Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba, 8 tema

QUOTE(skruzdeda @ 2010 03 31, 21:58)
O man tai nekeista zinok. Yra tiek daug autizmo spektro vaiku, kurie neprogresuoja. O kokia pas mus pagalba? VRC diagnozuoja ir kas tada? Totali nezinia. Pagalbos jokios. Tai vercia tevus dometis bet kokiais metodais, kad tik istrauktu vaika is tos bjaurios busenos ar ligos.
Siandien zinokit pamaciau savo vaiko piesini pakabinta pirmame aukste prie iejimo i darzeli. Ten kabina geriausius piesinius tam tikra uzduota tema.  wub.gif Labai dziaugiausi, nes ilga laika (iki sio rudens gal) jo piesiniai labai smarkiai atsilikinejo nuo bendraamziu. Bet jis kazkaip to ivertinimo nesureiksmino.

Būtent - labai pažeidžiami žmonės, tokius labai lengva paveikti.

Sveikinimai su piešiniu 4u.gif
Atsakyti

[QUOTE]Siandien zinokit pamaciau savo vaiko piesini pakabinta pirmame aukste prie iejimo i darzeli. Ten kabina geriausius piesinius tam tikra uzduota tema. wub.gif Labai dziaugiausi, nes ilga laika (iki sio rudens gal) jo piesiniai labai smarkiai atsilikinejo nuo bendraamziu. Bet jis kazkaip to ivertinimo nesureiksmino.
[/quote][/QUOTE]

isivaizduoju, kaip turejo sirdele apsidziaugti wub.gif sveikinu 4u.gif
Atsakyti
skruzdeda, zinai, as dar pamsciau, kad jo saviverte reiskia gana auksta, jei jis nesureiksmino tokio ivertinimo bigsmile.gif tai labai gerai 4u.gif
Atsakyti
Na, o Jūs man dabar pasakykite, ar tikrai nieko blogo, jei vaikutis, kurio pagrindinė problema kalbos nesivystymas, lankytų kindermusic mokyklėlę, kurioje muzikinė programėlė anglų kalba g.gif ? Mane vilioja ta mokyklėlė ir tai, kad renkama problemėlių turintys vaikučiai, nu bet ta užsienio kalba...Nežinau nežinau g.gif Kažkaip suabejojau g.gif

klopedija, kokia Jūsų nuomonė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 01 balandžio 2010 - 15:39
QUOTE(Ice @ 2010 04 01, 17:36)
Na, o Jūs man dabar pasakykite, ar tikrai nieko blogo, jei vaikutis, kurio pagrindinė problema kalbos nesivystymas, lankytų kindermusic mokyklėlę, kurioje muzikinė programėlė anglų kalba  g.gif ? Mane vilioja ta mokyklėlė ir tai, kad renkama problemėlių turintys vaikučiai, nu bet ta užsienio kalba...Nežinau nežinau  g.gif Kažkaip suabejojau  g.gif

ar tos pamokeles bus tik anglu kalba? kai as skambinausi, tai mokytoja minejo, kad per zaidimus bus ipinamas vienas kitas angliskas zodis. nors, manau, kad vaikams, kurie turi kalbos problemu visu pirma reikia ismokti gimtaja kalba. anglu palauks.
Atsakyti
QUOTE(smalsi77 @ 2010 04 01, 17:18)
ar tos pamokeles bus tik anglu kalba? kai as skambinausi, tai mokytoja minejo, kad per zaidimus bus ipinamas vienas kitas angliskas zodis. nors, manau, kad vaikams, kurie turi kalbos problemu visu pirma reikia ismokti gimtaja kalba. anglu palauks.

man tai ir kažkaip-visur tą anglų kiša doh.gif jei vaikas puikiai kalba aišku gerai,bet jei sunkiai lietuviškai-tai dar anglų įmaišius schmoll.gif
Atsakyti
Pas mus kai dainuoja mamos, tai dainuojame leituviskai, isverstus tekstus, o kai skamba muzika, tai jau skamba kaip irasyta.
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2010 04 01, 16:44)
Pas mus kai dainuoja mamos, tai dainuojame leituviskai, isverstus tekstus, o kai skamba muzika, tai jau skamba kaip irasyta.

Mes pvz. namie turime yamahos mokyklėlės kompaktą su dainelėmis (lankėme ten apie 3 mėnesius). Tai būtent tik per tas muzikines daineles vaikas ir mokinasi kartoti žodelius ar pradžiai nors kažkokius panašius garsažodžius. Na, pamokėlės metu bus kalbama lietuviškai. Bet kas iš to? Turėtų paruošti ir muzikines daineles lietuviškai. Neapsisprendžiu dar, bet man šis užsienio kalbos buvimas pamokėlėje labai nepriimtinas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2010 04 01, 16:36)
Vienareikšmiškai negaliu atsakyt.
Dalinai gerai, nes vaikas pradeda suvokti, kad yra kitokių kalbų, kad tas pats daikas gali būti vadinamas skirtingai ir t.t.
Antra vertus, jei kalba vėluoja, užsienio kalbos brukimas nepadeda vaikui išmokti gimtąją kalbą.
Bet muzikoje yra ritmas, melodija, teigiamos emocijos... Dirba kiti smegenų centrai, nei kalbant, o tai reiškia, kad smegenys lavėja visapusiškai.

Siūlyčiau leisti į tą mokyklėlę ir stebėti, kaip vaikas reaguoja į naujoves, kaip elgiasi. Ir ypač svarbu atkreipti dėmesį, ar adekvačiai kontekstui vartoja lietuviškus ir angliškus žodžius.
Na, nežinau, ar aiškiai pasakiau. blush2.gif
Atsakyti
ICE, bet jei bendrai skamba muzika, kad ir arija klasikine, ten skamba pvz. italu kalba, telikas kalba ir rusiskai ir angliskai, vaikas susiduria su kita kalba, bet ji jam skamba kaip fonas. Svarbu, kad tu kalbetum jo kalba..na cia tavo pasirinkimas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2010 04 02, 09:57)
ICE, bet jei bendrai skamba muzika, kad ir arija klasikine, ten skamba pvz. italu kalba, telikas kalba ir rusiskai ir angliskai, vaikas susiduria su kita kalba, bet ji jam skamba kaip fonas. Svarbu, kad tu kalbetum jo kalba..na cia tavo pasirinkimas 4u.gif

na aš suprantu suprantu, kad kaip fonas telikas, bet kai eini į muzikos mokyklėlę tos dainelės nėra jau visai kaip fonas, su juo dainuoji kartu, o kartu dainuoja ir kompaktas; tas pats ir namie - aš vaikui dainuoju pagal CD, o paskui mane ir CD jis įsijaučia ir net bando kažką pakartoti; mes bandome gestikuliuoti, kažką vaizduoti, apie ką yra dainuojama. Na, aš tikrai kažkaip neįsivaizduoju, jei pvz. dainelėje dainuos "little bird flies", aš jam rodysiu "plast plast" su rankomis, o jis girdės ne "paukščiukas skrenda", o angliškus žodžius. Tai kaip jis įsimins, kad plasnoja būtent paukščiukas, o ne kažkoks "little bird"? Jei su vaiku būtų galima bent kažkiek normaliai susikalbėti - galbūt. Bet kai tos kalbos minimumas, niu nežinau. Dar svarstau...Gal reiktų į tą demo nueiti pamatyti, kaip ten viskas vyksta. Tik bijau, kad vyras nesutiks, nes jam ta angliška idėja irgi nepatinko schmoll.gif Kindermusik mokyklėlei palinkėčiau kuo greičiau įdainuoti daineles lietuviškai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 02 balandžio 2010 - 10:45
QUOTE(Ice @ 2010 04 02, 11:42)
Dar svarstau...Gal reiktų į tą demo nueiti pamatyti, kaip ten viskas vyksta.
Taip ir padarykit. mirksiukas.gif
Atsakyti