Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas II

26'erius metus gyvenu bute. ir centre ir ne centre. tačiau jau senų seniausiai svajoju apie namą (nepameluosiu pasakęs, kad beveik kas dien).
Nelabai pažįstų žmonių, kurie riktusi butą, o ne namą. Bute, paprastai, jie gyvena, nes namo neišgali.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 11 27, 00:26)
Paskutinėje darbovietėje į rankas 6000 Lt. plius priedai ir kt. apmokamos išlaidos, skyriaus direktorės pareigos.

QUOTE(Subjektyvi @ 2010 03 09, 18:46)
Nesu tokių dalykų rašiusi tongue.gif Gal esu paminėjusi, kad normalios pajamos nuo 6000 iki 10000 lt šeimai. Bet kiek pati gaunu ar kokios šeimos pajamos, to tikrai nerašiau. Vien vaikų lavinimui ir būreliams mums kas mėnesį išeina virš 2300 lt.  doh.gif O kiek ir kur aš rašinėju, tai jau ne tamstos reikalas. Turiu viskam sočiai laiko, nes kurorte aš ne ilsiuosi, o gyvenu tongue.gif Ir esu savo laiko šeimininkė.

Nu atleiskit uz OT, bet nepatingejau surast Subjektyvios ankstesni pasisakyma kitoj temoj, kurio ji tikrai nerase tongue.gif Dabar garantuoju, rasys, kad tie priedai prie algos keturgubai virsija alga ir plius darbovieteje suteikiama galimybe bent tris menesius gyvent kurorte uzjuryje lotuliukas.gif
Gaila man taves, gyvenancios "second life", bet aisku cia ne vieta tokiems tokioms diskusijoms...Sorry merginos dar karta 4u.gif
Atsakyti
Man tai labai nepatinka, kai prasideda oponentu persekiojimas po kitas temas, bandant pritempti prie esamos ir panaudoti kaip argumenta blush2.gif Vaikiski zaidimai cia. Koks kieno reikalas, kiek kas uzdirba ir ka isgali/nori pirkti? Cia kaip persiokimas po revoliucijos gaunasi-esi buoze, aha, esi zaraza ir komunistu partijai nereikalingas, vadinasi, saudyti laugh.gif
Ne, diskutuokim draugiskai, be jokiu persekiojimu, su rimtais argumentais 4u.gif
Pakreipti noreciau kitaip diskusija: kaip manote, jusu poziuriu, kas geriau butu butas ar sodo namas. Kaip supratote, pasunkinau diskusija, nes siuo atveju sodo namas buna su daug didesnem ydom, nei siaip gyvenamasis namas: tai ir susisiekimas(isimtys tik tie, kurie gyvena netoli asfaltuoto kelio),cia jau tikrai reikia masinos, ir kaimynai(didesne tikimybe tureti kaimyna narkomana koki ar pijoka), vandentiekio problema(zinau, kad kaimynai dedasi pinigus ir darosi grezinius, ok, jei kaimynai jauni, dori zmones, o jei pijokai?), pridavimas ir popierizmas i registru centra, darzelio-mokyklos problema...
Kaip manote, kas tada geriau-butas ar sodo namas?
Atsakyti
Nu juk rasiau, kad nepersekioju as jos, tik atsitiktinai radau pasisakyma priestaraujanti cia reiskiamiems faktams, kad yra labai turtinga ir galinga. Man asmeniskai nepatinka, kad bet kokie argumentai yra nuneigiami pabreziant savo socialine padeti, kuri is tiesu yra abejotina. Juk forume mes galim but kas norim, milijonieriai ir grazuoliai, taciau kam reikia tai sureiksminti ir ipinti i diskusija.

O griztant prie temos, tai Subjektyvi yra teisi sakydama, kad nama kazkuria prasme islaikyti yra brangiau.
Namas uzmiestyje apskritai visam pasaulyje yra labiau turtinguju privilegija. Pazistu keleta labai turtingu seimu, kurios gyvena uzmiescio namuose, labai graziose gamtos atzvilgiu vietose, tolokai nuo miesto. Bet jos gali sau ta leisti: tureti seimoje kelias masinas, isleisti pinigus kurui, skirti laiko vazinejimui, galbut tureti dar ir buta mieste pernakvojimui, jei velai tektu baigti reikalus. Gali sau leisti samdyti vairuotojus vaikams, namu tvarkytojus, sodininkus ir gyventi grazioje, ispuoseletoje gamtineje aplinkoje. Be to, labai turtingi zmones dazniausiai nedirba grafiku 8-17, jie turi galimybe planuoti savo darbo laika kitaip.

Kitas reikalas yra zmones, kurie issikelia gyvent i uzmiesti neivertine savo darbo specifikos, galimo islaidu padidejimo. Tada ir prasideda problemos: jei dirbi 8-17, turi nuvezti/parvezti vaikus is/i mokyklas, tvarkyti padidejusius plotus ir priziureti aplinka, tada prasideda nusivylimas ir panasiai...Ypac jei buities ir sodo darbai neteikia malonumo...Bet kalti tokiu atveju yra tik patys jie, kad neivertino savo poreikiu ir galimybiu. Bet manau tokiu zmoniu nera daug, cia pavieniai atvejai, kurie kartais garsiai nuskamba spaudoje ir daro klaidinant ispudi, kad tokiu seimu yra daugiau. Musu beveik visi draugai gyvena namuose ir ne vienas dar neissikrauste atgal i buta.

Man atrodo, kad jei pajamos yra ribotos, geriau is tiesu yra gyventi miesto
bute, tada gali ramiai dirbti 8-17, vaikai is mokyklos pareis patys, susitaupo pinigai ant kuro, o gamtos poreiki zmogus gali patenkinti nuvaziaves prie upes/ezero saslyku pakept.
Atsakyti
ilonux, o tu nemanai, kad esi total žioplė? 4u.gif Ar tu manai, kad vienu metu, kažkokiu gyvenimo periodu, gautas atlyginimas yra visos šeimos pajamos ir mano asmeninės pajamos? lotuliukas.gif Galiu nuraminti tavo neramią dūšią. Pasiskaityk, ką reiškia šeimos pajamos sąvoką ir iš ko jos susideda. Bent pradžiai. Nes iš seklės tu nekas. tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(ilonux @ 2010 03 10, 08:18)
O griztant prie temos, tai  Subjektyvi yra teisi sakydama, kad nama kazkuria prasme islaikyti yra brangiau.
Namas uzmiestyje apskritai visam pasaulyje yra labiau turtinguju privilegija.

Man atrodo, kad jei pajamos yra ribotos, geriau is tiesu yra gyventi miesto
bute, tada gali ramiai dirbti 8-17, vaikai is mokyklos pareis patys, susitaupo pinigai ant kuro,  o gamtos poreiki zmogus gali patenkinti nuvaziaves prie upes/ezero saslyku pakept.

Pati prieštarauji akivaizdiems gyvenimo pvz. Ar visos "chalūpos" ar tyrlaukiuose stovintys namai priklauso turtingųjų privilegijai? Ne. Kiek namų realiai turi likvidumą ir galima įvardinti kaip prabangius? Vienetai. Ir išskirtiniuose rajonuose. Ar Žvėryno laužyne gyvenantis varguolis milijonierius? Teoriškai. O faktiškai? rolleyes.gif Tai, kad žmogus neskaičiuoja savo pajamų-išlaidų ar mano, kad važinėjimas pernakvoti ir 4-5 mėn. geresnio oro sezonas vertas viso to vargo, kaip ir tarnystės namui, tada taip. Bet paskaičiuokit, kiek jis praranda laiko, kurį galėtų išnaudoti prasmingesniems ar įdomesniems dalykams. Galų gale išsimiegoti ir turėti laiko sau. Bet tai nerodo jo turtinės padėties. Tai rodo poreikius ir kokią kainą moka už tai.

Miesto butuose gyvena net labai turtingi žmonės, bet jiems patogiau gyventi būtent butuose, kurie atitinkamai kainuoja ir atitinkamose vietose, ne kiekvieno kišenei. Turi sodybas, turi namus Palangoje ar butus Nidoje, gal turi vilas užsienyje. Kada jiems puoselėti namus, jei jų gyvenimas ne toks sėslus ir turi kitas alternatyvas poilsiui?

Todėl reziumuojant: didžioji dalis namų yra ekonom klasė, o tai niekaip nesusiję su turtais, mažoji dalis susiję su prabangesne klase ir tik vienetai gali pretenduoti į prestižą. Analogiškai su butais.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 03 10, 08:19)
ilonux, o tu nemanai, kad esi total žioplė? 4u.gif Ar tu manai, kad vienu metu, kažkokiu gyvenimo periodu, gautas atlyginimas yra visos šeimos pajamos ir mano asmeninės pajamos? lotuliukas.gif Galiu nuraminti tavo neramią dūšią. Pasiskaityk, ką reiškia šeimos pajamos sąvoką ir iš ko jos susideda. Bent pradžiai. Nes iš seklės tu nekas.  tongue.gif

o siaip norejau pasiteirauti kiek Jums metu? Kokia Jus teise turit metytis tokiais epitetais kaip ziople ir t.t., i Jus kreipiasi pagarbiai, o ne tujinasi. Man labai sunku isivaizduoti, kad toks zmogus gali uzimti kazkokias aukstesnes pareigas, o jei ir taip tai man gaila labai Jusu pavaldiniu. Pritariu Iloniux niekas cia neprimetineja kokia jie socialine padeti visuomeneje uzima, kur jie gali ir kur negali atostogauti, o Jus pastoviai pabreziate, primenate, kad vat tai Jus turtuoliai, atostogaujat tris menesius ir t.t. Atleiskit, bet tai yra vaikiska ir labai jau atgrasiai skaitosi. As taip pat galiu cia suokti, kad esu multimilijoniere, bet deja tokios forumuose nesedi ir neiesko priekabiu per visas temas, kad tik pasakytu ne, kai kitas sako taip. Paprasciausiai Subjektyvi esat labai emocionalus ir sovinistiskas zmogus, truputi pagarbos kitam zmogui, nes mes Jums nei gimines, nei draugai ir ne pazistami. Siaip sorry uz off topic, bet truputi pabodo visa tai.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 03 10, 09:29)
ilonux, o tu nemanai, kad esi total žioplė? 4u.gif Ar tu manai, kad vienu metu, kažkokiu gyvenimo periodu, gautas atlyginimas yra visos šeimos pajamos ir mano asmeninės pajamos? lotuliukas.gif Galiu nuraminti tavo neramią dūšią. Pasiskaityk, ką reiškia šeimos pajamos sąvoką ir iš ko jos susideda. Bent pradžiai. Nes iš seklės tu nekas.  tongue.gif

Nematau reikalo su tavim ta tema toliau diskutuot, nes kur man tokiai zioplai su tokia 'prestizine' motera lygintis doh.gif lotuliukas.gif

O namai, aisku, atmetus bakuzes, vis viena yra labiau turtingu zmoniu atributas. Bent jau mano pazistami labai turtingi zmones gyvena butent namuose ir siaip, paskaicius skyrelius ziniasklaidoje, analogiska isvada persasi. Nesakau, kad butuose gyvena nevykeliai, bet labai turtingi gali sau leisti gyventi name ir tai sekmingai daro mirksiukas.gif
Ir apskritai visiems sveikai mastantiems zmonems yra giliai dzin ju butas ar namas yra prestizas ar ne. Jie tiesiog gyvena ir dziaugiasi gyvenimu, nesverdami, prestizas tai ar ne bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilonux: 10 kovo 2010 - 08:39
aistuzele, turiu tokią teisę, ir dar daugiau. Jei žmogus meta kažkokius kaltinimus lotuliukas.gif ir tuo pačiu nesusigaudo terminuose, tai ką galima apie jį pasakyti? Jis yra žioplys. Prieš kažką rašant, verčiau pagalvoti, ar tai yra tikrai tas dalykas, ar kažkur prašovė pro šalį. Kažkodėl nepagalvojo, kad dar gali būti n pajamų šaltinių, ir dar net nepagalvojo, o kiek gi uždirba vyras. Lyg vyro pajamos į šeimą nepriklauso lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 03 10, 09:37)
o kiek gi uždirba vyras. Lyg vyro pajamos į šeimą nepriklauso lotuliukas.gif

Nu zinoma, kad as pagalvojau, kad tavo vyras multimilijonierius, o kaipgi lotuliukas.gif Kaip ir mano beje smile.gif Multimultimilijonierius doh.gif As apskritai dabar is Ibicos rasau, is savo 12 miegamuju apartamentu ant juros kranto. Guliu dabar prie baseino, oranzada gurksnoju, negrus gainioju...Bandau suskaiciuot, kas pigiau, gyvent bendrabucio kambarelyje salia Maximos Balbieriskyje ar vis delto Ibicoje mirksiukas.gif Ibicoje sildymas nekainuoja, bet kondicienieriai kiek elektros suryja doh.gif O Balbieriskyje vaikai is darbsciuju ranku burelio patys pareina, bet kaimynas Pranas vat vel uzbaliavojo..... doh.gif
Subjektyvi, o gal mes aukstuomenes elitiniuose vakareliuose susitinkam? Prisikabink kuri karta kortele "Subjektyvi", kad tave pazinciau lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilonux: 10 kovo 2010 - 08:48
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 03 10, 08:37)
aistuzele, turiu tokią teisę, ir dar daugiau. Jei žmogus meta kažkokius kaltinimus lotuliukas.gif  ir tuo pačiu nesusigaudo terminuose, tai ką galima apie jį pasakyti? Jis yra žioplys. Prieš kažką rašant, verčiau pagalvoti, ar tai yra tikrai tas dalykas, ar kažkur prašovė pro šalį. Kažkodėl nepagalvojo, kad dar gali būti n pajamų šaltinių, ir dar net nepagalvojo, o kiek gi uždirba vyras. Lyg vyro pajamos į šeimą nepriklauso lotuliukas.gif

na zinot, jei taip jau pagalvoti apie vyro pajamas ir jei jis pagrindinis seimos islaikytojas, kuris uzdirba zenkliai didesnes sumas, tai nereikia tuo labiau pasakoti apie ypatinga socialine padeti ar tuo labiau pinigu teikiamas galimybes, nes... deja, kartais vyras paprasciausiai viena diena gali iseiti, o tada neliks nei svaiciojimu apie prestizinius rajonus, namus, nt rinkos niuansus ir t.t. Cia Jums konkreciai netaikau, as savo aplinkoje turiu kelis pavyzdzius, kur moteris galvoja, kad ji turtinga, nors neuzdirba nei lito, o pinigus namo tempia vyras. Vienu zodziu, pagarbos vieni kitiems, bent forume norisi isvengti bereikalingu rietenu ir savo ego demonstravimo. Gero visoms ilgojo savaitgalio 4u.gif
Atsakyti
gal tikrai laikas baigti šitą cirką?
Subjektyvi, na prigavo tave ilonux, prigavo . Sunku pripažinti, kad visgi ne viską prisimeni ką rašei savo daugiatūkstantinėse žinutėse ? smile.gif

QUOTE(Subjektyvi @ 2010 03 09, 16:46)
Kažką painiojat, tokių sumų tikrai nesu rašiusi. schmoll.gif Iš vis nesu rašiusi, kiek uždirbu.

QUOTE(Subjektyvi @ 2008 11 27, 00:26)
Paskutinėje darbovietėje į rankas 6000 Lt. plius priedai ir kt. apmokamos išlaidos, skyriaus direktorės pareigos.

Jei čia nematai prieštaravimo, tai gali ir mane išvadinti žiople lotuliukas.gif
Bet įvairumo dėlei, gali kartais ir pripažinti kad nesi teisi visais 100% visose gyvenimo situacijose. Pabandyk - žinok , visai neskauda smile.gif

o jei kalbant apie prestižą, man rodos kad žiūrint globaliai - Lietuvoje išvis ne prestižas gyventi smile.gif Prestižas Prancūzų Rivjeroje, nuosavoje viloje ant jūros kranto; prestižas medinėje trobelėje nuosavoje saloje Indonezijoje. Taip kad čia purslai tuščioje vietoje. Ir kažkokie argumentai apie prestižą - maždaug tokio lygio kaip vištidėje diskutuoti ant kurios laktos prestižas tupėti biggrin.gif

---
grįžkime prie temos.
Sena pazistama:
sodai sodams nelygūs. Iš prinicipo prieš sodus neturėčiau nieko prieš, juk jie labai skirtingi. Neretai sąlygos ir aplinkybės sode būna geresnės nei dalies gyvenamųjų namų su 'namų valdomis'. Taigi jei radus sodą be tokių didelių trūkumų, kaip komunikacijų nebuvimas, prastas susisiekimas, problematiški kaimynai - toks 'geresnis už vidukį' sodas vėlgi geriau nei butas. Bet jei sodas su visa 'puokšte' charakteristikų - tada ačiū, tokio nereikia smile.gif Tada rinkčiausi... nuomą! Namo cool.gif

Atsakyti
As manau, kad namas-tai tam tikra nepriklausomybe nuo supanciu zmoniu emocines bukles. Nama sau gali leisti tiek mazas pajamas uzdirbantis zmogus(rinksis sodo nama, pvz), tiek turtuolis(rinksis kokiose Turniskese) drinks_cheers.gif Name zmogus nepriklausomas jauciasi nuo kaimynu, nuo kaimyniniu baliu, vaiku spiegimo, remontu, nuo ju naktiniu masinu signalizaciju, nuo sildymo kainu suolio, nuo galu gale nusibodusio ar supykusio sutuoktinio biggrin.gif :namas-tai didele erdve, kai gali visas problemas, nutikusias darbe, visus nemalonumus, sukelusius prasta emocine bukle, issklaidyti, tam tikra prasme, pasislepti. To neimanoma bute. Emociskai ne. Zmogui reikia savyje susigaudyti, tam renkamasi vienutes, tyla, o kur tokia yra bute? Nebent wc su laikrasciu... biggrin.gif Tuo tarpu namas, kai norisi, duoda tau ta vienute ir nevisada ji wc dydzio drinks_cheers.gif
Emocine nepriklausomybe-matyt, svarbiausias punktas, renkantis gyvenima namuose, o ne butuose.
Atsakyti