Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų sveikata užsienyje

QUOTE(californiagirl @ 2005 12 16, 00:53)
Vakar sesute man net sake nutraukti MP ir duoti riebuji karves piena g.gif

Skaiciau, kad po metu MP jau nebeuztenka auganciam organizmui, gal todel patare? Iki 2 metuku sako duoti riebu piena irgi del augimo, ar smegenims reikia riebumo, o po 2 metu jau sako duoti liesesni.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltic*girl: 16 gruodžio 2005 - 05:54
QUOTE(mazhulia @ 2005 12 15, 17:35)
o gal zinai kokias zvakutes galima tokiem vaikuciam naudot? nes kiek ieskojau parduotuvese, raso ne jaunesniem nei 2metu vaikam... g.gif

Dabar tiksliai nepasakysiu, kaip jos vadinasi, bet ju buna visuose prekybos centruose pries vaistu. Kazkas panasaus i sias: Babylax Suppositories

Atsakyti
QUOTE(Naglica @ 2005 12 16, 07:49)
Dabar tiksliai nepasakysiu, kaip jos vadinasi, bet ju buna visuose prekybos centruose pries vaistu. Kazkas panasaus i sias: Babylax Suppositories

Ech ir kur as buvau kaip to reikejo, daktare niekada nebuvo uzsiminu nieko panasaus apie tokius dalykus, kankinosi vaikas pastoviai verysad.gif Gaila nelaiku prisijungiau i SM, buciau daug daugiau suzinojus is tokiu mamyciu kaip tu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2005 12 15, 16:53)
O as noreciau paklausti, kaip galeciau truputi atpeneti savo keturmeti???? Siaubas kazkoks...Valgo lyg neblogai jis pas mane...t.y. jei pusryciu beveik neuzkabino, tai pietus jau gerai suvalgo...nera is tu valgiuju, bet ir nesiskundziu per daug- visokius brokolius kisa, net nemirksi ir dar papraso...Nu, bet ne apie tai...Vakar pasveriau visus savo KUUUUUDENAS doh.gif  Tai Tadas su visais drabuziais(dzinsais, megstiniu) vos vos 36lbs uzkabino(tai yra 16kg), o ugis 42"(107cm)

californiagirl, man taip juokas sueme perskaicius....mano panos duomenys analogiski....Ugis-107cm.,svoris-16,2kg. biggrin.gif biggrin.gif Maniske irgi,atrodo, nemarinama badu,valgo visko po truputi,bet jau kudumas....vieni kauliukai....Sausio men. gryztam i LT,tai seneliai nugrius pamate....
taigi, mamytes, pamokinkit ir mane, kaip nors trupuciuka lasinuku priaugint smile.gif
Atsakyti
Dėl vidurius laisvinančių vaistų... Mūsų šeimos daktarė (normali įprastinė medikė, ne jokia natūralistė, jei ką) sako, kad į laisvinančius vaistus (kaip ir į vėmimą stabdančius) reikia žiūrėti labai atsargiai, t.y. geriausia yra jų vengti. Net ir suaugusiam g.gif.
Atsakyti
QUOTE(delfinas @ 2005 12 17, 02:35)
Dėl vidurius laisvinančių vaistų... Mūsų šeimos daktarė (normali įprastinė medikė, ne jokia natūralistė, jei ką) sako, kad į laisvinančius vaistus (kaip ir į vėmimą stabdančius) reikia žiūrėti labai atsargiai, t.y. geriausia yra jų vengti. Net ir suaugusiam g.gif.

Labai pritariu jusu daktarei. Organizmas turi pats moketi susitvarkyti su tokiom problemom, jei tai organizmui yra problema... Na,bet savo nuomone jau pasakiau, kad nieko baisaus nematau jei vaikas neatrodo skausme blush2.gif
Atsakyti
Na vel del tu uzkietejimu... na gerai, diena dvi jei vaikas nesistustina, dar nieko, bet jei jau 3 ir daugiau - tai nesveika. Ar sunku isivaizduoti, kaip jauciasi vaikas su uzkietejusiais viduriais? Apie save pagalvokit, kaip jus jauciates su uzkietejusiais viduriais. Labai nesmagu, didelis spaudimas pilvo dalyje, zarnynas tarsi uzsikises... Komforto tikrai nera. unsure.gif O jei dar vaikas straining doh.gif
Laisvinantyt vaistai irgi ne pasaulio pabaiga. Toks kaip sirupelis su sena labai padeda, aisku, daznai naudoti negerai, nes organizmas pripras ir vaistas nebebus veiksmingas. Tos glicerino suppositories for infants irgi gerai retkarciais panaudoti.
Kur aprasyta ju zala organizmui?
Pagaliau, jei jau laisvinantys vaistai atrodo kaip baubas, tai naudokit paprasciausia mineral oil, kuris irgi labai padeda esant viduriu uzkietejimui. smile.gif
Musu pediatras niekada nera sakes, kad 4-5 dienos vaikui nesitustinti yra normalu. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2005 12 16, 12:49)
Ech ir kur as buvau kaip to reikejo, daktare niekada nebuvo uzsiminu nieko panasaus apie tokius dalykus, kankinosi vaikas pastoviai  verysad.gif Gaila nelaiku prisijungiau i SM, buciau daug daugiau suzinojus is tokiu mamyciu kaip tu 4u.gif

Mano vyras medicinos srityje, tai as is jo daug ismokau ir vis tebesimokau. smile.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Naglica @ 2005 12 17, 05:14)
Kur aprasyta ju zala organizmui?

as diskusija supratau ne kaip visiska tokiu vaistu vengima, o atsarguma nustatant kada juos naudoti ir ar tikrai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Snega @ 2005 12 17, 01:20)
californiagirl, man taip juokas sueme perskaicius....mano panos duomenys analogiski....Ugis-107cm.,svoris-16,2kg. biggrin.gif  biggrin.gif Maniske irgi,atrodo, nemarinama badu,valgo visko po truputi,bet jau kudumas....vieni kauliukai....Sausio men. gryztam i LT,tai seneliai nugrius pamate....
  taigi, mamytes, pamokinkit ir mane, kaip nors trupuciuka lasinuku priaugint smile.gif

Alia, tai pora is ju butu doh.gif biggrin.gif
Jis kuo toliau, tuo labiau kudas darosi...jau net negraziai atrodo unsure.gif Neperdedu- laisvai 2T sortus nesiojame(kelnes, aisku, per trumpos)
Tadas labai megsta "bananini piena"(suplaku banana su pienu), tai dabar pradejau girdyti kiekviena vakara, ir pripirkau bulku su varske...siandien dar po vakarienes valge ir dar tuo pienu uzsigere. Nu gal atpenesiu nors truputiiiii rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Naglica @ 2005 12 16, 20:14)
Ar sunku isivaizduoti, kaip jauciasi vaikas su uzkietejusiais viduriais? Apie save pagalvokit, kaip jus jauciates su uzkietejusiais viduriais. Musu pediatras niekada nera sakes, kad 4-5 dienos vaikui nesitustinti yra normalu.  doh.gif

Man iš tikrųjų sunku įsivaizduoti, nes man nėra buvę rimto vidurių užkietėjimo g.gif. Ir Pauliui ne. O dėl to nesituštinimo keletą dienų ar ilgiau... Mamos pienu maitinamam naujagimiui ir visai mažam kūdikėliui tai yra visai normalu (žinoma, jeigu jam nėra diskomforto) mirksiukas.gif ax.gif.
Atsakyti
QUOTE(delfinas @ 2005 12 16, 23:53)
Man iš tikrųjų sunku įsivaizduoti, nes man nėra buvę rimto vidurių užkietėjimo g.gif. Ir Pauliui ne.

Jus lucky smile.gif wub.gif
Atsakyti