Nuo pat mazens nekenciau maisto gaminimo

Man vis atrodydavo, kad prasikuiciu virtuveje kelias valandas, maistas gaunasi valgomas (bet nesakyciau, kad skanus), ji seimyna per 10 min suryja, kas aciu pasako, kas ne, o kita diena - viskas is naujo... Kadangi nemegau, tai ir negaminau. O kadangi negaminau - tai ir nemokejau

Kai istekejau, ne sriubos nesugebejau isvirti

O kai gime dukryte, per metus laiko viskas pasikeite - gaminu kasdien, skaniai ir greitai, manes tas neerzina, kas antra diena ant stalo garuoja pyragas, sausainiai ar bandeles, net pati darau namine varske, jogurta, lydyta suri ir kitokias nesamones... Ir nesakyciau, kad praleidziu virtuveje puse dienos, juk ir namus tvarkyti reikia, ir vaika auginti, ir dirbu dali dienos, ir galu gale pailseti, pabimbineti megstu...
Taigi, kas mane isgelbejo:
1. Prieskoniai. Anksciau zinojau tik druska ir pipirus

Ogi pasirodo tinkamai parinkti prieskoniai daro stebuklus
2. Planas. Kiekviena sekmadienio ryta su kavos puodeliu susiplanuoju, ka gaminsiu visa savaite, kiek kokiu produktu man tam reikes, taip susidarau pirkiniu sarasa ir apsiperku. Tikras issigelbejimas, kai nereikia kasdien galvoti "ka padaryti valgyti" - pasiimi savo sasiuvinuka, pasiziuri, produktai po ranka - pirmyn

3. Pusfabrikaciai. Ne pirktiniai, zinoma. Jeigu jau taip ar taip darau zemaiciu blynus, darau ju daugiau, dali iskepu, dali - i saldikli. Tas pats su kokiais virtinukais, koldunais, kotletais... Uztat buna atveju, kai nera laiko ar noro gaminti, kai uzgriuva nelaukti sveciai, kai sveikata prasta, arba siaip, savaitgalis - pietus gatavi per 15 min

4. SM ir receptu sasiuvinukas

Cia receptu per akis, patikusius rasausi i sasiuvinuka, taip zinau, kad niekada nepamirsiu, be to, kai galva tuscia, pavartau ir issirenku, kaip is meniu