Įkraunama...
Įkraunama...

Gal į užsienį gyventi?

QUOTE(Mergiona @ 2011 02 09, 01:37)
Ne, man atrodo geriau mokslus baigt ir darba normalu susirast. Net Maximoje prekias deliojant ir tai daugiau gaut galima nei 600 (is kuriu kiek yra jusu pinigu? 200? jei alimentai standartiniai 400? Ar maziau is VT gaunat jei jau pas jus vaikas tik 2/3men praleidzia), dar vakarais koki salika nunarplioji- dar 50lt dasidejai. Uzsienyje niekas uz aciu pinigu nedalina, jei nenori dirbt cia, tai ir ten nieko nepesi. Atsiprasau, kategoriskai ir piktai, bet tikrai ne kiekvienai siuo skyrelio gyventojai tenka tokia laime: po skyrybu turet tikra teva savo vaikui/ vaikams. Jums ta laime (tiksliau jusu vaikui) atiteko. O jus jos nevertinat. Is to ka paraset kitoje temoje manau kad tikrai jusu vaikas uz 600 kartu su jumis nevargsta. Jei jau 10 dienu pas teva gyvena tai ir pavalgyt gauna, ir tikiu aprengta ir isgydyta (jei yra reikalas) grazina. Ir alimentus gaunat kaip priklauso. Bet siaip cia tusti plepalai, manau. Vyrai irgi teisiu turi ir niekas jums neleis vaika is pazistamos aplinkos idraskyt ir leistis nuotikiu ieskot. Kiek vyru draskosi teismuose o paskui kelia pas vaika pamirsta rasalui ant nuosprendzio dar neisdziuvus. O jusu vyras nemato vargo rupinti praktiskai dar kudikiu. Jis kovoja uz savo teise buti su vaiku ir netikiu kad lengvai pasiduos, o jusu "vargas uz 600" irgi ne jusu naudai. Dar karta atsiprasau, kad piktai, bet noras atimti is vaiko normalu teva visiskai nesuprantamas. Nei as, nei dar kas neturi teises nei jusu mokyt, nei pamokslaut, bet gal visgi verta pagalvot, kad vaikui tevas svarbiau nei papildomi keli simtai?

Na, nera del ko man ant jusu pykti,jei jus taip piktai man rasote ir draskote man akis, tai galbut neverta ir atsiprasinet??Jus issakete savo nuomone mirksiukas.gif Kad vaikas turi gera teva, dziaugiuos, zinoma. Gaila, kad ne visi vaikai tokie laimingi ir man...
Bet tai kaip paprasta sakyti, jei nenori dirbt cia,tai ir ten pinigai ne ant medziu auga, tokiam teiginiui neturiu net ka ir atsakyti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(majux @ 2011 02 09, 19:56)
jei nenori dirbt cia,tai ir ten pinigai ne ant medziu auga, tokiam teiginiui neturiu net ka ir atsakyti lotuliukas.gif

aisku, ka cia atsakysi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 02 09, 22:55)
aisku, ka cia atsakysi  unsure.gif

As nezinau, atrodo, kad Jus cia saipotes is manes, Jums gal atrodo, kad darbai metosi? Galvojat ir paciose maximose pilna laisvu vietu? Jau nekalbu apie gerus darbus. Taip, yra tokiu darbu, kur reikia vazineti kasdien i kita miesta uz 800lt neatskaicius mokesciu, bet kelionei per men iseina apie 400lt, tai sakot, kad imanoma isgyvent is likusiu pinigu? Ir plius dar dirbt reikia nenormaliu darbo grafiku, vaika tik mieganti turbut matyciau ir tai butu normalu, turbut,pagal Jus, jei vaikas motinos per dienas savo nematytu, juk tevas myli vaika, motina turi aukotis,pati vaiko nematyt, tada tai jau vaikas nepatirs traumos?
Atsakyti
QUOTE(majux @ 2011 02 10, 00:20)
As nezinau, atrodo, kad Jus cia saipotes is manes, Jums gal atrodo, kad darbai metosi? Galvojat ir paciose maximose pilna laisvu vietu? Jau nekalbu apie gerus darbus. Taip, yra tokiu darbu, kur reikia vazineti kasdien i kita miesta uz 800lt neatskaicius mokesciu, bet kelionei per men iseina apie 400lt, tai sakot, kad imanoma isgyvent is likusiu pinigu? Ir plius dar dirbt reikia nenormaliu darbo grafiku, vaika tik mieganti turbut matyciau ir tai butu normalu, turbut,pagal Jus, jei vaikas motinos per dienas savo nematytu, juk tevas myli vaika, motina turi aukotis,pati vaiko nematyt, tada tai jau vaikas nepatirs traumos?

Ne, nesisaipau. Mano postai visada neutralus (jei yra ne taip- parasau tiesiai) ir be jokiu poteksciu. Kas parasyta zodziais ta ir noriu suzinot, butent suzinot, be jokio emocionalinio atspalvio.

O uzsieny darbai metosi? Atmetus kelione, pragyvenima, daznai daug brangesni maista daug lieka? Vaika kas ziures? Kam vaziuot i uzsieni "po keleriu metu" jei ten Jums yra realus kelias uzsikabinti, jei jau dabar situacija yra kritiskai bloga?

Asmeniskai as nematau kelio isvykt i uzsieni vienisai mamai, jei ne pas gimines ar "naujaja meile".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 10 vasario 2011 - 00:40
QUOTE(Mergiona @ 2011 02 10, 01:36)
Asmeniskai as nematau kelio isvykt i uzsieni vienisai mamai, jei ne pas gimines ar "naujaja meile".

aš tokios nuomonės , kad tai labai labai labai sunku- bet turi būti įmanoma... pati esu tokioj situacijoje ir neišmąstau kaip vienai išvažiuoti.
tačiau... kaip variantas galėtų būti: susiorganizuoti vienišoms mamoms.

Kelios SM mamos su vaikais susiorganizavo ir ruošiasi išvažiuoti kartu.
Labai lauksim kaip joms ten seksis.

Ir jei yra vienišų mamų, vyresnių kaip 30, su keliais vaikučiais, bet bijančių, nežinančių ir t.t., gal norėtų susipažinti, susiplanuoti ir išvažiuoti kartu? Laukiu atsiliepiant.
Atsakyti
Gal busiu kaip Pilypas is kanapiu,bet...jeigu tikrai sunkiai verciates verta vaziuoti, atsitiktine kooperacija labai rizikinga,dazniausiai net drauges nuo pirmines itampos ir nuovargio susipyksta.Manau,kad geriausia but vaziuot pas pazistamus,apsistot,isidarbint,o veliau ir draugiu panasaus poziurio ir likimo atsiras.
Atsakyti
Yra dar variantas, su savim aukle veztis, AU-PAIR salygom. Siais sunkiais laikais manau atsirastu norinciu, bet turetum ir ismaitint dvi (save ir aukle). Taciau, jei kalba ne apie nekvalifikuota darba, jei ten zadi kazka prasmingo veikt, o ne siltnamy geles skint- visai variantas, manyciau.
Atsakyti
Sarstau ir as galimybe vaziuot i uzsieni. Nenoriu. Tik svarstau.
Yra pas mane labai artimu giminaiciu ten, bet jiems savos nastos uzkraut nenoriu. Jie mokosi, dirba. Todel zinau, kad padet atsisakyt negaletu (gal tk perkalbet bandytu, del ten sunkiu salygu), bet padetu. Ir uzsikrautu nasta.
Turiu dar dvi drauges isikurusias. Abi drauges nuo smelio dezes laiku. Bandysiu su jomis kalbeti ar apsimoketu.

Tiesa, jei ir isvaziuociau, tai tik tol, kol vaikeliui i mokykla reiktu eit. Neilgiau.

QUOTE(4xmama @ 2011 02 10, 12:49)
Ir jei yra vienišų mamų, vyresnių kaip 30, su keliais vaikučiais, bet bijančių, nežinančių ir t.t., gal norėtų susipažinti, susiplanuoti ir išvažiuoti kartu? Laukiu atsiliepiant.

O kodel taip grieztai skirstomas amziaus cenzas?
QUOTE(Mergiona @ 2011 02 12, 23:18)
Yra dar variantas, su savim aukle veztis, AU-PAIR salygom. Siais sunkiais laikais manau atsirastu norinciu, bet turetum ir ismaitint dvi (save ir aukle). Taciau, jei kalba ne apie nekvalifikuota darba, jei ten zadi kazka prasmingo veikt, o ne siltnamy geles skint- visai variantas, manyciau.

Man tik idomu kaip greitai galima ten susirasti kvalifikuota darba g.gif Kazkaip abejoju, kad labai jau laukia atvykstanciu lietuviu su savo kvalifikacija, savu uztenka. Kad imanoma- zinoma, bet kad lengva- abejoju. Todel tik drasus zmogus galetu vaziuot aklai su mintim ir viltim dirbt pagal kvalifikacija iskart.
Atsakyti
QUOTE(Esha @ 2011 03 09, 13:31)
O kodel taip grieztai skirstomas amziaus cenzas?

Amžiaus cenzas negriežtai, bet manau,jog geriau kai mamos būtų panašaus mąstymo, patyrimo. Man netoli 40, o jei kita mamytė būtų jaunutė- gali skirtis požiūriai į daug ką. O čia juk gyventi, sugyventi reiktų...
Atsakyti
Bet siaip kai spasvarstau, vaziuoti ten dirbti koki "juoda" darba su vaikais isties abejoju ar apsimoka. Nekvalifikuotos aukles ima 2,5, na 2 svarus i valanda (kvalifikuotos jau daugiau) + gyvenamoji vieta, nuoma. Arta reiktu daugiau nei 8 val ir tai tik maza dalis liktu tau, atidavusmokesius. Vaika matytum mazai. Gyvenimo irgi- juk taupyt taupyt...
O kur laikas vaikui? Kur jo laiminga vaikyste su mama?... Juk vaikyste tik viena.
Zodziu mano viduje milijonas ne.
Atsakyti
QUOTE(Esha @ 2011 03 09, 14:20)
Bet siaip kai spasvarstau, vaziuoti ten dirbti koki "juoda" darba su vaikais isties abejoju ar apsimoka. Nekvalifikuotos aukles ima 2,5, na 2 svarus i valanda (kvalifikuotos jau daugiau) + gyvenamoji vieta, nuoma. Arta reiktu daugiau nei 8 val ir tai tik maza dalis liktu tau, atidavusmokesius. Vaika matytum mazai. Gyvenimo irgi- juk taupyt taupyt...
O kur laikas vaikui? Kur jo laiminga vaikyste su mama?... Juk vaikyste tik viena.
Zodziu mano viduje milijonas ne.

Jeigu yra milijonas "ne" tada ar verta isvis ka nors svarstyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(butėė @ 2011 03 09, 14:27)
Jeigu yra milijonas "ne" tada ar verta isvis ka nors svarstyti smile.gif

Be svarstymu tu "ne" juk ir neatsirastu smile.gif
Atsakyti