Įkraunama...
Įkraunama...

Bijau....

g.gif Jei bijot, geriau nevairuokit g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmute30 @ 2008 03 27, 17:50)
g.gif Jei bijot, geriau nevairuokit g.gif

bet juk baimė nugalima bigsmile.gif aišku, kai nepratę važiuot, tai baimė dažniausiai pas visus būna,bet negi dabar dėl to visai nevairuot? doh.gif pati bijau,bet bandau po truputį-patinka belekiek, o baimės dar yra blush2.gif
Atsakyti
As irgi prie tu bijanciu ir kaip cia buvo gerai pasakyta - rauginanciu teises stalciuje lotuliukas.gif Issilaikiau pries 3 metus, tarp kitko visiskai be klaidu is pirmo karto, vadinasi tuo metu vaziuot mokejau. Bet padariau esmine klaida, nepradejau iskart vazinet. O dabar gyvenimas vercia ir noras didziulis yra. Po truputi praktikuojuosi su vyro masina, bet kol kas tik uzmiestyje. Siom dienom jau tureciau ir savo masiniuka isigyt, o tada jau teks ir i gatves islyst unsure.gif Mano darbas visai kitam miesto gale, nuo namu apie 16 km, bet dirbu nuo 7 val, tai ryte gatves buna apytustes, bet kaip reikes gryzt 16 val?? Na bet esu nusiteikus iveikt visas baimes, nelaikau saves kvaila, o jei dar atviriau pasakius, tai pazystu tikrai ne viena labiau issiblaskiusia uz mane, kuri puikiausiai vairuoja. Jei gali jos, galiu ir as smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Liniuka @ 2008 03 28, 15:01)
tai pazystu tikrai ne viena labiau issiblaskiusia uz mane, kuri puikiausiai vairuoja. Jei gali jos, galiu ir as  smile.gif

ir aš taip drąsinu save ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Liniuka @ 2008 03 28, 16:01)
As irgi prie tu bijanciu ir kaip cia buvo gerai pasakyta - rauginanciu teises stalciuje  lotuliukas.gif  Issilaikiau pries 3 metus, tarp kitko visiskai be klaidu is pirmo karto, vadinasi tuo metu vaziuot mokejau. Bet padariau esmine klaida, nepradejau iskart vazinet. O dabar gyvenimas vercia ir noras didziulis yra. Po truputi praktikuojuosi su vyro masina, bet kol kas tik uzmiestyje. Siom dienom jau tureciau ir savo masiniuka isigyt, o tada jau teks ir i gatves islyst  unsure.gif  Mano darbas visai kitam miesto gale, nuo namu apie 16 km, bet dirbu nuo 7 val, tai ryte gatves buna apytustes, bet kaip reikes gryzt 16 val?? Na bet esu nusiteikus iveikt visas baimes, nelaikau saves kvaila, o jei dar atviriau pasakius, tai pazystu tikrai ne viena labiau issiblaskiusia uz mane, kuri puikiausiai vairuoja. Jei gali jos, galiu ir as  smile.gif

As savo teises "rauginau" stalciuj 6 metus - taip sakant gavau ir pasidejau, be jokiu net epizodiniu pavairavimu per ta laika. Is pradziu nebuvo nei didelio poreikio, nei atliekamu pinigu ta masiniuka isigyt, o veliau baime didejo proporcingai metams...Na, bet susikloste viskas taip, kad isidarbinau atomobilistu ir ne bet kokiu, bet "offrauderiu" kompanijoj, ko pasekoje neuzilgo isigijau dzipuka, kuri dar visa menesi "pudziau" kieme, kol Naujametine nakti ryzausi isriedet i gatve bigsmile.gif Laimes buvo tiek, kad turbut tai buvo isimintiniausia naujametine naktis mano gyvenime bigsmile.gif Po to buvo dar tu baimiu ir nevilties, bet jau masiniuko vairo nebepaleidau smile.gif Siaip tai gan atsipuciau po to, kai pati nuvairavau iki pajurio ir atgal.
Moralas butu toks, kad baimes tikrai nugalimos, tik jei jos labai dideles,kartais reik, kad kazkas is salies gerai paspaustu, nes pacios mes labai meistriskai mokam issisukineti ir atidelioti tai, ko bijom...
Atsakyti
Vakar iskrete man vyras sunybe, kuri puikiai pasiteisino thumbup.gif Vaziavom i aikstele pasimokyt parkuotis ir siaip pasimanevruot, o jis visiskai man netiketai sustojo gatvej ir liepe sest uz vairo. Taip pirma karta teko vazinet Vilniuj (teises laikiausi Panevezy). Vazinejau gal valanda ir tikrai nesirenkant paciu lengviausiu marsrutu ir sekesi kaip pirmam kartui tikrai neblogai thumbup.gif O svarbiausia, kad nebebuvo kada bijot. Ir tai, kad visai gerai jauciausi uz vairo, baime sumazino iki minimumo. Taip kad dar keli kartai su sturmanu prie sono ir jau bandysiu viena.
Atsakyti
su tuo ir sveikinu bigsmile.gif
Atsakyti
Aš irgi buvau susidūrusi su panašia problema. Išlaikiusi teises nevairavau 7 metus ir bijojau net pagalvoti apie vairavimą, nors noras buvo didžiulis smile.gif Bet įsigijus savo mašinytę ir pradėjus važinėti iš pradžių ne po miesto centrą ir BŪTINAI VIENA praėjo visos baimės mirksiukas.gif
Atsakyti
as jau turiu teises 3 metus ir niekaip negaliu vairuoti mieste, nes bijau kam nors ivaziuoti doh.gif , kaip nors kvailai pasielgti doh.gif , nu vienu zodziu bijaaaau blush2.gif , nors teises islaikiau is pirmo karto. o man kaip grazu kaip merginos vairuoja masina tiesiog vau wub.gif ,o as kaip durnele bijau ax.gif nu nieko gal ir man kada atsiras drasos vairuoti, butu super thumbup.gif
Atsakyti
As irgi bijau, nors teises dar tik uz geru poros savaiciu uzsiregistravau laikytis, bet baime issilaikius po miesta vazinet siaubinga doh.gif ypac per pika.. irgi bandau save drasint, kad visi sugeba vairuot ir jei protingai, tai avariju nepridaro, nebent is didelio zioplumo.. ir noriu, ir bijau, o baisiausia, kad reikia ir nera kur dingt blush2.gif
Atsakyti
Teises išsilaikiau tik dėl to, kad draugė prikalbino. Išlaikiau tik iš 3 karto, manau, kad būtent dėl to labai išsigandau vairavimo. teisės buvo padėtos į stalčių 4 metam. Vėliau aplinkybės privertė sėsti už vairo. Pirmą kartą viena vairavau vos po 4 važiavimų (praėjus 4 metam). Visiškai nejaučiau mašinos, bijojau prasilenkti su kitom, nemokėjau perjunginėti pavarų. Lyg viso to būtų mažai, vyras nupirko BMW. Nemokėjau aplamai vairuot, o čia dar su galiniais varomais ir dar pradėjau žiemą važinėt. Visa laimė, kad tos žiemos mažai buvo. Bet pora kartų ekstrymą apturėjau kai užsukus galą nešti į šoną pradėjo. Visa laimė, kad mašinų nebuvo. Važinėjau anksti rytais ir vėlai vakarais, jokių kamščių ir visą laiką tamsu. Ir gerai, ir blogai. Gerai, kad išmokau valdyti mašiną, blogai, kad praradau atidumą. Važiuojant piko metu nepastebėdavau pėsčiųjų, kitų mašinų. Visa laimė, kad viskas baigėsi laimingai. Laikui bėgant įpratau save laikyti vairuotoja, tad atidžiau stebiu kelią.
Įsitikinau, kad baimę galima nugalėti, ypač jei yra noras ar šiaip gyvenimas priverčia.
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2008 03 30, 12:43)
Moralas butu toks, kad baimes tikrai nugalimos, tik jei jos labai dideles,kartais reik, kad kazkas is salies gerai paspaustu, nes pacios mes labai meistriskai mokam issisukineti ir atidelioti tai, ko bijom...

As issilaikiau teises ir puse metu vazinejau tik su tecio masina ir tik tiek, kiek jis "prispausdavo" kur nors pavezt.. O as taip nenoredavau, kojos drebedavo is baimes.. O jis vis verte.. unsure.gif Aisku, ne piktybiskai, bande padet.. Po to nupirko masiniuka.. Zinokit, puse metu beveik nevazinejau - rasdavau pasiteisinima, tai oras labai blogas (ziema), tai nera kur pasistatyt, tai po paskaitu leksiu kur nors su draugais.. doh.gif Po truputi ipratau.. Dabar labai megstu vazinet ir gerai jauciuosi, myliu savo masinyte..
Taip susikloste, kad gyvenu tarp LT ir TR.. Tai Turkijoj tik uzmiesty vairuot dristu.. Tokia netvarka, is keturiu eiliu gali sesias padaryt... Sokt tau tiesiai pries nosi, milimetru atstumu prasilenkt net nepristabde, tai grizus i LT jauciuosi kaip rojui vairuodama bigsmile.gif
Atsakyti