Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir svoris 22-26 sav.

QUOTE(zuzu @ 2010 04 05, 09:58)
ir aš pasisakysiu dėl svorio mergicos. nežinau ar reik l. jau džiaugtis ta nuostata valgyk kiek nori, esi nėščia... po to užeikit į kitas SM forumo temas...kaip atrodot po gimdymo, ar vyrai į jus žiūri...apėmusi depreseija dėl svorio...esu sau negraži... po gimdymo jei dar neramus vaikas ir mama sau atrodo dar kaip nėščia...be to, sutikit judėjimo nėra tiek daug...vienos numes, kitos ne...vienos įpratę buvo po septynis darbus suktis, o namie namai-laukas apriboja judesius, vienos kemša maistą ar svečiai atneša, vis 'pasilepinimui" krauni į save...vienos organizmas greit degina kalorijas...kitoms suveikia tai, kad žindai,- minus 500kcal į dieną, ir jau užtenka figūrai gražinti, o kita žiūrėk ir pratimus šlaunims daro vaiko miego metu ...ir vistiek po 6-9mėn svoris nekrenta... unsure.gif taip kad...kiekviena kalba iš savo taško, pamiršus kad vienos organizmas gal puikiai PATS degina kalorijas, o kitos ir mažai valgydamos, kaip kad čia parašė, atrodo stambokai.

kita vertus, visai nesižaviu užsienio nėštukių patirtim. apskirtai pasižiūrėkit kokios danės, airės storos išpliurusios...dauguma...nekalbu apie jav...ir tai gražu? gražu kai sakoma, ai valgyk kiek nori, kad ir 30kg tau užaugs...o kas poto...gražus oras saulytė, o moteris eina stumia gražų vaiką su vežimėliu, o rinkės kabaluojasi iš šonų...ne laikas bus depresuot po gimdymo...reik galvot judėt ir saugot save dabar.
tuo nenoriu pasakyt, kad turim tik salotas graužt...lietuva jau ir taip garsėja kaip anoreksikių šalis...bet tie kg medicinoje ne veltui, juk daromi tyrimai, po kurių paaiškėja, kada moteris atgauna savo figūrą, jei ji aktuali jai pačiai. o mūsų savijautą juk įtakoja svoris, ar ne? kad ir banalu sakyt.stambi moteris išvis kuo mažiau turėtų priaugt, manekenė iki 20kg.na bet tikrai gerai priaugt 13-15/6kg, kita vertus, jei ne- žinok, nieks nekaltas bus jei po gimdymo, net ir keliem mėn praėjus...dar daug bus kg likę.

vėlgi supraskit, puikiai yr moterų kuriems net 5kg yra dzin likę nuo gimdymo, na bet kitoms tikrai ne dzin. taip kad kiekviena skirtingus net lūkesčius po gimdymo turime. pvz, mano draugės, net kelių metų vaikus turi, ir vis svorio nenumeta, dar net buvo priaugusios. vienos mergaitei 7m tuoj bus, tai tik db susireguliavo-o buvo manekeninių linijų. kitos vaikui bus 3 metai - išsipūtus kaip per nėštumą. ir manot moteris nenori būt graži? graži, tai ne džiūsna, turiu minty, bet bent jau normali, su raumenim vietoj rinkių. taip kad kiekvienai savo. smile.gif

QUOTE(IwonaBogd @ 2010 04 05, 10:10)
OHO, koks pamokslas! Bet is kitos puses labai teisingas. aisku, kad norisi valgyt daugiau ir tas svoris auga, bet viskam turi buti ribos. Ir kiekviena norim but po gimdymo grazios. Eidamos su vezimelio esam laimingos, bet tie kg trukdo. Ir nepatikesiu, jei kas pasakys, kad jam tas pats.

drinks_cheers.gif nieks neirodys,kad jom vienodai kaip atrodo.

QUOTE(superlupe @ 2010 04 06, 17:10)
Taciau beda del rugsciu. Labai kyla vakarais. Gal kas turit geru patarimu, kaip su tuo kovoti? smile.gif

borjomi mineralinis vienintelis kas padejo kovot su situ malonumu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dvynuke85: 06 balandžio 2010 - 23:30
QUOTE(zuzu @ 2010 04 06, 09:56)
1. liūdniausia kai išsireguliuoja med apykaita. tam padėtų prof. mitybosn spec, kurie pasakytų kaip pagreitint mgų apykaitą. juk nėra neįman būdų šių laikų medicinoj.

2.na, mergelė kuri buvo stora stora iki tol, ne nuo nėštumo, -ji ir turėjo priaugt tik tiek, ir netgi mažiau. išvis stooooroms, net apie 4-6 kg leidžia, ne daugiau..jei tai patologinis storumas...nes po to, su tokia mase, nei pati vaiką išstenėsi...cezaris laukia...manekenės kūdenos lai leidžia sau daugiau...daugelis jų, dėl per mažo riebalų kiekio dubens srity išvis pastot negali, kaip ir kultūristės panašiai, dėl per didelės aumenų masės...taip kad kiekviena turi žinot savo ypatumus, o ir pokyčius stebėt - kaip ta nelemta mgų apykaita, lėtėja, greitėja...kitos, žiūrėk, kemša viską ir joms nieko...et, išties tie mūsų kūnai ir genai...vienos atsipalaiduot gali, kitos žiūrėk vos ne nuo salotų be majonezo storėja...

manau, kad nėštumas nėra pats tinkamiausias laikas spartinti medžiagų apykaitą g.gif apsileisti nereikia, bet apie save rimtai galvosim, kai lialius gims.

o šiaip save pagaunu galvojant - kada, jei ne dabar džiaugtis gyvenimu ir atsipalaiduoti ax.gif aišku, pasakysite, kad ne lėkšteje laimė...
bet kokia laimė, kai galvoji - oi ne, šito negaliu valgyti, šito irgi, va to - taip pat... o skaniai pavalgius taip norisi nusnūsti pietų ar pagulėti lovoje su žurnalu ar knyga, bet ne, negali, nes reikia judėti, krutėti - spartinti apykaita blush2.gif
o kai dar žinai, kad kiekvienas kąsnis į kūną eina ir dar nuo gydytojo velnių gauni blush2.gif

be to, susidaro įspūdis, kad dažniausiai pamokslauja dėl per didelio priaugto svorio tos, kurioms nereikia dėti jokių pastangų, kad įtilptų į normas ax.gif atsidurtumėte mūsų kailyje doh.gif

aš taip besistengdama kuo daugiau judėti ir ligoninėj dėl pervargimo atsidūriau verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Smagute @ 2010 04 04, 20:30)
Na ir as pasigirsiu... 25 savaite ir +11kg. Jauciuosi puikiai, nei dienos be Snickers ir Nomedos, vyras sako, kad as pati graziausia  nestuke.gif , gydytojas, kad lialiukas sveikas ir labai grazus...  4u.gif  Todel ir toliau valgysiu tiek, kiek man norisi bei tai, ko noriu (zinoma, kalbu ne apie tai, kas galetu pakent sveikatai), o svarbiausia – be sazines grauzimo  bigsmile.gif  Ir tikiu, kad gamta pades paskui susitvatkyt...  wub.gif Svarbu na tai ka tu suvalgai, o su kokiu apetitu tai darai... ir geriau su apetitu suvalgyt Bicmac, nei be apetito ir noro sveikos kosytes... Taigi, nusiteikiam optimistishkai ir toliau  essen.gif  !

doh.gif doh.gif doh.gif schmoll.gif
Atsakyti
Lyg ir temutės rekordą mušiu unsure.gif 26sav ir turiu +15kg. Prieš mėnesį nesivaržiau, valgiau kaip norėjos - ne po daug, bet aš į mėsą negaliu žiūrėt, o saldumynus pamačius tiesiog rankos dreba kaip noris doh.gif Na, ne snickerius ar šokoladus, sausainiai ir pyragai labiau, net netingėdavau virtuvėj valandom sėdėt ir kept blush2.gif
Pirmo nėštumo metu priaugau t.p. apie 20kg, kurie greit ištirpo kai susiėmiau. Už tai ir šį kartą vadelės paleistos. Bet žiū jau reik susiimt, nenoriu 20 ribos peraugt unsure.gif Tad šią savaitę po Vėlykų jau labai riboju su saldumynais, turėtų tiek užtekt..
Atsakyti
mums rytoj 24 savaites sueina ir mes turim +10kg ax.gif
Atsakyti
Freza man neatrodo, kad tu labaii daug priaugusi, +8 su tokio laiko nestumu manau labai normalu, iki galo dar mazadaug tiek pat priaugsi ir vaziuosi su kokiu +15 gimdyt, taigi visai normalu cia 4u.gif
As va per pirma nestuke.gif sugebejau +32 priaugti, o valgiau tiek pat kiek nesilaukdama, bet po gimdymo jie nerealiai greitai nukrito, tai manau cia jau toks mano organizmas, nes nesilaukiant mano kmi vis ant minimumo ribos, t.y 18-18,5. Dabar va antra karta laukius, mums jau 17-ta sav tai kolkas +2 turiu, bus matyt kaip svoris toliau augs, mano svajone cia priaugt iki 15kg per visa nestuma, o jus dar manot kad tas 15kg labai daug doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamyte_Ausryte @ 2010 04 11, 23:22)
Freza man neatrodo, kad tu labaii daug priaugusi, +8 su tokio laiko nestumu manau labai normalu, iki galo dar mazadaug tiek pat priaugsi ir vaziuosi su kokiu +15 gimdyt, taigi visai normalu cia  4u.gif
As va per pirma  nestuke.gif  sugebejau +32 priaugti, o valgiau tiek pat kiek nesilaukdama, bet po gimdymo jie nerealiai greitai nukrito, tai manau cia jau toks mano organizmas, nes nesilaukiant mano kmi vis ant minimumo ribos, t.y 18-18,5. Dabar va antra karta laukius, mums jau 17-ta sav tai kolkas +2 turiu, bus matyt kaip svoris toliau augs, mano svajone cia priaugt iki 15kg per visa nestuma, o jus dar manot kad tas 15kg labai daug  doh.gif  biggrin.gif

Na, dabar įpusėjau 28 savaitę ir turiu plius 11,5 kg ax.gif Jeigu tikėti echoskopu, tai lialius dviem savaitėm dydžiu į priekį eina ax.gif

Mane neramina ne tai, kaip čia tą svorį reiks numesti pagimdžius schmoll.gif Man tik atsibodo gydytojų replikos ir pasvarstymai garsiai - oi oi oi, kaip čia daug priaugai, kiek daug dar priaugsi, bus sunku gimdyti ir panašiai doh.gif Atrodo, aš ir taip neturiu dėl ko nerimauti, kaip dėl netilpimo į jų lenteles ax.gif
Atsakyti
QUOTE(freza80 @ 2010 04 12, 08:37)
Na, dabar įpusėjau 28 savaitę ir turiu plius 11,5 kg ax.gif Jeigu tikėti echoskopu, tai lialius dviem savaitėm dydžiu į priekį eina ax.gif

Mane neramina ne tai, kaip čia tą svorį reiks numesti pagimdžius  schmoll.gif  Man tik atsibodo gydytojų replikos ir pasvarstymai garsiai - oi oi oi, kaip čia daug priaugai, kiek daug dar priaugsi, bus sunku gimdyti ir panašiai  doh.gif  Atrodo, aš ir taip neturiu dėl ko nerimauti, kaip dėl netilpimo į jų lenteles  ax.gif

Ir man ta pati kaskart atejus prikisinedavo, bet dabar galvoju, kad galejau nebeiti pas ta gine schmoll.gif va dabartine pas kuria einu tai superine visom prasmem ir as ja iskart perspejau, kad per praeita nestuma daug svorio priaugau nors valgiau ta pati ka ir pries nestuke.gif tai ji mane nuramino, kad kiekvienos moters organizmas skirtingai reaguoja i nestuma tai ner cia ko pergyvent del to svorio, svarbiausia, kad mazutis gimtu sveikas ir lasidziaugt tuo stebuklingu laukimu, juolab, jei zinai, kad tikrai neryji be saiko ir stengiesi vietoj visokiu sokoladuku ir cipsu geriau koki vaisiu sugrauzt 4u.gif
O svoris tau nuo pat pastojimo pradzios pradejo augt? ar staigiai i voirsu kilt nuo 18sav? rolleyes.gif
Atsakyti
Man tai zinokit svoris visada buvo aktualus g.gif Aisku nesu as dietu maniake, visai ju nesilaikau ir niekad neteko laikytis. Bet ziuriu ka valgau. Pati esu "kuda", taip visi sako. Iki nestumo sveriau 52kg. (ugis 1,67m). Taigi man atrode normaliai ax.gif Todel ir budama nescia nesivadovauju ta politika "valgyk uz du" arba "tu gi laukiasi tau viskas galima". Nemanau, kad priaugti daug svorio gerai. Sunku juk ir paciai g.gif Per pirma nestuma priaugau 16 kg. Ir grizus is ligonines 11kg jau nebuvo. Taigi kitus lengvai numeciau mirksiukas.gif
O dabar 20 sav. buvo +4,5 kg. Ir man jau atrodo nemazai g.gif Nes pirmu nestumu taip greitai svoris neaugo g.gif Nors gydytoja sako normaliai cia viskas ax.gif Dabar gal dar prisidejo 1kg. Bet cia pasiskaicius man ramiau, nes visai dar palyginus nedaug. Gerai,kad saldumynu nemegstu visai schmoll.gif Retkarciais tik pasmaliziauju. Tada gal buciau sunkesne g.gif Bet aisku svoris lieka svoriu, svarbiausia kad vaikiukui butu viskas gerai ir jis gerai mamos pilvelyje jaustusi biggrin.gif Is tikruju kai apetitas zveriskas sunku susilaikyti ko nesuvalgius g.gif As net pykstu kartais is kur tas noras sitiek valgyt g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wiva: 13 balandžio 2010 - 08:54
Apskritai ir ne nėštumo metu mes visos labai skirtingos. Pvz., aš apie dietas nieko absoliučiai neišmaniau ir galvos nesukau, ir maitinimosi nereguliuodavau, sportinio sudėjimo buvau, ta prasme ne kūda kaip šakalys, buvo ką suimt, bet kūnas stangrus ir jokie lašiniai nesiubavo - pilvas plokščias, papai ir užpakalis vietoj biggrin.gif . Kai tuo tarpu kita identiško KMI putlutė atrodo smile.gif
Arba man visad pavasarį ir rudenį svoris 6kg skirdavos, tiesiog natūraliai vasarą daug daugiau judi, per karščius mažiau valgyt noris. Ir šiaip priklausomai nuo streso/nedavalgymo ar užsisedėjimo per savaitę svoris gali 3kg pakist.
Plius, kiekvienai skirtingai ir skysčiau kaupias..

Ir visai nesiparinčiau aš dėl to nėštumo, bet velniam man į šitą temutę lįst reikėjo. doh.gif Kai paskaičiau, kiek kitos priaugo ir jau skaito, kad labai labai daug... nu niekaip dabar iš galvos neišgaruoja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamyte_Ausryte @ 2010 04 13, 09:26)
Ir man ta pati kaskart atejus prikisinedavo, bet dabar galvoju, kad galejau nebeiti pas ta gine  schmoll.gif  va dabartine pas kuria einu tai superine visom prasmem ir as ja iskart perspejau, kad per praeita nestuma daug svorio priaugau nors valgiau ta pati ka ir pries  nestuke.gif  tai ji mane nuramino, kad kiekvienos moters organizmas skirtingai reaguoja i nestuma tai ner cia ko pergyvent del to svorio, svarbiausia, kad mazutis gimtu sveikas ir lasidziaugt tuo stebuklingu laukimu, juolab, jei zinai, kad tikrai neryji be saiko ir stengiesi vietoj visokiu sokoladuku ir cipsu geriau koki vaisiu sugrauzt  4u.gif
O svoris tau nuo pat pastojimo pradzios pradejo augt? ar staigiai i voirsu kilt nuo 18sav?  rolleyes.gif

Na. ,man svoris pradėjo augti nuo pat pradžių. ax.gif Gal dėl to, kad pradžia lengva buvo - nė karto nepykino, nė sykio nevėmiau ax.gif 12 savaitę jau turėjau plius 2,5 kg blush2.gif Manau, iš dalies daugiau priaugu todėl, kad iš pradžių gulinėjau (saugojausi, nes keletą savaičių tepliojo), o dabar mažiau judu dėl padidėjusio gimdos tonuso verysad.gif

Ir tikrai nevalgau už du, saldumynais irgi nepiktnaudžiauju blush2.gif Manau, kad čia organizmas taip reaguoja ir viskas ax.gif

Beja, tai nėra vieno gydytojo pastabos, priekaištavo ir ligoninėj, o išraše radau pastabą - paaiškinti gimdyvei apie dietą... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(freza80 @ 2010 04 13, 18:09)
Beja, tai nėra vieno gydytojo pastabos, priekaištavo ir ligoninėj, o išraše radau pastabą - paaiškinti gimdyvei apie dietą... doh.gif

oho blink.gif
tai mazdaug po kilograma i svaite priaugi nuo 12sav g.gif Nors man irgi per ana nestuma taip buvo biggrin.gif Tik va del to dar ir oda issitampius ir tokia paglebus ir dar striju papuosta liko, po tokiu svorio svyravimu, tikiuos Tau taip nenutiks 4u.gif
O as tikiuos, kad sikart neateis ta diena kai svoris zaibo greiciu prades kilt biggrin.gif
Atsakyti