Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos - 8 tema

Eirian, labai gražios nuotraukos...taip noris pasigrožėt - gal didesnes galima būtų įdėt? 4u.gif
Atsakyti
[quote=eirian,2010 05 24, 15:17]
pelargonijos - vienos is atspariausiu salnoms...tad jas auginti galima su ramia sazine - augs ir zydes iki pat rudens salnu ir dar net po ju
i lovelius sodinu svyrancias pelargonijas, o i didesnius vazonus - krumines, tame tarpe dar imaisau kitu gelyciu - nuostabiai atrodo
labai svarbu mylet, patrest ir kartais pakirpt smile.gif

user posted image

Labai grazios gelytes smile.gif O kokias dar kitas geles derinate prie kruminiu? Neiziuriu nuotraukoje...
Atsakyti
bakopos ten, man regis...
Atsakyti
Kaip bus taip - paliksiu lauke g.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 05 24, 21:45)
Kaip bus taip - paliksiu lauke  g.gif

pas mane dar jos net neišneštos buvo-verandoje žydi.
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif
Prisijungti noriu prie jūsų visų, priimate ax.gif Perskaičiau nuo pirmo lapo viską, tai tiesiog visas jus lyg ir pažįstu mirksiukas.gif
Auginu ir aš pelargonijas. Bandžiau visaip: ir šakutėmis dauginau, ir laikiau per žiemą vėsioje patalpoje. Nesu auginusi tik iš sėklų. Paskaičiau čia, kad sėjate sausio mėn. Reikės dar nusipirkti, jei rasiu ( sekančiam sekančiam sezonui).
Viskas buvo gerai, kol .....šiaismet žiemą anyta išėjo anapilin ir sodybėlė liko šalta šalta...Kažkiek dar išgelbėjau gėlių ,daigų prisodinau, auga, bet mažai. Tai nuvažiavau į Žiežmarių gėles ir prisipirkau. Dabar visos gražiai žydi. Bet ar jos tokios ir liks vasarą, tai pažiūrėsiu. Gal pasidauginsiu, labai jau jos gražios. Merginos, į kokią žemę sodinate pelargonijas? g.gif Tik į pirktinę ar pamaišote su kokia (kurmio, daržo...)? Kiekvienais metais perku 7maišus x 70 ltr. Tai tokia sumelė gaunasi, kad norisi pigesnio varianto. schmoll.gif Aišku, gražių gėlių gausybė, bet... Gal kokių gudrybių darote šiuo klausimu? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zibuokle47 @ 2010 05 25, 09:45)
Labas rytas 4u.gif
Prisijungti noriu prie jūsų visų, priimate ax.gif Perskaičiau nuo pirmo lapo viską, tai tiesiog visas jus lyg ir pažįstu mirksiukas.gif
Auginu ir aš pelargonijas. Bandžiau visaip: ir šakutėmis dauginau, ir laikiau per žiemą vėsioje patalpoje. Nesu auginusi tik iš sėklų. Paskaičiau čia, kad sėjate sausio mėn. Reikės dar nusipirkti, jei rasiu ( sekančiam sekančiam sezonui).
Viskas buvo gerai, kol .....šiaismet žiemą anyta išėjo anapilin ir sodybėlė liko šalta šalta...Kažkiek dar išgelbėjau gėlių ,daigų prisodinau, auga, bet mažai. Tai nuvažiavau į Žiežmarių gėles ir prisipirkau. Dabar visos gražiai žydi. Bet ar jos tokios ir liks vasarą, tai pažiūrėsiu. Gal pasidauginsiu, labai jau jos gražios. Merginos, į kokią žemę sodinate pelargonijas? g.gif  Tik į pirktinę ar pamaišote su kokia (kurmio, daržo...)? Kiekvienais metais perku 7maišus x 70 ltr. Tai tokia sumelė gaunasi, kad norisi pigesnio varianto. schmoll.gif  Aišku, gražių gėlių gausybė, bet... Gal kokių gudrybių darote šiuo klausimu?  mirksiukas.gif

As buvau pasodinus tik i durpe, tai man ne kaip gavosi, jos tokios silpnos, mazai zydejo. Siemet gavau is zirgyno zemes su arklio s... sumaisiau su durpem, tai kad atsigavo, ne tas zodis, siaip manau tiktu ir su darzo zeme pamaisyti durpes ar kita zeme. nes kainele tai tikrai gaunasi.
Gal kas zino, mano viena pirktine pelargonija kazkokia neaiski, jau susidaro pumpurai, jau zydes zydes ir nugelsta, nudziuva ir nepajegia prasiskleisti ko jai kazin truksta? g.gif
Atsakyti
Sveikos bigsmile.gif
Ir aš šiemet ateinu vėl čia bigsmile.gif Tik šiemet mano sodelis kur kas skurdenis smile.gif mažiau gėlyčių.. Bet,tas kurias auginu jau žydi,tad dalinuosi žiedeliais ir su jumis wub.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
O kas išlindo į dienos šviesą mirksiukas.gif tongue.gif

Tai negi tik tiek? blush2.gif

Juk pernai plantacijas turėjai...Kurgi tas grožis pasidėjo?
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2010 05 26, 13:04)
O kas išlindo į dienos šviesą mirksiukas.gif  tongue.gif

Tai negi tik tiek? blush2.gif

Juk pernai plantacijas turėjai...Kurgi tas grožis pasidėjo?

Pabudau po žiemos miego lotuliukas.gif biggrin.gif

nežydi dar mano plantacijos biggrin.gif neleidžiu blush2.gif Nes,vyko kraustynės,tai vis žiedelisu skabiau,o dabar sukabinau ir vėl sukrovė žiedus,dar daugiau žiedų,taigi kai pražys nufotkinsiu ir jas bigsmile.gif
Bet,pora išnyko unsure.gif nežinau kas joms nepatiko,skabiau žiedus visoms visą žiemą vienodai.. unsure.gif ir vienodas sąlygas lyg ir turėjo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2010 05 20, 14:26)
O kaip pas tave gelynai

O, kad net nezinau...tikiesi visada geresnio varianto... biggrin.gif
Kompaktines mazutes, tik pradeda zydeti, svyranciu nera tiek daug, kad galeciau graziai apsodint fasada... doh.gif tai ir gaunasi maisalyne...
Duoduos su tom gelem kaip pakvaisele doh.gif viena diena taip sunesiojau, kita diena kitur perkeliau... doh.gif Dabar ziuriu, kad man tie loviai prie terasos visai nedera doh.gif ir dar balti...nebenoriu as ju, norec kokiu graziu, geleziniu, su paraitymais, bet ka i tu baltu vieta sugalvot? g.gif Prisipirkau kabanciu kabuokliu kruva, bet va kaip juos raziai sukomponuot? ...o be to ir vel geles reik persodint, vel joms ir man stresas... doh.gif nu zodziu.... lotuliukas.gif
Vaziavau uz Romu i gelyna. Ne, kad pelergoniju buciau prisipirkus, tai visokiu nesamoniu - sprigiu prisipirkau...ir kas man ta galva buvo apsukes tuo momentu... doh.gif cool.gif

Mergaites, turiu viena vazona svyranciu raudonu pelergoniju, kasos didziausios, bet ziedu nekrauna nors tu ka... doh.gif Ka daryt? Ir tresiu atrodo... g.gif

QUOTE(Dantiste @ 2010 05 20, 23:21)
nusipirkau siandien pora didziaziedziu pelargoniju, labai man jos grazios wub.gif bet va dabar paskaiciau, kad jos tik iki vasaros vidurio zydi?

Kompaktines zydi iki pat ziemos. Vat su svyranciom kai kuriom visko pasitaiko - buna, kad tos, kurios labai anksti zydejo, rudeni nebezydi.

QUOTE(eirian @ 2010 05 24, 15:17)

Vajerguteliau... blink.gif cia dabar jau taip zydi? wub.gif wub.gif Gal jus kokioj Ispanijoj gyvenat?
Atsakyti
QUOTE(Kristinakristina @ 2010 05 28, 14:43)
]
Vajerguteliau... blink.gif cia dabar jau taip zydi?  wub.gif  wub.gif Gal jus kokioj Ispanijoj gyvenat?

taigi jau Lietuvoje pilnu tempu žydi g.gif

matyt, pafotkinsiu ir aš fotiką nusitvėrus..

Raudonų ssvyrančių bandykit netręšt - pertręštos gerokai mažiau krauna pumpurus ir auga į medžius ar kasas - nelygu - kompaktinės ar svyrančios..
neškit kur pleškina saulėj ir tegul joje "pakepa"..Joms tas labai patinka ir skatina žydėjimą..dar labai naudinga ankštesnis vazonas..
Atsakyti