Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas sveikatai ir grožiui

QUOTE(ernesin @ 2010 08 02, 00:36)
Man toks klausimas iškilo, ar sveiki tie sausi pusryčiai, na tarkim kad ir kviečiai su medumi, kur būna išpūsti, kaip juos tokius padaro, ar nekenksmingas jų gaminimo būdas? ax.gif

Mano manymu, tai nėra sveikas produktas tavo kūnui. Sveikiausias maistas, kuris yra mažiausiai apdorotas ir be priedų. Net paimkime varškę ar jogurtą, kuris taip pat organizmui yra sveikas. Tačiau rekomenduojama valgyti be priedų (na jogurtas be priedų man neskanus), o čia - pūsti kviečiai bei papildomas cukrus. Bet čia tik mano nuomonė .
Atsakyti
QUOTE(Poli1 @ 2010 08 02, 20:47)
Mano manymu, tai nėra sveikas produktas tavo kūnui. Sveikiausias maistas, kuris yra mažiausiai apdorotas ir be priedų. Net paimkime varškę ar jogurtą, kuris taip pat organizmui yra sveikas. Tačiau rekomenduojama valgyti be priedų (na jogurtas be priedų man neskanus), o čia - pūsti kviečiai bei papildomas cukrus. Bet čia tik mano nuomonė .

Na šiuo atveju man rūpi sužinoti kaip jie tokie padaromi, kas sveika ar nesveika jau kitas klausimas, ir tai aš puikiai išmanau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2010 08 02, 00:36)
Man toks klausimas iškilo, ar sveiki tie sausi pusryčiai, na tarkim kad ir kviečiai su medumi, kur būna išpūsti, kaip juos tokius padaro, ar nekenksmingas jų gaminimo būdas? ax.gif

Koks klausimas toks ir atsakymas mirksiukas.gif
Atsakyti
Man irgi įdomu, kiek kenksmingas ir nekenksmingas tų sausų pusryčių gaminimo būdas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Babi*: 02 rugpjūčio 2010 - 20:16
QUOTE(ernesin @ 2010 08 02, 21:02)
Na šiuo atveju man rūpi sužinoti kaip jie tokie padaromi

Nekenksmingas tas 'padarymas' 4u.gif Viskas labai labai paprasta, bet kaip jums virtualiai papasakoti..nėra labai aukštos t-ros, nekepama, tad išlieka visos geros medžiagos smile.gif Pažangi technologija paremta ekstrudavimu arba įmonės dar vadina ekstruzija (aukšto slėgio garo kameros arba momentinė aukšta t-ra)..nežinau ar jums girdėtas toks terminas g.gif , bet tiesiog pats procesas yra sekundžių reikalas, kad grūdą paversti javainiu...grūdas dėl jame esančio krakmolo 'sprogsta' ir tie sprogę grūdeliai sulimpa į tam tikrą formą - tai čia visi tie pūsti pusryčiai (pvz. kviečiai su medumi, kukurūzų dribsniai, visokie žiedeliai, rutulėliai ir pan). Riebalų dedama žiauriai mažai ir aliejų forma jie naudojami tik paskutinėje stadijoje, kai glazūruojama pvz. medumi, kakavos glaistu, cinamonu ir pan.

Yra ir kitas metodas, kai 'presuojama', t.y. grūdas sutraiškomas - pvz. pusryčių dribsniai su priedais ar be jų taip gaminami.

Esu mačiusi gamybą, labai patiko ir laaaaabai mėgstu tongue.gif
Atsakyti
Ačiū Rasma už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
visai netyčia pamačiau, kad Sveiki produktai pradėjo prekiauti Kalamata alyvuogėmis. Kadangi mane naujiena labai nudžiugino, gal kažkam pravers rolleyes.gif

Kalamata alyvuogės yra rudos, skonis - kažkas tarp žaliųjų ir juodųjų, tik jos nei per daug rūgščios, nei riebios. Visad mėgau žalias dėl ryškesnio skonio, bet kai GR paragavau Kalamata, anos man ožiu pradėjo atsiduoti doh.gif

pati dar turiu skarbonkę atsivežtinių, iš SP neragavau. Bet gera žinoti, kad bent dėl alyvuogių tereiks per kelias gatves pereiti ir jau turėsiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Satura: 06 rugpjūčio 2010 - 16:35
ir as pasigirsiu smile.gif
Nusipirkau EarthChef keptuve su keramine danga. Nauja keramine danga ekologiska ir netoksiska. Keptuve skirta lengvam ir sveikam maistui gaminti
Netoksiska:neissiskiria nuodingi darai kaitinant
ekologiska svari danga:pasalinta aplinkai kenksminga PFOA, kuri randama tefloninese dangose
atspati karsciui iki 450 laipsniu
galima perdirbti
6 kartus stipresne danga nei teflonine
taupanti energija
sudetyje nera sunkiuju metalu, pvz, svino
naudinga ir jums ir aplinkai
Niekam neduosiu is namiskiu, nes jie visas geras ir brangias keptuves "sudirbo" nemokedami teisingai naudotis:)
kepiau ant naujosios zuvi, ipylusi maza slaka aliejaus, tai zuvis tiesiog vazinejo pavirsiumi:)
tikiuosi gea dalyka isigijau
dar silikonine mentele pirkau, ji visiskai nieko nebraizo, o stipriau pabraukus, tiesiog "islaizo" keptuve wub.gif
va tokie mano pirkinukai:)
ten dar buvo daugybe silikoniniu kepimo formu, keksiuku formeliu, Kepant jose, nereikia ju tepti nei sviestu, nei pyrago trupineliu, kad nepriliptu. Kazkaip niekas neprilimpa ir labai lengvai pyragai issiima is tu minkstu silikono formu. Ir zele tortmas jos skirtos, ir pyragams. Man labai keista, kaip jos orkaiteje neissilydo ?smile.gif
dar maciau daugkartinio naudojimo silikoninius raistelius-vyniotiniams apraisioti kepant, ar kokiai vistai farsiruotai sutvirtinti. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 06 rugpjūčio 2010 - 20:00
QUOTE(Nidulia @ 2010 08 06, 20:57)
ir as pasigirsiu smile.gif

Kur pirkai keptuvę ir kiek mokėjai? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2010 08 06, 21:04)
Kur pirkai keptuvę ir kiek mokėjai? ax.gif

Berghoff parduotuveje Kalvariju gatveje. Dabr joms 20 proc nuolaida. Kainos tiksliai nepameu, apie 190 sakyciau, bet galiu klysti
Atsakyti
Tiesa, as pacio didziausio diametro pirkau, tikrai didele, o yra dar 4 mazejanciu diametru
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2010 08 06, 19:57)
Man labai keista, kaip jos orkaiteje neissilydo ?smile.gif

mano mama turi, tai galiu pasakyti, kad tos formelės nestabilios labai, "skystos". Plius, abejoju, kad čia ekologiškas būtų pirkinys unsure.gif
Atsakyti