Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas II

QUOTE(axa @ 2010 03 08, 19:19)

bus saugiau dėl vagysčių?

pamiršau paminėti anksčiau, tačiau mūsų rajone nuolat važinėja policijos ekipažas, mato visų namų duris, kaži ar kokiuose daugiabučiuose policija laiptinėse patruliuoja..............

QUOTE(sena pažįstama @ 2010 03 09, 07:57)
Jei Subjektyvios toks butas-man labai suprantamas jos nenoras keltis i nama drinks_cheers.gif

juk niekas jos ir neverčia į namą keltis, kaži ar kas iš gyvenančių namuose norėtų tokių absoliučiai subjektyvių kaimynų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2010 03 08, 21:46)
Kai gyvenom bute (minėtame rajonėlyje, žr.įmestą nuorodą aukščiau), pas mus irgi viso to nebuvo. Nes namas buvo mažabutis, kieme stovėjo vos kelios (kiek pamenu, tai trys ) mašinos, iš jų dvi - visai kitoje pusėje nei mūsų butas, sienos storos, lubos aukštos, kaimynų nesigirdi...su parkavimu problemų nėra...autonominis dujinis šildymas (t.y. maži mokesčiai). Man iki darbo centre - pėstute ar dviračiu, darželis čia pat, ir t.t.
Bet, tai išimtys iš taisyklės. Galbūt Subjektyvios butas - kaip tik tokia IŠIMTIS. Kurią ji labai norėtų suabsoliutinti ir pateikti kaip normą biggrin.gif

tai kodėl kėlėtės į namą? turbūt buvo tokių minusų, kurių nėra pas Subjektyvią bute visgi smile.gif .. Tai reiškia, kad Jūsų butas visgi ne toks buvo kaip Subjektyvios .. Subjektyvios butas - išimčių išimtis . bėda ir yra tame, kad išimtinių butų yra ,o namų ne . Bet jei toks ir bus rastas, tai jį ras tik Subjektyvi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2010 03 09, 11:37)
Subjektyvios butas - išimčių išimtis . bėda ir yra tame, kad išimtinių butų yra ,o namų ne . Bet jei toks ir bus rastas, tai jį ras tik Subjektyvi  biggrin.gif

Tikra tiesa biggrin.gif

Tame "mažabutyje" pirmų aukštų gyventojai (t.y. du butai) turėjo savo VISIŠKAI privačius, aptvertus kiemus, kur saugiai dūko jų vaikai +sandėliukus ir parkavimą vidiniame beveik uždarame kieme. Jeigu mūsų variantas būtų buvęs toks, namo nebūtų reikėję smile.gif Bet mūsų variantas buvo antrame aukšte, be kiemelio, nelogišku ir nepatogiu išplanavimu ir langais praktiškai į gatvę - nors gatvė nebuvo šalia, bet girdėjosi gerai, taigi, atsidarius langą girdėdavosi pastovus "fonas" beveik visą parą. Tai ir buvo pagrindinės priežastys statytis namą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 09 kovo 2010 - 10:51
QUOTE(lacosta @ 2010 03 09, 10:48)
pamiršau paminėti anksčiau, tačiau mūsų rajone nuolat važinėja policijos ekipažas, mato visų namų duris, kaži ar kokiuose daugiabučiuose policija laiptinėse patruliuoja.............. 
juk niekas jos ir neverčia į namą keltis, kaži ar kas iš gyvenančių namuose norėtų tokių absoliučiai subjektyvių kaimynų  biggrin.gif

O kam lauztis per paradines duris? daug populiariau per langa (atsukta i kokio miskelio puse) arba dar geriau - per antra auksta.Is pirmo zvilgsnio i akis nekrenta - maziau itarimu.

atsiprasau uz nukrypimus nuo temos 4u.gif
Atsakyti
Be visų paminėtų privalumų: ne 1 ir ne paskutinis aukštas, vienam aukšte (ne per du aukštus, man tokio sąlyginai mažo buto plotas per kelis aukštus yra riebus minusas), buto aukštis apie 3,70 m. Dabar žiūrim apie 200 - 300 kv. analogiško varianto.

QUOTE(flight @ 2010 03 09, 08:46)
Taip, bet tokie butai nėra standartinis statistinis variantas. O mes čia kaip tik disktuojam apie standartinius butus ir daugiau mažiau standartinius namus  smile.gif

Vėl gi, kas yra standartas. Tokiuose ar panašiuose butuose gyvena veik visas Senamiestis, nemaža dalis Naujamiesčio, didžioji dalis Centro (čia išilgai Gedimino pr. ir perimetre aplink jį), didžioji dalis Užupio ir nemaža dalis Žvėryno (neskaitant Žvėryno ir mieste esančių ind. namų privalumų), dalis Antakalnio (vėl gi ten ir ind, namų sočiai). Dabar pažiūrėkit, koks skaičius gyventojų. Ar tai išimtys? rolleyes.gif Vieninteliai skirtumai tarp šių butų: vieta vieta vieta, namo būklė, interjeras ir kt. individualūs faktoriai. Kaimynai gali būti ir kukliai gyvenantys, ir vidutiniškai, ir prabangiai, ir "be proto" prabangiai. "Koncentracija" skirtinga, kaip ir visur. Ir užmiesčio kvartaluose vyrauja socialinė įvairovė, kaip ir sodų bendrijose.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 03 09, 11:09)

Vėl gi, kas yra standartas. Tokiuose ar panašiuose butuose gyvena veik visas Senamiestis, nemaža dalis Naujamiesčio, didžioji dalis Centro (čia išilgai Gedimino pr. ir perimetre aplink jį), didžioji dalis Užupio ir nemaža dalis Žvėryno (neskaitant Žvėryno ir mieste esančių ind. namų privalumų), dalis Antakalnio (vėl gi ten ir ind, namų sočiai). Dabar pažiūrėkit, koks skaičius gyventojų. Ar tai išimtys? rolleyes.gif Vieninteliai skirtumai tarp šių butų: vieta vieta vieta, namo būklė, interjeras ir kt. individualūs faktoriai. Kaimynai gali būti ir kukliai gyvenantys, ir vidutiniškai, ir prabangiai, ir "be proto" prabangiai. "Koncentracija" skirtinga, kaip ir visur. Ir užmiesčio kvartaluose vyrauja socialinė įvairovė, kaip ir sodų bendrijose.

išimtis esate Jūs, Subjektyvi, kuriai vieta atstoja visus šių butų galimus ir esamus trūkumus smile.gif Ar esate įsitikinusi, kad visi šie butų gyventojai taip kategoriškai pasisakytų prieš namą? Galite neatsakyti , atsakymas aiškus smile.gif
Atsakyti
westa, tas nuolatinis isteriškas skeryčiojimąsis temoje nieko naudingo jai neduoda, tik kažkokias asmenines nuoskaudas ir nepateisintus lūkesčius. Nejau tokia užtikrinta, kad visi tie gyventojai (ir Kauno, ir Klaipėdos tuo pačiu) tik ir trokšta pabėgti iš savo namų? Ne. Ir jie niekur nebėga. Ir labai daug gyventojų trokšta gyventi centre, prestižiniuose rajonuose, bet paprasčiausiai neįperka to. Arba renkasi gyvenimą kitokiomis sąlygomis. Suprask, kad tavo nuomonė yra tokia pat subjektyvi. Mano nikas nėra kažkoks išskirtinis žodis, kad jį čia valkiotum kaip skudurą ir kaišiotum panosei. Kiekvieno nuomonė, pozicija vienaip ar kitaip yra subjektyvi, todėl kaskart kišti šį žodį yra kvaila pozicija ir tiek 4u.gif

Be to rinkdamąsi NT objektą aš žiūriu į priekį, o ne vadovaujuosi šiandieniniais poreikiais. ar fantazijomis Todėl planuodama gyvenimą, stengiuosi nepralošti. T.y. pirkti ruošiuosi tik tai, kas iš ties verta dėmesio, likvidu, turi ilgaamžiškesnę vertę, o ne dėl ambicijų ar "pakazuchos". Ir namo man tokio kaip čia pasakoja nekurios man/mums nereikia, nes mes LT negyvenam mažiausiai 3 mėnesius. O paaugus vaikams iš viso abejoju, ar čia gyvensiu šaltomis žiemomis ir niūriais lietingais sezonais. Čia saulės nėra, čia depresijos, o man reikia saulės ir malonesnio klimato.

flight, ačiū už nuorodą, bet žinau tuos namus ir pagrindinis jų minusas - prie pat prie pat esantis geležinkelis doh.gif Todėl ta kaina mažiausiai 3 kartus yra pervertinta.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 03 09, 11:33)
westa, tas nuolatinis isteriškas skeryčiojimąsis temoje nieko naudingo jai neduoda, tik kažkokias asmenines nuoskaudas ir nepateisintus lūkesčius. Nejau tokia užtikrinta, kad visi tie gyventojai (ir Kauno, ir Klaipėdos tuo pačiu) tik ir trokšta pabėgti iš savo namų? Ne. Ir jie niekur nebėga. Ir labai daug gyventojų trokšta gyventi centre, prestižiniuose rajonuose, bet paprasčiausiai neįperka to. Arba renkasi gyvenimą kitokiomis sąlygomis. Suprask, kad tavo nuomonė yra tokia pat subjektyvi. Mano nikas nėra kažkoks išskirtinis žodis, kad jį čia valkiotum kaip skudurą ir kaišiotum panosei. Kiekvieno nuomonė, pozicija vienaip ar kitaip yra subjektyvi, todėl kaskart kišti šį žodį yra kvaila pozicija ir tiek 4u.gif

stop smile.gif .. skerysčiojatės temoje Jūs smile.gif užtikrinta visada esate Jūs smile.gif ir nuoskaudas turbūt jaučiate Jūs . ir dabar aišku dėl ko.. smile.gif prestižas kažkam yra itin svarbus . ir išties galbūt visgi namas būtų gėris? jei jį įpirktumėte? ir įpirktumėte ne bile kur o ten, kur galėtumėte pasikviesti savo itin neeilinius draugus ir pažįstamus smile.gif O Jūsų nikas yra išskirtinis - turbūt jis vienintelis taip gerai atspindi tą žmogų, kuris už jo pasislėpęs smile.gif Relax, Subjektyvi ir gyvenimas iš karto bus gražesnis smile.gif ir laimės jame bus daugiau smile.gif o dabar tik begalinė graužatis, kad kažkas gyvena name, ir yra laimingas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 09 kovo 2010 - 11:43
Oi, na tik nereikia čia tų lelekiškų rašliavų. Jei skaitytum objektyviai, kaip tai norėtum deklaruoti, tai atkreiptum dėmesį, kad mano nuomonė nėra skeryčiojimąsis ir aš nesivaipau "va , westa, vai , westa, anuka, westa, jūs pažiūrėkit į šitą westą, kur ji gyvena, kuo ji kvėpuoja, jos nuomonė jofana", ir nėra paremta kažkokiais nepamatuotais svaičiojimais, o realiais argumentais, kurie vienaip ar kitaip šioje (ir ankstesnėse) temose papildomi pačių gyventojų argumentais. Nėra nei vienoje pusėje vien tik + ar vien tik -. Nėra užmiesčio namas vien tik apskritas + , kaip ir butas centre. Čia faktas. Tai kodėl tau nepriimtina nuomonė (ar pozicija) primygtinai prikaišiojama kaip total nesąmonė. Be to sutik, kad gyvenimas Klaipėdoje šiek tiek skiriasi nuo gyvenimo Vilniuje. Patinka tau tai ar ne.

Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 03 09, 12:02)
Oi, na tik nereikia čia tų lelekiškų rašliavų. Jei skaitytum objektyviai, kaip tai norėtum deklaruoti, tai atkreiptum dėmesį, kad mano nuomonė nėra skeryčiojimąsis ir aš nesivaipau "va , westa, vai , westa, anuka, westa, jūs pažiūrėkit į šitą westą, kur ji gyvena, kuo ji kvėpuoja, jos nuomonė jofana", ir nėra paremta kažkokiais nepamatuotais svaičiojimais, o realiais argumentais, kurie vienaip ar kitaip šioje (ir ankstesnėse) temose papildomi pačių gyventojų argumentais. Nėra nei vienoje pusėje vien tik + ar vien tik -. Nėra užmiesčio namas vien tik apskritas + , kaip ir butas centre. Čia faktas. Tai kodėl tau nepriimtina nuomonė (ar pozicija) primygtinai prikaišiojama kaip total nesąmonė. Be to sutik, kad gyvenimas Klaipėdoje šiek tiek skiriasi nuo gyvenimo Vilniuje. Patinka tau tai ar ne.

siūlau pačiai pasiskaityti savo postą dar ir dar kartą smile.gif .. taip, išties svaičioju smile.gif .. nes diskusijos virė ankstesnėse temose, kuriose buvo pateikta itin daug argumentų, kurios praignoruodavote, kai jie jums buvo nepatogūs . Todėl nereikia čia lia lia ok smile.gif Taip , nėra vien pliusų nei ten nei ten. Aš kaip ir ne vienas šios temos dalyvis tai sakėme jau senai. Ir tik dėl jūsų kategoriškumo ši tema vis dar gyvuoja smile.gif ..

Siūlau išgert kavos ir apsiramint smile.gif Pažadu daugiau nebesvaičiot. Tiesiog kartais norisi pakandžiot subjektyvius žmones cool.gif

tiesa, būtų įdomu išgirst kuo skiriasi gyvenimas Klaipėdoje nuo Vilniaus? Jei namas patogioje vietoje ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 09 kovo 2010 - 12:17
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 03 09, 12:33)
Ir namo man tokio kaip čia pasakoja nekurios man/mums nereikia, nes mes LT negyvenam mažiausiai 3 mėnesius. O paaugus vaikams iš viso abejoju, ar čia gyvensiu šaltomis žiemomis ir niūriais lietingais sezonais. Čia saulės nėra, čia depresijos, o man reikia saulės ir malonesnio klimato.

Oho, tai tikriausiai ir dabar ne iš LT rašot tikriausiai? O kaip su vaikais mokyklinukais, kaip kad ir mažiausiai 3 mėn. juos išsivežat iš LT, kaip mokykla, ar taip lengvai išleidžia g.gif Kažkur "Piniginės" skyrelyje buvau radusi tamstos pasisakymą apie savo kasmėnesinį uždarbį, rašėt, kad 6000 lt/men, nu tai tokia suma nera tikrai fantastine, kad galetum sau leist pirkt namus centre ir vazinetis po maziausiai tris menesius i uzsienio kurortus tongue.gif Nu nebent vyras milijonierius koks mirksiukas.gif
Sorry, kad truputi ne i tema, bet man sitoj asmenybej kazkaip galai nesueina, ar nebus tik viskas pssssssssssssssssss....Per foruma patikrinti negali, ar tie turtai tikri, ar isgalvoti..Tikrai turtingi zmones, manau, tikrai randa kita uzsiemima nei forumuose kritikuoti "vargsus"... doh.gif As bent jau sededama uzjurio kurorte, supermama.lt neisijungiu, nera poreikio, o Subjektyvi mums is uzjurio stai raso... lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilonux: 09 kovo 2010 - 13:38
asmeniškai man namas- svajonių būstas. Dabar tiesiog gyvenu skelbimuose, bet TAS namas manęs matyt dar nenori unsure.gif Nes visiškai jokios pasiūlos.
p.s. jei kas žinot/parduodat koki 120kv namuką, 15 km nuo Kauno spinduliu, už protingą kainą- brūkštelkit
Atsakyti