozmarinų arbatą?
(grynai rozmarinų spygliukus užplikytus) girdėjau, kad reikia gerti 15 dienų kursą, tada padaryti pertrauką (nepamenu kiek laiko) ir vėl pagerti. sakė labai skatina plaukų augimą
gal kas bandėt? ar girdėjot apie šitą metodą?
Gal galit priminti, kas ten su vynuogiu kauliuku aliejumi kepimui? Nerandu ir neuzsisaugojau tokios info- lyg Rasma rase
- del temperaturos ? Kazkaip ten lyg kazkas negerai
- gavau dovanu kepimui tokio aliejaus ir dabar mastau-cia dziaugtis ar ne?
QUOTE(Diva:) @ 2010 06 25, 10:46)
Gal galit priminti, kas ten su vynuogiu kauliuku aliejumi kepimui? Nerandu ir neuzsisaugojau tokios info- lyg Rasma rase
- del temperaturos ? Kazkaip ten lyg kazkas negerai
- gavau dovanu kepimui tokio aliejaus ir dabar mastau-cia dziaugtis ar ne? 
Viskas gerai su juo, kepkite ir džiaukitės
Svarbu tik veltui nedeginti..nepalikti ant aukštos ugnies puode svilti nieko nedarant
QUOTE(Rasma @ 2010 06 25, 13:01)
Jis labai tam tinka..tinka ne tik kepimui bet ir virimui aliejuje..pakelia aukštas t-ras ir ne vienkartinį virimą (pvz. labai tiktų pilti į gruzdintuvę). Aš jo turiu - verdu jame vaikams spurgas. Nukošiu, supilu atgal į butelį ir naudoju bent 5 kartus tą patį..
Svarbu tik veltui nedeginti..nepalikti ant aukštos ugnies puode svilti nieko nedarant
QUOTE(Rasma @ 2010 06 25, 13:01)
Jis labai tam tinka..tinka ne tik kepimui bet ir virimui aliejuje..pakelia aukštas t-ras ir ne vienkartinį virimą (pvz. labai tiktų pilti į gruzdintuvę). Aš jo turiu - verdu jame vaikams spurgas. Nukošiu, supilu atgal į butelį ir naudoju bent 5 kartus tą patį..
Ką tik buvau parduotuvėj, pavarčiau jį rankose, bet nepirkau, o vat dabar paskaičiau ir gailiuosi
QUOTE(Selga @ 2010 06 27, 10:28)
Ką tik buvau parduotuvėj, pavarčiau jį rankose, bet nepirkau, o vat dabar paskaičiau ir gailiuosi
O kur jūs jį perkat? Jei pirksiu IKI, ar bus tinkamas? 
Taip, IKI yra normalus vynuogiu kauliuku aliejus-jis ir skirtas kepimui-ir as vakar apziurejau ateiciai
QUOTE(Diva:) @ 2010 06 28, 11:12)
Taip, IKI yra normalus vynuogiu kauliuku aliejus-jis ir skirtas kepimui-ir as vakar apziurejau ateiciai
. Aisku, but gerai gal ekologisko gauti 
Bandysiu tada ir aš jo užsipirkt, ačiū
O gal dar kokių geresnių aliejų rekomenduotumėt- norisi pabėgt nuo visų tų maximinių acijinių Natur'ų, kuriuos jau ilgus metus vartojam
QUOTE(Selga @ 2010 06 29, 14:04)
Bandysiu tada ir aš jo užsipirkt, ačiū
O gal dar kokių geresnių aliejų rekomenduotumėt- norisi pabėgt nuo visų tų maximinių acijinių Natur'ų, kuriuos jau ilgus metus vartojam
. Šeimyna mėgsta blynus, tad aliejus mums ypač aktualus dalykas 
Nesu alieju zinove ar gurmane... Dabar labai patinka vynuogiu kauliuku, o pries tai visa laika naudojau alyvuogiu alieju- tiek kepimui turiu visada buteli, tiek i salotas kita buteli. Na, o kokybiska reiketu pirkti ne Maximose, bent jau geru alieju parduotuvese arba eko. Tiesa, IKI, irgi buna neblogu alieju. As perku eko- man kazkaip tada ramiau
Ir dar labai man asmeniskai patinka visokie riesutu, sezamu- prisipirkciau visa lentyna ivairiu
QUOTE(Diva:) @ 2010 06 28, 10:12)
. Aisku, but gerai gal ekologisko gauti 
Kažin ar iš vis būna šio aliejaus ekologiško rafinuoto ?
Padariau veiną atradimą ir noriu pasidalinti
Turėjau nuo kažkada tuščią neišmestą molinį Rygos balzamo butelį. Gal kam teko matyti, jie visalaik vienodus naudoja rudo molio ir kamštelis labai patogus. Buvau primerkus sausų linų - labai gražiai atrodė. Pasiskaičiau, kad geriau aliejaus nelaikyti plasmasiniuose buteliuose, o geriausiai perpilti į tamsaus stiklo. Bet šis molinis manau irgi turi būti gerai, o ir virtuvėje kaip interjero detalė labai gražiai atrodo. Galima daugiau prisistatyti tik dar reikia sumąstyti kaip pavadinumus gražiau parašyti, kad nesupainioti kur koks aliejus
.
Prasau pasidalinkite kas zinote
kepti sveika kaip skaiciau ant alyvuogiu kauliuku aliejaus, ant ko dar?
nes norim blynu, maziukui mano jau metukai, bet kiek girdejau ant sveisto kepti negalima...