Aš su vieninteliu su kuo susitvarkiau vidurių užkietėjimą, tai yra gerosios pieno bakterijos
man tik kiwiai padeda, ryte pora nieko nevalgius ir dar per diena vienas kitas, nei lepikolis nei kiti maistai nesuveike, nuo dziovintu visokiu vaisiu tai skristi norisi. Kazkas minejo kad valgo melynes
tai gi jos kietina vidurius, geriau ju dabar nevalgyti nei saldytu nei uogienes, nes svieziu turbut dabar nera

Man ir pries nestuma buvo gana opi viduriu uzkietejimo problema, o nestuma metu, tai siaubas kazkoks, bet man labai padeda slyvos (sviezios). Kartais ant tuscio skirandzio, kartais vakarias suvalgau po pora kokiu ir skirtumas akivaizdus:).

Mane ir pries nestuma si problema kamavo, niekas nepadedavo isskyrus Lactulose sirupa, bet nuo jo veiksmas pilve imdavo vykti iskart, baisiausiai raizydavo, pusdavo, o rezultatas ateidavo tik po gero pusdienio
O neseniai vyras nupirko labai skaniu obuoliu, emiau bent po 2 per diena valgyti ir viduriai kaip mat susitvarke

Sveikos, man padeda nuo abieju neegalavimu - sriuba
aisku obuoliukai irgi, bet vat sriubos suvalgius iskarto pradeda dirbti skrandis

oi,kokia pazistama beda... man gine pasiule gerti "dphalac", bet nieko jis man visiskai nepadejo..tai emiausi liaudisku priemoniu ir, ziuriu,kad visai nieko
kiekviena vakara suvalgau juodos duonos riekele, aptepta semenu aliejumi. toks idomus skonis,bet visai nieko. ir dar kiekviena ryta valgau kvieciu selenas su pasukom. tai va, tokie mano "kovos metodai"...

manau pirmas dalykas ir pats paprasciausias, visoms prieinamas...saziningai vartoti vandeni 2l/d maziausiai
o paskui obuoliai, slyvos, kefyras, ragintu kopustu sriuba, darzoviu daugiau priklausomai, kam nuo ko atlaisvina

o paskui obuoliai, slyvos, kefyras, ragintu kopustu sriuba, darzoviu daugiau priklausomai, kam nuo ko atlaisvina

Vidiuriu uzkietejima isjudinau dziovintomis slyvomis, bet nevirskinimas - dabar baisiausias mane kankinantis simptomas!

QUOTE(saule19841984 @ 2010 12 21, 13:42)
As taip pat turejau ta problema dar pries
Drauge patare linu seklas (linseed). Tai bandysiu i maista deti, o gal pades
Buvau pas gydytoja, tai sake gali buti daug komplikaciju nestumui del uzkietejusiu viduriu

Drauge patare linu seklas (linseed). Tai bandysiu i maista deti, o gal pades

Buvau pas gydytoja, tai sake gali buti daug komplikaciju nestumui del uzkietejusiu viduriu

Idomu kokios tai gali buti komplikacijos? zinau kad negali stangintis nes tai gali issaukti gimdyma. O kas dar? Ar gali kartais ilgas maisto puvimas zarnyne kazkaip perduoti koki uzdegima ar apsinuodijima vaikeliui

mane irgi kankina sita problema
viskuo cia pasiskaiciau, vaistu nesinori, o nuo ko pradeti, nekaip nesugalvoju
ar slyvu, ar obuoliu ar dar ko nors...
sriubas valgau kasdien ir nieko, na tik dar beda labai mazai skysciu suvartoju
niekaip neprisiverciu kaip as sakau gerti be reikalo... manes netroskina, tai ir negeriu
cia greiciausiai ir visa beda

viskuo cia pasiskaiciau, vaistu nesinori, o nuo ko pradeti, nekaip nesugalvoju

sriubas valgau kasdien ir nieko, na tik dar beda labai mazai skysciu suvartoju

cia greiciausiai ir visa beda

Siandien ir pabandziau visko po truputi ir pramuse aciu Dievuliu
Pirmiausiai is vakaro uzpyliau karsto vandens ant triju abrikosu, o siandien ryte ant tuscio skrandzio isgeriau ta saldu vandenuka, suvalgiau tuos abrikosus. po kiek laiko vietoj arbatos isgeriau stikline slyvu nektaro, o dar veliau pradejau valgyti Activia su slyvomis ir saukstu kvieciu gemelu bet taip ir nespejau davalgyti kaio jau begau i WC
vat tokia mano istorija, dar siandien zadu tik valgyti bulviu kose su kefyru, sultys su gemalais, o ryt diena pradesiu nuo abrikosu. tikiuosi viskas susitvarkys. ir jokiu naminiu sudyty lasinuku
, gerai keptos mesos, picu