Kai gerai pasigilini, žodelis "ekologiškas" dar nereiškia sveikas. Deja mūsų taip mėgstamas cukrus yra blogis, nesvarbu ar jis ekologiškas ar paprastas
Čia visai įdomu paskaityti apie tai http://sveikatossalt...6.html#comments
QUOTE(AIRA @ 2010 07 28, 15:51)
Kai gerai pasigilini, žodelis "ekologiškas" dar nereiškia sveikas. Deja mūsų taip mėgstamas cukrus yra blogis, nesvarbu ar jis ekologiškas ar paprastas
Čia visai įdomu paskaityti apie tai http://sveikatossalt...6.html#comments
Visiskai sutinku, cukrus ir yra cukrus- tas straipsnis nieko naujo. Tokios isvados senai padarytos , turiu uzrasuose si sakini- "Klaidingai manoma, kad rudas cukrus yra sveikesnis už baltą. Rudas cukrus yra rudas, todėl kad yra mažiau išvalytas arba jame yra melasos (sirupo gaunamo iš cukranendrių), todėl sudėtis nuo balto cukraus skiriasi tik labai menkai. Ir rudas, ir baltas cukrus yra tik energijos šaltinis ir, priešingai nei vaisiai, jie neturi nei vitaminų, nei mineralinių, nei balastinių medžiagų."
Geriausia is vis jo nenaudoti, bet i tokia uogiene turi gi kazka pilti... Ir kalbejau tik apie tai, kad ekologiniame ukyje galetu buti naudojamas ekologiskas cukrus visai ne del to, kad jis sveikas ar nesveikas , o del pacios eko idejos. Bet kokiu atveju ekologiskas cukrus, o dar ypac rudasis, nevalytas, kaip ir bet kuri kita preke ekologiska, man priimtinesnis. Nors kaip minejau- suprantu, kad tai beveik neimanoma, nes 90 proc. niekam neidomu tas tavo ekologiskas cukrus, duok tik pigiau
Pati siunciuosi ir perku tik rudaji cukru, man baltas kazkoks ir nebeskanus pasidare
, pripratau jau prie kitokio- buna darbe pasibaigia mano cukrus, bet as kavos negaliu praryt be cukraus- tai ir su baltu pasidarau- nu man ne tokia skani kava..Be to pastebejau, kad rudojo cukraus deduosi maziau...
Geriausia is vis jo nenaudoti, bet i tokia uogiene turi gi kazka pilti... Ir kalbejau tik apie tai, kad ekologiniame ukyje galetu buti naudojamas ekologiskas cukrus visai ne del to, kad jis sveikas ar nesveikas , o del pacios eko idejos. Bet kokiu atveju ekologiskas cukrus, o dar ypac rudasis, nevalytas, kaip ir bet kuri kita preke ekologiska, man priimtinesnis. Nors kaip minejau- suprantu, kad tai beveik neimanoma, nes 90 proc. niekam neidomu tas tavo ekologiskas cukrus, duok tik pigiau
Pati siunciuosi ir perku tik rudaji cukru, man baltas kazkoks ir nebeskanus pasidare
Žmogus dažnai tiki tuom kuo nori tikėti, taip paprasčiau. Įmečiau to straipsnio nuorodą, nes kartais naujos tiesos tiesiog yra primirštos senos, be to ten daug kitų nuorodų į mokslinius straipsnius ir tyrimus, jei norisi giliau pasikapstyti
O absoliučios tiesos nėra, kiekvienas turim savo individualų organizmą, ligas, ir vidinį balsą
QUOTE(AIRA @ 2010 07 29, 10:35)
O absoliučios tiesos nėra, kiekvienas turim savo individualų organizmą, ligas, ir vidinį balsą 
va cia tai faktas
Sveikos, mano vaikis labai mėgsta makaronus. Kokius jūs perkate, į ką atkreipiate dėmesį? Mat labai skiriasi kainos, o norėtųsi, kad būtų ir nebrangiai ir naudinga.
QUOTE(Poli1 @ 2010 07 29, 15:11)
Sveikos, mano vaikis labai mėgsta makaronus. Kokius jūs perkate, į ką atkreipiate dėmesį? Mat labai skiriasi kainos, o norėtųsi, kad būtų ir nebrangiai ir naudinga.
Jau ko ko, bet makaronu ekologisku visur yra ir ivairiausiu- nuo labai pigiu iki brangesniu. Visuose jau beveik PC, eko parduotuvese-baltu miltu, rudu ir pan.
QUOTE(Diva:) @ 2010 07 29, 15:14)
Jau ko ko, bet makaronu ekologisku visur yra ir ivairiausiu- nuo labai pigiu iki brangesniu. Visuose jau beveik PC, eko parduotuvese-baltu miltu, rudu ir pan.
Iš baltų miltų makaronai nėra sveiki, nors jie ir būtų ekologiški. Žinau, kad turi būti kažkaip iš neapdorotų grūdų, kitur rašo skaidulas. Todėl ir klausiu į ką atkreipiat dėmesį, kiek turi būti skaidulų, kas dar turi būti nurodyta? Nes paprasti makaronai iš baltų miltų, nors ir kaip ekologiškai būtų užauginti grūdai, yra ne man. Tai tik riebalas kūnui be jokios naudingos vertės.
QUOTE(Poli1 @ 2010 07 29, 14:11)
Šiaip sveikiausi yra pilno grūdo makaronai. Va apie makaronų rūšis straipsniukas http://sveikagyvense...gory/makaronai/
Pati dabar pirkau makaronus iš parduotuvės via naturalis, ten makaronams nuolaida 25%, tik dar neragavom, negaliu komentuoti
QUOTE(Poli1 @ 2010 07 29, 17:57)
Iš baltų miltų makaronai nėra sveiki, nors jie ir būtų ekologiški. Žinau, kad turi būti kažkaip iš neapdorotų grūdų, kitur rašo skaidulas. Todėl ir klausiu į ką atkreipiat dėmesį, kiek turi būti skaidulų, kas dar turi būti nurodyta? Nes paprasti makaronai iš baltų miltų, nors ir kaip ekologiškai būtų užauginti grūdai, yra ne man. Tai tik riebalas kūnui be jokios naudingos vertės.
Puikus poziuris
Bet neapdorotu grudu makaronu irgi visur matau, jie rudi buna- ant pakuotes visada raso,tikrai visuose PC yra...
Siuos karts nuo karto nusiperku, man forma tiesiog labiausiai patinka, http://www.naturalis...g-Castagno.html , bet tikrai yra visokiausiu formu - ir pilno grudo, ir nevalytu ir t.t
As labai dziaugiuosi, kad nors sio dalyko yra pasirinkimas.