QUOTE(LoJoo @ 2006 10 20, 20:15)
nemoka prie veislės prisiderint, su anatomija susipykę - man čia kaip nepagrįsti argumentai skamba.
ir du senbernarai gali būti tokiais skirtingais galiniais kampais, kad... ne prie veislės manau reikia derintis, o prie kiekvieno konkretaus individo, ką Manošuo.lt ir daro. o kad eksperimentuodami įgrūdom šunį į kalės kombezą, tai gal dar nereikia daryt nepagrįstų išvadų, kad kažkas susipyko su anatomija...
Nieko aš nekaltinu. Sakiau tik "spėju, kad". Nes žinau kad yra du vairantai: siuvimas pagal standartą (keičiasi tik dydis, išmatuoja nugarą, krūtinės apimtį ir pan.), ir yra siuvimas atsižvelgiant į veislę (skirtinga "kojovių" padėtis, tarpai). Jeigu siuva pagal tas pačias schemas, tik skiriasi dydis - tai man toks variantas netinka. Tai vat ir bandau išsiaiškinti, kuriuo iš šitų būdų jie siuva, ir kol kas manau, kad antruoju. Tai nėra gerai ar blogai iš principo - tai yra tiesiog nelabai tinkamas variantas man, nes seteriam reikia drabužių, visiškai nevaržančių judesių (nes su jų lakstymo tempais kitaip sunku

) O standartiniai drabužiai jiems paprastai netinka, nes būna pritaikyti kitokiai anatomijai (kalbant apie seterio dydį - paprastai kombinezonai būna skrti afganų kurtams, o jų anatomija visai kitokia ir seteriui netinka).